JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Vámos települések 2018-as találkozója Felsővámoson
2018. augusztus 24. péntek 07:14

A Vámos Települések Szövetségének (VTSZ) tagjai évente szerveznek olyan találkozót, ahol alkalom nyílik, hogy egy időre együtt múlassák az időt. Ezúttal, 2018. augusztus 11–13. között, a szlovákiai Felsővámoson jártak a „vámos” falvak.

A szombat a vámszedéssel vette kezdetét. A falu határában három lovas állt őrt, ők fogadták a meghívottakat, akik a lovasok szavaira megfizették a jelképes vámot a magukkal hozott kis ajándék formájában, majd ők kaptak Puss András polgármester úrtól pár jó szót viszonzásul, aki kellemes időtöltést kívánt mindenkinek. A magyarországi Pénzügyőr Zenekar játékára mindenki a falu kultúrházához sétált, mert itt helyezték el azt az emléktáblát, amely innentől kezdve e rendezvényre emlékeztet majd minden, a faluba látogató vendéget. Az emléktábla hivatalos leleplezése után az alapiskola udvarára ballagott a nagyjából négyszáz fős sereglet. Itt először a Pénzügyőr Zenekar eljátszotta a három érintett ország, Szlovákia, Magyarország és Románia himnuszait. Következtek a hivatalos beszédek, többek között a polgármester és a VTSZ elnöke is szólt a megjelentekhez. Az esemény rangját volt hivatott emelni, hogy ott voltak a szlovák és a magyar adó- és vámhatóságok vezetői. A polgármesterek meggyújtották a „barátság gyertyáját”. Felsővámos átvette a VTSZ-találkozók vándorbotját, ezt a következő találkozóig őrzik. A falu mai vezetője színpadra szólította elődeit, a rendszerváltás óta eltelt 29 év két polgármesterét (Bugár Aladár és Zalka Ede) és ünnepélyesen megköszönte nekik a faluért tett munkájukat. Az utolsó hivatalos program a Község Díszpolgára cím átadása volt. Ezt a nagy tiszteletnek örvendő Oláh Ödön kapta, teljesen megérdemelten, hiszen bár nem Felsővámoson született, nála többet senki nem tett a falu kulturális életéért és az itt felnövő gyerekek oktatásáért-neveléséért az elmúlt évtizedekben. A délután a szórakozásé volt, felléptek a „vámos” települések csoportjai, voltak más mellett népviseletekbe öltözött csoportok, néptáncosok, énekes összeállítások. A gyerekeket arcfestési lehetőséggel, kerekes kisvonattal várták a szervezők, meg a határőrség kutyás bemutatójával. Este könnyűzenei előadók szórakoztatták a meghívottakat és a falu lakosságát.

Érdeklődésemre Puss András polgármester úr úgy nyilatkozott: „Boldog vagyok, mert a megjelentek a távozásukkor dicsérő szavakkal búcsúztak, mondván, örömteli órákat töltöttek nálunk és kellemes élményekkel telve térnek haza.” Végül kifejezte abbéli reményét, hogy a vendégül látottak mindig örömmel fognak visszagondolni a szlovákiai Csallóközben megbúvó kis faluban eltöltött időre.

 

Csibrányi Zoltán

 
A felsővámosi nagy találkozónk csodálatos emlékképei:
2018. augusztus 14. kedd 09:17

 

A kapcsolódó képgarléria ide kattintva érhető el >> 

Utolsó frissités ( 2018. augusztus 14. kedd 09:19 )
 
Már elektronizált és papírmentes a vámszedés
2018. augusztus 13. hétfő 10:12
A vámhatóságnak napjainkban is kiemelt szerep jut. Feladatköre nemcsak a vámbevételek biztosítása, hanem a terrorizmus elleni küzdelem, valamennyi uniós állampolgár biztonságának és egészségének védelme a hamis termékek, fegyverek, kábítószerek illegális behozatalának megakadályozásával. A magyar vámhivatal mindezeken túl elkötelezett a közös történelmi hagyományok ápolása mellett is - mondta Felsővámoson a vámos települések nemzetközi találkozóján Molnár Tamás helyettes államtitkár.
Utolsó frissités ( 2018. augusztus 13. hétfő 10:18 )
Bővebben...
 
Lónyai Menyhért és a Lónyai család sírkápolnájának felújítását követő átadás és megszentelés
2018. augusztus 07. kedd 09:15
Nagy esemény volt július 6.-án  Lónyán. Az első független magyar pénzügyőrséget és vámtevékenységet megalapító és megszervező Lónyai Menyhért  és a Lónyai család sírkápolnájának felújítását követő átadás és megszentelés. Ezt a különleges eseményt a pénzügyminisztérium  és  a vámos  szakma a legmagasabb szinten megemlékezéssel és főhajtással tisztelte meg.Jelen volt Varga Mihály pénzügyminiszter,Molnár Tamás NAV helyettes államtitkár, Polcz Attila a NAV rendészeti szakfőigazgató, Dr kaizinger Tibor a NAV nyugdíjasainak Országos Szövetsége elnöke,A NAV megyei vezetése,a VTSZ elnöke,országgyűlési képviselők,megyei kormányhivatal vezetője és sok a környék állami és társadalmi életének fontos személyisége. A Király Edit polgármester vezette település a Pénzügyminisztériummal közösen, a nyugdíjas vámosok szervezetének kezdeményezésére méltó emlékhelyet alakított ki a az utókor számára örök emléket állítva az ország nagyjának és családjának.
Alább közöljük Nagy Ernő tanár úr az ünnepségen elhangzott méltató beszédét.

Hám László vtsz elnök

Nagy Erbő beszéde >>

A kapcsolódó képgaléria ide kattinva érhető el >>

 

Utolsó frissités ( 2018. augusztus 08. szerda 07:24 )
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 21 - 25 / 240

Ma 2019. augusztus 23. péntek, Bence napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"