JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Nagymamákat keres az alapítvány
2008. március 13. csütörtök 05:58
Vámospércs (HBN –Sz.V.É.) „Keress magadnak egy vidéki nagymamát!” – így szól a Nagymama alapítvány jelmondata. A budapesti székhelyű civil szervezet kapcsolatot létesített a Vámos – Települések Szövetségével, amelynek a tizenegy magyarországi „vámos” elő és utónevű település a tagja – közöttük a legkisebb hajdúváros is. A szövetség februári elnökségi ülésen – amelynek Ménes Andrea polgármester is tagja - a napirendek között szerepelt az együttműködési lehetőségek kialakítása a vámos települések és az alapítvány között. Akkor fogalmazódott meg, hogy a március 1-jén /szombaton/ Vámospércsen megrendezésre kerülő hagyományteremtő disznótor alkalmas lesz arra, hogy a két szervezet aláírja a szándéknyilatkozatot az együttműködésről. A Nagymama Alapítvány részéről Szabó Gábor érkezett a rendezvényre, amelyen azaz örömhír fogadta, hogy már jelentkezett egy nagymama,  aki szívesen fogadna vendégségbe városi gyerekeket, vagy családot. Fúró Györgyné és férje kettesben maradtak, miután két fiúgyermekük kirepült a családi fészekből. Saját unokájukat is repesve várják. A városközpontban lévő otthonukon kívül egy tanyát is birtokolnak, ahol sok állat található. A szép természeti környezet is vonzó lehet a városi emberek számára. Hám László a Vámos Települések Szövetsége elnöke a megállapodás másik aláírója is örömét fejezte ki, hogy éppen a vidéki élet  hagyományaihoz kapcsolódó  rendezvényen került aláírásra a megállapodás. „A mai világban fontos, hogy a vidéki és a városi emberek közeledjenek egymáshoz, barátságok alakuljanak ki, emberi kapcsolatok épüljenek, amelyek szebbé, tartalmasabbá teszik az életünket.” – mondta a szövetség elnöke a megállapodás aláírása után. Szabó Gábor megköszönte a lehetőséget, s reményét fejezte ki, hogy minél több városi család kapcsolatba kerülhet egy-egy vidéki családdal, s megismerkedik a falusias élet értékeivel, szépségeivel –  legyen az akár egy falusi disznótor!
 
Nagymamákat keres az alapítvány


Képaláírás:  Hám László (balról) és Szabó Gábor a két aláíró
Fotó és szöveg: Sz.V.É.

 
Beszámoló a VTOT- ról
2008. március 01. szombat 18:21

A 2007. június 1-2-3-án lebonyolított találkozó a települések életében először került megrendezésre

Településünkön pénteken este a blues kocsmában és a fogadáson 40 vendégünk volt

Szombaton
a magyarországi testvér településekről 370 vendégünk volt
Szlovákiából – 18 fő
Romániából – 5 fő
vámosgyörki szereplő, rendező – 200 fő
V.I.P vendégek – 52 fő
Zenekar – 40 fő

Vasárnap a testvér településekről 250 vendégünk volt
Rendezők és dolgozók 35 fő
Mindösszesen tehát 1010 embert láttunk el a három nap alatt.
Ebből szombaton 685 vendégünk volt.

15 rendezvényünk volt a megnyitóünnepséget és a tűzijátékot is beszámolva.
Ezek hűen tükrözték a rendezvény alapgondolatát, miszerint megismerni egymást minél több oldalról.
Bevételeink 16 támogatótól: 3.508.089.-
Kiadásaink: 3.507.677.-

6 vámosgyörki vállalkozó nem pénzbeli támogatást adott.
A településen korábban nem tapasztalt összefogást egy vacsorával egybekötött értékeléssel köszöntük meg, ahol virágot, támogatóktól megmaradt reprezentációs italokat és vásárlási utalványokat ajándékoztunk a kimagaslóan sokat dolgozó embereknek.
A VIVA Media segítségével köszönő emléklapokat ajándékoztunk mindenkinek. Jó zene és tánc mellett egy csülökpörkölt és mindenféle italok tették emlékezetessé az estét és az általunk rendezett szép napokat.
Bízom abban, hogy a következő rendezvényünk még sikeresebb lesz.

Hám László
Vámosgyörk, 2007. július 27.
 
Üdvözöljük a Vámos Települések Szövetségének honlapján!
2008. március 01. szombat 00:00
Utolsó frissités ( 2008. március 01. szombat 10:23 )
 
Személyes beszámolók
2007. július 05. csütörtök 23:00
A színpadi műsorszámok érdekesek, színesek, színvonalasak voltak. Igaz, az időjárás olykor megijesztett bennünket, de a tervezett program megvalósult.
Minden korosztály képviseltette magát, az óvodás korúaktól a nyugdíjasokig. Ez is azt bizonyítja, hogy mindenki megtalálta, megtalálhatta a kedvére való műsorszámot, produkciót. A színpadi programokat sokan nézték végig, a hangulat vidám volt a nap folyamán. Megismerhettük a vendég községek hagyományait, az adott település népviseletét, dalait. Mi, vámosgyörkiek pedig bemutatkozhattunk, bemutathattuk a községünkben működő csoportok életét, műsorszámait. Előadhattuk azokat a műsorokat, amivel izgatottan készültünk erre a különleges napra.
A nézők kitartása, hangos, olykor szűnni nem akaró tapsa minden szereplőt örömmel töltött el és azzal az érzéssel, hogy érdemes volt dolgozni ezért a napért.
Úgy gondolom, hogy ez a találkozó közelebb hozta az embereket egymáshoz. A szereplők a gyakorlások során szinte összekovácsolódtak. Az minden előadásból érződött.  Barátságok, ismeretségek kötettek, ami a mai világban nagyon fontos, hiszen az emberek sokszor csak elmennek egymás mellett szótlanul, idegenként. A mosolyra, a segítő, bátorító jó szóra mindnyájunknak szüksége van. Ez ad erőt a továbblépéshez, az új elkezdéséhez, önmagunk megvalósításához.
 
Tóth Zoltánné, Kiss Judit
 
Egyházzenei hangverseny 2007. június 2. Vámosgyörk, Mindenszentek Templom
 
A VTOT keretein belül megrendezésre került templomunkban az egyházzenei találkozó. Igaz, a „Vámos-család”-ból csak egyetlen kórus jelentkeztett, de ez nem törte meg lelkesedésünket.
Délután 5 órakor kezdődött a hangverseny, amelyen az egyházi zenére kíváncsi hallgatók szép számmal vettek részt.
A hangverseny kezdetén Seregi László – a Somogyvámosi Ökumenikus Énekkar karnagyának – orgonajátékát hallhattuk, majd feleségével Sereginé Németh Dórával adtak elő 2 Sütz darabot.
A Vámosgyörki Scola gregorián tételeket adott elő a Graduale Triplexből latin nyelven, majd két kétszólamú ének következett Volly István és Bárdos Lajos szerzőktől. Kórusvezető: Barnáné Pittner Krisztina.
Ezután Kalocsai Mária népdalénekes csodálatos hangjában gyönyörködhettünk, aki saját maga is felkerekedik népdalgyűjtésre határainkon túlra is, hogy minél hitelesebben közvetíthesse számunkra az értékes népdalokat. Előadásában Moldvai csángóföldi Boldogasszony éneket, „Ittes ereszkedik Márton szép Ilona” kezdetű balladát, majd az ősi székely himnuszt hallhattuk.
Végül a Somogyvámosi Ökumenikus Énekkar műsorát élvezhettük, amelyben megszólaltak régi mesterek (Michael Praetorius, William Byrd, G. P. da Palestrina) művei mellet magyar szerzők (Rezessy László, Pécselyi Király Imre, Kodály Zoltán) kompozíciói is. Kórusvezető: Seregi László
A hangverseny jó hangulatát fokozta, hogy a somogyvámosiak 3 zulu keresztény éneket is előadtak zulu nyelven, amelyekkel nagyon jó hangulatot teremtettek.
Mind az előadók, mind a hallgatóság lélekben feltöltődve távozott a templomból.
Remélem, folytatódhat ez a megkezdett hagyomány, és templomunkban minden évben tudunk szervezni egyházzenei találkozót mindnyájunk nagy örömére!

Barnáné Pittner Krisztina
 

Utolsó frissités ( 2008. március 01. szombat 17:51 )
Bővebben...
 
További tartalom...
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Következő > Utolsó >>

Találatok 191 - 195 / 205

Ma 2017. június 26. hétfő, János és Pál napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"