JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Hévizi szösszenetek
2009. március 17. kedd 18:19

Dr. Nagy János altábornagy úr, a Vám-és Pénzügyőrség országos parancsnoka meghívását elfogadva, a Vámos Települések Szövetsége elnöksége és tagtelepüléseinek polgármesterei rendkívüli közgyűlést tartottak a testület hévízi üdülőjében február 26 -28 között.

Meghatározásra került a VTSZ 2oo9.évi országos találkozójának helyszíne és ideje -2oo9-julius 3-4-5 Vámospércs -, a tagtelepülések iskolái közötti "ki tud többet" a vámos településekről,valamint az EU vámrendszeréről. Ez a vetélkedő 2oo9.május 23.-án kerül megrendezésre a Vám és Pénzügyőri Iskolán. Vámosmikola felvételével a szövetség létszáma 19-re bővült. Előzetes döntés született a 2o1o.évi országos rendezvény helyszínéről, ha minden jól alakul akkor a romániai Vámosgálfalva rendezheti meg a találkozót.

Utolsó frissités ( 2009. március 18. szerda 19:35 )
Bővebben...
 
2009. március 11. Mýtna- Vámosfalva találkozó
2009. március 14. szombat 10:07
Mytna-i találkozó
 

2009. március 11-én a szlovákiai Vámosfalván került sor a VTSZ következő egyeztető megbeszélésére.

A találkozón részt vett a VTSZ elnöke Hám László, a VTSZ titkára Bók Mihály, a Pénzügyőr Sport Egyesület képviseletében Gombár Gábor őrnagy úr, a szlovákiai Vámosladány polgármesternője Kollárdi Olga, a szlovákiai Vámosbalog- Nagybalog küldöttje Asztalos Olívia, Pál Gabriella, Szabó András ill. a házigazda Vámosfalva polgármestere Pavel Greksa és a község nyugalmazott tanára.

A találkozó tartalmasan és kellemesen zajlott. A jelenlévők a 2009- es év 3 programpontját egyeztették:

1. Ki tud többet a Vámosokról?  - vetélkedő általános iskolás gyerekek részére.

A vetélkedő időpontja 2009. május 23., helyszín Budapest. A vetélkedő kérdései a VTSZ 19 társtelepülésének ill. a VPOP megismerésére irányulnak.A felkészüléshez fontos tudnivalókat és szervezési információkat a megnevezett felkészítő tanárok Hám László igérete szerint hamarosan megkapják ill. már a megbeszélés helyszínén egy részét meg is kapták.

2. Vámosok futása- futóverseny.

A futóverseny indulásának időpontja 2009. június 29. reggel 9. 00 óra. Helyszín  a szlovákiai Vámosbalog- Velky Blh a  cél pedig Vámospércs lenne .

Vámosbalog – Nagybalog küldöttei a verseny főszervezőjével Gombár Gábor őrnagy úrral megbeszélték  a közös feladatokat. A versenybe bárki bekapcsolódhat, teljesíthet rövidebb és hosszabb távot is.A szlovák- magyar határt a versenyzők Bánrévénél lépnék át.

3. A VTSZ polgármestereinek találkozója

Időpont 2009. május 8- 9, helyszín a szlovákiai Mýtna.

A polgármesteri találkozó részletes programját Pavel Greksa, Mýtna polgármestere ismertette a jelenlévőkkel.
 
A megbeszélés kellemes hangulatáért dicséret jár Mýtna polgármesterének, Pavel Greksának, aki igazán gondoskodó és figyelmes házigazda volt!

2009. március 14.

Pál Gabriella, Nagybalog- Vámosbalog
A megbeszélés résztvevője
 
További képeink.

Utolsó frissités ( 2009. március 20. péntek 07:57 )
 
2009.02.26-28. Hévíz
2009. március 08. vasárnap 08:35
Mint már arról korábban hírt adtunk Dr. Nagy János altábornagy úr meghívására a Vámos Települések Szövetsége képviselői a Vám és Pénzügyőrség hévízi Gyógy házában adtak egymásnak randevút abból a célból, hogy együtt több időt eltöltve jobban ismerkedjünk egymással,közös dolgainkat felelőség teljesen megbeszéljük és döntsünk szövetségünk ez évi rendezvényeiről.

A találkozás napján vendéglátónk Dr. Nagy János egy kb. egy órás beszélgetésre hívta meg képviselőinket, ahol a testvértelepülések polgármesteri mellett részt vettek a VPOP jeles képviselői is, így Dr. Balaska Andrea  p. ezredes asszony a VPOP irodavezetője, Sipos Jenő p. ezredes a VPOP kommunikációs igazgatója, Kosztyu János p. ezredes a VPOP és intézményei igazgatója.
A kötetlen baráti hangnemű beszélgetésen szövetségünk és a vám és pénzügyőrség együttműködéséről  beszélgettünk. A beszélgetés után welkom drink-el vártak bennünket a pincérek a gyönyörűen megterített étteremben.
Szövetségünk nevében ajándékokat adtunk házigazdáinknak, majd kiadós és nagyon finom vacsora után kellemes beszélgetések következtek. Közben megérkezett Vértes Árpád  úr is Hévíz polgármestere, aki tájékoztatást adott a város közeli multjáról, jelenéről és várható jövőjéről. Jó volt hallgatni olyan beszámolót, ahol eredményekről és sikerekről hallhattunk. A polgármester úr késő éjszakáig velünk volt és meghívott mindenkit másnap  délben avárosházára egy fogadásra.
27.-én reggel 9 órakor kezdődött szövetségünk közgyűlése, melyet Bók Mihály szövetségünk főtitkára nyitott meg. Köszöntötte az első alkalommal teljes joggal közöttünk lévő, határainkon túlról jött testvértelepülések képviselőit Romániából Keszeg István polgármestert Vámosgálfalváról, Alda Joan polgármestert és Borsos Bélát Vámosudverhelyről, valamint Tripó Istvánt polgármestert Vámoslázról, köszöntötte továbbá Szlovákiából Pavel Greksa polgármestert Vámosfalváról és Eduárd Balázs polgármestert Vámoslucskáról.
 
Hévíz 2009 február 26-28.
Utolsó frissités ( 2009. március 17. kedd 16:57 )
Bővebben...
 
Télűző program köszönetnyilvánítás
2009. március 03. kedd 13:22
Tisztelt Polgármester Úr!
Kedves Lajos!

Köszönettel vettem kézhez a f.év január 31-re szóló télűző program szívélyes hangú meghívóját.
Az elmúlt 2 év alatt mióta rendszeres látogatója vagyok a településnek - lassan vámosinak érzem magam - azt  tapasztaltam, hogy az odaérkező vendégeket őszinte örömmel, szinte családias légkörben fogadod Te is, a jegyzoasszony is és Marosiné Klárika is. Meg természetesen igaz ez Éva nénire, meg a képviselőkre is. Szóval a teljes vezetőségre.

Ezek alapján örömmel tettem eleget a meghívásnak, immár másodszor volt alkalmam a télűző programon részt venni. Ismételten nagyon jól éreztem magam, a többi résztvevővel együtt.
Az külön öröm volt a számomra, hogy ismételten élvezhettem az "asszonykórus" sokszínű, magas szintű előadását, személyes beszélgetést folytathattam a település egyik híres lakosával, Varga Tábornok Úrral (még a kitűnő borát is megkóstolhattam) valamint Dr. Pálla József Pénzügyorezredes Úrral, aki nemcsak hogy aláírta a településsel az együttmuködési megállapodást, de igazából is szívén viseli a vámosiak helyzetét.
A személyes tapasztalataim alapján annak idején lelkes támogatója voltam annak az elképzelésnek, hogy hagyományteremtés céljából ez a rendezvény minden évben megrendezésre kerüljön.
Azt tapasztaltam, - elsosorban a farsangi jelmezes részvétel kapcsán -, hogy a településen még nem mindenki értette meg, hogy az értük, nekik kerül megrendezésre. Írom ezt azért, mert nem nagyon láttam jelmezes párokat.

Fentiektol függetlenül nagyon optimista vagyok a tekintetben - látva a Te és a fent említettek odaadó, pénzben ki nem fejezheto, példamutató munkáját -, hogy egy-két év múlva a település apraja és nagyja egyformán jelen lesz ezen az ünnepségen.
Ezúton köszönöm meg külön is Marosiné Klárika kedvességét amivel elhalmozott az ottlétem alatt.
Jó volt ismét Nemesvámoson lenni.
További munkátokhoz kérem a jó Isten áldását, a település lakóinak jó egészséget kíván barátsággal

a Vámos Települések Szövetségének elnöksége nevében
Bók Mihály
fotitkár

Utolsó frissités ( 2009. március 03. kedd 13:25 )
 
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Következő > Utolsó >>

Találatok 206 - 210 / 253

Ma 2020. augusztus 11. kedd, Zsuzsanna és Tiborc napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"