JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
IP ajánlat a Vámos Települések részére
2012. szeptember 16. vasárnap 16:05
IP ajánlat a Vámos Települések részére - a megtekintéshez kattintson erre a hivatkozásra >>
 
Meghívó
2012. szeptember 05. szerda 07:20

Kedves rokonok!

Szövetségünk fennállása óta immáron 4. alkalommal rendezzük meg a Virág János énekkari találkozót és versenyt! A rendezvényünkkel egybekötve szervezzük a 2.Vers és mesemondó versenyt. Az újabb örömteli együttlétre hívunk és várunk szeretettel mindannyiótokat! A várva várt találkozásunk időpontja 2012 október 6.

A részletes műsorról és egyéb fontos tudnivalókról Veresné Benei Krisztinától kapjátok meg: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. , +36205259338

Dalos köreink, énekkaraink és kórusaink számára nincs kötelező mű.
Kérésünk: 8-10 percben énekeljenek környékük dalaiból és ezen felül szabadon választott művekből, egy  egyházi a több szólamban éneklőktől könnyűzenei darabot kérnék a műsor színesítése érdekében.  Értékelés a korábbi években megszokottak alapján.

Szakmai kérdésekkel keressétek Nagy Gábor kórusvezetőt: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. , +36706053160

A versmondóknak két kategóriában rendezünk versenyt:
I. kategória  3 évtől 18 évig: fiatalok
II. kategória 18-99 évig: felnőttek
Mindkét kategóriában Kötelezően előadandó: Kányádi Sándor verse és egy szabadon választott.

A mesemondásban is két kategóriát értékelünk.
I kategória 3 évtől 18 évig: fiatalok
II. kategória 18-99 évig: felnőttek

Kérésünk mindkét korosztályhoz, hogy lehetőleg a környék meséjét, vagy anekdótáját mutassátok be.
Nagyon fontos, hogy az előadni kívánt művet elektronikusan küldjétek el a következő címre a találkozónk előtt és az írott anyagot hozza magával     

Kovácsné Medve Mária
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
+36308153928

Településenként és kategóriánként 1-1 versenyző jelentkezését várjuk

Vámosgyörk,2012 szeptember 3.

Hám László
Vtsz elnök

Utolsó frissités ( 2012. szeptember 05. szerda 07:21 )
 
Vámosok dunántúli találkozója - Családi fesztivál
2012. augusztus 25. szombat 19:16
Vámoscsalád Község Önkormányzata – Németh Imre polgármesterrel az élen – elhatározta,hogy pályázatot nyújtanak be annak érdekében,hogy a Vámos Települések Szövetségének legkisebb tagjaként megrendezhessenek egy „un” "dunántúli vámos települések" Találkozót, egybekötve egy települési Családi Fesztivállal.

Láss csodát! A település pályázatát befogadták, és valóra vált az álom, kezdődhetett a találkozó előkészítése. Megmozdult a település apraja-nagyja, volt falutakarítás, fűnyírás, bevásárlás, valamint elkészültek a színvonalas, de egyszerű meghívók is.  

A polgármester úr és a képviselőtestület mellett kivette részét az előkészületekből,és a megrendezésből a település plébánosa is.Ezuton is Isten áldását kérjük odaadó munkájáért, amit nemcsak a rendezvényért, hanem a településért tesz nap – mint nap.

2o12. augusztus 1o.-én Gyermekrajz kiállítással,tábortűz gyújtással és lángos partyval kezdetét vette a rendezvény.

Másnap /agusztus 11.szombat /  Németh Imre a település polgármester nyitotta meg a találkozóval egybekötött családi fesztivált.Az ünnepségen megjelent és üdvözölte a település kezdeményezését a térség országgyülési képviselője,a megyei közgyülés elnöke külön kiemelte a családi nap fontosságát, Hám László a VTSZ elnöke az összetartozás fontosságát emelte ki, míg dr.Fekete Attila ezredes, a NAV nyugat-dunántúli regionális főigazgatója további támogatásáról biztosította a település vezetését, és lakosait.

A műsort a Pénzügyőr Zenekar szinvonalas koncertje vezette be,megalapozva a további jó hangulatot. Ismételten közelebb került egymáshoz a hatóság és a polgári oldal.

Sajóvámos képviseletében Dékánné Károly Mariann polgármester,Vámosszabadi település nevében Réti Csaba polgármester nyilatkozott arró,hogy szinte csoda amit ez a kis település produkált a rendezvényen, és nagyon nagyra értékelték a szövetség összetartó erejét.

A nap további programjaiban szerepelt karate  és zumba bemutató , a NAV lövészei céllövészeti lehetőséget bíztosítottak, a vámosoroszi motorosok bemutatóval egybekötött élmény motorozásra vitték a jelentkezőket, míg a legkisebbek óriáscsúzdán múlatták az időt.

Jó volt résztvevőnek és vámosinak lenni.  Isten áldja a település vezetését,lakóit, ez a vidám,jó hangulat tartson ki sokáig. Segítsék továbbra is Németh Imre polgármester munkáját
Ez a záloga annak, hogy többször rendezhetnek ilyen nagyszerű találkozót, ami elősegíti a település összetartozását is.
 

Utolsó frissités ( 2012. augusztus 25. szombat 19:24 )
 
A Vámos települések V. Nemzetközi seregszemléje
2012. július 18. szerda 14:30
Sajóvámos képviselő testülete úgy döntött, hogy házigazdája lesz 2o12.július 13 – 15 között a vámos család nagy ünnepének, a VÁMOS TELEPÜLÉSEK V.NEMZETKÖZI találkozójának. A döntést követően Komjáthy Lajosné polgármester asszony összeállította azt a csapatot akik  elkezdték szervezni a találkozót. Nem volt könnyű, hiszen a település nem nyert EU-s pályázatot, tehát pénz nélkül vágtak bele a munkába.

A rendezés hírére megmozdult a település ,kicsik és nagyok , elkezdték szépíteni az amúgy is szép, rendezett és virágos  környezetüket, egymás után jelentkeztek a különböző vállalkozá –
sok azzal,mivel tudnának segíteni.
 
Végre eljött július 13-a, és elkezdődött az a települési helytörténeti vetélkedő amivel kezdetét vette a rendezvény.Estére megérkezett  Vámosgálfalva,Vámosszabadi és a szlovákiai Vámos-ladány küldöttsége. Messziről érkeztek,de hajnalig tartott a „rokoni” beszélgetés, a viszontlátás öröme.

Július 14-én reggel sorban érkeztek a delegációk,akiket nagy szeretettel,és bőséges reggelivel vártak a szervezők a Művelődési Ház előtt. 16 vámos település érkezett az V. nemzetközi találkozóra, és adta hírül a világnak,hogy a vámosok nagy családja Sajóvámoson igazi családi hangulatban tarthatja meg összejövetelét. A településen a kellemes nap alaphangját a Pénzügyőr Zenekar  szolgáltatta.

Ünnepi beszédében Komjáthy Lajosné polgármester az összefogás erejét,a településen élők odaadó munkáját,a képviselőtestület támogatását emelte ki,hiszen nélkülük nem lenne találkozó. Hám László a VTSZ elnöke is meleg hangon köszönte meg a helyieknek hatalmas,és önzetlen munkájukat. Beszéde végén a sok éves szövetségi támogatásért Gombár Gábornak
VTSZ Arany kitüzőt adott át . Szabó Károly  dandártábornok,NAV vámszakmai szakfőigazgató  a „ vámosok nagy családjának „ fontosságát emelte ki,és méltatta a rendezést. Demeter Zoltán országgyűlési képviselő a haza szerepét,szeretetét hangsúlyozta.

A beszédek után a települések polgármesterei, a VTSZ elnöke és a NAV képviselője meggyújtották az összetartozást szimbolizáló gyertyákat.Majd átadásra került –mint a következő település házigazdája – a vándorbot Réti Csaba Vámosszabadi polgármesterének.

A nagy sikert arató „DODÓ” kisvonat vitte a település határához az érdeklődöket,ahol Sajóvámos rovásírásos helységnévtáblájának avatására került sor. Közvetelen az avatás után érkeztek a PSE pénzügyőr kerekesei,települési fiatalok kíséretében. Őket a polgármester asszony és NAGY József a PSE ügyvezető elnöke fogadta, köszöntötte, majd a gyerekeknek mezt és ajándékot adott át. Jó volt látni a gyerekek örömét,hogy őket fogadták.Ezt követően közös fa ültetésre került sor,ezzel is a rendezvény nemzetköziségét kívánták az ültetők jelezni.

A reggel óta tartó versenyek,vetélkedők nem befolyásolták,hogy a polgármester asszony és a képviselő testület egy kitűnő kulináris élvezeteket nyújtó ebéddel kedveskedjen a meghívott vendégeknek. Az ebéd alatt megtartotta ünnepi közgyűlését a VTSZ,ahol elnökségi tagnak választottákVÁMOSGÁLFALVA  polgármesterét Balogh Elemért.

A valóban családias ebéd hangulatát csak fokozta,hogy az éppen név és születésnapot ünneplő Sipos Jenőt,és Dr.Minya Mihályt a polgármester asszony külön-külön egy tortával lepte meg.
A családi ebéd végeztével a vendégek saját településeik résztvevőivel töltötték a nap hátralévő  részét,közben meghallgatták  Tolvai  Renáta kitünő előadását.

A vidám és felejthetetlen nap tűzijátékkal és a Pénzügyőr  Zenekar nagysikerű talpalávalójával zárult,mindenki legnagyobb megelégedésére.

Sajóvámos példát mutatott,hogy a mai rohanó,egymással nem törödő világban hogyan lehet és kell egy ilyen rangos eseményt megrendezni pénz hiányában.A résztvevők csak az elismerés
hangján beszéltek a rendezésről,az állandóan megnyilvánuló szeretetről,és a tiszteletről.

A VTSZ méltán lehet büszke Sajóvámosra,hiszen ez a magas szintű rendezés tovább öregbítette  egyébként is kitünő hírüket. Magasra lett téve a mérce a következő rendező település számára.

Ismételten köszönjük minden szervezőnek,közreműködőnek,a képviselőtestületnek, Komjáthy Lajosné polgármester asszonynak,hogy részesei lehettünk a VTSZ V. Nemzetközi  Találkozó jának SAJÓVÁMOSON.

Végezetül megköszönjük a meghívó nyomdába kerülése után jelentkező támogatóknak, nevezetesen a LAGERMAX AUTÓTRANSPORT KFT-nek, KISS JÓZSEF egyéni vállalkozónak Vámosorosziból és a VÁM SERVICE KFT-nek ,hogy anyagi támogatásukkal nagymértékben hozzájárultak a sikeres rendezéshez.


ISTEN áldja SAJÓVÁMOS  település minden polgárát!
 
A Vámos települések V. Nemzetközi seregszemléje
 
Utolsó frissités ( 2012. július 18. szerda 14:43 )
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Találatok 101 - 105 / 237

Ma 2019. július 18. csütörtök, Frigyes napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"