JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Meghívó a 3. Virág János Énekkari Találkozóra és Versenyre
2011. szeptember 23. péntek 22:06
A Vámos Települések Szövetsége 2011 október 1-én rendezi meg  a 3. Virág János énekkari találkozót és versenyt, valamint 1. alkalommal hívja a településeinken élő vers és mesemondókat, melyre Tisztelettel meghívjuk Önt és kísérőjét.

Program

Szeptember 30.:
18.00 az érkező vendégek fogadása a közösségi házban vacsora, Kamaszkák tánccsoport műsora, táncház

Október 1.:
08.30 Pénzügyőr zenekar faluébresztője
09.30 A rendezvény megnyitása a VKL Ált. Isk. tornatermében
10.15 Énekkarok bemutatkozása a  tornateremben
10.40 Vers és mesemondók bemutatkozása a községházán
Díszvendégünk: Kányádi Sándor író
12.00 Déli harangszó a Kossuth Rádióban a Mindenszentek templomból
13.30 ebéd
13.30-15.00 Kreatív foglalkozások peddignád, csuhéj munkák
15.15 Eredményhirdetés a tornateremben
17.00 Hangverseny a Mindenszentek templomban, közreműködik a Pénzügyőr zenekar, Zöngék énekegyüttes, és Nagy Gábor orgona
18.30 Fogadás a tornateremben

Október 2.:
11.00 Hálaadó szentmise a Mindenszentek templomban

Szeretettel várjuk rendezvényünkre
VTSZ Elnökség

Támogatóink: Vámosgyörk Önkormányzata, Nemzeti Adó és Vámhívatal, Hungarohab Nonprofit Kft, Ökopack Nonprofit Kft, Öko-Gum Nonprofit Kft, Lernigo Kft, Opál Tartálypark Zrt., Szt. István Rádió, Heves Megyeri Önkormányzat Idősek Otthona Vámosgyörk, Vamco Vámügynökség Kft,  Hoffer Kft, Recyclomed Nonprofit Kft, Dr.  Sándor János,  Magó János és családja, Vám-, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége, Re-Electro Kft, Kunság-Szesz Zrt Húscsarnok Kft. Tóalmás.és a helyi lakosság nagy része
Utolsó frissités ( 2011. szeptember 25. vasárnap 09:30 )
 
XII. Falunap Felsővámosban (Szlovákia)
2011. szeptember 06. kedd 19:17
A felvidéki Felsővámos község önkormányzata 2011. augusztus 13-án, szombaton   falunapot tartott . Az egynapos rendezvény reggel 9,00 órakor kezdődött, és másnap hajnali 4,00 órakor fejeződött be.

Az egész rendezvény az őseink iránti tisztelet jegyében zajlott. Az egynapos falunapot mindvégig áthatotta a múlt és a jelen összefonódása. Felsővámos önkormányzata és a  12. falunap szervezői  a programok összeállításakor fő célként tűzték ki, hogy bizonyítékot nyerjen  :  a községet  dolgos, alkotó lakosok , őseink hagyományait ápoló ,  múltunk emlékeit megőrző emberek lakják.   Felemelő érzés volt  a Lormusz János- esperes által celebrált  falunapi szentmise bensőséges hangulata. A jelenlévőket örömmel töltötte a kopjafa avatáson , az újjá átalakított kultúrház avatáson és népművészeti kiállításon    jelenlévő  Zalka Ede – polgármester, Oláh Ödön - közművelődés-szervező, Hám László – a Vámos Települések Szövetségének elnöke, Miklós László -a Magyar Koalíció Pártjának képviselője, Varga Tamás  és Sebestyén Katalin  - a magyarországi Bogyoszló baráti község képviselőinek  üdvözlő beszéde  a múlt- , jelen - és jövő összefonódásáról , a kölcsönös  barátságról , az emberi kapcsolatok elmélyítéséről, a hitről és hagyományaink  ápolásáról. A falunapi rendezvény programjait színesítették az elhangzott szavalatok és  a CSEMADOK női éneklőcsoportjának kitűnően előadott dalai.  Nagyon jó hangulatban zajlottak  a gyermek -, sport-, főző- és zenés programok  a sporpályán is.  A felsővámosi lakosok  hagyományőrzőként ,  őseik tiszteletével, a jelenük építésével és a jövőbe vetett hittel  rendezték meg  saját ünnepüket: a 12. falunapot.

A 12. FALUNAP programja a következő volt:

9,00 órától 11-es rúgó verseny a futballpályán
9,30 – Halászléfőző verseny ,majd halászlékóstolás a község lakosai számára a sportpályán
14,00 –Falunapi szentmise a helyi templomban
15,00 – Kopjafa- avatás és szentelés  a falu  ősi lakosai tiszteletére a kultúrház melletti téren
15,30 – A felújított kultúrház átadása és felszentelése
16,00 – Népművészeti alkotások és régiségi eszközök kiállítása kultúrházban
18,00 – Falunapi zenés szórakoztató műsor szabadtéri színpadon a sportpályán - A helyi csoportok, énekesek és táncosok fellépése
19,00  - A KÉT PARASZT nevű duó vidám ,mulatós zenei műsora (Magyarországról) 
20,00 – VIKIDÁL GYULA koncertje (Magyarországról)
21,00 -  Tomboladíjak sorsolása
21,30 – Szabadtéri bál a sportpályán
XII. Falunap Felsővámosban (Szlovákia)
Bővebben...
 
Az együttműködés folytatódik
2011. szeptember 21. szerda 00:00
A Nemzeti Adó és Vámhivatal és a Vámos Települések Szövetségének megállapodása alapján régi hagyományként idén is megerősítette együttműködési szándékát a Közép –Magyarországi Vám – és Pénzügyőri Regionális Főigazgatóság és VÁMOSMIKOLA Önkormányzata.

Az együttműködés célja a közös rendezvények és programok szervezése az oktatás,a művészet,a kultúra,az idegenforgalom és a sport területén.

A megállapodás aláírására eredetileg a Vámosmikolai Falunapon augusztus 20.-án került volna sor, a falunap azonban forráshiány miatt elmaradt.

Az együttműködés aláírására végül a Főigazgatóságon került sor, -melyen jelen volt Bók Mihály a VTSZ főtitkára  is – ahol a szerződést aláíró pénzügyőr vezetők ünnepélyes keretek között a Pénzügyőr Sportegyesület által felajánlott boxzsákot ajándékoztak az Önkormányzat által működtetett iskola részére,melyet BÁRDI ALEX polgármester vett át.

Az ajándékozás pillanatait örökítik meg a mellékelt felvételek.
Újra együtt a vámos települések!
Utolsó frissités ( 2011. október 10. hétfő 19:05 )
Bővebben...
 
Vámosok vámosért
2011. augusztus 31. szerda 18:21
Nemesvámos (nfb) – Együttműködési megállapodást írt alá nemrégiben Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága a település vezetésével: több területen is együttműködnek a jövőben.
Az ünnepélyes aktusra a legutóbbi falunapon került sor. A vámhatóság és a település között a kapcsolat nem új keletű: Nemesvámos a Vámos Települések Szövetségének tagja. 2008. augusztus másodikán Nemesvámoson rendezték meg a vámos települések országos találkozóját, amelynek szervezésében, lebonyolításában  a pénzügyőrök aktívan részt vettek.  A jó viszony azóta is tart, a pénzügyőr szervezet azóta is rendszeresen részt vesz a falu rendezvényein.
Ennek eredményeképpen idén, a nemesvámosi falunapon Molnár Tamás pénzügyőr alezredes regionális főigazgató és Sövényházi Balázs Nemesvámos polgármestere megállapodást írt alá. Az együttműködési megállapodás területei: oktatás, nevelés, felvilágosítás, kultúra, művelődés, sport, idegenforgalom. A felek hozzájárulnak ahhoz, hogy ezeken a területeken közösen vegyenek részt a település életében.
Vámosok vámosért
Vámosok vámosért
 
További tartalom...
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Találatok 111 - 115 / 229

Ma 2019. január 16. szerda, Gusztáv napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"