JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Bakonszegi "kiképzőtábor" 2019.07.08-12
2019. július 22. hétfő 07:44
Az IPA Magyar Szekció NAV Szervezete és a Pénzügyőr Sportegyesület szervezésében 2019. július 08-tól 12-ig került megrendezésre a NAV-nál dolgozó munkatársak gyermekei részére a nyári „kiképzőtábor” immár hatodik alkalommal. A tábor helyszíne hagyományosan a NAV Bakonszegi üdülőfaluja volt, ahol 8 és 13 év közötti életkorban összesen 30 gyermek vett részt. Kiképzőtáborunkban idén Nemesvámos csapatát láthattuk vendégül, a táborban történő részvételi lehetőséget az IPA-NAV a vámos települések versenyén elért második helyezésükért ajánlotta fel. A táborba érkezéskor minden gyerek emblémázott, feliratozott pólókat kapott ajándékba, ezzel is erősítve a csapatszellem kialakítását.
 Az egészséges életmódra történő nevelés és a sportolás népszerűsítése érdekében minden reggel 0715 és 8 óra között közös edzésekkel kezdtünk.
A sportfoglalkozások keretében a futáson és a sajátsúlyos erősítőgyakorlatok mellett a gyerekek alapvető ütő és rugótechnikákkal is megismerkedhettek.
 Hétfőn délután a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja (DEKOM) tartott ismertetőt, mely során a gyerekek megismerkedhettek a felszereléseikkel, majd az újraélesztéssel kapcsolatosan hallgattak meg hasznos információkat.
Ezt követően a felszereléseket ki is lehetett próbálni, valamint a kihelyezett „Ambu babán” az életmentő szívmasszást is végre lehetett hajtani. A foglalkozás játékos vetélkedővel zárult, melynek során a hordágycipelésben lévő jártasságot kellett bemutatni.

 Vacsora előtt egy rendkívül tehetséges Trial kerékpáros versenyző-edzőtől láthattunk egy lélegzetelállító bemutatót, melynek keretében a gyerekeket is bevonva ugratott át különböző akadályokat.
 
 
 
 


Vacsora után kiütővel vezettük le a napot, amit később szinte minden nap megismételtünk egészen addig, míg a szúnyogok be nem zavartak minket.
  Kedden reggel az edzést és reggelit követően buszra szálltunk és Debrecenbe utaztunk a „lézerpincébe” ahol csapatokra osztódva vívták a fiatalok a fény és hangeffektusokkal megspékelt harcokat. Több fordulóban, több játékstílust kipróbálva többször „vérre” menő csatákat folytattak egymás ellen.
 Délután a Berettyószentmártonban található Morotva Ligetbe utaztunk, ahol mindenkinek lehetősége volt kipróbálni az ország első sík pályájára épült elektromos meghajtású bobjait.


A vacsorát követően megkezdődtek a csocsó, asztalitenisz, és kosárlabda selejtezők, melyek során egyénileg, vagy csoportokba szerveződve folytak az elsőbbségért folyó játékok.
 Szerdán egész nap a Berettyóújfaluban található Bihar Termálliget strandfürdőben lazítottunk. A pihenést is aktívan töltöttük el a homokos röplabdapályán vívtak ádáz csatákat a sportolni vágyó fiatalok.
 Vacsora után folytattuk az előző napi sportjátékok döntőit és ekkor került megrendezésre a foci bajnokságunk is.
  Csütörtökön délelőtt a Bakonszegen található paintball pályára mentünk, ahol három tíz fős csapattal mértük össze harci tudásunkat, de a főként lányokat tömörítő „zacskós leves” csapaton senki nem tudott felül kerekedni.
 Csütörtök délután a NAV Hajdú-Bihar Megyei Vám és Pénzügyőri Igazgatóságának kutyavezetője mutatta be hogyan küzdenek az illegális cigarettacsempészek ellen négylábú „járőrtársával”. Láthattunk gépjármű- és poggyász átvizsgálást, mely során előkerültek az elrejtett dohánytermékek. A hivatalos bemutató után a gyerekek simogatással jutalmazták a kutyust.
 A vacsora előtt a közkedvelt zombi vadászatra került sor, melyet a tábor mellett lévő erdőben kialakított pályán lehetett kipróbálni teljes menetfelszerelésben, lövedékálló mellényben és repeszálló szemüvegben. A „vadászat” alatt folyamatosan esett az eső, de ez a lelkesedést és a harci kedvet nem csökkentette.

Szerencsére az eső elállt, így meg tudtuk tartani a hagyományosnak tekinthető búcsúesti szalonnasütést is.

Pénteken délelőtt a tábor zárására került sor, melynek keretében a sportjátékok helyezettjei oklevelet és ajándékokat vehettek át. Kiosztásra kerültek a csoportképpel ellátott emléklapok is. A gyerekek szóban és írásban is értékelték a tábort, mellyel a táborszervezők munkáját segítik abban, hogy évről évre jobb táborokat tudjunk szervezni.

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy egy mozgalmas, izgalmas programokkal teletűzdelt táboron vagyunk túl, ahol új barátságok születtek, a szórakozáson túl a sportra és a rendvédelmi terület megismerésére is nagy hangsúlyt fektettünk.
 
Utolsó frissités ( 2019. július 22. hétfő 09:58 )
 
Járőrszúnyogok Bakonszegen
2019. július 17. szerda 13:31

A csapat 19

Idén korábban jött el a megszokott PSE-NAV gyermek sporttábor Bakonszegre. A már hagyományos, a küzdősportok kipróbálása, alaptechnikák megismerése volt a tematikája a tábornak. Természetesen több sportos és más eseményekkel dúsítva. 

 

Július 1-jén a Kőér utcai sporttelepről indult a csapat egyik része, hogy csatlakozzon az oda érkezőkhöz. A gyermekek fogadása és a szállás kiosztása után, egy rövid eligazításon ismertettük a tábori szabályrendszert. Mindenki kapott egy startcsomagot, ásványvízzel, csokival. Délután edzést is beiktattunk és egy finom vacsora után, szabadidő következett, amit egymás megismerésével töltöttük a tábortűz mellett. 22 órakor a takarodó is megtörtént.

.

A másnap reggeli zenés ébresztő után, mindenki időben megérkezett a testébresztő futásra. Ez naponta, másfél-két kilométert jelentett, célja, a test aznapi beindítása, illetve felkészítő a napi edzésekre és a tábor végén rendezett futóversenyre. A tisztálkodás után bőséges reggelit fogyasztottunk el. Majd a szobarend ellenőrzés követően, izgalommal vártuk a KEKI Kihelyezett Intézkedéstaktikai Osztály munkatársait. A kollegák egy színvonalas foglalkozást tartottak, bemutattak pár, a Testületnél rendszeresített eszközt és közben bevonták a gyermeket is az érdekes eseményekbe. 

 

Ebédet követően, megérkezett Karacs Zsolt, a BEVIG Fegyverzeti Osztályáról. A szabályismertető után elkezdődhetett a légpuska lövész verseny. A gyermekek ügyesen vették az akadályokat. Először próbalövéseket adtak le, majd kezdődött az "éles" lövészet. A lőlapok kiértékelését követően okleveleket és érmeket vehettek át a legjobbak.

 

A szabadfoglalkozást követően a napi edzést is megtartottuk, ami komplexebb volt, mint az előző. Kőredzésszerűen forogtak a csoportok. Itt már használtuk a sportág-specifikus eszközöket, boksz-kesztyű, ütőpárna, testpajzs, ugrókötél, medicinlabdák. A PSE címeres, királykék színű, fehér feliratos pólókat is kiosztottuk, ami a csapatfotón is látható. Vacsora után elkezdődött a csocsó és asztalitenisz selejtezők, majd kötetlen játék takaródóig. 

 

Szerdán korai kelés volt betervezve, amit előző nap kihirdettünk. 5 órakor keltünk és 20 perc múlva már úton voltunk a település Csodakútjához. A hajnali gyalogtúra során, kéttenyérnyi nagyságú Mocsári Teknőssel és egy mezei nyúllal is találkoztunk. Érdekes volt a két egymással ellentétes mozgási sebességű állat. Egyiket felemeltünk megsimogattuk, a másik elillant, bár egyszer csodálkozva visszanézett, hogy ilyenkor ennyi emberke az úton? A csodavíz merítése után a helyi közösségi ház parkjában pihentünk meg, kis enni-innivalóval, majd visszaindultunk a táborba. Bátrabbakkal az erdőn keresztül közelítettük meg a tábort, ahol vaddisznó nyomokat is találtunk. Visszaérkezve, kiadós reggelit ettünk, mivel közel 10 ezer lépest tettünk meg, így kijárt a nagyobb energiapótlás. 

 

Délelőtt küzdősport edzést tartottunk, majd ebéd után a strandra mentünk. Jó volt egy kis vizes élmény, úszás és dagonya a fürdőben, bár nem a Balaton, de azért balatonszeletet kaptak a gyerkőcök. Vacsorára egy-egy hatalmas hamburgert faltunk fel. A takaródó előtt még a csocsó és asztalitenisz döntőket játszották le. A takaródóval sem volt gond, mindenki hamar lefeküdt. Hozzáteszem, aznap (az egyik srác okos órája szerint) 20.000 gyermeklépést tettünk meg. (gyalogtúra, edzés, strand, vásárlás, játék, döntök).

 

A csütörtöki napi rutin után a Járőrversenyre készültünk fel. A csapatvezetőket a táborvezetőség jelölte ki, a tagokat sorsolással választottuk meg. Elmondható, hogy közel azonos erősségű csapatok jöttek össze. Erősítőszerként csokikat és a végén, fagyis nyalókát is adtunk. 4 csapat, 6 járőrállomás volt a versenyben, ebből 4 táboron kívül, egy a keleti főcsatorna mellett, egy az erdőben, egy a focipályán, egy az erre a célra létrehozott vizesárokban. A másik kettő, sportquiz, és váltóverseny bent. A járőrversenyt a SZÚNYOGOK csapata nyerte meg, (utalva a címre is), a NAGYok, TFC és a Teen Ninja elött. A teljesítmények alapján minden résztvevő csapat kapott kupát és oklevelet.

 

Az ebéd és a délutáni pihenő után az utolsó edzés is megtartottuk. Itt már a végén közösen találtunk ki feladatokat, amit azok mutattak be, aki kitalálta, természetesen a józanész határain belül. A békaügetésben a tábor körül, már nem toleráltunk, de jó poén lett volna, mint a csettintés. Az edzés végén egy fiú-leány vízibomba csatával zártuk az aktív napot. Ezt bizony, a pontos találatokkal a lánycsapat nyerte meg. 

 

A tábori napok alatt és külön feladatokért, lehetett kapni tombola szelvényt. A tombola fődíja egy Ferrari autó és egy különleges zöld PSE póló volt. Nagy sikert arattak a nyeremények és a húzás maga is, ami angol nyelven történt, de végül mindenki nyert valamit.

Eközben, Pisti és András is serénykedett és egy finom, bográcsban főtt gulyáslevest, illetve közel 200 palacsintát készítettek az ünnepi, táborzáró vacsorára. A palacsintakirály Erik lett, 15-el. Az esti tábortüzet a már jól összeszokott és vidám csapat ülte körül. 

 

Másnap reggel később keltünk, mivel délelőtt a futóverseny volt tervbe. A verseny két távon zajlott, a rövid 2 kilométer, és hosszú, a duplája. Itt is szép eredmények születtek.

Ebédet követően, hivatalosan is bezártuk a tábort. Egy kis ünnepség keretében, a résztvevők érmet és oklevelet kaptak. Egy-egy főt kiemelve, akik hozzátettek a tábori közösséghez, megemlítve, pl. "Bogaras" Peti, egy 10 éves értelmes, az állatok iránt fokozott figyelmet fordító, főleg bogarat gyűjtő. Sportos lányok: Dorka, Alina, Ajsa, Niki, Livi. A kis cserfes, de ettől aranyos Petra. A csöppet sem Gyenge hármas ikrek. Fanni, aki ismét egy érdekes hip-hop bemutatót tartott. A bevállalós András, akit többször is "lelőttek" a lövészárokban vízi-pisztollyal. A "kisvércsénk" Boti, is üde színfolt volt. Ismét körünkben üdvözölhettük a NAV és VTSZ gyermekverseny győztes csapatát, idén a Vámospércsieket. 

 

Az időjárás idén jobban kedvezett nekünk, jó időt fogtunk ki. Sajnos a repülő rovarok, főleg szúnyogok nem kíméltek minket, mint utólag kiderült következő héten ritkították őket. De így is egy szuper, sportos, aktív hetet tudhatunk magunk mögött pénzügyőr tábori körülmények közt. Barátságok születtek, és egy kicsit a gyermekek nyári élményvilágához is hozzátettünk, ami elkíséri őket egész évben.   

 

Gratulálunk minden résztvevőnek!

 

Köszönet illeti a NAV, PSE, IPA/NAV, BEVIG. debreceni KEKI vezetését, valamint a Sajtó és Kommunikációs Főosztályt a segítségért, illetve a segítőket, a Küzdősport szakosztály tagjait és azokat, akik a tábor létrejöttéhez hozzájárultak, támogattak.

 

 

HAJRÁ PÉNZÜGYŐR!

 

Zachár Attila s.k.

 

(Csapat fotó csatolva, illetve a többi a Facebook csoportunkban látható) 

Utolsó frissités ( 2019. július 17. szerda 13:48 )
 
Ismét Vámospércs a csúcson
2019. május 29. szerda 07:46

Évtizedes  hagyomány, hogy május utolsó  hétvégéjén harsány  kamaszok  vidám hangulata lengi be a NAV római parti Oktatási Központját abból az alkalomból, hogy a Vámos  Települések   Iskoláinak vetélkedője kerül  megrendezésre. A vetélkedőn  11 vámos település csapata vett részt. / Vámosatya, Vámospércs,Vámosoroszi,Vámosujfalu,Sajóvámos,Somogyvámos,Vámosgyörk, Nemesvámos, /Szlovákiából:  Vámosbalog és Felsővámos /  Romániából  Vámosgálfalva /

A  vetélkedőn megjelent Dr. Balaska  Andrea pénzügyőr ezredes, főosztályvezető, Kosztyú  János a KEKI  igazgatója, dr. Bocsó  Gábor  ig.helyettes, Láng – Miticzki – András  kiemelt főreferens, a KEKI munkatársai, a VTSZ részéről Hám László elnök és Bók Mihály  főtitkár. A 12 ik alkalommal megrendezésre kerülő vetélkedő felemelő pillanata , mikor dr. Bocsó Gábor  úr bemutatta az új, csodaszép  vándorserleget. Erre azért került sor, mert 2018-ban Vámospércs harmadszorra nyerte el a serleget, így az véglegesen a birtokukban maradt.

A vetélkedő két részből állt:  először az 1973 – as Washingtoni Egyezményben/ más néven CITES / meghatározott veszélyeztetett vadon élő állatok és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló ismeretekből kellett számot adni, majd különböző sportos, ügyességi számokban mérték össze tudásukat a csapatok.

A rendkívül jól szervezett, pergő ritmusú vetélkedő első helyét megszerző  Vámospércs  csapata vehette át az új – A NAV által felajánlott – vándorserleget, és az első hellyel járó egy hetes sport táborozási lehetőséget a bakonszegi  PSE táborban.  A második helyezést Nemesvámos szerezte meg ők az IPA – NAV alapszervezet egy hetes táborozási lehetőségét kapták szintén Bakonszegen. Harmadik lett Vámosatya, őket Vámosgálfalva  polgármestere  fogadja egy hétre. A  Magyar Röplabda Szövetség nevében Nagy József operatív igazgató Felsővámos és Vámosgálfalva csapatainak  ajánlott fel, csapatonként  egy négy személyes tiszteletjegyet  a 2019.évi női röplabda Európa Bajnokság budapesti mérkőzéseinek valamelyikére  a  Papp László Sportarénába. Az esemény kiemelkedő része ismét az egymás megajándékozása volt. Jó volt látni, hogy versenyzők milyen barátsággal közelednek egymáshoz. E sorok írói hisznek abban, hogy ezek a gyerekek viszik tovább, és erősítik a VTSZ szellemiségét, közösség építő tevékenységét, egymás megbecsülését, és a múlt ápolását.

A jó hangulatú ebéd  elfogyasztása előtt Láng Miticzki András a szokásos csoportkép felvételéhez rendezte a sorokat, majd a már megszokott finom ebéd elfogyasztására került sor. Ezután Dvorszky Anikó  / NAV KEKI munkatársa / vezetésével az érdeklődök  „ történelmi óra „ előadás keretében  megtekintették a Parlament körül található történelmi eseményeket, és személyeket ábrázoló köztéri szobrokat.

Ez úton is köszönjük a NAV munkatársainak a szívélyes  fogadtatást, az áldozatos munkájukat.
A következő találkozás  2020.

Isten áldja a vámosokat és a vámosiakat !

Hám László                          Bók  Mihály
elnök                                    főtitkár

 
Utolsó frissités ( 2019. június 03. hétfő 07:24 )
 
Gyermekvetélkedő 2019.május 25.
2019. május 13. hétfő 07:10
VÁMOS TELEPÜLÉSEK SZÖVETSÉGE
GYERMEKVETÉLKEDŐ


 
2019.május 25.

 
NAV OKTATÁSI KÖZPONT
/1019 Budapest, Királyok útja 319./

 

PROGRAM

 

9:00                                   Érkezés, regisztráció

10:00                                 Megnyitó

10:10                                 Szellemi vetélkedő

10:30                                 Játékos Sportverseny több állomással

12:00                                 Ebéd

13:00                                 Eredményhirdetés

14:00                                 A Parlament körüli történelmi személyeket és eseményeket megörökítő szobrok helyszíni bemutatása 
Utolsó frissités ( 2019. május 13. hétfő 07:14 )
 
További tartalom...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 16 - 20 / 253

Ma 2020. július 13. hétfő, Jenő napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"