JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Kedvcsináló tanulmányút Ausztriába Starnwörtbe és Siendorfba
2010. február 22. hétfő 08:40
A Riebenbauer  megújuló energiák mérnöki irodája meghívására február 18.-án sikeres tanulmányúton vettünk részt .A fél 10-es találkozás mindenki komolyan vette és a mosonmagyaróvári MOL benzinkútnál időben találkoztunk az 5 magyar és egy szlovák testvértelepülésünk küldöttségeivel.
Az újratalálkozás örömét egy kis melegítővel  ünnepeltük meg, már akik megtehették azt. Indulás előtt Garai Zsolt a mérnökiroda szervezője köszöntötte a társaságot és ismertette a nap programját .Majd  kocsikra szálltunk és a két mikrobuszból ás három személygépkocsiból álló konvojuk útnak indult Ausztria felé.
tanulmanyi ut ausztriaba2010 02 18 169.jpg
Utolsó frissités ( 2010. február 22. hétfő 08:46 )
Bővebben...
 
Nemzetközi Vámnap
2010. február 13. szombat 11:47
A Vám és Pénzügyőrség -a Nemzetközi Vámnap intézményéhez történt 1992.évi csatlakozását követően - 2o1o-ben immár 18.alkalommal rendezte meg a világ vámosainak január 26-i ünnepi rendezvényét.

 A hagyományoknak megfelelően minden évben a Vám Világszervezet ezen,talán legjelesebb ünnepe keretében kerül értékelésre a testület előző évi tevékenysége, megfogalmazásra kerülnek a szakmai elvárások, valamint az éves feladatok.

 Meghirdetésre került a Vám Világszervezet ezévi szakmai programját hirdető jelmondat,mely 2o1o-ben "Vámhatóság és üzleti szféra:eredményesség növelése a partnerség jegyében". E kérdéskör ettől függetlenül már évek óta kiemelt szerepet tölt be a testület életében,és nemzetközi mércévelmérve is eredményes.

 Az ünnepi rendezvényre meghivásra kerültek a Vám és Pénzügyőrséggel együttmüködő miniszteriális szervek,hatóságok vezetői,szakmai és civil szervezetek,valamint a legnagyobb gazdálkodó szervezetek képviselői.

 Az ünnepség szerves része,hogy különféle elismerések is átadásra kerülnek. Szövetségünk múltévi tevékenységét Dr.Nagy János altábornagy úr a VPOP parancsnoka kiválónak ismerte el,és ennek eredményeként MÉNES Andreának Vámospércs polgármesterének és Szász Józsefnek Vámosatya polgármesterének a Vám és Pénzügyőrség fennállásának 135.évfordulójára alapitott LÓNYAI MENYHÉRT emlékérem elismerést adott át.

 Szövetségünk elnöksége,valamint a Vámos Települések minden lakosa nevében gratulálunk a kitüntetetteknek,további munkájukhoz, sok sikert,egészséget kivánunk.

     Hám  László                  Bók Mihály                   Sári Lajos
        elnök                                főtitkár                           alelnök
Utolsó frissités ( 2010. február 13. szombat 11:48 )
Bővebben...
 
Kedves Polgármester Hölgyek és Urak!
2010. január 30. szombat 15:20
A mai napon találkoztam  a Riebenbauer Mérnöki Iroda magyarországi alkalmazottjával és a következő pályázati elérhetőségről  tájékoztatott, mely önkormányzatok számára ragyogó alkalom lehetne az alternatív energia közösségi célú felhasználásának hosszú távú megvalósítására.

A pályázat címe: Megújuló  energia alapú  térségfejlesztés
Pályázat kódszáma: KEOP-2009-4.3.0
Rendelkezésre álló  forrás: 6 MD Ft
Pályázók köre: költségvetési szerv
Pályázat kétfordulós
Előzetes : Megvalósíthatósági tanulmány.
 
Bővebben...
 
ŐSEINK ÉS HŐSEINK EMLÉKEZETE
2010. január 26. kedd 11:07
Pillanatképek Vámosatya történetéből 3 dimenzióban.
Vámosatya, 2010. 03. 14. (vasárnap) 10 órától 18-ig, benne 13. 30-tól emlékműavatás
Helye: Vámosatya emlékpark
 
Községünk neve először 1289-ben tűnt fel oklevelekben Athya, Athyas megnevezéssel. Nevének „vámos” előtagja azt jelöli, hogy hajdan vámjoggal bírt. Atya faluról először a nagyváradi káptalan irataiban olvashatunk, majd 1321-ben említi először oklevél a falu papját, Pétert. Az 1333-ban készített pápai tizedjegyzék alapján Atya nagy és módos helység lehetett. Államalapító Szent István királyunk törvénye szerint minden tíz falunak templomot kellett építenie. Így építettek templomot Atyán is, ami ma a község közepén áll. A község határában középkori kővár feltárás alatt álló maradványai találhatók melyet Büdy Mihály, Bereg vármegye főispánja építtetett birtokai központjául.

A községen keresztül vezető folyón előbb fából, majd 1875-ben kőből híd épült. A híd fenntartására és az odavezető  utak karbantartására az ott áthaladóknak 1399 óta hídvámot kellett fizetnie. A község lakossága a millennium alkalmából a kiszáradt folyómeder fölött átívelő kőhíd mellett emlékparkot épített a névadó helynek.

2010. március 14-én a község történetét bemutató emlékművet tervezzünk átadni, melyre Önt és kedves családját a község lakossága nevében szeretettel meghívom.
Utolsó frissités ( 2010. január 26. kedd 11:14 )
Bővebben...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Találatok 141 - 145 / 219

Ma 2018. augusztus 16. csütörtök, Ábrahám napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"