JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
A Vámos települések V. Nemzetközi seregszemléje
2012. július 18. szerda 14:30
Sajóvámos képviselő testülete úgy döntött, hogy házigazdája lesz 2o12.július 13 – 15 között a vámos család nagy ünnepének, a VÁMOS TELEPÜLÉSEK V.NEMZETKÖZI találkozójának. A döntést követően Komjáthy Lajosné polgármester asszony összeállította azt a csapatot akik  elkezdték szervezni a találkozót. Nem volt könnyű, hiszen a település nem nyert EU-s pályázatot, tehát pénz nélkül vágtak bele a munkába.

A rendezés hírére megmozdult a település ,kicsik és nagyok , elkezdték szépíteni az amúgy is szép, rendezett és virágos  környezetüket, egymás után jelentkeztek a különböző vállalkozá –
sok azzal,mivel tudnának segíteni.
 
Végre eljött július 13-a, és elkezdődött az a települési helytörténeti vetélkedő amivel kezdetét vette a rendezvény.Estére megérkezett  Vámosgálfalva,Vámosszabadi és a szlovákiai Vámos-ladány küldöttsége. Messziről érkeztek,de hajnalig tartott a „rokoni” beszélgetés, a viszontlátás öröme.

Július 14-én reggel sorban érkeztek a delegációk,akiket nagy szeretettel,és bőséges reggelivel vártak a szervezők a Művelődési Ház előtt. 16 vámos település érkezett az V. nemzetközi találkozóra, és adta hírül a világnak,hogy a vámosok nagy családja Sajóvámoson igazi családi hangulatban tarthatja meg összejövetelét. A településen a kellemes nap alaphangját a Pénzügyőr Zenekar  szolgáltatta.

Ünnepi beszédében Komjáthy Lajosné polgármester az összefogás erejét,a településen élők odaadó munkáját,a képviselőtestület támogatását emelte ki,hiszen nélkülük nem lenne találkozó. Hám László a VTSZ elnöke is meleg hangon köszönte meg a helyieknek hatalmas,és önzetlen munkájukat. Beszéde végén a sok éves szövetségi támogatásért Gombár Gábornak
VTSZ Arany kitüzőt adott át . Szabó Károly  dandártábornok,NAV vámszakmai szakfőigazgató  a „ vámosok nagy családjának „ fontosságát emelte ki,és méltatta a rendezést. Demeter Zoltán országgyűlési képviselő a haza szerepét,szeretetét hangsúlyozta.

A beszédek után a települések polgármesterei, a VTSZ elnöke és a NAV képviselője meggyújtották az összetartozást szimbolizáló gyertyákat.Majd átadásra került –mint a következő település házigazdája – a vándorbot Réti Csaba Vámosszabadi polgármesterének.

A nagy sikert arató „DODÓ” kisvonat vitte a település határához az érdeklődöket,ahol Sajóvámos rovásírásos helységnévtáblájának avatására került sor. Közvetelen az avatás után érkeztek a PSE pénzügyőr kerekesei,települési fiatalok kíséretében. Őket a polgármester asszony és NAGY József a PSE ügyvezető elnöke fogadta, köszöntötte, majd a gyerekeknek mezt és ajándékot adott át. Jó volt látni a gyerekek örömét,hogy őket fogadták.Ezt követően közös fa ültetésre került sor,ezzel is a rendezvény nemzetköziségét kívánták az ültetők jelezni.

A reggel óta tartó versenyek,vetélkedők nem befolyásolták,hogy a polgármester asszony és a képviselő testület egy kitűnő kulináris élvezeteket nyújtó ebéddel kedveskedjen a meghívott vendégeknek. Az ebéd alatt megtartotta ünnepi közgyűlését a VTSZ,ahol elnökségi tagnak választottákVÁMOSGÁLFALVA  polgármesterét Balogh Elemért.

A valóban családias ebéd hangulatát csak fokozta,hogy az éppen név és születésnapot ünneplő Sipos Jenőt,és Dr.Minya Mihályt a polgármester asszony külön-külön egy tortával lepte meg.
A családi ebéd végeztével a vendégek saját településeik résztvevőivel töltötték a nap hátralévő  részét,közben meghallgatták  Tolvai  Renáta kitünő előadását.

A vidám és felejthetetlen nap tűzijátékkal és a Pénzügyőr  Zenekar nagysikerű talpalávalójával zárult,mindenki legnagyobb megelégedésére.

Sajóvámos példát mutatott,hogy a mai rohanó,egymással nem törödő világban hogyan lehet és kell egy ilyen rangos eseményt megrendezni pénz hiányában.A résztvevők csak az elismerés
hangján beszéltek a rendezésről,az állandóan megnyilvánuló szeretetről,és a tiszteletről.

A VTSZ méltán lehet büszke Sajóvámosra,hiszen ez a magas szintű rendezés tovább öregbítette  egyébként is kitünő hírüket. Magasra lett téve a mérce a következő rendező település számára.

Ismételten köszönjük minden szervezőnek,közreműködőnek,a képviselőtestületnek, Komjáthy Lajosné polgármester asszonynak,hogy részesei lehettünk a VTSZ V. Nemzetközi  Találkozó jának SAJÓVÁMOSON.

Végezetül megköszönjük a meghívó nyomdába kerülése után jelentkező támogatóknak, nevezetesen a LAGERMAX AUTÓTRANSPORT KFT-nek, KISS JÓZSEF egyéni vállalkozónak Vámosorosziból és a VÁM SERVICE KFT-nek ,hogy anyagi támogatásukkal nagymértékben hozzájárultak a sikeres rendezéshez.


ISTEN áldja SAJÓVÁMOS  település minden polgárát!
 
A Vámos települések V. Nemzetközi seregszemléje
 
Utolsó frissités ( 2012. július 18. szerda 14:43 )
 
Vámosok karikáznak át Vámosra
2012. július 17. kedd 17:13

Kerékpártúra indult a Vámos Települések V.Nemzetközi Találkozójára
VÁMOSÚJFALU.

Magyarországon,Erdélyben és a Felvidéken összesen húsz olyan település található, amelynek nevében megtalálható a „vámos” szó. Ezek a települések nem véletlenül kapták a nevüket, hiszen a középkorban valamennyi vámszedőhely volt. 2OO7-ben a hegyaljai Vámosújfaluban döntöttek úgy ezek a települések, hogy megalakítják a Vámos Települések Szövetségét. Ennek V.találkozóját rendezik meg a hétvégén Sajóvámoson. pénteken Vámosújfaluból egy húsztagú csapat indult el,hogy kerékpáron tegye meg a távot Sajóvámosra.

Ötödször

Idén Sajóvámos vállalta a háziogazda szerepét.A program helytörténeti vetélkedővel és közös vacsorával kezdődött pénteken. A találkozó döntő részét ma rendezik,amelynek keretében  egymást érik a kulturális-és a sportprogramok,majd vasárnap egy ökomenikus istentiszteletet rendeznek.

A Vámos települések találkozójának egyik fő támogatója a Nemzeti Adó – és Vámhivatal, amelynek a sportegyesülete a Pénzügyőr SE –mondja Gombár Gábor, a kerékpártúra szervezője. Ennek égisze alatt rendezzük meg már évek óta ezt a kerékpártúrát, amelynek induló állomásaként idén Vámosújfalut választottuk,ahol a szövetség megalakult. A mintegy húsz tagú, pénzügyőrökből álló csapat idén több mint tíz településről állt össze, így túrázás közben van időnk arra,hogy alaposabban megismerjük egymást,és miután az út alatt az érintett településeken többen is csatlakoznak hozzánk egy pár  kilométer erejéig,módunk van arra,hogy egy kicsit megismertessük a munkánkat is az emberekkel.

A péntek reggeli induláskor Felházi József , Vámosújfalu polgármestere köszöntötte a résztvevőket és kívánt jó utat a sportembereknek,akiket egy szakaszon elkísértek a nyári vakációzást kerékpározással feldobó vámosújfalui iskolások.

ÉM – BG

Ezen cikk teljes terjedelemmel jelent meg az ÉSZAK – MAGYARORSZÁG  2o12.július 14-i számában.

 
Vámos Települések V. Nemzetközi Találkozója - Meghívó
2012. július 10. kedd 07:28
Sajóvámos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete és a Vámos Települések Szövetsége Tisztelettel meghívja Önt és házastársát/társát a 2012. július 13-14-15. napján megrendezésre kerülő Vámos Települések V. Nemzetközi Találkozójára.
 

Vámos Települések V. Nemzetközi Találkozója
2012. július 13-14-15.
SAJÓVÁMOS

Sajóvámos, Vámoslucska, Vámosoroszi, Vámosatya, Nemesvámos, Felsővámos, Somogyvámos, Vámosszabadi, Vámoscsalád, Vámosújfalu, Vámospércs, Vámosmikola, Vámosgyörk, Vámos, Vámosgálfalva, Vámosbalog, Vámosfalva, Vámosláz, Vámosudvarhely, Vámosladány
 
Tisztelt Vendégeink, Kedves Meghívottak!
Nagy örömömre szolgál, hogy Sajóvámoson kerül megrendezésre a Vámos Települések V. Nemzetközi Találkozója.
 
Szívünk teljes szeretetével készültünk ezen jeles és nagyszabású rendezvénysorozatra.
 
Hiszem azt, hogy fáradozásunk nem volt hiábavaló, segítőim és a jó lelkű sajóvámosiak kitartó munkájukkal és lelkesedésükkel azon lesznek, hogy Önöknek feltöltődést, kikapcsolódást, szórakozást hozzon ez a három nap.
 
Bízom abban, hogy a Találkozón új barátságok jönnek létre, a meglévők pedig megerősödnek és tovább ápoljuk majd a „Vámos Család” hagyományait.
Kívánom, érezzék nagyon jól magukat és öregbítsék a Vámos Települések Szövetségének összetartását, vigyék tovább jó hírünket.
Komjáthy Lajosné
Sajóvámos község polgármestere
 
Program:
2012. július 13. (péntek)
16.00 – 17.00 A távolból érkező vendégek fogadása az Iskolapark Éttermében
(Sajóvámos, Nevelők u. 4. sz.)
18.30 Helytörténeti vetélkedő és fotó kiállítás várja az érdeklődőket a Kossuth Közösségi Házban (Sajóvámos, Kossuth tér 1/A.)
21:00 Vacsora
21.00 -24.00 Diszkó az Iskolaparkban
2012. július 14. (szombat)
7.00 – 9.00 Az érkező vendégek fogadása a vámszedő helyen
(Sajóvámos, Kiserdő utcai buszfordulónál)
8.00 – 9.00 Zenés ébresztő a NAV Pénzügyőr Fúvoszenekarával
9.00 – 9.45 Reggeli, gyülekező a Kossuth Közösségi Ház bejárata előtt
9.45 A települések küldöttei zászlókkal felsorakozva átvonulnak a rendezvény helyszínére (Iskolaparkba). A menetet a a NAV Pénzügyőr Fúvoszenekara vezeti.
10.00 Kezdetét veszi az asztalitenisz bajnokság
Helye: Arany János Általános Iskola tornaterme (Sajóvámos, Nevelők u. 4. sz.)
Nevezés a helyszínen 10 órakor.
10.00 Ünnepi megnyitó:
Himnusz (magyar, román, szlovák, EU)
Óvodások köszöntője
Szajkó Anita szólóéneke
Ünnepi köszöntőt mond
Komjáthy Lajosné
Sajóvámos település polgármestere
Ünnepi beszédek:
Hám László VTSZ Elnök
Szabó Károly vámszakmai szakfőigazgató
Demeter Zoltán Fidesz-KDNP orsz. gy. képviselő
Gyertyagyújtás, vándorbot átadása
Tötös Roland szólóéneke
12.00 Rovásírásos helységnév tábla avatás
Sólyom Ferenc (miskolci róvó, a rovásírás kutatója) táblaavató beszéde
Egyházaink vezetői megáldják a táblát
(Sajóvámos Kiserdő utca felőli bejárata)
12.45 – 13.00 Emlékfa-ültetés az Iskolaparkban
12.00 A sportpályán kezdetét veszi a Vámos Települések Kispályás Labdarúgó-bajnoksága
 
Tájékoztatjuk Kedves Vendégeinket, hogy az Iskolaparkban további színes programok (arcfestés, hajfonás, ugráló-vár, barantások, íjászok, kézművesek, hab-party) várja Önöket és „DODÓ” kisvonat járja a települést, mely 13 órától 18 óráig biztosítja a kellemes időtöltést
13.00-tól Ebéd
13.00 – 17.00 A résztvevő települések kulturális értékeinek bemutatása, határokon túlról, valamint a hazai településekről érkező csoportok előadásai
(színjátszás, néptánc, népdal, kórusművek, moderntánc, táncdalok, bohózat, tánc és divatbemutató)
13.30 Ünnepi Közgyűlés
17.00 – 17.30 Sztárvendég: Tolvai Renáta
17.30 Sportversenyek eredményeinek kihirdetése
18.00 – 18.30 Fortuna Tánc- és Divatstúdió előadása
19.00 Tombolahúzás
20.00 Utcabál, a NAV zenekara húzza a talpalávalót
21.00 Tűzijáték
 
2012. július 15. (vasárnap)
8.30 Ökumenikus Istentisztelet
A műsor változtatásának jogát fenntartjuk!
 
Támogatóink a műsorfüzet nyomdába adásának időpontjáig:
UNIO-COOP ZRT.
Bódva Közmű KFT.
Kossuth Közösségi Ház Közalapítvány
Nemzeti Adó és Vámhivatal
VÁMCO Vámügynökség KFT.
Adminiostration of International TRADE
Fekete & Fia KFT.
Kunság-Szesz ZRT.
AEO.HU Tanácsadó KFT.
Tóalmási Húsüzem
Derzsi &Wernitzer KFT.
DHÖ KFT.
BAKER BOYS KFT
Szendrei Tésztaüzem KFT.
Center-Pont KFT.
Pannon Air Cargo
ÉRV ZRT.
Pannon Kávé KFT.
Eurosped ZRT.
Gömör Faiskola Jankó Lajos
Hamar Barkács KFT.
Hoffer KFT.
Recyclomed KFT.
Zoll-Platz KFT..
Varga és Társai KFT.
VTSZ
NIAL KFT. – Háziasszonyok boltja
Magó János Magó Jánosné
Szegvári Zoltán Tóth Bálint
Tóth Árpád Sajóvámosi Népdalkör tagjai
Barát Lajos Csenge Lászlóné
Festő Tamás Fodor Csaba
Ifj. Farkas Gyula Vékei Béláné
Kónya József Kovácsné Tamás Ilona
Lévai István Lipécz János
Lipták Katalin Misurák Sándor
Nemcsák Tibor Pozbai György
Tamás Kálmán Váradi Lajos
Germuska Tibor

Utolsó frissités ( 2012. július 10. kedd 14:06 )
 
Vámos Települések V. Nemzetközi Találkozója
2012. július 03. kedd 15:50

Örömmel tájékoztatom a tisztelt olvasót, hogy a Vámos Települések V. Nemzetközi Találkozójának rendezési jogát 2012. évben Sajóvámos község kapta meg.

A Vámos Települések Szövetsége 2007-ben alakult, 20 tagja van, akik ezen a jeles napon küldöttségükkel képviselik településüket.
 
A rendezvény 2012.07.13-14.-15. –én lesz, melyet már javában és nagy izgalommal szervezünk.

Tisztelettel meghívom Önt 2012. július 14. napjára (szombat) a 10 órakor kezdődő hivatalos ünnepélyünkre, melyen köszönthetjük a határon átnyúló szlovák, erdélyi testvéreinket és a többi hazai Vámos nevű település résztvevőit, valamint a NAV vezetőit.
Elöljáróban csak annyit, hogy itt lesz a Dodo kisvonat, amivel kicsik és nagyok beutazhatják a települést.
Valamennyi korosztálynak színes programmal kedveskedünk mindhárom napon.

Péntek délután a Kossuth Közösségi Házban helytörténeti vetélkedővel indul a három napos szórakoztató program. Este Discoval zárjuk a napot az Iskola parkjában.

Szombaton reggel 8 órától Zeneszóval ébresztjük a kedves lakosokat, a Pénzügyőr Zenekar közreműködésével. Lesz Ugráló Vár, Hab party, asztalitenisz verseny, melyre várjuk a vállalkozó kedvű személyeket. Kispályás foci keretében mérik össze tudásukat a vendég települések sport szerető játékosai. Fellép a Fortuna Divat Stúdio Eszlári Zita vezetésével.

Vámos Települések V. Nemzetközi TalálkozójaA Sajóvámosi Népdalkör is bemutatkozik a vendégeinknek. Tötös Roland és Szajkó Anita duettjével varázsol el bennünket. Az Arany János Általános Iskola tehetséges gyermekei, valamint a Kincses Sziget óvoda óvodásai lépnek fel. A nap folyamán lesz arcfestés, hajfonás és még sok minden más a gyermekek és a felnőttek nagy örömére. A délutáni kellemes időtöltés érdekében kulturális programot adnak a résztvevő vendég települések is. Megismerhetjük egymás kulturális értékeit. Az esti bálon VPOP tánczenekara húzza majd a talp alá valót.

Vámos Települések V. Nemzetközi TalálkozójaAz est fénypontja Tolvay Renáta.
Nem maradhat el a tűzijáték sem.
Gasztronómiai finomságokkal tesszük még emlékezetesebbé a Találkozót. Az izgalmat fokozza majd a Tombola, értékes nyeremények várják majd a szerencséseket.

Nem kis feladat előtt állunk, a szervezési munkák már javában folynak.  

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Sajóvámos, 2012. július 3.

Komjáthy Lajosné
polgármester

Utolsó frissités ( 2012. július 03. kedd 15:54 )
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Találatok 101 - 105 / 234

Ma 2019. április 25. csütörtök, Márk napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"