JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Ki tud többet a vámos településekről? - című vetélkedő
2008. május 18. vasárnap 17:49
Tisztelt felkészítő tanárok!
Kedves gyerekek!

Hamarosan találkozunk a vetélkedőn, amelyre több mint két hónapja készülnek a csapatok. Örvendetes, hogy mind a tizenegy „Vámos” település iskolája (tagiskolája) képviselteti magát és települését ebben a nemes küzdelemben 2008. május 30-án, pénteken, a Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőn.
Az előzetes feladatot, a 100 kérdésből álló tesztlapot mindenki 80% felett teljesítette, amelyből kitűnik, hogy nagyon komolyan vették a csapatok a felkészülést. A döntőn zömmel más típusú feladatokat kell megoldani, melyről az alábbiakban tájékoztatom a résztvevőket:

1.  Az országos döntőn minden csapat mutasson be egy, a településre jellemző viseletet, táncot, hagyományőrző eseményt, vagy ezek kombinációjából egy jelenetet, szituációs játékot,(stb.) maximum 3 percben.

2. Minden csapat készüljön fel a feladatlap 100 kérdéséből is, melyek közül csapatonként 2-2 kérdés megválaszolása lesz az egyik feladat. A jó válasz egy pontot ér, a rossz választ pedig 5 pont levonásával „bünteti” a zsűri.
(Ezzel az előzetes, önálló munkavégzést szeretnék ellenőrizni a versenyt kiírók.)
Utolsó frissités ( 2008. május 18. vasárnap 18:31 )
Bővebben...
 
Majális a legnagyobb "vámos" városban
2008. május 03. szombat 13:51
Változatos programok az UNIÓS csatlakozás évfordulóján 
 
2004 óta már nemcsak a „munka ünnepe”, hanem az Uniós csatlakozás évfordulója is május elseje, amelyet közismerten majálisnak nevezünk. Vámospércs Város Önkormányzata e napra évről – évre színes, változatos programokkal hívogatja a lakosságot a városi sporttelepre, amely hagyományos helyszíne a városi nagyrendezvényeknek. Az időjárás kegyes volt, így néhány csepp esővel „megúsztuk” a napot, kellemes jó időben tölthették együtt családok, baráti társaságok, munkahelyi, iskola közösségek és valamennyi résztvevő a majálist. Reggel ping – pong bajnoksággal kezdődött a nap, amelyet a tornaterembe szervezett Ács Péter. A korai kezdés nem vette el a játékkedvet, sőt utána még a kispályás focira is többen beneveztek az ütögetők közül. Közel százan indultak útnak a hagyományos kerékpártúrára, amely a nyírábrányi határátkelőig tartott, ahol kis uniós zászlókkal „dekorálták” ki a résztvevők az immár shengeni határátkelőt. Szinte egész nap zajlottak a kispályás focimeccsek, hisz a felnőttek és a gyerekek is nagy létszámban neveztek a versenyekre.
Utolsó frissités ( 2008. május 03. szombat 14:02 )
Bővebben...
 
Munkaebéddel egybekötött közgyűlés
2008. április 25. péntek 16:51
Munkaebéddel egybekötött közgyűlésA Vámos Települések Szövetségének vezetőit és tagjait munkaebéddel egybekötött beszélgetésre invitálta Dr. Nagy János tábornok úr a VPOP Országos parancsnoka. Az eseményen jelen volt Dr. Balaska Andrea alezredes, a VPOP Országos Parancsnok Hivatalának vezetője és Sípos Jenő sajtószóvivő, Bók Mihály főtitkár és Hám László elnök  is. A Pénzügyőr klubban felszolgált finom ebéd fogyasztása közben a városvezetők feltették a legutóbbi találkozás óta felvetődött kérdéseiket, köszönetet mondtak a számítógépekért, amelyeket az év elején, lakosságszám arányában kaptak meg a települések a VPOP-tól. Szó volt a határon túli vámos településekkel való kapcsolatfelvétel módjáról és lehetőségeiről, valamint a tábornok úr ismertette azokat a lehetőségeket, amelyekkel a szervezet segíteni tudja a „vámos” család tagjait.  Szó esett a Regionális Parancsnokságokkal való kapcsolatfelvételről is a kötetlen beszélgetés során.

Utolsó frissités ( 2008. április 25. péntek 17:10 )
Bővebben...
 
Vámos képviselők találkoztak
2008. április 03. csütörtök 21:17
Vámospércs vezetői a Vámos Települések Szövetségének 2007 évi alakulásakor ismerkedtek össze a többi – „vámos” település előljáróival. A kapcsolat azóta számos területen élő a „tizenegyek” között.  Földrajzilag legközelebb Vámosújfalu  található, ezért is megoldható, hogy egymás rendezvényein részt vegyenek a települések képviselői. Több alkalommal megtisztelte Felházi József polgármester és a falu képviselő – testületének több tagja is rendezvényeinket, ugyanúgy Ménes Andrea polgármester is vitt delegációt az ottani programokra. 
Vámos képviselők találkoztak
Gyönyörködtek a csodálatos kilátásban

Utolsó frissités ( 2009. január 27. kedd 10:28 )
Bővebben...
 
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Következő > Utolsó >>

Találatok 231 - 235 / 253

Ma 2020. augusztus 11. kedd, Zsuzsanna és Tiborc napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"