JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Vámos Települések II. Országos Találkozója
2008. július 15. kedd 18:59
2008. augusztus 1-2-3.
 
Nemesvámos köszönti vendégeit, a Vámos nevű települések polgárait! Nemesvámos 801 éves település, az első írásos emléke 1207. augusztus 5-én kelt, de hogy már korábban is éltek itt, igazolja az európai hírű római villagazdaság a település határában.  Nagy múltú község a miénk, több mint 2700 lakossal, iskolával, óvodával, nagy és kis vállalkozásokkal, teljes infrastrukturális kiépítéssel. A megyeszékhely közelsége, a püspökség jelenléte, a Bakony vonzása, a Balaton szépsége, a szőlőkultúra hatása, a lencsetermesztés különlegessége – mind-mind Vámos egyediségét jelzik.

S van még valami: a nemesvámosiak vendégszeretete, amelyet minden bizonnyal megtapasztalnak kedves vendégeink, akiknek kellemes órákat, napokat kívánok településünkön.

Sári Lajos polgármester
 
2008. augusztus 1.

17:00-tól Távolról érkező vendégek fogadása a Patak Parkban (a Községháza melletti zöldterület) felállított rendezvénysátorban
19:00 Képzőművészeti kiállítás megnyitója a Községházán a Nyitott Műterem Alkotói Csoport szervezésében. Köszöntőt mond: Kövesi Sándor alpolgármester
20:00-24:00 Nyitóbál a Patak Parkban, játszik a Gray Men zenekar 
Utolsó frissités ( 2008. július 23. szerda 12:11 )
Bővebben...
 
Ki tud többet a vámos településekről vetélkedő
2008. július 24. csütörtök 23:29
Aminthogy a Pénzügyőr újság is hírül adta ez év májusának végén nagy verseny volt a vámos települések gyemekei között. „Ki tud többet a vámos településekről” elnevezésű verseny, melyet Budapesten  rendeztük meg  a Vám és Pénzügyőrség pasaréti úti sportkomplexumában.

Meglepetésünkre olyan vámos falu képviselői is eljöttek versenyezni, akik egyenlőre még nem tagok. Természetesen örömmel fogadtuk őket és kedvet is csináltunk számukra, hogy vigyék haza jó hírünket. A nagyon magas szintű vetélkedőt a sajóvámosi gyerekek nyerték meg. Mihók Anna,Fejes Alexandra, Benke Kitti és Spitzműller Lilla. A Vám és Pénzügyőrség ajándékcsomagjai mellett 10 napos nyaralást nyertek a gyerekek a sástói Vám és Pénzügyőrség üdülőjében. Meglátogattuk őket, akik a rossz idő ellenére is nagyon boldogok voltak, hogy ilyen szép környezetben tölthetnek el egy pár napot. A programok között szerepel ki mit tud, sportvetélkedők, ügyességi játékok, kirándulások a környékre, Gyöngyösre, de Budapestre is a vámosok csodaszép múzeumába is.
 
Ki tud többet a vámos településekről vetélkedő

A gyerekek kifejezték szándékukat, hogy a következő évben is indulni szeretnének ezen az érdekes vetélkedőn.
 
Utolsó frissités ( 2008. július 24. csütörtök 23:40 )
 
2008.06.30. A Vám- és pénzügyőrség partnertalálkozója
2008. július 09. szerda 19:37
2008.06.30. A Vám- és pénzügyőrség partnertalálkozója.
Utolsó frissités ( 2008. július 09. szerda 19:42 )
 
Hét éves lett Vámospércs!
2008. július 01. kedd 21:49
2001. július 1-én Mádl Ferenc köztársasági elnök úr aláírta azt a dokumentumot, miszerint a legkisebb hajdúváros – Vámospércs - visszakapta a városi címet.
 
Bocskai István 1605. december 12-én a Korponai kiváltságlevéllel adományozott városi kiváltságokat a településnek, amelyet 1876-ban több hajdúvárossal együtt elveszített. 125 év után - hét évvel ezelőtt – Kara Pál adta át a város jelképes kulcsát az akkori városvezetőnek, amely jelképezi, hogy ismét városi rangú lett a település. Ugyan a településszerkezetben lényeges változás nem történt, de a hajdúöntudat és a presztizs mindenképpen erősödött. Falusias jellegű kisváros, amelyet kedves, barátságos emberek laknak.
 
Hét éves lett Vámospércs

Tőlük más és gazdag ez a település! Újabb hivatalok kezdték meg működésüket, amelyek a város lakóinak és a környező településeken élőknek is jó szolgálatot tesznek. Az évforduló tiszteletére évről – évre nagyszabású rendezvényt szervez az önkormányzat. Az idei ünnepre június 28-án került sor, amelyet megtisztelt jelenlétével Bók Mihály a Vámos Települések Szövetségének főtitkára és Felházi József Vámosújfalu polgármestere és kollégái, képviselőtársai.
Utolsó frissités ( 2008. július 01. kedd 22:08 )
Bővebben...
 
További tartalom...
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Következő > Utolsó >>

Találatok 211 - 215 / 242

Ma 2019. november 22. péntek, Cecília napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"