JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Kedves olvasó!
2012. május 04. péntek 13:30
A Nemzeti Adó és Vámhívatal gondozásában és szerkesztésében havonta megjelenő nívós szakmai lap  a Pénzügyőr szerkesztői javaslatára sorozatot indít aVámos Települések Szövetsége-hez tartozó 11 magyar ,6 szlovák és három román tagtelepüléseink bemutatására, elsősorban fölvillantva azok turisztikai lehetőségeit,és rendezvényeit. Tisztelettel ajánljuk e lap olvasótáborának az oldalakon megjelenő információkat és szeretettel várjuk településeinken önöket, hiszen minket is összetart valami,nevezetesen a ma végzett tevékenység,melyet korábban eleink a településeinken végeztek. Ajánljuk figyelmükbe a szövetségünk honlapját és településeink saját honlapját, hogy nyomon követhessék az aktuális rendezvényeket. www.vtsz.eu
Ebben a számban Vámosgyörk mutatkozik be,mint a szövetség alapítója és központja. A helyi információkhoz a www.vamosgyork.hu honlapon tájékozódhatnak rendezvényeinkről. Jó böngészést és időtöltést kívánok
Hám László
vtsz elnök
 
Vámosgyörk

A Mátra déli lábánál, a Jászság határán, Gyöngyöstől mintegy 15 Km-nyire fekvő község köszönti az olvasót.
A már az őskorban is lakott település első hivatalos említése 1273-ból származik. Ekkor neve még Jurk alakban található meg az oklevelekben. Az Aba nemzettség területéhez tartozik, annak Komplti ágának Péter nevű tagja a birtokosa.
A török hódoltság után, mint oly sok más település, ez a terület is elnéptelenedik, bár a hatvani szandzsák leltárkönyvében még adófizető helyként említik.
A Rákóczi szabadság harc utáni újratelepülések következtében a településfolyamatosan fejlődik, míg eléri mai méreteit.
Jelenleg a település lakosság mintegy kétezer főt számlál. Óvodája és Általános iskolája, orvosi, fogorvosi rendelője, római katolikus plébániája van.
A település megközelíthetősége kiváló. Vonattal, busszal, de akár autóval is jól elérhető, az M3-as autópálya is csak mintegy 10 percnyire fut a falu határától. A közelben remek kirándulásokra nyílik lehetőség, hisz a Mátra szinte a küszöbről emelkedik, míg „lefelé” a Jászság és az Alföld nyitogatja kapuit. Helyben a falu szélén álló (jelenleg idősek otthonaként is működő) kastély és annak botanikai ritkaságokat is tartalmazó kertje nyújt lehetőséget sétára, pihenésre. Az iskola melletti, nem rég felújított ligetben található a település egyik jellegzetessége: az egykori földbirtokos Kedves nevű lovának – kinek a legenda szerint a vasútvonalát köszönheti a falu – állított síremlék. A ligethez közeli, Mindenszentekről elnevezett plébániatemplom a lelki felfrissüléshez adhat segítséget, de belső terének megtekintése is kellemes perceket szerezhet az ide látogatónak. Külön figyelmet igényel a főoltár magyar szentjeinek ábrázolása és a lurdi szűzanya barlangja. Lovaglási, sétakocsikázási lehetőség, étterem, cukrászda, e-magyarország pont is található, hogy Ön igazán jól érezze magát. 2007 július 2.-án Vámosgyörkön  alakult meg  10magyarországi 5 szlovák és három romániai vám-os névelemet tartalmazó települések közös akaratából a Vámos Települések Szövetsége,mely a név azonosság és a közös történelmi múlt kapcsán együttesen ápolja a hagyományokat kultúrában irodalomban, zenében,sportban .Különféle rendezvényink közül mindig Vámosgyörkön rendezzük meg a Virág János  volt györki zenepedagógusról elnevezett énekkari találkozónkat,melyen településeink énekkarai mutatják be tudásukat.   Látogasson el hozzánk, szeretettel várjuk. Kedves vendégeinknek szállást és programot szervezünk és biztosítunk helyben és a 6 km-re lévő Jászárokszálláson, ahol a mozgásszervi betegségekre kiváló gyógyvizű strand nyújt enyhülést a betegségben szenvedőknek. Esti kellemes kikapcsolódást ígérünk a 3 km-re északra lévő atkári földön termett kiváló bor bemutatóval és borkóstolással, legalább 5 személy számára Egyúttal szívesen invitáljuk a kedves olvasót a györki rendezvényekre, melyek június 2.-án szombaton  családi és sportnap ,október 5-6-7.én a Vámos Települések Szövetsége szervezésében a  Virág Jánosról elnevezett5. énekkari találkozó és verseny, valamint a 2. ízben megrendezendő vers és mesemondó  találkozó,melynek védnöke a ma élő egyik legnagyobb író-költőnk. Kányádi Sándor.6.-án délután 5 órakor a mindenszentek templom kiváló akusztikáját használva a Pénzügyőr zenekar immáron harmadik alkalommal ad komolyzenei hangversenyt .Kiemelkedő komolyzenei rendezvényünk szeptember 8.-án a mindenszentek templomban du. 4 órakkor kezdődő  Haydn est, melynek keretében elhangzik a teremtés oratórium.
December 22.-én a Zöngék énekegyüttes karácsonyi hangversenyével búcsúztatjuk a 2012-esévet.
Legyen vendégünk Vámosgyörkön. Program szervezésre kérem jelentkezzen Bódi Zsolt közösségi ház vezetőnknél 06 30 8153921 telefonszámon

Bódi Zsolt
közösségi ház vezető
 
Hám László
vtsz elnök

 
Megtartotta ez évi közgyűlését A Vámos Települések Szövetsége
2012. április 06. péntek 17:40
Március 23 és 34.-én tartottuk az év első összejövetelét, melynek keretében közgyűlésünket is. Pénteken délután a NAV KEKI oktatási intézmény budapesti Római parti továbbképző intézetében gyülekeztünk. Nagy örömmel  üdvözöltük ismét egymást.  Jó volt találkozni a régi kedves ismerősökkel, rokonokkal. Házigazdáink a NAV vezető  munkatársai és polgármesterink együtt ültünk a kiadós és finom vacsorához, melynek végén az éjszakába nyúló beszélgetések kezdődtek. Volt aki hajnal fél 4-kor tért nyugovóra. Velünk volt tiszteletbeli örökös társelnökünk, Dr. Nagy János úr is.

Másnap reggel kiegészült a társaság, mert volt aki nem tudott pénteken eljönni. A 9 órai kezdéskor Bók Mihály főtitkár úr megnyitója után  Hám László elnök úr beszámolója hangzott el az elmúlt év eseményeiről,melyet a közgyűlés egyhangúlag fogadott el. A pénzügyi helyzetet Stass Gábor ismertette, aki szövetségünk könyvelését végzi. Ez után az ellenőrző bizottság elnöke Szabó Ferenc ismertette bizottságának jelentését az elmúlt évben végzett munkáról.

Örömmel állapíthattuk meg, hogy mindent rendben találtak. A beszámolók elfogadása után szünetet rendelt el főtitkár úr, majd annak végén csatlakoztak hozzánk házigazdáink a NAV vezető munkatársai,akikkel együtt egyeztettük az ez évi rendezvényeink időpontjait és helyszíneit.
A közgyűlés határozata értelmében ebben az évben a következő rendezvényeinkre kerül sor
1. „Ki tud többet a vám-os településekről és a vám és adóügyről” c. gyermekvetélkedő 2012 június 2-án de. 10 órakor kezdődik a NAV KEKI oktatási intézményben.
2.Az ez évi Vámos települések 5.nemzetközi jubileumi találkozóját,
Sajóvámos rendezi július 13-14-15.-én
3.A „Virág János” énekkari találkozó és verseny, valamint a vers és mesemondók találkozóját Vámosgyörkön rendezzük 2012 október  5-6-7.
 
Izgalmas része volt a találkozónak, amikor a NAV-tól kapott ajándék boxzsák tulajdonosát kellett megnevezni. Azon települések jöhettek szóba, akik még ez idáig nem kaptak. Sorsolással ezt Sajóvámos nyerte el.
A hivatalos programok zárásaként ízletes ebéddel fejeztük be a napot és kívántunk egymásnak kellemes Húsvéti Ünnepeket .
 
Hám László
Vtsz elnök
 
VTSZ közgyűlés
2012. március 30. péntek 20:13
Beszámoló a Vámos Települések Szövetségének 2011 évi tevékenységéről.
2012 március 24.


Tisztelt Közgyűlés! Kedves Rokonok!

Ismét egy évvel öregebbek lettünk. Immáron megalakulásunk 5. eltelt évét ünnepelhetjük. Alapszabályunk rögzíti , hogy a vám-os névelemet tartalmazó települések történelmi örökségüknél fogva keresik és ápolják saját és szövetségünk tagjai közötti kapcsolatokat az élet különféle területein.
Kezdetektől fogva ez így volt és az elmúlt évben is. Részt vettünk egymás ünnepein, rendezvényein és ápoltuk kapcsolatunkat a vám-os tevékenységet napjainkban foglalkozáskén, hívatásként végzőkkel a NAV munkatársaival.

Az elmúlt év március 19-i közgyűlésünk úgy határozott, hogy tekintettel a gazdasági válság pénztelenségi következményeire a települések találkozóját nem minden évben fogjuk tartani, hanem, amikor a rendezésre jelentkező van amit változatlanul fontosnak és a legjelentősebb  rendezvényünknek tartunk. A másik két rendezvényünk megtartását a közgyűlés nem szabályozta. Tettük ezt azért, mert a településeink gyermekei számára szervezett vetélkedőt az együttműködési megállapodásunk alapján a NAV szervezi, helyet, szálást, ellátást biztosítva a településeinkről érkező három fős csapat és kísérőik részére akik összemérik tudásukat a településeink és a vám-osok történelméből. melyet ezúton is tisztelettel köszönünk.

A Virág János kórus és most már vers és mesemondó találkozót a településeink tagdíjából és szponzorok támogatásával Vámosgyörkön rendeztük eddig.
 
Engedjétek meg, felsoroljam a teljesség igénye nélkül azokat a rendezvényeket, melyen szövetségünk  az elmúlt évben jelen volt,vagy részt vettünk.
2011 április 1-hatállyal Vida Ildikó a NAV elnökasszonya más fontos feladatok ellátása miatt felmentette szolgálatai aló Béndek József altábornagy urat és Arnold Mihály ny. altábornagyot nevezte ki a NAV vámszakmai elnökhelyettesének. Főtitkár úrral látogatást tettünk Arnold úrnál és megtárgyaltuk a NAV és a vtsz közötti együttműködést. Megnyugodva nyugtázhattuk, hogy a változás nem jelenthet törést a korábbi együttműködésben.
2011május 28.-án rendeztük a gyermekvetélkedőt, mely új helyen a NAV KEKI Oktatási Központjában volt, ahol most is vagyunk. Ez az új helyszín tágasabb, nagyobb, több lehetőségre ad alkalmat a versenyek lebonyolítására. Ismételten nagy szeretettel és odaadással fogadtak bennünket és a vetélkedő maradandó élményt nyújtott gyermeknek, felnőttnek egyaránt, még akkor is, amikor néhány  esőcsepp próbálta megzavarni a jó hangulatot, melyhez a pénzügyőr zenekar adta meg az alaphangot. A versenyt immáron harmadik alkalommal a sajóvámosi gyerekek nyerték és a Vám és Pénzügyőrség által alapított vándorserleget végleg megkapták,amellett, hogy egy hetet tölthettek a Mátrában a NAV üdülőjében.
2011 május 30-án főtitkár úrral  Csúr Tibor elnökségi taggal és Kollárdiné Olgával látogattunk el Vámosfalvára (Mytna). Az utóbbi időben Pavel Greksa polgármester urat kérdeztük, hogy a jövőben  hogyan képzeli el az együttműködést szövetségünkkel, mert a kommunikáció minimálissá vált,még úgy is, hogy honlapunkon lévő magyar nyelvű szöveg egy kattintásra szlovákra, románra, vagy más nyelvekre is le tudja fordítani a szöveget.

A polgármester úr pozitívan nyilatkozott, sőtt kilátásba helyezte, hogy a szövetség küldjön táncosokat a novemberben náluk megrendezendő tánc maratomra. Sajnos a meghívás elmaradt, de az ígéretek sem valósultak meg.

Egyenlőre úgy tűnik, hogy Vámosfalva csak névleg tagja szövetségünknek.

2012 júliusában Somogyvámos adott otthont a gyermekvetélkedőn 2. helyezést  elért szlovákiai Nagybalog tanulói és kísérői számára felejthetetlen egy hetet ott eltöltve.
2012 augusztus 13.-án vettünk részt a szlovákiai Felsővámos falunapján, ahol kopjafát és felújított kultúrházat avattak. Nagyon szép színfoltja volt a rendezvénynek a településről összegyűjtött régiségek kiállítása.

2012 augusztus 20-án Vámosmikolán volt falunap melynek keretében írták alá a NAV Közép Magyarországi Vám-és Pénzügyi Regionális Főigazgatóság együttműködési megállapodását. A település egy boxzsákot kapott ajándékba a NAV-tól 2011 augusztus 27.-én Somogyvámoson ünnepeltünk, mikor is a települést a somogy megyei közgyűlés a Somogyország kincse címet adományozta a somogyvári pusztatorony miatt. Az ünnepség keretében történt meg a NAV Dél dunántúli Regionális Vám és Pénzügyi Főigazgatóságával való együttműködési megállapodás aláírása 2011 augusztus 31.-én Nemesvámosi falunap adott alkalmat a NAV Középdunántúli Regionális Vám és Pénzügyi Főigazgatósággal történő együttműködési megállapodás aláírására.
2011 szeptember 30-október 1 között került megrendezésre a 3. Virág Jánosról elnevezett énekkari találkozó és először a vers és mesemondó találkozó.
A már hagyományosa Vámosgyörkön megrendezésre kerülő rendezvényt az elmúlt évben is 14 kórus és 17 vers és mesemondó látogatta meg.
Ez utóbbiról hangfelvételt készített a Szt. István Rádió és a hanganyaggal rendelkezünk, melyből hangos könyvet szeretnénk készíteni. Ennek néhány adata és információja hiányzik. Az árajánlatot ez után tudjuk megkérni a sokszorosító kiadótól.

2011 decemberében két aláírási ceremónia volt a szövetségünk települései és a NAV illetékes regionális parancsnokságai között. Aláírás történt Szombathelyen és Debrecenben. Vámoscsalád és Vámosszabadi a NAV Nyugat-Dunántúli Régió parancsnokságával, míg Vámosatya,Vámosoroszi és Vámospércs a Észak-Alföldi Régió Parancsnokságával írt alá együttműködési megállapodást.

Kedves rokonok! Tisztelt közgyűlés!
Röviden ennyi volt azon  események a sora, melyen képviseltettük magunkat és demonstráltuk összetartozásunkat a vámos tevékenységet napjainkban végzőkkel.
Szövetségünk 5. jubileumi évében elmondható, hogy hűek maradtunk alapszabályunkhoz és tovább erősítettük összetartozásunkat. Remélem, hogy a következő évünk is legalább ilyen hasznos és értékes lesz.
Kérem a tisztelt közgyűlést, hogy beszámolómat elfogadni szíveskedjék.

Hám László
Vtsz elnök
VTSZ közgyűlés
Utolsó frissités ( 2012. április 03. kedd 21:19 )
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Találatok 101 - 105 / 227

Ma 2018. december 16. vasárnap, Etelka és Aletta napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"