2020. H É V Í Z

2020.   H É V Í Z

2020.február 21-én a VTSZ éves közgyűlésére érkeztek  a polgármesterek Vámospércsről, Vámosatyáról, Vámosorosziból, Vámosújfaluból, Vámosgyörkről, Vámoscsaládból,  Vámos-szabadiból, a szlovákiai Vámoslucskáról / Lúcky, Vámosbalogból/ Velky Blh, Felsővámosról

/ Obec Horné Myto, és a romániai  Vámosgálfalváról/ Comunei  Ganesti. Sajnos több település polgármestere az influenzajárvány miatt kénytelen volt távol maradni.

Az érkezőket  a NAV részéről fogadta dr. Balaska  Andrea ezredes, főov,  Kosztyú  János KEKI igazgató, Tarnai Tamás ov ,és Láng – Miticzky  András kiemelt főreferens, és  Hám László VTSZ elnök és Bók Mihály főtitkár.

A  vacsora előtt kért szót VÁMOSATYA polgármester Szász József, és amellett, hogy üdvözölte a közgyűlés résztvevőit, a vámosatyai önkormányzat levelét ismertette. / külön mellékletben a honlapon olvasható /

A sok éves hagyománynak megfelelően szokásos baráti vacsora , majd jó  hangulatú beszélgetések  zárták a napot.

A közgyűlés igen kedves   gesztussal indult, hiszen Bakai  Kristóf Péter vámszakmai szakfőigazgató és Polcz Attila rendészeti szakfőigazgató, aki egyben a NAV IPA elnöke is  videóüzenetben köszöntötték a megjelenteket, és további támogatásukról biztosították a VTSZ tagságát.

Emellett Polcz tábornok úr bejelentette azt is, hogy a nyári iskolák közötti vetélkedő I.helyezett csapatát a  PSE, a II. helyezett csapatát a NAV/IPA  látja vendégül egy túlélő táborozási lehetőséggel.

22-én de. 10-hól a VTSZ éves közgyűlése elfogadta Hám László elnöki, majd Szabó Ferenc FB elnöki beszámolóját. / e beszámolót  dr. Balázs László a VTSZ titkára tartotta, az FB elnök időközi megbetegedése miatt /

A közgyűlés elfogadta a NAV előterjesztését az iskolai vetélkedő időpontjával kapcsolatban, így az 2020.június 6-án kerül megrendezésre a római parton./részletes program később /.

JADLÓCZKI LAJOS Vámosújfalu polgármestere bejelentette ,hogy a III: helyezett csapatot egy hétre vendégül látják.

A nyári nemzetközi találkozóval kapcsolatban Ménes Andrea Vámospércs polgármestere átadta  a rendezvénnyel kapcsolatos meghívót, melyben részletesen fel van sorolva, hogy kinek , mikor és meddig milyen teendői vannak. Külön kérte a polgármestereket  a szállással kapcsolatos visszajelen-tés fontosságára. A rendezvény 2020. június 26-28 között kerül megrendezésre VÁMOSPÉRCSEN.

Gedei Zoltán Vámosgyörk polgármestere ismertette, hogy a VIRÁG JÁNOS  kórustalálkozó, vers és mesemondó vetélkedő időpontja 2020. október 10, helyszín VÁMOSGYÖRK.  A települések meghívói átadásra kerültek.

A 2021.évre vonatkozó nemzetközi találkozó helyszínéről jelentkező hiányában egyelőre döntés nem született. E kérdésre később visszatérünk. Szász József Vámosatya polgármestere külön napirendi pontként kérte felvenni, hogy a közgyűlés tárgyaljon a tagdíj emelésről, melynek az lenne a célja, hogy a megemelt tagdíj részét azon tagtelepülés kapja támogatásként aki nemzetközi találkozót szervez. A taggyűlés a javaslatot nem támogatta, így az lekerült a napirendről.

A közgyűlésen bemutatkozott Vámoscsalád új polgármestere BICZÓ ENDRE  is, aki elmondta, nagy várakozással érkezett Hévízre, de legnagyobb örömére csak kedves, boldog emberekkel találkozott, így hitet tett a VTSZ további támogatása mellett.

Ezt követően Hám László VTSZ elnök bejelentette ,hogy  hivatalos értesítés érkezett Sajóvámos önkormányzatától arról , hogy anyagi okok miatt kilépnek a szövetségből. Mivel a belépés is

önkéntes, így a kilépés is, azt el kell fogadni. Köztes megoldásként elhangzott, hogy az anyagi helyzet javulásáig un” tagsági felfüggesztést „ fogunk javasolni , a polgármester úr, illetve a képviselőtestület felé.

A közgyűlés befejezését követően a már szokásos közös fényképezéshez igazgatta a csapatot Láng – Miticzki – András kiemelt főreferens, rendezvényeink hiteles, állandó résztvevője.

E sorok írója ezúton is  köszönetét fejezi ki a NAV legfelső vezetőségének azért ,hogy  már sokadik alkalommal kerülhetett megrendezésre a csodálatos környezetben fekvő NAV GYÓGYHÁZ – ban a vámos hagyományok ápolásában , a jogkövető magatartás kialakításában , a NAV tevékenységének minél szélesebb, és pozitív  értelemben vett  hétköznapi támogatásában  vezető szerepet betöltő VTSZ közgyűlés.

ISTEN áldja a vámosokat és a vámosiakat egyaránt !

A kapcsolódó képgaléria ide kattintva elérhető >>