JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
IX. Ipoly-nap
2011. augusztus 30. kedd 22:23
Ipolyság város (Szlovákia), a Honti Múzeum és Galéria Baráti Köre (Ipolyság) és a szobi Börzsöny Múzeum Baráti Köre 2011. augusztus 13-án immár kilencedik alkalommal invitálta a folyó menti határvidéken élőket az Ipoly-napra.
A városháza színháztermében délelőtt konferencia zajlott, melyen többek között elhangzott dr. Koczó József helytörténész Középkori vámos helyek a Börzsöny-Ipoly vidékén című képekkel illusztrált előadása is. Az előadó szólt a Vámos Települések Szövetségének létrejöttéről, a Kárpát-medence három országra kiterjedő együttműködéséről, a helységek eddig megtartott találkozóiról is.
Közben a városi parkban a helyi Ipoly Vadászegyesület rendezésében főzőverseny, a folyó partján a horgászegyesület szervezésében horgászversenyt tartottak.
Az Ipoly folyó ünnepélyes köszöntésével, megkoszorúzásával ért véget a hangulatos hagyományőrző program.
IX. Ipoly-nap
 
Falunap Nemesvámoson
2011. augusztus 28. vasárnap 11:16
A nemesvámosi képviselőtestület és Sövényházi Balázs polgármester úgy gondolta,hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére az idén is megrendezik a hagyományos falunapot. Az elhatározást tett követte,és megindult a hatalmas szervezés. Augusztus 6.-án kellő nyári napsütéssel és kellő résztvevővel indult a vigasság. A rendezvényen, ünnepi képviselő ülés keretén belül került sor a Nemzeti Adó és Vámhivatal Közép-dunántúli Regionális Vám - és Pénzügyőri Főigazgatóság és Nemesvámos önkormányzata közötti együttmüködési megállapodás aláírására.A megállapodás bíztositja  -igény szerint - a kölcsönös együttmüködést, sport,kulturális területeken.

Molnár Tamás alezredes ,főigazgató röviden méltatta az aláírás fontosságát, majd a Pénzügyőr SE. nevében átadta a település iskolájának szánt ajándékot,egy vadonatúj boksz-zsákot.

Sövényházi Balázs polgármester – a képviselőtestület jelenlétében – megköszönte az ajándékot, és igéretet tett arra,hogy a megállapodás szellemében kerül sor a további együttműködésre. Az ünnepi eseményen megjelent még Stark Attila a NAV veszprém-megyei igazgatója, valamint Bók Mihály a VTSZ főtitkára.

A kábítószeres kutyabemutató,a gyerekek részére rendezett céllövészet, valamint a műsor többi része bíztosította a rendezvény hatalmas sikerét.Jó volt látni a település összefogását, jó volt résztvevőnek lenni ezen a vidám nemesvámosi falunapon.

Persze egy olyan településen ahol a hagyomány ápoláson kívül még az elődök munkáját is elismerik talán nem is olyan nehéz egy falunap megszervezése. E sorok íroja örömmel nyugtázta és adja hírül, hogy  NEMESVÁMOS önkormányzata a település korábbi polgármesterének SÁRI LAJOS  úrnak a "település díszpolgára" elísmerő címet adományozta.

A Vámos Települések Szövetsége ezuton is gratulál volt elnökhelyettesének, és további munkájához egészséget és sok sikert kíván.

A polgármester úrnak és a képviselő testület minden tagjának köszönjük, hogy a nemes hagyományokat megőrzik, azokat tovább erősítik.

Munkájukat kísérje Isten áldása!
Falunap Nemesvámoson
Utolsó frissités ( 2011. augusztus 28. vasárnap 11:24 )
Bővebben...
 
Somogyország Kincse
2011. szeptember 11. vasárnap 20:48
2011.augusztus 27.-én ünnepi közgyűlésre kaptak meghívót a somogyvámos önkormányzat képviselői, a NAV Dél- dunántúli Regionális Vám - és Pénzügyőri Főigazgatósága, a NAV Somogy megyei igazgatósága, a Vámos Települések Szövetsége elnöksége, a Somogy Megye Közgyülése, valamint a településről meghívott vendégek.

Az ünnepi közgyűlés első napirendi pontja: Somogy  Megye Közgyűlésének elnöke a 81/2010./IX.17/sz. közgyűlési határozat értelmében ÖRÖKSÉGÜNK SOMOGYORSZÁG KINCSE kitüntető címet adományoz a SOMOGYVÁMOSI PUSZTATORONYNAK
.

Somogyvámos,2011.augusztus 27.
Gelencsér Attila
Somogy Megye Közgyűlés elnöke

A második napirendi pont alatt  Dékányné Károly Marianna polgármester a képviselő testület felhatalmazása alapján Együttműködési megállapodást írt alá a NAV Dél-dunántúli Regionális Vám - és Pénzügyőri Főigazgatójával Hajgató Zoltán pénzügyőr ezredes, regionális főigazgatóval. Az együttmüködési megállapodás alapján lehetőség nyílik a sport, kultúra és az oktatás területén a szorosabb együttmükődésre.

Az ünnepi eseményen megjelent Hám László a VTSZ elnöke - egyben röviden méltatta a megállapodás fontosságát - Bók Mihály főtitkár, valamint a településről meghívott vendégek. Az ünnepi pillanatok után a résztvevők közösen látogatták meg a Pusztatornyot,és remek hangulatban emlékeztek meg az ősökről.

Hajgató Zoltán főigazgató úr azonban nem jött üres kézzel,és nem csak aláírta a megállapodást, hanem kisebb ajándékcsomagokkal kedveskedett az iskola tanulóinak. Jó volt látni és hallani, hogy talál egymásra a regionális Vám és Pénzügyőri Főigazgatósága valamint a település vezetése.

Ha a település kitölti a megállapodás keretei által biztosított lehetőségeket,akkor érdemes volt ezért az ügyért olyan sokat tenni. Erre pedig garanciát jelent Dékányné Károly Mariann polgármester és Hajgató Zoltán ezredes, regionális főigazgató.
Somogyország Kincse
Somogyország Kincse
Utolsó frissités ( 2011. szeptember 12. hétfő 08:52 )
Bővebben...
 
Jutalomkirándulás Somogyvámoson
2011. július 27. szerda 19:29
A Vámos Települések Szövetsége és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által májusban Budapesten  szervezett nemzetközi gyermekvetélkedőn  mi, szlovákiai nagybalogi gyerekek  2. helyezést értünk el. E szép eredményért jutalmunk a Somogyvámosi Polgármesteri Hivatal által felajánlott 1 hetes somogyvámosi nyaralás lett.

2011. július 18- án indult útra  kis csapatunk 2 szülő kíséretében. Útközben megtekintettük  Gödöllőn a  Királyi Kastély parkját és a Forma 1 autópályát - Hungaroringet- Mogyoródon.

Délután érkeztünk a 800 lelket számláló kis faluba, Somogyvámosra. Dékányné Károly Marianna, a község polgármesterasszonya szeretettel és ebéddel fogadott minket, majd rövid beszélgetés után bemutatta a hivatal  alkalmazottait. Visnyei Anita lett a program- és idegenvezetőnk. Szállásunk elfoglalása után megbeszéltük egész heti programunkat és a 350 km- es út után fáradtan lepihentünk a helyi alapiskolában kialakított kedves kis szállásunkon.

Nyaralásunk során megtekintettük Somogyvámos híres Pusztatornyát, fürödtünk a Balatonban , halásztunk Ili- nénivel, Kaposváron moziztunk és plázáztunk,Fonyódról áthajóztunk Badacsonyba, felgyalogoltunk a hegyre,  ahonnan gyönyörű kilátás tárult elénk. Jártunk a Krisna-völgyi búcsúban, ahol rengeteg érdekeséggel, számunkra fura dologgal találkoztunk, hiszen ez az indiai vallás mifelénk idegen. Nyaralásunk során összebarátkoztunk  helyi gyerekekkel és volt közös focizás is. Esős időben sem unatkoztunk, mert az iskola igazgatónénije ellátott bennünket társasjátékokkal.

Élményekkel telve és nagyon sok szép fényképpel tértünk haza . Szeretnénk megköszönni Marianna néninek, Anitának, Ili néninek, Feri bácsinak és Ildikó néninek valamint Zsolti bácsinak és Mindenkinek, hogy nyarunkat felejthetelenné tették!

Cégény Gábor, Pál Tamás, Vincze Viktória
 
További tartalom...
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Találatok 121 - 125 / 235

Ma 2019. május 27. hétfő, Hella napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"