JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Ünnep Somogyvámoson
2019. augusztus 08. csütörtök 07:23

Augusztus 2-4 között került megrendezésre a Vámos Települések XII. Nemzetközi Találkozója SOMOGYVÁMOSON.

13 tagtelepülés képviselői gyülekeztek, a NAV meghívott magasszíntű vezetőivel abból az alkalomból, hogy  a vámos hagyományok szerint megünnepeljék az újbóli találkozást. Mindegyik delegáció megállt a „vámsorompó” előtt, a vámszedést mint hajdanán jezsuita barátok végezték, annak megfizetése után léphettek a település ünnepi részére. Dékányné Károly Marianna polgármester asszony  és képviselőtársai a falu lakóival együtt várta és fogadta az érkező delegációkat, akik nemcsak hazai  tájakról, hanem Szlovákiából és Romániából / Erdélyből / is örömmel jöttek.

SOMOGYVÁMOS lakói szeretettel és barátságos  vendégszeretettel fogadták a vámos és vámosi rokonokat. A PÉNZÜGYŐR Zenekar felvezetése mellett az ünneplők bejárták a település egyik részét, majd felavatásra került a település lakói által  épített VTSZ emlékkapu, melyen keresztül pontosan  SOMOGYVÁMOS öröksége , a régi templom látható. Az emlékkapun feltüntetésre kerültek a VTSZ tagtelepüléseinek  nevei, kiegészülve a NAV és a VTSZ feliratokkal.

A megnyitó beszédében a polgármester asszony őszinte elismerését fejezte ki a település lakóinak, hogy  társadalmi  munkájukkal, anyagi támogatásukkal  nagyban hozzájárultak ezen rendezvény megrendezéséhez. Hám László a VTSZ elnöke megemlékezett az elmúlt 13 esztendő tevékenységéről,  és arról a nagyfokú támogatásról amit a NAV rendszeresen biztosít./ évenként gyermekvetélkedő, majd a csapatok táboroztatása, zenekar rendszeres fellépése a nemzetközi találkozókon, a járőrszolgálat kutyás bemutatója, a hagyományos hévízi közgyűlések, a megyei igazgatóság támogatása az előkészítés során /. Természetesen a VTSZ segíti a testület azon tevékenységét, hogy növekedjen az adótudatosság, szerény lehetőségeihez mérten közreműködik  a jogkövetői  magatartás mielőbbi  kialakításában, támogatja a bűnmegelőzési szemlélet minél szélesebb ismertetését, egyszóval stratégiai partnere a civil oldalon a Nemzetei Adó és  Vámhivatalnak.

Polcz Attila pénzügyőr dandártábornok, rendészeti szakfőigazgató  dr. Sors László államtitkár úr nevében köszöntötte a megjelenteket, és  a NAV  további támogatásáról biztosította a  VTSZ vezetőit.  Államtitkár úr nevében átadta a rendezésért járó NAV elismerést DékánynéKároly Marianna polgármester asszonynak. A meghívott kormánytisztviselők is méltatták a település nagyszerű rendezését ,és köszönetüket  fejezték ki a közösségi összetartás érdekében végzett munkáért.

A  PÉNZÜGYŐR ZENEKAR koncertjével kezdetét vette  a nemzetközi  találkozó. Ezzel egyidőben a VTSZ megtartotta a hagyományos ünnepi közgyűlését, aminek keretében Bók Mihály főtitkár átadta a Pénzügyőr SE ajándékát  a polgármester asszonynak, nevezetesen sok-sok foci ,kézi és röplabdát, mely az iskola részére került támogatásként felajánlva. Átadásra került továbbá  a  Magyar Röplabda Szövetség felajánlása / Nagy József úr közreműködése által / 8 db tiszteletjegy az augusztus 24-i Európa Bajnokság magyar vonatkozású meccseire.

Mint a NAV – IPA elnöke Polcz Attila úr rövid tájékoztatást adott arról, hogy az iskolai vetélkedőn helyezést elért csapatok milyen „kiképzést” kaptak az egyhetes táborázás alatt, mikre próbálták a gyerekek figyelmét felhívni, pl: tájékozódás, vészhelyzet  kezelése, stb. A visszajelzések alapján mindenki nagyon jól, és biztonságban érezte  magát. A főtitkár mindenkinek nagyon jó előkészületeket kívánt az őszi választásokhoz, és mivel ez évben a Virág János ének és zene vetélkedő elmarad, így a legközelebbi találkozó idejéig / 2020.február HÉVÍZ / mindenkinek jó egészséget, és sok sikert kívánt. Ezzel a közgyűlést bezárta.

A közgyűlés utáni ünnepi ebéd elfogyasztása után a meghívott  vendégeket, később az összes érdeklődőt egy kis vonat KRISNA VÖLGYI körutazásra vitte, ahol szakszerű idegenvezetés mellett mindenki bepillantást nyerhetett  egy más világról.

A találkozó harmadik napján a résztvevők megállapították ,hogy a rendezvény ismét bebizonyította azt, hogy a vámos és vámosi hagyományok ápolása mentén mindig születnek  új barátságok, mindig felszínre kerülnek rég elfeledett történetek, ezáltal a hagyományápolás mindig új erőre kap.

Jó volt résztvevőnek lenni, jó volt látni  az elégedett arcokat, és jó volt hallani, hogy ugye jövőre ismét találkozunk.

Isten áldja a vámosokat és a vámosiakat egyaránt !

 

A kapcsolódó képgarléria ide kattintva érhető el >> 

 

 
ÜNNEPI ELŐKÉSZÜLETEK
2019. július 23. kedd 07:14
A  Vámos  Települések  Szövetségének elnöksége az idei hévízi  közgyűlésen  döntött arról, hogy a 2019 évi nemzetközi találkozó helyszíne SOMOGYVÁMOS legyen. Dékányné Károl Marianna polgármester bemutatta az előkészületi elképzeléseket, részleteiben ismertette a három napos rendezvény forgatókönyvét, és megerősítette  rendezési  szándékukat. Az azóta eltelt időben lázban ég a település apraja – nagyja, mindenki  segíteni szeretne. szinte az egész falu társadalmi munkát  végez annak érdekében, hogy az augusztus  2 -4 között meg- rendezendő eseményen minden résztvevő otthon érezze magát. A polgármester asszony vezetésével helyszíni bejáráson vett részt a NAV Somogy Megyei Adó és Vámigazgatóság Igazgatója Koltainé Magyar Zsuzsanna, és Bók Mihály a VTSZ főtitkára. Megállapították, hogy az előkészületek rendben haladnak, minden készen áll a VÁMOSIAK nagy találkozójára. Mivel a vámos hagyományápolás nagy szerepet kap, ezért a Vám,  Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók
Szövetségének alábbi tagjai támogatásukkal járultak hozzá a rendezvény sikeréhez:

A and M  Vámügynökség ,                     AD Intrade  és  Services Kft,
Cigiszünet Bt                      Deutsch  Pál  egyéni vállalkozó
D & Customs  Kft                                    EKOL Logistics Kft
Fekete és Fia Üzleti Tanácsadó Kft     Hamar Barkács  Kft
HOFFER  Kft       I-CELL Mobilsoft Zrt          KUNSÁG – Szesz Szeszipari Zrt
LAGERMAX  Autótransport Kft            MB 2001 Szolnoki Vám-ügynöksége
Magó János és Magó Jánosné /  Nagykáta            MURASPED  Kft
PANNON AIR  CARGO       PÉNZÜGYŐR SE            PROTOS  Kft,
Recyclomed Nonprofit Közhasznú Kft,        SIOEXCISE  Kft,
XI  RONG  Kft                 Varga és Társai Kft,
VJASZSZ  Szövetség,            VÁMCO  Vámügynökség,
Vám- Szakértő Kft,                VÁMKAPU Vámügynökség,
VENTUM  Kft ,  Várda Vám Kft

Isten áldja az adományokat és az adományozókat ! E sorok írója örömmel nyilatkozik arról, hogy  az eddig  látott és hallottak alapján meg állapítsa, hogy a VTSZ vezetősége jól döntött mikor SOMOGYVÁMOS mellett érvelt. Az már most megállapítható, hogy a „ vámosok nagy családja „ összetartó, egymást segítő , támogató , egymásért szurkoló arcát mutatta  már eddig is, az elő-készületek alkalmával.   Mindenki nagyon várja a mielőbbi találkozást!

 

Bók Mihály főtitkár
Utolsó frissités ( 2019. július 26. péntek 15:29 )
 
Bakonszegi "kiképzőtábor" 2019.07.08-12
2019. július 22. hétfő 07:44
Az IPA Magyar Szekció NAV Szervezete és a Pénzügyőr Sportegyesület szervezésében 2019. július 08-tól 12-ig került megrendezésre a NAV-nál dolgozó munkatársak gyermekei részére a nyári „kiképzőtábor” immár hatodik alkalommal. A tábor helyszíne hagyományosan a NAV Bakonszegi üdülőfaluja volt, ahol 8 és 13 év közötti életkorban összesen 30 gyermek vett részt. Kiképzőtáborunkban idén Nemesvámos csapatát láthattuk vendégül, a táborban történő részvételi lehetőséget az IPA-NAV a vámos települések versenyén elért második helyezésükért ajánlotta fel. A táborba érkezéskor minden gyerek emblémázott, feliratozott pólókat kapott ajándékba, ezzel is erősítve a csapatszellem kialakítását.
 Az egészséges életmódra történő nevelés és a sportolás népszerűsítése érdekében minden reggel 0715 és 8 óra között közös edzésekkel kezdtünk.
A sportfoglalkozások keretében a futáson és a sajátsúlyos erősítőgyakorlatok mellett a gyerekek alapvető ütő és rugótechnikákkal is megismerkedhettek.
 Hétfőn délután a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja (DEKOM) tartott ismertetőt, mely során a gyerekek megismerkedhettek a felszereléseikkel, majd az újraélesztéssel kapcsolatosan hallgattak meg hasznos információkat.
Ezt követően a felszereléseket ki is lehetett próbálni, valamint a kihelyezett „Ambu babán” az életmentő szívmasszást is végre lehetett hajtani. A foglalkozás játékos vetélkedővel zárult, melynek során a hordágycipelésben lévő jártasságot kellett bemutatni.

 Vacsora előtt egy rendkívül tehetséges Trial kerékpáros versenyző-edzőtől láthattunk egy lélegzetelállító bemutatót, melynek keretében a gyerekeket is bevonva ugratott át különböző akadályokat.
 
 
 
 


Vacsora után kiütővel vezettük le a napot, amit később szinte minden nap megismételtünk egészen addig, míg a szúnyogok be nem zavartak minket.
  Kedden reggel az edzést és reggelit követően buszra szálltunk és Debrecenbe utaztunk a „lézerpincébe” ahol csapatokra osztódva vívták a fiatalok a fény és hangeffektusokkal megspékelt harcokat. Több fordulóban, több játékstílust kipróbálva többször „vérre” menő csatákat folytattak egymás ellen.
 Délután a Berettyószentmártonban található Morotva Ligetbe utaztunk, ahol mindenkinek lehetősége volt kipróbálni az ország első sík pályájára épült elektromos meghajtású bobjait.


A vacsorát követően megkezdődtek a csocsó, asztalitenisz, és kosárlabda selejtezők, melyek során egyénileg, vagy csoportokba szerveződve folytak az elsőbbségért folyó játékok.
 Szerdán egész nap a Berettyóújfaluban található Bihar Termálliget strandfürdőben lazítottunk. A pihenést is aktívan töltöttük el a homokos röplabdapályán vívtak ádáz csatákat a sportolni vágyó fiatalok.
 Vacsora után folytattuk az előző napi sportjátékok döntőit és ekkor került megrendezésre a foci bajnokságunk is.
  Csütörtökön délelőtt a Bakonszegen található paintball pályára mentünk, ahol három tíz fős csapattal mértük össze harci tudásunkat, de a főként lányokat tömörítő „zacskós leves” csapaton senki nem tudott felül kerekedni.
 Csütörtök délután a NAV Hajdú-Bihar Megyei Vám és Pénzügyőri Igazgatóságának kutyavezetője mutatta be hogyan küzdenek az illegális cigarettacsempészek ellen négylábú „járőrtársával”. Láthattunk gépjármű- és poggyász átvizsgálást, mely során előkerültek az elrejtett dohánytermékek. A hivatalos bemutató után a gyerekek simogatással jutalmazták a kutyust.
 A vacsora előtt a közkedvelt zombi vadászatra került sor, melyet a tábor mellett lévő erdőben kialakított pályán lehetett kipróbálni teljes menetfelszerelésben, lövedékálló mellényben és repeszálló szemüvegben. A „vadászat” alatt folyamatosan esett az eső, de ez a lelkesedést és a harci kedvet nem csökkentette.

Szerencsére az eső elállt, így meg tudtuk tartani a hagyományosnak tekinthető búcsúesti szalonnasütést is.

Pénteken délelőtt a tábor zárására került sor, melynek keretében a sportjátékok helyezettjei oklevelet és ajándékokat vehettek át. Kiosztásra kerültek a csoportképpel ellátott emléklapok is. A gyerekek szóban és írásban is értékelték a tábort, mellyel a táborszervezők munkáját segítik abban, hogy évről évre jobb táborokat tudjunk szervezni.

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy egy mozgalmas, izgalmas programokkal teletűzdelt táboron vagyunk túl, ahol új barátságok születtek, a szórakozáson túl a sportra és a rendvédelmi terület megismerésére is nagy hangsúlyt fektettünk.
 
Utolsó frissités ( 2019. július 22. hétfő 09:58 )
 
Járőrszúnyogok Bakonszegen
2019. július 17. szerda 13:31

A csapat 19

Idén korábban jött el a megszokott PSE-NAV gyermek sporttábor Bakonszegre. A már hagyományos, a küzdősportok kipróbálása, alaptechnikák megismerése volt a tematikája a tábornak. Természetesen több sportos és más eseményekkel dúsítva. 

 

Július 1-jén a Kőér utcai sporttelepről indult a csapat egyik része, hogy csatlakozzon az oda érkezőkhöz. A gyermekek fogadása és a szállás kiosztása után, egy rövid eligazításon ismertettük a tábori szabályrendszert. Mindenki kapott egy startcsomagot, ásványvízzel, csokival. Délután edzést is beiktattunk és egy finom vacsora után, szabadidő következett, amit egymás megismerésével töltöttük a tábortűz mellett. 22 órakor a takarodó is megtörtént.

.

A másnap reggeli zenés ébresztő után, mindenki időben megérkezett a testébresztő futásra. Ez naponta, másfél-két kilométert jelentett, célja, a test aznapi beindítása, illetve felkészítő a napi edzésekre és a tábor végén rendezett futóversenyre. A tisztálkodás után bőséges reggelit fogyasztottunk el. Majd a szobarend ellenőrzés követően, izgalommal vártuk a KEKI Kihelyezett Intézkedéstaktikai Osztály munkatársait. A kollegák egy színvonalas foglalkozást tartottak, bemutattak pár, a Testületnél rendszeresített eszközt és közben bevonták a gyermeket is az érdekes eseményekbe. 

 

Ebédet követően, megérkezett Karacs Zsolt, a BEVIG Fegyverzeti Osztályáról. A szabályismertető után elkezdődhetett a légpuska lövész verseny. A gyermekek ügyesen vették az akadályokat. Először próbalövéseket adtak le, majd kezdődött az "éles" lövészet. A lőlapok kiértékelését követően okleveleket és érmeket vehettek át a legjobbak.

 

A szabadfoglalkozást követően a napi edzést is megtartottuk, ami komplexebb volt, mint az előző. Kőredzésszerűen forogtak a csoportok. Itt már használtuk a sportág-specifikus eszközöket, boksz-kesztyű, ütőpárna, testpajzs, ugrókötél, medicinlabdák. A PSE címeres, királykék színű, fehér feliratos pólókat is kiosztottuk, ami a csapatfotón is látható. Vacsora után elkezdődött a csocsó és asztalitenisz selejtezők, majd kötetlen játék takaródóig. 

 

Szerdán korai kelés volt betervezve, amit előző nap kihirdettünk. 5 órakor keltünk és 20 perc múlva már úton voltunk a település Csodakútjához. A hajnali gyalogtúra során, kéttenyérnyi nagyságú Mocsári Teknőssel és egy mezei nyúllal is találkoztunk. Érdekes volt a két egymással ellentétes mozgási sebességű állat. Egyiket felemeltünk megsimogattuk, a másik elillant, bár egyszer csodálkozva visszanézett, hogy ilyenkor ennyi emberke az úton? A csodavíz merítése után a helyi közösségi ház parkjában pihentünk meg, kis enni-innivalóval, majd visszaindultunk a táborba. Bátrabbakkal az erdőn keresztül közelítettük meg a tábort, ahol vaddisznó nyomokat is találtunk. Visszaérkezve, kiadós reggelit ettünk, mivel közel 10 ezer lépest tettünk meg, így kijárt a nagyobb energiapótlás. 

 

Délelőtt küzdősport edzést tartottunk, majd ebéd után a strandra mentünk. Jó volt egy kis vizes élmény, úszás és dagonya a fürdőben, bár nem a Balaton, de azért balatonszeletet kaptak a gyerkőcök. Vacsorára egy-egy hatalmas hamburgert faltunk fel. A takaródó előtt még a csocsó és asztalitenisz döntőket játszották le. A takaródóval sem volt gond, mindenki hamar lefeküdt. Hozzáteszem, aznap (az egyik srác okos órája szerint) 20.000 gyermeklépést tettünk meg. (gyalogtúra, edzés, strand, vásárlás, játék, döntök).

 

A csütörtöki napi rutin után a Járőrversenyre készültünk fel. A csapatvezetőket a táborvezetőség jelölte ki, a tagokat sorsolással választottuk meg. Elmondható, hogy közel azonos erősségű csapatok jöttek össze. Erősítőszerként csokikat és a végén, fagyis nyalókát is adtunk. 4 csapat, 6 járőrállomás volt a versenyben, ebből 4 táboron kívül, egy a keleti főcsatorna mellett, egy az erdőben, egy a focipályán, egy az erre a célra létrehozott vizesárokban. A másik kettő, sportquiz, és váltóverseny bent. A járőrversenyt a SZÚNYOGOK csapata nyerte meg, (utalva a címre is), a NAGYok, TFC és a Teen Ninja elött. A teljesítmények alapján minden résztvevő csapat kapott kupát és oklevelet.

 

Az ebéd és a délutáni pihenő után az utolsó edzés is megtartottuk. Itt már a végén közösen találtunk ki feladatokat, amit azok mutattak be, aki kitalálta, természetesen a józanész határain belül. A békaügetésben a tábor körül, már nem toleráltunk, de jó poén lett volna, mint a csettintés. Az edzés végén egy fiú-leány vízibomba csatával zártuk az aktív napot. Ezt bizony, a pontos találatokkal a lánycsapat nyerte meg. 

 

A tábori napok alatt és külön feladatokért, lehetett kapni tombola szelvényt. A tombola fődíja egy Ferrari autó és egy különleges zöld PSE póló volt. Nagy sikert arattak a nyeremények és a húzás maga is, ami angol nyelven történt, de végül mindenki nyert valamit.

Eközben, Pisti és András is serénykedett és egy finom, bográcsban főtt gulyáslevest, illetve közel 200 palacsintát készítettek az ünnepi, táborzáró vacsorára. A palacsintakirály Erik lett, 15-el. Az esti tábortüzet a már jól összeszokott és vidám csapat ülte körül. 

 

Másnap reggel később keltünk, mivel délelőtt a futóverseny volt tervbe. A verseny két távon zajlott, a rövid 2 kilométer, és hosszú, a duplája. Itt is szép eredmények születtek.

Ebédet követően, hivatalosan is bezártuk a tábort. Egy kis ünnepség keretében, a résztvevők érmet és oklevelet kaptak. Egy-egy főt kiemelve, akik hozzátettek a tábori közösséghez, megemlítve, pl. "Bogaras" Peti, egy 10 éves értelmes, az állatok iránt fokozott figyelmet fordító, főleg bogarat gyűjtő. Sportos lányok: Dorka, Alina, Ajsa, Niki, Livi. A kis cserfes, de ettől aranyos Petra. A csöppet sem Gyenge hármas ikrek. Fanni, aki ismét egy érdekes hip-hop bemutatót tartott. A bevállalós András, akit többször is "lelőttek" a lövészárokban vízi-pisztollyal. A "kisvércsénk" Boti, is üde színfolt volt. Ismét körünkben üdvözölhettük a NAV és VTSZ gyermekverseny győztes csapatát, idén a Vámospércsieket. 

 

Az időjárás idén jobban kedvezett nekünk, jó időt fogtunk ki. Sajnos a repülő rovarok, főleg szúnyogok nem kíméltek minket, mint utólag kiderült következő héten ritkították őket. De így is egy szuper, sportos, aktív hetet tudhatunk magunk mögött pénzügyőr tábori körülmények közt. Barátságok születtek, és egy kicsit a gyermekek nyári élményvilágához is hozzátettünk, ami elkíséri őket egész évben.   

 

Gratulálunk minden résztvevőnek!

 

Köszönet illeti a NAV, PSE, IPA/NAV, BEVIG. debreceni KEKI vezetését, valamint a Sajtó és Kommunikációs Főosztályt a segítségért, illetve a segítőket, a Küzdősport szakosztály tagjait és azokat, akik a tábor létrejöttéhez hozzájárultak, támogattak.

 

 

HAJRÁ PÉNZÜGYŐR!

 

Zachár Attila s.k.

 

(Csapat fotó csatolva, illetve a többi a Facebook csoportunkban látható) 

Utolsó frissités ( 2019. július 17. szerda 13:48 )
 
További tartalom...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 5 / 240

Ma 2019. augusztus 23. péntek, Bence napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"