JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
XII. Falunap Felsővámosban (Szlovákia)
2011. szeptember 06. kedd 19:17
A felvidéki Felsővámos község önkormányzata 2011. augusztus 13-án, szombaton   falunapot tartott . Az egynapos rendezvény reggel 9,00 órakor kezdődött, és másnap hajnali 4,00 órakor fejeződött be.

Az egész rendezvény az őseink iránti tisztelet jegyében zajlott. Az egynapos falunapot mindvégig áthatotta a múlt és a jelen összefonódása. Felsővámos önkormányzata és a  12. falunap szervezői  a programok összeállításakor fő célként tűzték ki, hogy bizonyítékot nyerjen  :  a községet  dolgos, alkotó lakosok , őseink hagyományait ápoló ,  múltunk emlékeit megőrző emberek lakják.   Felemelő érzés volt  a Lormusz János- esperes által celebrált  falunapi szentmise bensőséges hangulata. A jelenlévőket örömmel töltötte a kopjafa avatáson , az újjá átalakított kultúrház avatáson és népművészeti kiállításon    jelenlévő  Zalka Ede – polgármester, Oláh Ödön - közművelődés-szervező, Hám László – a Vámos Települések Szövetségének elnöke, Miklós László -a Magyar Koalíció Pártjának képviselője, Varga Tamás  és Sebestyén Katalin  - a magyarországi Bogyoszló baráti község képviselőinek  üdvözlő beszéde  a múlt- , jelen - és jövő összefonódásáról , a kölcsönös  barátságról , az emberi kapcsolatok elmélyítéséről, a hitről és hagyományaink  ápolásáról. A falunapi rendezvény programjait színesítették az elhangzott szavalatok és  a CSEMADOK női éneklőcsoportjának kitűnően előadott dalai.  Nagyon jó hangulatban zajlottak  a gyermek -, sport-, főző- és zenés programok  a sporpályán is.  A felsővámosi lakosok  hagyományőrzőként ,  őseik tiszteletével, a jelenük építésével és a jövőbe vetett hittel  rendezték meg  saját ünnepüket: a 12. falunapot.

A 12. FALUNAP programja a következő volt:

9,00 órától 11-es rúgó verseny a futballpályán
9,30 – Halászléfőző verseny ,majd halászlékóstolás a község lakosai számára a sportpályán
14,00 –Falunapi szentmise a helyi templomban
15,00 – Kopjafa- avatás és szentelés  a falu  ősi lakosai tiszteletére a kultúrház melletti téren
15,30 – A felújított kultúrház átadása és felszentelése
16,00 – Népművészeti alkotások és régiségi eszközök kiállítása kultúrházban
18,00 – Falunapi zenés szórakoztató műsor szabadtéri színpadon a sportpályán - A helyi csoportok, énekesek és táncosok fellépése
19,00  - A KÉT PARASZT nevű duó vidám ,mulatós zenei műsora (Magyarországról) 
20,00 – VIKIDÁL GYULA koncertje (Magyarországról)
21,00 -  Tomboladíjak sorsolása
21,30 – Szabadtéri bál a sportpályán
XII. Falunap Felsővámosban (Szlovákia)
Bővebben...
 
Az együttműködés folytatódik
2011. szeptember 21. szerda 00:00
A Nemzeti Adó és Vámhivatal és a Vámos Települések Szövetségének megállapodása alapján régi hagyományként idén is megerősítette együttműködési szándékát a Közép –Magyarországi Vám – és Pénzügyőri Regionális Főigazgatóság és VÁMOSMIKOLA Önkormányzata.

Az együttműködés célja a közös rendezvények és programok szervezése az oktatás,a művészet,a kultúra,az idegenforgalom és a sport területén.

A megállapodás aláírására eredetileg a Vámosmikolai Falunapon augusztus 20.-án került volna sor, a falunap azonban forráshiány miatt elmaradt.

Az együttműködés aláírására végül a Főigazgatóságon került sor, -melyen jelen volt Bók Mihály a VTSZ főtitkára  is – ahol a szerződést aláíró pénzügyőr vezetők ünnepélyes keretek között a Pénzügyőr Sportegyesület által felajánlott boxzsákot ajándékoztak az Önkormányzat által működtetett iskola részére,melyet BÁRDI ALEX polgármester vett át.

Az ajándékozás pillanatait örökítik meg a mellékelt felvételek.
Újra együtt a vámos települések!
Utolsó frissités ( 2011. október 10. hétfő 19:05 )
Bővebben...
 
Vámosok vámosért
2011. augusztus 31. szerda 18:21
Nemesvámos (nfb) – Együttműködési megállapodást írt alá nemrégiben Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága a település vezetésével: több területen is együttműködnek a jövőben.
Az ünnepélyes aktusra a legutóbbi falunapon került sor. A vámhatóság és a település között a kapcsolat nem új keletű: Nemesvámos a Vámos Települések Szövetségének tagja. 2008. augusztus másodikán Nemesvámoson rendezték meg a vámos települések országos találkozóját, amelynek szervezésében, lebonyolításában  a pénzügyőrök aktívan részt vettek.  A jó viszony azóta is tart, a pénzügyőr szervezet azóta is rendszeresen részt vesz a falu rendezvényein.
Ennek eredményeképpen idén, a nemesvámosi falunapon Molnár Tamás pénzügyőr alezredes regionális főigazgató és Sövényházi Balázs Nemesvámos polgármestere megállapodást írt alá. Az együttműködési megállapodás területei: oktatás, nevelés, felvilágosítás, kultúra, művelődés, sport, idegenforgalom. A felek hozzájárulnak ahhoz, hogy ezeken a területeken közösen vegyenek részt a település életében.
Vámosok vámosért
Vámosok vámosért
 
IX. Ipoly-nap
2011. augusztus 30. kedd 22:23
Ipolyság város (Szlovákia), a Honti Múzeum és Galéria Baráti Köre (Ipolyság) és a szobi Börzsöny Múzeum Baráti Köre 2011. augusztus 13-án immár kilencedik alkalommal invitálta a folyó menti határvidéken élőket az Ipoly-napra.
A városháza színháztermében délelőtt konferencia zajlott, melyen többek között elhangzott dr. Koczó József helytörténész Középkori vámos helyek a Börzsöny-Ipoly vidékén című képekkel illusztrált előadása is. Az előadó szólt a Vámos Települések Szövetségének létrejöttéről, a Kárpát-medence három országra kiterjedő együttműködéséről, a helységek eddig megtartott találkozóiról is.
Közben a városi parkban a helyi Ipoly Vadászegyesület rendezésében főzőverseny, a folyó partján a horgászegyesület szervezésében horgászversenyt tartottak.
Az Ipoly folyó ünnepélyes köszöntésével, megkoszorúzásával ért véget a hangulatos hagyományőrző program.
IX. Ipoly-nap
 
További tartalom...
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Találatok 106 - 110 / 223

Ma 2018. október 21. vasárnap, Orsolya napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"