JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Személyi változás a NAV Vámszakmai vonalán
2011. május 19. csütörtök 08:54
Dr.Vida Ildikó a Nemzeti Adó – és Vámhivatal elnöke Béndek József pénzügyőr altábornagyot a NAV vámszakmai elnökhelyettesét 2011.április 1-jei hatállyal rendelkezési állományba helyezte Pintér Sándor  belügyminiszter kérésére, és a Belügyminisztérium állományába vezényelte más fontos kormányzati feladatok ellátására. ARNOLD MIHÁLYT 2011.április 1-jei hatállyal a NAV vám –és pénzügyőri szakmai elnökhelyettesévé nevezte ki.

Szövetségünk elnökét és főtitkárát bemutatkozó látogatáson fogadta az új vámszakmai elnökhelyettes. A rendkívül barátságos és jó hangulatú  találkozó lehetőséget nyújtott arra ,hogy részletesen bemutatásra kerülhetett a VTSZ .

ARNOLD MIHÁLY ÚR  kifejtette,hogy a személyi váltás nem okoz,okozhat törést a korábbi kapcsolatokban,és messzemenő támogatásáról  biztosította a szövetség vezetőit. Kérte,hogy a Vámos Települések Szövetsége továbbra is legyen méltó partnere a Nemzeti Adó – és Vámhivatalnak, a civil oldalon tagjainkon keresztül segítsük erősíteni az állampolgári adómorált, továbbra is támogassuk a NAV Vám – és Pénzügyőri szakmai tevékenységét.

Hám László elnök és Arnold Mihály a NAV vámszakmai elnökhelyettese megállapodott abban,hogy a későbbiek folyamán részletesen megbeszélésre kerülnek az őszi közös rendezvények.

Budapest,2011.május 18.
Bók  Mihály
 
 
Változások a VTSZ elnökségében
2011. március 23. szerda 08:34
Kétnapos ünnepségsorozat keretében került sor a Vámos Települések Szövetségének ez évi tiszt újító közgyűlésére a Vám – Világszervezet Béla király úti oktatási központjában, azonban ezt megelőzően a Nemzeti Adó és Vámhivatal Vám és Pénzügyőri Szakmai elnökhelyettese Béndek József altábornagy és munkatársai fogadták a VTSZ elnökét, főtitkárát, és a megjelent magyar, szlovák és román polgármestereket a testület Munkacsy u-i Vám múzeumában. A találkozás alkalmából Hám László a VTSZ elnöke emlékszalagot kötött a testület csapat zászlójára. A kölcsönös üdvözlő beszédek után Béndek József altábornagy Vám és Pénzügyőrségért Érem arany fokozatának átadásával ismerte el a szövetség és a testület érdekében kifejtett tevékenyéségét  Sajóvámos Komjáthy Lajosné, Vámosatya Szász József, Vámosgálfalva Keszeg István / Comunei Ganesti/Románia/, és Vámos Roman Svanter /Myto pod Dumbierom/Szlovákia /polgármestereinek.

A megalakulásának ötödik évfordulójára készülő szövetség elnöksége már korábban döntött arról,hogy azon személyek részére akik nagyon sokat tettek a szövetség megalakulásáért, több éves áldozatkész támogatásukért, valami díjat alapit . Hát ez a díj végül is a VTSZ ARANY KITÜZŐJE,ami első alkalommal került átadásra Dr. Balaska Andrea pénzügyőr ezredes, főtanácsos, és Szabó Károly pénzügyőr dandártábornok, főtanácsos részére. Természetesen rajtuk kívül még megemlékeztünk Gombár Gábor, Tarnai Tamás, Láng- Miticzky  András, vagy Sípos Jenő ezredes, szóvivő, és a régiós vezetők támogatásáról is. A polgármestereink nevébenezúton is köszönjük a testületi elismeréseket! Az említett ünnepi pillanatok után került sora NAV és a VTSZ közötti együtt működési megállapodás aláírására, amely lényegében a korábban kötött megállapodás megújítása. Béndek József altábornagy és Hám László kiemelte, hogy a megállapodás aláírása a biztosíték arra, hogy ezen a területen is folytatódhat a hagyományok ápolása. Ezt követően Dr. Gál Veronika a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézetének főigazgatója és Hám László VTSZ elnök aláírta azt az együttműködési  megállapodást, amely a sport, és a kultúra területén biztositja a további együttműködést. Az együttműködési megállapodások aláírásai megteremtették annak feltételét, hogy a közeli jövőben a regionális parancsnokságok megújíthatják a korábbi megállapodásokat atelepülések önkormányzataival. Az ünnepi hangulat csak fokozódott amikor Nagy József úr mint PSE elnök három boksz zsákot adományozott az egyesület nevében a VTSZ tagtelepüléseinek. A rendkívül értékes adományok Sajóvámos, Vámosgálfalva és Vámosgyörk településeken segítik majd a gyerekek sportolását. Az egész délutáni vidám hangulatot csak tetézte az a munkavacsora melyen megjelent Szabó Zsolt tábornok úr,szakmai helyettes.

Március 19.-én került sor a szövetség 2011.évi tiszt újító közgyűlésére,az új polgármesterek bemutatkozására, az éves munkaterv elfogadására.
A közgyülés  egyhangú döntése értelmében megválasztásra került elnöknek Hám László, alelnök Vámospércs polgármester Ménes Andrea, titkár dr. Balázs László Vámosgyörk jegyzője, elnökségi tagok lettek Keszeg István Vámosgálfalva polgármestere, Csúr Tibor Vámosbalog polgármestere és Sövényházi Balázs Nemesvámos polgármestere. Főtitkár Bók Mihály. Szabó Ferenc az FB elnöke is részletes tájékoztatást adott a szövetség tevékenységéről. Nem született döntés az iskolák közötti vetélkedő idejéről, az ez évi családi találkozóról,és a nyári sport eseményről. Ez ügyekben azonban egy-két héten belül megszülethetnek a megállapodások. Szeptember végén kerül sor a Virág János kórus-találkozóra, ami most először kibővül  vers és mese mondással. A közgyűlésen a NAV-t  Szabó Zsolt, Dr.Balaska Andrea, Kosztyú  János és Tarnai Tamás képviselte.

A közgyűlés végül döntött arról hogy az alapító polgármesterek, valamint Dr. Nagy János altábornagy „örökös tiszteletbeli tag „ illetve „örökös tiszteletbeli elnök” elismerésben részesüljenek. Az erről szóló oklevelek a Virág János találkozón kerülnek majd átadásra.

Ezúton köszönjük a NAV vezetőségének,hogy ez évi közgyűlésünk ismételten ilyen rangos,előkelő helyen  kerülhetett megrendezésre,és köszönjük, hogy a 2007.-ben megkezdett hagyományainkat továbbra is támogatját, azt segítik.

Budapest,2011.március 22.
Bók Mihály
főtitkár

 
Utolsó frissités ( 2011. március 23. szerda 19:09 )
 
Dr. KOCZÓ JÓZSEF: Középkori vámos helyek a Börzsöny - Ipoly vidékén
2011. március 21. hétfő 14:04
Kedves látogatóink. Mindíg nagy öröm számunkra, ha településeink történetéből egy újabb fejezet jelenik meg lesz köztudottá.
A vámosmikolai Dr. Koczó József nyugalmazott igazgató úr helytörténész kutatásai nyomán a Börzsöny és Ipoly  környékének névelem kialakulását ismerhetjük meg a tanulmányban, melyik a Karaffa Gyula által szerkesztette Börzsönyi Helikon c. irodalmi folyóirat legutóbbi számában jelent meg. Tisztelettel ajánlom a folyóíratot és a benne a vámos névelem kialakulását fejtegető dolgozatot.
Hám László
Utolsó frissités ( 2011. március 21. hétfő 14:04 )
Bővebben...
 
A hagyomány folytatódik
2011. március 03. csütörtök 23:04
Sövényházi Balázs polgármester és az általa vezetett nemesvámosi képviselőtestület döntése értelmében ez évben is megtartották  Nemesvámoson a hagyományőrző, disznótoros,, egész napos  kulturális programokkal egybekötött télűző falunapot.
E nemes kezdeményezést még a település korábbi polgármestere inditotta útjára 5 évvel ezelőtt. Egy közel 130 kg –os „coca” került avatott kezekben – a polgármester itt is vezető szerepet vállalt -,majd a feldolgozás után sült húsok,hurka,kolbász ,toros káposzta formájában  kerültek a megjelent vendégek és  helyiek tányérjára. A nemesvámosiakon kívűl személyesen jelen volt a térség országgyűlési képviselője Horváth Zsolt,a NAV regionális főigazgatója Molnár Tamás ,Stark Attila megyei igazgató,Hám László a VTSZ elnöke,Bók Mihály főtitkár,valamint a képviselő testület .A polgármester úr kihasználva az alkalmat,egy rendkívüli, és egyben ünnepi közgyülést hozott tető alá,ahol a meghívott vendégek a polgármesteri bemutatkozó után rövid tájékoztatást adtak a település vezetésének a további kapcsolatok alakulásáról. Molnár Tamás főigazgató röviden tájékoztatást adott a NAV felépítéséről,szervezeteiről,a régiót érintő kérdésekről,a jövőbeni együttmüködésről.
Javaslatára hamarosan hivatalos tájékoztatót fog tartani a főigazgatóság a vállalkozók, őstermelők,pálinkafőzők és szállítmányozók részére ,a nevezett területeket érintő jogszabályváltozásokról,Nemesvámoson.Ezt követően hatalmas érdeklődés mellett került sor a Falvédő
Kiállitás megnyító ünnepségére,ami a maga nemében valóban csodálatosra sikeredett. Marosi Klári szervezői munkájára nagyon büszke lehet a település.A Lencseszem Asszonykórus tagjai saját maguk által sütött különféle süteményekkel kedveskedtek a kiállítást megtekintőknek,majd fergetes műsorukkal kápráztatták el –más sokadszorra – vámosiakat.
Hám László a VTSZ elnöke rövid beszédében gratulált a rendezvény összes szereplőjének, majd elismerését fejezte ki a polgármester úrnak ahhoz,hogy ez a hagyomány folytatódik.
A szövetség szempontjából megnyugvással tapasztalta,hogy az új képviselőtestület egy emberként áll Sövényházi Balázs polgármester mellett,és így  Nemesvámos továbbra is motorja lehet a szövetségnek.

Nemesvámos,2011.február 25.                    

Bók  Mihály
főtitkár


 
Utolsó frissités ( 2011. március 03. csütörtök 23:05 )
 
További tartalom...
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Találatok 116 - 120 / 223

Ma 2018. október 23. kedd, Gyöngyi napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"