JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Az I. Virág János Énekkari Találkozó és Verseny rövid összefoglalása
2008. október 20. hétfő 20:12
"A dallam egy szív dobbanása, mely összeköti az emberek lelkét. Énekeljünk egy szebb, boldogabb jövőért! Énekeljünk együtt!"
Ez volt a mottója a Vámos Települések Szövetsége által 2008. október 4-én Vámosgyörkön megrendezett I. Virág János Énekkari Találkozónak és Versenynek.

Nyugodtan mondhatom, hogy összekötött bennünket a közös éneklés és öröm volt mindenki lelkében, hiszen 250 ember egy közös cél érdekében gyűlt össze azon esős napon tornacsarnokunkban, mely nem más volt, mint szívből énekelni.
A különböző vámos településekről 11 kórus érkezett: 7 énekkar Magyarországról, 2 énekkar Szlovákiából és 2 énekkar Romániából. A pénteken érkező nemesvámosi és vámosgálfalvi, valamint a 2 vámosgyörki kórus közös vacsorán vett részt, majd az azt követő „Vámosi Fonó” táncházban jót táncoltunk és énekeltünk együtt.
Szombaton reggel érkezett a többi énekkar és rövid eligazítás, valamint reggeli és beéneklés után 10 órakor kezdődött a „nagy megmérettetés”. Hiszen nemcsak találkozó volt, hanem verseny is. Verseny, de nem versengés. A kórusok szívvel-lélekkel, vidáman énekeltek a színpadon. Mindenki a legjobb, legszebb éneklésre törekedett, mondhatom, nagy sikerrel.
A közös ebéd után izgatottan vártuk az eredményhirdetést. Éneklésünket 3 tagú zsűri értékelte, arany-, ezüst- vagy bronzminősítéssel, illetve mindkét kategóriában gazdára talált a Vám- és Pénzügyőrség különdíja is.

Bővebben...
 
Dr. Virág Gábor és családja levele
2008. október 19. vasárnap 19:33
Hám László úr Vámos Települések Szövetsége Elnöke részére

Tisztelt Elnök Úr, Tisztelt Szervezők és Résztvevők!

Örömmel értesültünk, hogy 2008-ban ismételten megrendezésre kerül az I. Virág János énekkari találkozó és verseny. Mint Virág János, a Vámosgyörkön hosszú ideig tevékenykedő tanító, kórus és színjátszókör vezető fia, számomra és családom számára rendkívüli megtiszteltetés, hogy Édesapám lehet névadója ezen jeles eseménynek. Mindezekért köszönetemet fejezem ki az évenkénti találkozó megrendezését magára vállaló Vámosgyörk polgármesterének Toma István úrnak, a Vámos Települések Szövetsége elnökének Hám László alpolgármester úrnak, továbbá Dr. Nagy János altábornagy úrnak a VPOP parancsnokának, a Szövetség társelnökének.

Utolsó frissités ( 2008. október 19. vasárnap 19:35 )
Bővebben...
 
A Vámos Települések Szövetségének I."Virág János" Énekkari Találkozója és Versenye
2008. szeptember 27. szombat 12:48

A dallam egy szív dobbanása, mely összeköti az emberek lelkét. Énekeljünk egy szebb, boldogabb jövőért! Énekeljünk együtt!

Vámosgyörk 2008. október 4.

Kedves Vendégünk!

A Vámos Települések Szövetsége immáron több mint egy éves működése alatt arra törekedett, hogy az alapgondolatnak megfelelően ápolja kapcsolatait a vámos településeken élő emberek között a Vám- és Pénzügyőrség védnöksége mellett.

Az eddigi eredmények nagyon szépek, hiszen megalakulásunk után mindjárt jelentős ajándékot - számítógépeket - kapott minden tagtelepülésünk a Vám- és Pénzügyőrségtől.

Megrendeztük a „Ki tud többet a vámos településekről” c. vetélkedőt, melyet általános iskolásoknak írtunk ki azzal a céllal, hogy már gyermekkorban ismerkedjenek testvértelepüléseinkkel és a Vám- és Pénzügyőrséggel. A nagysikerű vetélkedőt a 2. Országos Találkozó követte, mely hasonlóan az elsőhöz jól megrendezett, tartalmas és mély élményeket nyújtó találkozó volt.

Találkozóink, összejöveteleink között az első igazán szakmai a mostani találkozónk. Szinte minden településünkön működik valamilyen kórus, énekkar, népdalkör, mely az ott élő emberek azon igényét tükrözi, hogy az ének szebbé teszi az életünket. A mostani találkozó ezt a szebbé tevő tevékenységet kívánja közkinccsé tenni.

Találkozónk névadója a néhai vámosgyörki kántortanító Virág János, akinek közművelődési tevékenységét, munkáját szeretnénk megmutatni és példaként állítani a ma embere elé.

Kívánom, hogy találkozónk és versenyünk érje el célját és mindenki élményben gazdagon hazatérve emlegesse és vigye hírét a Virág János énekkari találkozónak, melyet szeretnénk a jövőben rendszeresen megrendezni.

Hám László
a VTSZ elnöke

Utolsó frissités ( 2008. szeptember 27. szombat 13:02 )
Bővebben...
 
A vám-os települések kórusainak "Virág János-ról elnevezett kórustalálkozója és versenye
2008. augusztus 19. kedd 08:00
Tisztelt vám-os települési kórusok…!

Tisztelt kórus vezetők!

Tisztelettel és szeretettel meghívunk a 2008. október 4-én Vámosgyörkön 10 órakor kezdődő

I. "Virág János" vámos települések kórusainak találkozójára és versenyére.

Közös énekléssel kezdődik a nap, ahol a résztvevő kórusok együtt éneklik el a következő 2 népdalfeldolgozást:

Bárdos Lajos: Tábortűznél

Kodály: Esti dal


A kórusokat 2 kategóriába soroljuk, minden kategóriában arany-, ezüst-, és bronzminősítést ad ki a zsűri.

Az egyik kategóriába a többszólamban éneklő kórusok tartoznak majd, a másikba pedig a hagyományőrző csoportok, népdalkörök, akik egyszólamban énekelnek.

A többszólamban éneklő kórusok választott kórusművei között mindenképp szerepeljen népdalfeldolgozás (a régebben kötelezőként kiadott Bárdos: Népdalrapszódia csak szabadon választható), kortárs-, egyházi-, hangszerkíséretes-, illetve 16-18. századi kórusmű.

A népdalkörök is készüljenek a népdalok mellett egyházi témájú népénekkel is.
Utolsó frissités ( 2008. augusztus 19. kedd 17:16 )
Bővebben...
 
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Következő > Utolsó >>

Találatok 216 - 220 / 253

Ma 2020. augusztus 11. kedd, Zsuzsanna és Tiborc napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"