JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
A legkésőbb megérkező vámosatyai küldötség a következő üdvözlést hozta magával Gálfalvára
2010. június 09. szerda 21:29
Köszöntő a Vámos Települések IV. Nemzetközi Találkozójára

Tisztelt vendéglátóink, Kedves Vámosgálfalviak!

Kereskedők vagyunk, messze földről a MAGYARORSZÁGI, BEREG VÁRMEGYEI VÁMOSATYÁRÓL érkeztünk. Szeretettel, barátsággal, önzetlenséggel és reménnyel közeledünk. Amint áruinkat eladtuk, az árán reményt, önzetlenséget, barátságot és szeretetet vásárolunk, azt tapasztalva, hogy otthonainkban egyre több legyen a barátság a szeretet az önzetlenség és a remény.

Jól tudjuk, hogy egy hídon áthaladva vámot kell fizetni. A híd fenntartása, a felhajtók, az oda vezető utak karbantartása mindennapos munkát igényel, és költségei vannak. De örömmel fizetjük meg a hídvámot, mert ezt a hidat mindig jó állapotban kell tartani, hiszen ez köt össze minket, a határon túli és az anyaországi magyar nemzetrészeket. 90 esztendővel ezelőtt, egy erős sodrású, könnytől és szenvedéstől zavaros folyó ékelődött közénk, és ennek a neve Trianon volt, amin alig-alig volt gázló, híd meg egyáltalán nem.

90 év után végre újra felépült a híd és szabadon ölelhetjük meg egymást, mi Vámos települések lakói. Megjöttünk mi is Vámosatyáról, mert azt gondoljuk, hogy nem számít, hogy hol élünk, Vámosatyán vagy Vámosgálfalván kérve településünkre ISTEN ÁLDÁSÁT. De ezzel még nem értünk utunk végére, mert csak akkor élhetünk barátságban, szeretetben, önzetlenségben és reménységgel, ha a Kárpát medencében hosszú évszázadok óta együtt élő különböző ajkú népek is egymásra találnak, és ökölbe szorított kezeik és kezeink ölelésre tárulnak majd és legközelebb 1 év múlva hasonló találkozón, vehetünk részt. Íme, megfizetjük a vámot a mi kicsi falunkban vert tallérral, amit Büdy Mihály Bereg vármegye egykori főispánjáról neveztünk el, és amit önzetlenül, szeretettel, barátsággal és reménységgel számolunk le a vámszedő tiszt asztalára, és kérjük a Tiszt Urat, hogy a Büdy tallérainkat juttassa el Vámosgálfalva vezetőinek, amelynek értéke 1 heti itt tartózkodásunkat is fedezi.

Hoztunk ráadást is, otthonaink ízét és illatát. Íme, mindez a vám árút tartalmazó kosárban rejtezik. Fogyasszák egészséggel, műsorainkat pedig, fogadják szeretettel, küldöttségünket barátsággal.

KÉREM, HOGY ENGEDJENEK BELJEBB A KATONÁK, HOGY A VÁMOS TELEPÜLÉSEK IV. NEMZETKÖZI TALÁLKOZÓJÁN RÉSZT VEHESSÜNK

Szász József
polgármester
Utolsó frissités ( 2010. június 09. szerda 21:31 )
 
Vámos Települések IV. Nemzetközi Találkozója
2010. június 02. szerda 00:00
2010 június 4-6, Vámosgálfalva  (Erdély, Románia)
plakat_300i.jpg
Utolsó frissités ( 2010. június 02. szerda 20:26 )
Bővebben...
 
Vámos települések III. gyermekvetélkedője
2010. június 01. kedd 00:00
Pasaréten, 2010. május 8-án harmadik alkalommal került megrendezésre a Ki tud többet a „Vámos” településekről? című vetélkedő, 14 „vámos” település iskolai csapatának részvételével.

A Vám- és Pénzügyőrség a gyermekek oktatásában, nevelésében való részvételt különösen fontosnak tartja a Vámos települések Szövetség tagjai iskoláiban tanuló gyermekek számára.
A vetélkedő előkészítését, szervezését és lebonyolítását a VPOP Országos Parancsnok Hivatala és a Szociális Egészségügyi és Kulturális Központja támogatásával a Vám- és Pénzügyőri Iskola végezte el.
Utolsó frissités ( 2010. június 02. szerda 20:27 )
Bővebben...
 
Vendégségben Sajóvámoson
2010. május 11. kedd 08:05
2010. április 17.-én került sor az I. Nemzetközi Dalos Találkozó megrendezésére Sajóvámoson, mely attól vált olyan barátivá és meghitté, hogy a házigazda  Népdalkör a 10. születés napját ünnepelte.

A rendezvény helyszíne a Kossuth Közösségi Ház volt, amit ünnepi díszbe öltöztettek a szorgos vendégvárók. A színpad virágosítása, az asztalok dekorálása a tavasz melegségét varázsolta a Díszterembe. A népdalkörös asszonyok által asztalokra varázsolt házi sütemény (pogácsa, édes apró sütemények), a férfiak otthoni pálinkái, vörös borai helyi kuriózumként hatottak, és tették családiasabbá a vendégséget. Nem maradhatott el a forrón gőzölgő töltött káposzta, melyhez a puhai boldvai kenyér mindenkinek jól esett, és a kísérő vörös bor dalra fakasztotta a népes vendégsereget.
Vendégségben Sajóvámoson
Hét település Népdalkörösei jelezték részvételi szándékukat, így hát a vendéglista alapján száznegyven főt számláltunk.
  • A Szögligeti Népdalkör a helyi- és környékbeli népdalgyűjtésből énekelt, majd katona dalokkal tette vidámmá a hangulatot.
  • Szirmabesenyői Népdalkör szerelmes, majd bor dalokat adott elő.
  • A Nagybarcai Borostyán Kórus borsodi hallgató dalokat adott elő, és vezetőjük egy verssel köszöntötte a résztvevőket.
  • A Sajósenyei Lajtos Népdalkör dunántúli dalokat és borsodi bányász dalokat adott elő.
  • Sajókeresztúrból tanulni, tapasztalatokat szerezni jött a még csak két és fél éve működő Dalos kör.
  • Mályinka Népdalköre mosolyt varázsolt az arcokra.
  • A Vámosladányi Népdalkör tagjai 280 km-t utaztak, hogy részt vegyenek a rendezvényen. Néma csendben meghatottan hallgatták a dalos társak, a harmónika kísérettel előadott, szívhez szóló magyar dalokat, magyar és szlovák nyelven. Az előadás után óriási tapsot kaptak.
  • A Sajóvámosi Népdalkör ezen a napon  nem csak a házigazda szerepet látta el, hanem őket jöttek ünnepelni a dalos társak, mert tíz évesek lettek. Palóc népdalcsokrot, majd a borsodi fonó népdal ősbemutatóval tekintettek vissza az elmúlt évekre.
Utolsó frissités ( 2010. május 11. kedd 08:28 )
Bővebben...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Találatok 141 - 145 / 229

Ma 2019. január 16. szerda, Gusztáv napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"