JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
A Pénzügyőr Zenekar nagysikerű hangversenye Győrben
2012. június 12. kedd 07:20
A májusi Öt templom fesztivál keretében Győrött lépett fel a Pénzügyőr Zenekar. A Győr-Újvárosi Katolikus templom plébánosa Zsebedics József kanonok úr köszöntötte a hangverseny közönségét és közreműködő művészeit, dióhéjban ismertette a Szent József templom történetét, utalva arra, hogy a templom belső tere, annak főhajós és mellékhajós kiképzése ideális helyet ad a zenei rendezvényeknek.

A Pénzügyőr Zenekar 8 zeneművet mutatott be, melyek többsége egyházi vonatkozású volt. Néhányat kiemelve: Marc-Antoine Charpentier: Preludium a Te Deumból, Richard Wagner - Liszt Ferenc: Zarándokkar a Tannhauserből, Alfred Reed: Alleluia! Laudeamus te. Külön sikert aratott Ted Huggens: Adj nekünk békét! Című műve, amelyben Martincsák Ádám és Wagner Péter trombitajátéka különös színfoltot jelentett. Több zenemű interpretálásában közreműködött Ruppert István orgonaművész.
 
A koncert leglátványosabb része volt a Mozart: Ave verum corpus és Handel: Alleluja!/ A messiás című oratóriumból, melyet a zenekar a Győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola Vegyeskarának közreműködésével adott elő, melynek kórusvezetője az a Molnár Gabriella tanárnő, aki a Vámosszabadi Borostyán Nyugdíjasklub kórusának is karnagya, mely kórus az eddigi Virág János találkozókon Vámosgyörkön sikerrel szerepelt. A közönség vastapssal jutalmazta a Kapi-Horváth Ferenc vezényletével lezajlott koncertet és a műsor utáni beszélgetésekben visszatérő jelző volt a kitűnő, a nagyszerű hangzású, az igazán ideillő. Többször elhangzott, hogy jó lenne ezt a zenekart más alkalommal is meghívni győri rendezvényekre.
 
Réti Csaba

A képeket készítette: Dr. Marton Ákos
 
A Pénzügyőr Zenekar nagysikerű hangversenye Győrben
Utolsó frissités ( 2012. június 14. csütörtök 07:37 )
Bővebben...
 
Vámospércs diadalmaskodott a Római parton
2012. június 11. hétfő 15:05
Az égen ugyan vészjósló felhők, a NAV Képzési Egészségügyi és Kulturális Intézete Királyok útján lévő épületében mégis vidám gyereksereg gyülekezett a júniusi szombat délelőttön. Óvatos pillantásokat vetettek az égre, de bíztak benne, hogy a Vámos Települések Szövetsége hagyományos gyermekvetélkedőjét nem mossa el az eső. Sokan közülük már ismerősként üdvözölték egymást, hiszen találkoztak a korábbi versenyeken.
A versenyzőket és a települések polgármestereit - akik a csapatokat vezették - a VTSZ képviseletében Hám László elnök, Bók Mihály főtitkár, a NAV részéről pedig Kosztyu János a KEKI főigazgató-helyettese, és Sipos Jenő ezredes, a Sajtó- és Kommunikációs Főosztály főosztályvezető-helyettese köszöntötte. Kisvártatva pedig kezdetét vette a megmérettetés: először – a korábban elküldött ismertető anyagok alapján – a 13 csapat tagjainak NAV-val kapcsolatos tesztkérdésekre kellett választ adniuk, majd pedig egy sportvetélkedő következett. Mire a hatalmas zöldterületen minden gyerek elkezdte a céllövést, sorversenyt, labdadobást, ügyességi sorversenyt, addigra az ég is kiderült.
A szellemi és fizikai erőpróbák utáni ebédet követően mindenki izgalommal várta az eredményhirdetést. Az elmúlt évek után (az első három versenyt zsinórban Sajóvámos csapata nyerte meg, tavaly pedig Vámosújfalu) idén az első díjat jelentő vándorkupát Vámospércs csapata hódította el, így a csapattagok tárgyjutalmakat, felkészítő tanáruk pedig a NAV külön ajándékát vihette haza. Második helyen Vámosújfalu csapata végzett, míg a bronzérmes Vámosmikola lett. Névre szóló oklevelet persze minden résztvevő kapott, és hagyományosan, idén is megajándékozták egymást a csapattagok, a településükről szóló kis ajándékcsokorral.
Jövőre veletek ugyanitt – hangzott el a búcsúzkodáskor többek szájából – bár a szerencsésebbek talán hamarabb is találkozhatnak, a tervek szerint ugyanis július 13-a és 15-e között Sajóvámos látja vendégül a „vámosiak nagy családját” a szövetség éves országos találkozóján.

Láng-Miticzky András
 
Vámospércs diadalmaskodott a Római parton
Utolsó frissités ( 2012. június 11. hétfő 15:29 )
 
Gyermekvetélkedő, nemzetközi találkozó, mesemondó verseny
2012. május 08. kedd 10:19
2007. évi megalakulása óta immáron ötödszörre tartotta meg éves közgyűlését február végén a Vá mos Települések Szövetsége, amelyen a szövetség tagjai, a hazai és külföldi, vámos múltú tagtelepülések polgármesterei, elnöke és tiszteletbeli elnöke, valamint a NAV - a szövetség munkáját támogató - vezetői vettek részt.
 
Gyermekvetélkedő, nemzetközi találkozó, mesemondó verseny

A közgyűlés a KEKI objektumában, a megszokott barátsággal, egymás iránti tisztelettel, konszenzuskészséggel zajlott. Volt ismét miről dönteni, hiszen az éves beszámolón és költségvetésen túl az ez évi programok, közös hagyományőrző rendezvények, a NAV ismertségének és elismertségének a civil szervezetek körében történő támogatása volt napirenden. A polgármesterek elfogadták az éves rendezvénytervet, amely szerint az iskolák közötti gyermekvetélkedőre a KEKI és a PSE támogatásával június 2-án kerül sor. Ismét megrendezésre kerül az éves nemzetközi találkozó, melyen a települések lakói is részt vesznek, és amelynek Sajóvámos ad otthont, július 13-15. között. (2013-ban várhatóan Vámosszabadi rendezi meg majd a következőt). A szintén nagy létszámú és igényes Virág János kórus- és mesemondó találkozót és versenyt Vámosgyörkön október 5-7. között rendezik meg. Közben számos helyi, térségi program is színesíti az éves rendezvénytervet, amely programok, találkozások tovább mélyítik az egyes települések lakóinak baráti, mi több, „családias" együttműködését, s a NAV szempontjából nem utolsósorban a vámos és adóhatósági szakma elfogadottságát. Ezt kívánta segíteni dr. Nagy János tiszteletbeli elnök a külföldi települések (szlovák és román) nyelvi nehézségeinek oldására tett javaslatával és felajánlásával is, amit a tagok örömmel fogadtak. Nemkülönben azt a civil szervezetek működését segítő tájékoztató, tanácsadó, jogszabály-ismertető előadásanyagot, amit Nagy József, a PSE ügyvezető elnöke küldött meg számukra. A PSE részéről ismét egy, az iskolák számára felajánlott bokszzsák talált gazdára, s a közgyűlés óta a sportoló sajóvámosi gyerekek minden bizonnyal számos ütést mértek már rá...
Gyermekvetélkedő, nemzetközi találkozó, mesemondó verseny
 
Kedves olvasó!
2012. május 04. péntek 13:30
A Nemzeti Adó és Vámhívatal gondozásában és szerkesztésében havonta megjelenő nívós szakmai lap  a Pénzügyőr szerkesztői javaslatára sorozatot indít aVámos Települések Szövetsége-hez tartozó 11 magyar ,6 szlovák és három román tagtelepüléseink bemutatására, elsősorban fölvillantva azok turisztikai lehetőségeit,és rendezvényeit. Tisztelettel ajánljuk e lap olvasótáborának az oldalakon megjelenő információkat és szeretettel várjuk településeinken önöket, hiszen minket is összetart valami,nevezetesen a ma végzett tevékenység,melyet korábban eleink a településeinken végeztek. Ajánljuk figyelmükbe a szövetségünk honlapját és településeink saját honlapját, hogy nyomon követhessék az aktuális rendezvényeket. www.vtsz.eu
Ebben a számban Vámosgyörk mutatkozik be,mint a szövetség alapítója és központja. A helyi információkhoz a www.vamosgyork.hu honlapon tájékozódhatnak rendezvényeinkről. Jó böngészést és időtöltést kívánok
Hám László
vtsz elnök
 
Vámosgyörk

A Mátra déli lábánál, a Jászság határán, Gyöngyöstől mintegy 15 Km-nyire fekvő község köszönti az olvasót.
A már az őskorban is lakott település első hivatalos említése 1273-ból származik. Ekkor neve még Jurk alakban található meg az oklevelekben. Az Aba nemzettség területéhez tartozik, annak Komplti ágának Péter nevű tagja a birtokosa.
A török hódoltság után, mint oly sok más település, ez a terület is elnéptelenedik, bár a hatvani szandzsák leltárkönyvében még adófizető helyként említik.
A Rákóczi szabadság harc utáni újratelepülések következtében a településfolyamatosan fejlődik, míg eléri mai méreteit.
Jelenleg a település lakosság mintegy kétezer főt számlál. Óvodája és Általános iskolája, orvosi, fogorvosi rendelője, római katolikus plébániája van.
A település megközelíthetősége kiváló. Vonattal, busszal, de akár autóval is jól elérhető, az M3-as autópálya is csak mintegy 10 percnyire fut a falu határától. A közelben remek kirándulásokra nyílik lehetőség, hisz a Mátra szinte a küszöbről emelkedik, míg „lefelé” a Jászság és az Alföld nyitogatja kapuit. Helyben a falu szélén álló (jelenleg idősek otthonaként is működő) kastély és annak botanikai ritkaságokat is tartalmazó kertje nyújt lehetőséget sétára, pihenésre. Az iskola melletti, nem rég felújított ligetben található a település egyik jellegzetessége: az egykori földbirtokos Kedves nevű lovának – kinek a legenda szerint a vasútvonalát köszönheti a falu – állított síremlék. A ligethez közeli, Mindenszentekről elnevezett plébániatemplom a lelki felfrissüléshez adhat segítséget, de belső terének megtekintése is kellemes perceket szerezhet az ide látogatónak. Külön figyelmet igényel a főoltár magyar szentjeinek ábrázolása és a lurdi szűzanya barlangja. Lovaglási, sétakocsikázási lehetőség, étterem, cukrászda, e-magyarország pont is található, hogy Ön igazán jól érezze magát. 2007 július 2.-án Vámosgyörkön  alakult meg  10magyarországi 5 szlovák és három romániai vám-os névelemet tartalmazó települések közös akaratából a Vámos Települések Szövetsége,mely a név azonosság és a közös történelmi múlt kapcsán együttesen ápolja a hagyományokat kultúrában irodalomban, zenében,sportban .Különféle rendezvényink közül mindig Vámosgyörkön rendezzük meg a Virág János  volt györki zenepedagógusról elnevezett énekkari találkozónkat,melyen településeink énekkarai mutatják be tudásukat.   Látogasson el hozzánk, szeretettel várjuk. Kedves vendégeinknek szállást és programot szervezünk és biztosítunk helyben és a 6 km-re lévő Jászárokszálláson, ahol a mozgásszervi betegségekre kiváló gyógyvizű strand nyújt enyhülést a betegségben szenvedőknek. Esti kellemes kikapcsolódást ígérünk a 3 km-re északra lévő atkári földön termett kiváló bor bemutatóval és borkóstolással, legalább 5 személy számára Egyúttal szívesen invitáljuk a kedves olvasót a györki rendezvényekre, melyek június 2.-án szombaton  családi és sportnap ,október 5-6-7.én a Vámos Települések Szövetsége szervezésében a  Virág Jánosról elnevezett5. énekkari találkozó és verseny, valamint a 2. ízben megrendezendő vers és mesemondó  találkozó,melynek védnöke a ma élő egyik legnagyobb író-költőnk. Kányádi Sándor.6.-án délután 5 órakor a mindenszentek templom kiváló akusztikáját használva a Pénzügyőr zenekar immáron harmadik alkalommal ad komolyzenei hangversenyt .Kiemelkedő komolyzenei rendezvényünk szeptember 8.-án a mindenszentek templomban du. 4 órakkor kezdődő  Haydn est, melynek keretében elhangzik a teremtés oratórium.
December 22.-én a Zöngék énekegyüttes karácsonyi hangversenyével búcsúztatjuk a 2012-esévet.
Legyen vendégünk Vámosgyörkön. Program szervezésre kérem jelentkezzen Bódi Zsolt közösségi ház vezetőnknél 06 30 8153921 telefonszámon

Bódi Zsolt
közösségi ház vezető
 
Hám László
vtsz elnök

 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Találatok 106 - 110 / 235

Ma 2019. május 27. hétfő, Hella napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"