JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Utószó
2019. szeptember 12. csütörtök 07:14
Mivel váratlan, hivatali elfoglaltsága nem tette lehető dr. Sors László NAV-ot vezető államtitkár / a VTSZ Tiszteletbeli Társelnöke / részére, hogy a  Somogyvámoson megrendezésre került nemzetközi találkozón részt vegyen, így a VTSZ elnöksége, a polgármesterek elismeréseként, nagyrabecsülésük jeléül készített VTSZ fából faragott emblémáját sem tudták átadni.
               
Ezért az emblémát  Bók  Mihály  társelnök csak e hó 3-án tudta mindenki nevében átadni a NAV  bp-i központjában. Államtitkár úr megköszönte a gyönyörű kivitelezésű faragást, és további támogatásáról biztosította a VTSZ vezetőségét.
Utolsó frissités ( 2019. szeptember 12. csütörtök 07:15 )
 
Ünnep Somogyvámoson
2019. augusztus 08. csütörtök 07:23

Augusztus 2-4 között került megrendezésre a Vámos Települések XII. Nemzetközi Találkozója SOMOGYVÁMOSON.

13 tagtelepülés képviselői gyülekeztek, a NAV meghívott magasszíntű vezetőivel abból az alkalomból, hogy  a vámos hagyományok szerint megünnepeljék az újbóli találkozást. Mindegyik delegáció megállt a „vámsorompó” előtt, a vámszedést mint hajdanán jezsuita barátok végezték, annak megfizetése után léphettek a település ünnepi részére. Dékányné Károly Marianna polgármester asszony  és képviselőtársai a falu lakóival együtt várta és fogadta az érkező delegációkat, akik nemcsak hazai  tájakról, hanem Szlovákiából és Romániából / Erdélyből / is örömmel jöttek.

SOMOGYVÁMOS lakói szeretettel és barátságos  vendégszeretettel fogadták a vámos és vámosi rokonokat. A PÉNZÜGYŐR Zenekar felvezetése mellett az ünneplők bejárták a település egyik részét, majd felavatásra került a település lakói által  épített VTSZ emlékkapu, melyen keresztül pontosan  SOMOGYVÁMOS öröksége , a régi templom látható. Az emlékkapun feltüntetésre kerültek a VTSZ tagtelepüléseinek  nevei, kiegészülve a NAV és a VTSZ feliratokkal.

A megnyitó beszédében a polgármester asszony őszinte elismerését fejezte ki a település lakóinak, hogy  társadalmi  munkájukkal, anyagi támogatásukkal  nagyban hozzájárultak ezen rendezvény megrendezéséhez. Hám László a VTSZ elnöke megemlékezett az elmúlt 13 esztendő tevékenységéről,  és arról a nagyfokú támogatásról amit a NAV rendszeresen biztosít./ évenként gyermekvetélkedő, majd a csapatok táboroztatása, zenekar rendszeres fellépése a nemzetközi találkozókon, a járőrszolgálat kutyás bemutatója, a hagyományos hévízi közgyűlések, a megyei igazgatóság támogatása az előkészítés során /. Természetesen a VTSZ segíti a testület azon tevékenységét, hogy növekedjen az adótudatosság, szerény lehetőségeihez mérten közreműködik  a jogkövetői  magatartás mielőbbi  kialakításában, támogatja a bűnmegelőzési szemlélet minél szélesebb ismertetését, egyszóval stratégiai partnere a civil oldalon a Nemzetei Adó és  Vámhivatalnak.

Polcz Attila pénzügyőr dandártábornok, rendészeti szakfőigazgató  dr. Sors László államtitkár úr nevében köszöntötte a megjelenteket, és  a NAV  további támogatásáról biztosította a  VTSZ vezetőit.  Államtitkár úr nevében átadta a rendezésért járó NAV elismerést DékánynéKároly Marianna polgármester asszonynak. A meghívott kormánytisztviselők is méltatták a település nagyszerű rendezését ,és köszönetüket  fejezték ki a közösségi összetartás érdekében végzett munkáért.

A  PÉNZÜGYŐR ZENEKAR koncertjével kezdetét vette  a nemzetközi  találkozó. Ezzel egyidőben a VTSZ megtartotta a hagyományos ünnepi közgyűlését, aminek keretében Bók Mihály főtitkár átadta a Pénzügyőr SE ajándékát  a polgármester asszonynak, nevezetesen sok-sok foci ,kézi és röplabdát, mely az iskola részére került támogatásként felajánlva. Átadásra került továbbá  a  Magyar Röplabda Szövetség felajánlása / Nagy József úr közreműködése által / 8 db tiszteletjegy az augusztus 24-i Európa Bajnokság magyar vonatkozású meccseire.

Mint a NAV – IPA elnöke Polcz Attila úr rövid tájékoztatást adott arról, hogy az iskolai vetélkedőn helyezést elért csapatok milyen „kiképzést” kaptak az egyhetes táborázás alatt, mikre próbálták a gyerekek figyelmét felhívni, pl: tájékozódás, vészhelyzet  kezelése, stb. A visszajelzések alapján mindenki nagyon jól, és biztonságban érezte  magát. A főtitkár mindenkinek nagyon jó előkészületeket kívánt az őszi választásokhoz, és mivel ez évben a Virág János ének és zene vetélkedő elmarad, így a legközelebbi találkozó idejéig / 2020.február HÉVÍZ / mindenkinek jó egészséget, és sok sikert kívánt. Ezzel a közgyűlést bezárta.

A közgyűlés utáni ünnepi ebéd elfogyasztása után a meghívott  vendégeket, később az összes érdeklődőt egy kis vonat KRISNA VÖLGYI körutazásra vitte, ahol szakszerű idegenvezetés mellett mindenki bepillantást nyerhetett  egy más világról.

A találkozó harmadik napján a résztvevők megállapították ,hogy a rendezvény ismét bebizonyította azt, hogy a vámos és vámosi hagyományok ápolása mentén mindig születnek  új barátságok, mindig felszínre kerülnek rég elfeledett történetek, ezáltal a hagyományápolás mindig új erőre kap.

Jó volt résztvevőnek lenni, jó volt látni  az elégedett arcokat, és jó volt hallani, hogy ugye jövőre ismét találkozunk.

Isten áldja a vámosokat és a vámosiakat egyaránt !

 

A kapcsolódó képgarléria ide kattintva érhető el >> 

 

 
ÜNNEPI ELŐKÉSZÜLETEK
2019. július 23. kedd 07:14
A  Vámos  Települések  Szövetségének elnöksége az idei hévízi  közgyűlésen  döntött arról, hogy a 2019 évi nemzetközi találkozó helyszíne SOMOGYVÁMOS legyen. Dékányné Károl Marianna polgármester bemutatta az előkészületi elképzeléseket, részleteiben ismertette a három napos rendezvény forgatókönyvét, és megerősítette  rendezési  szándékukat. Az azóta eltelt időben lázban ég a település apraja – nagyja, mindenki  segíteni szeretne. szinte az egész falu társadalmi munkát  végez annak érdekében, hogy az augusztus  2 -4 között meg- rendezendő eseményen minden résztvevő otthon érezze magát. A polgármester asszony vezetésével helyszíni bejáráson vett részt a NAV Somogy Megyei Adó és Vámigazgatóság Igazgatója Koltainé Magyar Zsuzsanna, és Bók Mihály a VTSZ főtitkára. Megállapították, hogy az előkészületek rendben haladnak, minden készen áll a VÁMOSIAK nagy találkozójára. Mivel a vámos hagyományápolás nagy szerepet kap, ezért a Vám,  Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók
Szövetségének alábbi tagjai támogatásukkal járultak hozzá a rendezvény sikeréhez:

A and M  Vámügynökség ,                     AD Intrade  és  Services Kft,
Cigiszünet Bt                      Deutsch  Pál  egyéni vállalkozó
D & Customs  Kft                                    EKOL Logistics Kft
Fekete és Fia Üzleti Tanácsadó Kft     Hamar Barkács  Kft
HOFFER  Kft       I-CELL Mobilsoft Zrt          KUNSÁG – Szesz Szeszipari Zrt
LAGERMAX  Autótransport Kft            MB 2001 Szolnoki Vám-ügynöksége
Magó János és Magó Jánosné /  Nagykáta            MURASPED  Kft
PANNON AIR  CARGO       PÉNZÜGYŐR SE            PROTOS  Kft,
Recyclomed Nonprofit Közhasznú Kft,        SIOEXCISE  Kft,
XI  RONG  Kft                 Varga és Társai Kft,
VJASZSZ  Szövetség,            VÁMCO  Vámügynökség,
Vám- Szakértő Kft,                VÁMKAPU Vámügynökség,
VENTUM  Kft ,  Várda Vám Kft

Isten áldja az adományokat és az adományozókat ! E sorok írója örömmel nyilatkozik arról, hogy  az eddig  látott és hallottak alapján meg állapítsa, hogy a VTSZ vezetősége jól döntött mikor SOMOGYVÁMOS mellett érvelt. Az már most megállapítható, hogy a „ vámosok nagy családja „ összetartó, egymást segítő , támogató , egymásért szurkoló arcát mutatta  már eddig is, az elő-készületek alkalmával.   Mindenki nagyon várja a mielőbbi találkozást!

 

Bók Mihály főtitkár
Utolsó frissités ( 2019. július 26. péntek 15:29 )
 
Bakonszegi "kiképzőtábor" 2019.07.08-12
2019. július 22. hétfő 07:44
Az IPA Magyar Szekció NAV Szervezete és a Pénzügyőr Sportegyesület szervezésében 2019. július 08-tól 12-ig került megrendezésre a NAV-nál dolgozó munkatársak gyermekei részére a nyári „kiképzőtábor” immár hatodik alkalommal. A tábor helyszíne hagyományosan a NAV Bakonszegi üdülőfaluja volt, ahol 8 és 13 év közötti életkorban összesen 30 gyermek vett részt. Kiképzőtáborunkban idén Nemesvámos csapatát láthattuk vendégül, a táborban történő részvételi lehetőséget az IPA-NAV a vámos települések versenyén elért második helyezésükért ajánlotta fel. A táborba érkezéskor minden gyerek emblémázott, feliratozott pólókat kapott ajándékba, ezzel is erősítve a csapatszellem kialakítását.
 Az egészséges életmódra történő nevelés és a sportolás népszerűsítése érdekében minden reggel 0715 és 8 óra között közös edzésekkel kezdtünk.
A sportfoglalkozások keretében a futáson és a sajátsúlyos erősítőgyakorlatok mellett a gyerekek alapvető ütő és rugótechnikákkal is megismerkedhettek.
 Hétfőn délután a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja (DEKOM) tartott ismertetőt, mely során a gyerekek megismerkedhettek a felszereléseikkel, majd az újraélesztéssel kapcsolatosan hallgattak meg hasznos információkat.
Ezt követően a felszereléseket ki is lehetett próbálni, valamint a kihelyezett „Ambu babán” az életmentő szívmasszást is végre lehetett hajtani. A foglalkozás játékos vetélkedővel zárult, melynek során a hordágycipelésben lévő jártasságot kellett bemutatni.

 Vacsora előtt egy rendkívül tehetséges Trial kerékpáros versenyző-edzőtől láthattunk egy lélegzetelállító bemutatót, melynek keretében a gyerekeket is bevonva ugratott át különböző akadályokat.
 
 
 
 


Vacsora után kiütővel vezettük le a napot, amit később szinte minden nap megismételtünk egészen addig, míg a szúnyogok be nem zavartak minket.
  Kedden reggel az edzést és reggelit követően buszra szálltunk és Debrecenbe utaztunk a „lézerpincébe” ahol csapatokra osztódva vívták a fiatalok a fény és hangeffektusokkal megspékelt harcokat. Több fordulóban, több játékstílust kipróbálva többször „vérre” menő csatákat folytattak egymás ellen.
 Délután a Berettyószentmártonban található Morotva Ligetbe utaztunk, ahol mindenkinek lehetősége volt kipróbálni az ország első sík pályájára épült elektromos meghajtású bobjait.


A vacsorát követően megkezdődtek a csocsó, asztalitenisz, és kosárlabda selejtezők, melyek során egyénileg, vagy csoportokba szerveződve folytak az elsőbbségért folyó játékok.
 Szerdán egész nap a Berettyóújfaluban található Bihar Termálliget strandfürdőben lazítottunk. A pihenést is aktívan töltöttük el a homokos röplabdapályán vívtak ádáz csatákat a sportolni vágyó fiatalok.
 Vacsora után folytattuk az előző napi sportjátékok döntőit és ekkor került megrendezésre a foci bajnokságunk is.
  Csütörtökön délelőtt a Bakonszegen található paintball pályára mentünk, ahol három tíz fős csapattal mértük össze harci tudásunkat, de a főként lányokat tömörítő „zacskós leves” csapaton senki nem tudott felül kerekedni.
 Csütörtök délután a NAV Hajdú-Bihar Megyei Vám és Pénzügyőri Igazgatóságának kutyavezetője mutatta be hogyan küzdenek az illegális cigarettacsempészek ellen négylábú „járőrtársával”. Láthattunk gépjármű- és poggyász átvizsgálást, mely során előkerültek az elrejtett dohánytermékek. A hivatalos bemutató után a gyerekek simogatással jutalmazták a kutyust.
 A vacsora előtt a közkedvelt zombi vadászatra került sor, melyet a tábor mellett lévő erdőben kialakított pályán lehetett kipróbálni teljes menetfelszerelésben, lövedékálló mellényben és repeszálló szemüvegben. A „vadászat” alatt folyamatosan esett az eső, de ez a lelkesedést és a harci kedvet nem csökkentette.

Szerencsére az eső elállt, így meg tudtuk tartani a hagyományosnak tekinthető búcsúesti szalonnasütést is.

Pénteken délelőtt a tábor zárására került sor, melynek keretében a sportjátékok helyezettjei oklevelet és ajándékokat vehettek át. Kiosztásra kerültek a csoportképpel ellátott emléklapok is. A gyerekek szóban és írásban is értékelték a tábort, mellyel a táborszervezők munkáját segítik abban, hogy évről évre jobb táborokat tudjunk szervezni.

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy egy mozgalmas, izgalmas programokkal teletűzdelt táboron vagyunk túl, ahol új barátságok születtek, a szórakozáson túl a sportra és a rendvédelmi terület megismerésére is nagy hangsúlyt fektettünk.
 
Utolsó frissités ( 2019. július 22. hétfő 09:58 )
 
További tartalom...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 11 - 15 / 251

Ma 2020. április 09. csütörtök, Erhard napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"