JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Mátyás Király szelleméhez méltó ballagási ünnepség Vámospércsen
2008. június 17. kedd 20:57
A szépen felújított, bővített,európai színvonalú oktatási intézményben a hely szelleméhez méltó, szépen megrendezett, elegánsan megható ünnepséget szerveztek a búcsúzó nyolcadikosok tiszteletére, amely egyben a évzáró  is volt. A három ballagó osztály hatvanhat diákja búcsúzott az alma matertől, ahol életük meghatározó szakaszát töltötték. Hagyományosan a tantermek végigjárásával kezdődött a program, amelyet könnyek között tettek meg még a legnagyobb vagánynak számító kamaszok is. Az időjárás kegyeibe fogadta az ünneplőket, így a diáktársak sorfala között a sportpályára vonultak a nyolcadikosok, ahol először a hetedikesek búcsúztak diáktársaiktól. Felelevenítették a sok közös emléket, s versbe szedett útravalókat tettek a tarisznyákba.
 
Mátyás Király szelleméhez méltó ballagási ünnepség Vámospércsen
 
Ezután Deákné Demjén Ilona igazgatónő, "elengedő" szép szavai következtek. "Ez alatt a nyolc év alatt kinyílt előttetek a világ, ez alatt a nyolc év alatt váltatok kisgyermekből ifjúvá, aki már útra készen áll, hogy életének új helyszíneket keressen."  - hangzott el a bevezető gondolatok között, majd felvillantak azok az emlékek, amelyeket tanárként őriz a végzős diákokról. 
Utolsó frissités ( 2008. június 17. kedd 21:04 )
Bővebben...
 
Iskola névadó a legnagyobb vámos városban
2008. június 07. szombat 07:15
Tisztelt Egybegyűltek! Kedves Vendégeink!

E mai nap piros betűkkel jegyeztetik kalendáriumunkba, mert most vétetik keresztség alá ez intézmény, nemes urunk Mátyás király neve által – e reneszánsz kort idéző szavakkal köszöntötte Deákné Demjén Ilona a vámospércsi általános iskola igazgatója a nagyszámú vendégsereget az iskola névadó ünnepségén.
 
Iskola névadó a legnagyobb vámos városban
 
A tanév kezdetekor átadott, bővített és felújított, Európai színvonalú iskola ez eddig „nem vétetett keresztség alá”. A  királyi pár – Mátyás király és gyönyörűséges felesége Beatrix királyné - bevonulásával kezdődő nagyszabású ünnepség fő szónoka Ménes Andrea polgármester volt, akit a ceremónia mester – Sütő Csaba tanító – a következő szavakkal hívott szónoklatra: Nemes vendégünk, nagytiszteletű helytartónak adománya és kegyes szócsokra fogadtassék. következőket mondta a névválasztással kapcsolatban: „Amikor a képviselő – testület, a szülők, pedagógusok és diákok véleményével teljesen azonosulva úgy döntött, hogy Mátyás Király nevét adja általános iskolájának, döntésével félreérthetetlenül kifejezte azon akaratát, hogy vállalja ezeréves történelmi örökségét, nem hagyja veszni értékeit, és gyermekeit olyan szellemben akarja nevelni, hogy csírái lehessenek a következő ezer esztendőnek is. A névválasztás kapcsán szempontként lebegett előttünk egy olyan személyiség nevének választása, aki kötődik településünkhöz, s ismert lehet valamiképpen egy 6 éves gyermek előtt is, hisz a legkisebb diákoknak is büszkeséggel kell kiejteni iskolájuk nevét.
Utolsó frissités ( 2008. június 07. szombat 07:30 )
Bővebben...
 
A vetélkedő visszhangja
2008. június 03. kedd 21:23
Az alábbi levelet Szabóné Vrancsik Éva megbízott szervező kapta a legkisebb vámostelepülésről - Vámosatyáról. A levél továbbításra került Hám László elnök úr részére, aki örömmel veszi, hogy ilyen pozitív visszhangja van a „Ki tud többet a vámos településekről?” c. vetélkedőnek. Az ilyen leveleknek feltétlen helye van a honlapon, hisz bizonyíték arra, hogy sikerül szép pillanatokat szerezni szervezőknek, versenyzőknek, s mindenkinek, aki részt vállalt bármilyen szinten a rendezvény sikeres lebonyolításában.

Tisztelt Éva!

Szeretnék köszönetet mondani a lehetőségért, hogy ott lehettünk és egy kellemes napot eltölthettünk veletek, barátias hangulatban. A magam, a kolléganőm, a gyerekek és nem utolsó sorban a településünk nevében szeretném kifejezni hálámat és megköszönni a részvételünkért, szereplésünkért – Ménes Andrea polgármester által - nekünk felajánlott különdíjat, melynek nagyon örült mindenki.

Sajnáljuk, hogy a vetélkedő után rendezett közös ebéden és beszélgetésen nem vehettünk részt, de gyerekeinknek 15 órától belépőjük volt a Fővárosi Nagycirkuszba, ahol társaik már várták őket, ezért nagyon kellett sietnünk.

Remélem, máskor is lesz még alkalmunk találkozni. Hálás köszönet a rendezvény minden szervezőjének. Kívánom, hogy legyen erőtök minél több ilyen rendezvény megszervezésére.

Tisztelettel:
Izsák Béláné
Vámosatya
Utolsó frissités ( 2008. június 07. szombat 07:21 )
 
Ki tud többet a vámos településekről? - képgaléria
2008. június 02. hétfő 20:34
Vámos települések vetélkedtek
 
Ki tud többet a vámos településekről? - Tekintse meg a vetélkedőn készült képeinket.

A Vám-, és Pénzügyőrség Országos Parancsnokság Budapesten, a Pasaréti úton lévő Sportcentrumában került megrendezésre a Ki tud többet a vámos településekről? c. vetélkedő országos döntője. A tizenegy hazai vámos elő és utónevű település diákjai mérték össze tudásukat a nagyszabású vetélkedőn, amelyet a Vámos Települések Szövetsége szervezett. Beugróként egy száz kérdésből álló tesztlapot kellett kitölteni a csapatoknak, amelyet Varga Gyula a vámosújfalui iskola igazgatója állított össze az úgynevezett „zöld könyvből.” 8-8 kérdés szerepelt a tesztlapon a települések történetéből és mai életéből, 4 kérdés pedig a VPOP tevékenységéhez kapcsolódott. Az országos döntőn szituációs játék, vaktérkép, címer felismerés, aktiviti, plakát tervezés és sok más ügyességet és kreativitást igénylő feladatot kellett megoldani a csapatoknak, amelyek tagjai nagy lelkesedéssel készültek a megmérettetésre.
Utolsó frissités ( 2008. június 17. kedd 20:56 )
Bővebben...
 
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 Következő > Utolsó >>

Találatok 201 - 205 / 227

Ma 2018. november 13. kedd, Szilvia napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"