JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Szép ünnep a legnagyobb "Vámos" városban
2008. március 15. szombat 14:10
Vámospércs lélekszámát tekintve a legnagyobb vámos település. A hajdúvárosok közül  a „sereghajtó” szerep jutott neki, ugyanis a legkisebb hajdúvárosként emlegetik. Nevében sem utal a hajdúmúltra, de a múlt idők emlékét, örökségét híven ápolja a település.  Így volt ez március. 14-én is, amikor a művelődési ház zsúfolásig megtelt nagytermében és a   Petőfi szobornál emlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 160 éves évfordulójára.
 
Szép ünnep a legnagyobb "Vámos" városban
 
Az általános iskola ötödik évfolyamos tanulói felnőtteket meghazudtoló komolysággal elevenítették fel a 160 évvel ezelőtti eseményeket. Az ünnepi műsort Nagy Beatrix, Medve Anita és Szabóné Tóth Andrea állították össze és tanították be a gyerekeknek.
 
Szép ünnep a legnagyobb "Vámos" városban

A színpadon a Pilvax kávéházi események éppúgy megjelenítésre kerültek, mint a csatába induló huszárok alakja. A műsor után a résztvevők a Petőfi szobornál folytatták az ünneplést, ahol Ménes Andrea polgármester megható, szép beszéde után az emlékezés koszorúit helyezték el az önkormányzat, az intézmények, pártok képviselői, közöttük Tasó László a 4. sz. választókerület országgyűlési képviselője is.

Fotók és szöveg: Sz.Vrancsik Éva

 
Mezőfi István 1957-2008
2008. március 14. péntek 06:32
Mezőfi István 1957-2008Vámoszabadi község Önkormányzata és a Vámos Települések  Szövetsége szomorúan tudatja, hogy Mezőfi István 2008 január hónapban elhunyt.

Mezőfi István 1957-ben született Budapesten. Alap és középfokú iskoláit Győrben végezte, Szombathelyen szerzett gépjármű-technikusi oklevelet. 1992-ben költözött családjával Vámosszabadira. A falu közösségi életébe hamarosan bekapcsolódott, először a sportegyesület vezetőségébe választották, majd 2002-től önkormányzati képviselő lett. Vállalkozóként jelentős anyagi támogatást nyújtott a község sport és kultúrális életének fejlesztéséhez. 2006-tól Vámosszabadi alpolgármestere volt, 2007-ben a falu érdekében munkálkodó Faluépítő Közösség elnökévé választották. Lelkes támogatója volt már a gondolatnak, majd később részese is lett a Vámos Települések Szövetsége megalapításának. Szervezőmunkájának köszönhetően vett részt Vámosszabadi küldöttsége a vámosgyörki I. Országos Találkozón. Váratlan halála nehezen pótolható űrt hagyott Vámosszabadi közéletében, és a Vámos-szövetség munkájában is. Mezőfi István Vámosszabadi község aktív közszereplője volt, egyéni látásmódja és problémamegoldó képessége, hatalmas munkabírása és barátságos alakja méltán vívta ki a közösség tiszteletét.

Búcsúztatóján a Vámos Települések Szövetsége elnöksége is képviseltette magát.

Emlékét megőrizzük!
Utolsó frissités ( 2008. március 14. péntek 06:34 )
 
Disznótor a dolgozóknak
2008. március 13. csütörtök 06:01
Vámospércs Város Önkormányzat képviselő – testülete Lakatos József képviselő javaslatára nagyszabású disznótort szervezett március első napján.
Fő gondolat az volt, hogy a polgármesteri hivatal és az intézmények dolgozói közösen töltsenek el egy kellemes napot, amely a kihalóban lévő néphagyomány a disznóölés régi hangulatát idézve közösségkovácsoló, s hagyományfelelevenítő is lenne egyszerre. Még abban is bíztak a szervezők, hogy a településről munkahelyi kollektívák, utcaközösségek, baráti társaságok is bekapcsolódnak s a közösen megvásárolt sertést együtt feldolgozva vidám hangulatú napot töltenek együtt.  Ez utóbbi elmaradt, de az önkormányzat dolgozói és családtagjaik bebizonyították, hogy nemcsak a hivatali munkában, hanem egy lassan már feledésbe merülő tevékenység, a disznótor munkálataiban is megállják a helyüket. A képviselő – testület tagjai tiszteletdíjuk egy részének felajánlásával járultak hozzá a sertések megvásárlásához, a három csapat pedig bölléreket szervezett, akikkel közösen feldolgozták, megfőzték, megsütötték, s közösen meg is ették a finom falatokat.
 
 
Disznótor  a dolgozóknak
Utolsó frissités ( 2008. március 13. csütörtök 06:04 )
Bővebben...
 
Nagymamákat keres az alapítvány
2008. március 13. csütörtök 05:58
Vámospércs (HBN –Sz.V.É.) „Keress magadnak egy vidéki nagymamát!” – így szól a Nagymama alapítvány jelmondata. A budapesti székhelyű civil szervezet kapcsolatot létesített a Vámos – Települések Szövetségével, amelynek a tizenegy magyarországi „vámos” elő és utónevű település a tagja – közöttük a legkisebb hajdúváros is. A szövetség februári elnökségi ülésen – amelynek Ménes Andrea polgármester is tagja - a napirendek között szerepelt az együttműködési lehetőségek kialakítása a vámos települések és az alapítvány között. Akkor fogalmazódott meg, hogy a március 1-jén /szombaton/ Vámospércsen megrendezésre kerülő hagyományteremtő disznótor alkalmas lesz arra, hogy a két szervezet aláírja a szándéknyilatkozatot az együttműködésről. A Nagymama Alapítvány részéről Szabó Gábor érkezett a rendezvényre, amelyen azaz örömhír fogadta, hogy már jelentkezett egy nagymama,  aki szívesen fogadna vendégségbe városi gyerekeket, vagy családot. Fúró Györgyné és férje kettesben maradtak, miután két fiúgyermekük kirepült a családi fészekből. Saját unokájukat is repesve várják. A városközpontban lévő otthonukon kívül egy tanyát is birtokolnak, ahol sok állat található. A szép természeti környezet is vonzó lehet a városi emberek számára. Hám László a Vámos Települések Szövetsége elnöke a megállapodás másik aláírója is örömét fejezte ki, hogy éppen a vidéki élet  hagyományaihoz kapcsolódó  rendezvényen került aláírásra a megállapodás. „A mai világban fontos, hogy a vidéki és a városi emberek közeledjenek egymáshoz, barátságok alakuljanak ki, emberi kapcsolatok épüljenek, amelyek szebbé, tartalmasabbá teszik az életünket.” – mondta a szövetség elnöke a megállapodás aláírása után. Szabó Gábor megköszönte a lehetőséget, s reményét fejezte ki, hogy minél több városi család kapcsolatba kerülhet egy-egy vidéki családdal, s megismerkedik a falusias élet értékeivel, szépségeivel –  legyen az akár egy falusi disznótor!
 
Nagymamákat keres az alapítvány


Képaláírás:  Hám László (balról) és Szabó Gábor a két aláíró
Fotó és szöveg: Sz.V.É.

 
További tartalom...
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Következő > Utolsó >>

Találatok 236 - 240 / 253

Ma 2020. augusztus 11. kedd, Zsuzsanna és Tiborc napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"