JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Kolozsvári randevú
2011. február 22. kedd 08:27
A romániai Vámos Települések polgármestereinek / Vámosláz/Chislaz Tripó István,Vámosgálfalva /Comunei Ganesti, Keszeg István,Vámosudvarhely/Coroisinmartin Aldea Dumitru polgármester és Borsos Béla alpolgármester/meghívására szövetségünk elnöke és főtitkára kolozsvári meghívásnak tett eleget. A találkozás keretében Hám László tájékoztatást adott a 2011.évi szövetségi rendezvények terveiről,az iskolai vetélkedőről,a nyári VTSZ találkozóról a Virág János kórusfesztiválról,a szövetség tervezett VEB áruházáról,a márciusi  közgyülés időpontjáról. Mivel a közgyülésen új vezetőséget kell választani,és a nemzetközivé válás megköveteli,hogy a résztvevő országok képviselői közül valakinek részt kell venni a VTSZ elnökségi munkájában, így azt a kérdést is tisztázni kellett,hogy a romániai Vámos Települések érdekeit ki képviselje a későbbiekben. Pillanatok alatt megszületett a résztvevők döntése, miszerint Keszeg Istvánt jelölik az elnökség tagjai sorában. Az elnöki és főtitkári tájékoztató minden részletében megállapodás született. A családi,baráti hangulatú munkaértekezletre város egyik csendes részén található Hotel Comfort különtermében került sor.A vendéglátók
nemcsak rugalmasságukkal,tárgyalókészségükkel,javaslataikkal hanem az ételek kiválasztásával ismételten bizonyították,hogy szövetségünk, határon innen és határon túl is egy nagy családot képvisel,függetlenül a települések földrajzi elhelyezkedésétől.

Ezuton is köszönjük  a meghívást,a fogadtatást,az eredményes megbeszélést.

 Kolozsvár,2011.február 10.

Hám László                                  Bók  Mihály
elnök                                            főtitkár
Kolozsvári randevú
Utolsó frissités ( 2011. február 23. szerda 08:32 )
Bővebben...
 
Somogyvámosi találkozás
2011. február 22. kedd 08:30
Somogyvámos új polgármestere Dékányné Károlyi Mariann kezdeményezésére a főtitkár Hathatós támogatásával bemutatkozó látogatásra hívta meg a Nemzeti Adó – és Vámhivatal /-NAV-/Dél – dunántúli Regionális Vám – és Pénzügyőri Főigazgatóság vezetőségét. A bemutatkozó találkozón megjelent Hajgató Zoltán pénzügyőr ezredes,főigazgató, Dr.Domokos Ferenc a NAV Somogy Megyei Vám – és Pénzügyőri Igazgatóság igazgatója,Dr.Bús Szilvia Pénzügyőr őrnagy ,mint a külső kapcsolatokért felelős munkatárs.
Az önkormányzatot a polgármester asszonyon kívül Hosszú Zoltán alpolgármester, Pőcze Vilmos, Barsi Attila és Radó Attila önkormányzati képviselők és Kalányos Ferenc a  Somogyvámosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Elnöke képviselte.
A Vámos Települések Szövetsége nevében Bók Mihály főtitkár volt jelen.

A találkozón Hajgató Zoltán főigazgató bemutatta kollégáit,röviden ismertette a NAV felállását,a régiót érintő változásokat.További támogatásáról biztosította az önkormányzat vezetőit. Ezt követte egy rövid polgármesteri bemutatkozás,majd a képviselők –saját területük bemutatásával együtt – kerültek sorra. A korábbiakhoz képest üde színfoltot jelentett,hogy az alpolgármester úr részletesen bemutatta a Krisna-völgy tevékenységét, a településsel való kapcsolat normalizálódását.E sorok írója megnyugvással hallgatta a közös terveket, a szövetségi tevékenységgel kapcsolatos elképzeléseket ,a hatósági együttmükődés szükségszerűségét.A felek megállapodtak abban, hogy a későbbiekben megújításra kerül a korábbi Együttmüködési Megállapodás is.A közel három órás ,igen jó, szinte családi hangulatú munkamegbeszélés az önkormányzat által biztosított,kítünő ebéddel zárult.

A Vámos Települések vezetősége nyugodt lehet,Somogyvámos polgármestere a képviselő estülettel együtt tovább kívánja erősíteni kapcsolatát a többi „vámos” településsel,továbbra is hasznos tagja kiván lenni a vámosok nagy családjának.

Terveikhez  erőt, egészséget és sok sikert kíván a VTSZ elnöksége nevében
Bók  Mihály
főtitkár
 
Somogyvámosi találkozás
 
Utolsó frissités ( 2011. február 22. kedd 08:36 )
Bővebben...
 
Élet az Integráció után
2011. január 23. vasárnap 11:30
A kormányváltás után vált ismertté,hogy 2011.január 1.-től az Adó – és Pénzügyi  Ellenőrzési Hivatal és a Vám és Pénzügyőrség egyesítésével létrejön a Nemzeti  Adó és Vámhivatal / NAV / ,mely összevontan látja el az állami adó – és  Vámhatósági feladatokat. Ennek természetes eredménye az is,hogy szövetségünk és a NAV között  a korábbi együtt -működést meg kell újítani,és a hozzá igazítani az új helyzethez.

E gondolatok jegyében került sor azokra  a személyes találkozókra,ahol a regionális parancsnok urak tájékoztatták az illetékességi területükhöz tartozó „vámos „ települések polgármestereit az új helyzetről,a név változtatásról,és a beállott személyi és szakmai változásokról,a további együtt- működés lehetőségeiről,természetesen régiós szinten.

Örömmel hallottuk mindenhol,hogy a korábban kialakított kapcsolatokat semmi nem veszélyezteti,sőt,talán szélesebb körű együtt- működésre lesz lehetőség mint korábban.

Rendkívül nagyra értékeljük,hogy az a kulturális érték melyet az elmúlt évek alatt a vámhatósággal közösen megteremtettünk,  megőrzésre kerülhet.

Ezt a pozitív hozzáállást tapasztaltuk Béndek József altábornagy részéről többször is, és ezt tapasztaltuk a regionális parancsnokok részéről is.

Fentieket támasztja alá az is,hogy a 2011.január 25-i Nemzetközi Vámnap alkalmából rendezendő ünnepi megemlékezésre szövetségünk elnöke és főtitkára is meghívást kapott.

Bók Mihály
 
Egységben maradtunk
2011. január 23. vasárnap 11:38
A november 28-i szlovákiai önkormányzati választások után örömmel adunk hangot annak,hogy a választások nem eredményeztek személyi változásokat:
  • Vámos /Myto pod Dumbierom
  • Vámosladány /Mytne Ludany
  • Vámosfalva/  Mytna
  • Vámoslucska/Lúcky
  • Vámosbalog/ Velky Blh
  • Felsővámos /Horné My’to
a fent  nevezett „vámos” településeken.

Szövetségünk elnöke,főtitkára és titkára  december közepén Olga Kollárdivá Vámosladány polgármesterének meghívásának tettek eleget,és személyesen is gratulálhattak e nagy sikerhez.

A találkozón megjelent Csur Tibor polgármester úr  Vámosbalogról,Zalka Ede polgármester úr Felsővámosról. Az időjárás okozta havazás a többi polgármestert megakadályozta a személyes megjelenésre. A polgármesterasszony jóvoltából terített asztal,és igen vidám hangulat adta meg az alapját annak a szakmai megbeszélésnek,amelyen meghatároztuk a következő év tervezett feladatait.

Kedves Olga !  Ezúton is köszönjük példaértékű támogatásodat.Köszönjük, hogy mindig  vidám hangulatot teremtesz, és hazai ízeket varázsolsz az asztalunkra.

Hám László                               Bók  Mihály
elnök                                       főtitkár
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Találatok 126 - 130 / 229

Ma 2019. január 16. szerda, Gusztáv napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"