JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Nemzetközi Vámnap
2010. február 13. szombat 11:47
A Vám és Pénzügyőrség -a Nemzetközi Vámnap intézményéhez történt 1992.évi csatlakozását követően - 2o1o-ben immár 18.alkalommal rendezte meg a világ vámosainak január 26-i ünnepi rendezvényét.

 A hagyományoknak megfelelően minden évben a Vám Világszervezet ezen,talán legjelesebb ünnepe keretében kerül értékelésre a testület előző évi tevékenysége, megfogalmazásra kerülnek a szakmai elvárások, valamint az éves feladatok.

 Meghirdetésre került a Vám Világszervezet ezévi szakmai programját hirdető jelmondat,mely 2o1o-ben "Vámhatóság és üzleti szféra:eredményesség növelése a partnerség jegyében". E kérdéskör ettől függetlenül már évek óta kiemelt szerepet tölt be a testület életében,és nemzetközi mércévelmérve is eredményes.

 Az ünnepi rendezvényre meghivásra kerültek a Vám és Pénzügyőrséggel együttmüködő miniszteriális szervek,hatóságok vezetői,szakmai és civil szervezetek,valamint a legnagyobb gazdálkodó szervezetek képviselői.

 Az ünnepség szerves része,hogy különféle elismerések is átadásra kerülnek. Szövetségünk múltévi tevékenységét Dr.Nagy János altábornagy úr a VPOP parancsnoka kiválónak ismerte el,és ennek eredményeként MÉNES Andreának Vámospércs polgármesterének és Szász Józsefnek Vámosatya polgármesterének a Vám és Pénzügyőrség fennállásának 135.évfordulójára alapitott LÓNYAI MENYHÉRT emlékérem elismerést adott át.

 Szövetségünk elnöksége,valamint a Vámos Települések minden lakosa nevében gratulálunk a kitüntetetteknek,további munkájukhoz, sok sikert,egészséget kivánunk.

     Hám  László                  Bók Mihály                   Sári Lajos
        elnök                                főtitkár                           alelnök
Utolsó frissités ( 2010. február 13. szombat 11:48 )
Bővebben...
 
Kedves Polgármester Hölgyek és Urak!
2010. január 30. szombat 15:20
A mai napon találkoztam  a Riebenbauer Mérnöki Iroda magyarországi alkalmazottjával és a következő pályázati elérhetőségről  tájékoztatott, mely önkormányzatok számára ragyogó alkalom lehetne az alternatív energia közösségi célú felhasználásának hosszú távú megvalósítására.

A pályázat címe: Megújuló  energia alapú  térségfejlesztés
Pályázat kódszáma: KEOP-2009-4.3.0
Rendelkezésre álló  forrás: 6 MD Ft
Pályázók köre: költségvetési szerv
Pályázat kétfordulós
Előzetes : Megvalósíthatósági tanulmány.
 
Bővebben...
 
ŐSEINK ÉS HŐSEINK EMLÉKEZETE
2010. január 26. kedd 11:07
Pillanatképek Vámosatya történetéből 3 dimenzióban.
Vámosatya, 2010. 03. 14. (vasárnap) 10 órától 18-ig, benne 13. 30-tól emlékműavatás
Helye: Vámosatya emlékpark
 
Községünk neve először 1289-ben tűnt fel oklevelekben Athya, Athyas megnevezéssel. Nevének „vámos” előtagja azt jelöli, hogy hajdan vámjoggal bírt. Atya faluról először a nagyváradi káptalan irataiban olvashatunk, majd 1321-ben említi először oklevél a falu papját, Pétert. Az 1333-ban készített pápai tizedjegyzék alapján Atya nagy és módos helység lehetett. Államalapító Szent István királyunk törvénye szerint minden tíz falunak templomot kellett építenie. Így építettek templomot Atyán is, ami ma a község közepén áll. A község határában középkori kővár feltárás alatt álló maradványai találhatók melyet Büdy Mihály, Bereg vármegye főispánja építtetett birtokai központjául.

A községen keresztül vezető folyón előbb fából, majd 1875-ben kőből híd épült. A híd fenntartására és az odavezető  utak karbantartására az ott áthaladóknak 1399 óta hídvámot kellett fizetnie. A község lakossága a millennium alkalmából a kiszáradt folyómeder fölött átívelő kőhíd mellett emlékparkot épített a névadó helynek.

2010. március 14-én a község történetét bemutató emlékművet tervezzünk átadni, melyre Önt és kedves családját a község lakossága nevében szeretettel meghívom.
Utolsó frissités ( 2010. január 26. kedd 11:14 )
Bővebben...
 
Évzáró Közgyűlés Budapesten
2009. december 13. vasárnap 11:21
Hám László a VTSZ elnöke nyitotta meg a szövetség évzáró közgyülését ,amelyen megjelentek a tagtelepülések polgármesterei ,a szövetség elnöksége, valamint a VPOP képviseletében Dr.Nagy János altábornagy, a szövetség tiszteletbeli társelnöke,Dr.BalaskaAndrea,ezredes, főtanácsos,Sipos Jenő ezredes,szóvivő,főtanácsos,Szabó Károly dandártábornok a PSE elnöke, Kosztyu János igazgató, Dr.Gál Veronika a VP Iskola parancsnoka.

A rendezvénynek a Vám-Világszervezet Oktatási központja adott nemcsak otthont,hanem biztositotta a 2 napos tanácskozás megfelelő szintű és hangulatú megrendezését. Köszönet érte a VPOP munkatársainak. Bók Mihály főtitkár beszámolt az éves tevékenységről,külön kiemelve azt,hogy novemberben befejeződött a magyarországi tagtelepülések és a Vám és Pénzügyőrség illetékes régiós parancsnokságai között az a kapcsolatfelvételi folyamat aminek eredménye,hogy együttmüködési megállapodások kerültek aláirásra az érintett felek között. Az együttmüködési megállapodások biztositják a sport,kulturális és szociális kapcsolatok kiszélesitését.

VTSZ szerződés>>
 
vtsz_kozgyules_2009.jpg
Utolsó frissités ( 2009. december 13. vasárnap 11:30 )
Bővebben...
 
További tartalom...
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Találatok 146 - 150 / 223

Ma 2018. október 23. kedd, Gyöngyi napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"