JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Egy gondolat, mely valóra válik
2007. május 19. szombat 23:00

Már régóta gondolkodunk azon, hogy Vámosgyörköt hogyan lehetne mindenki számára ismerté tenni szerte e hazában. A 90-es években már próbálkoztunk közösségre lépni a Vám-os településekkel. Sajnos az anyagiak –mint eddig mindig- megakadályozták a gondolat kiteljesedését. Csak Vámosújfalu és Vámosoroszi csatlakoztak céljaink megvalósításához.

vp_levél Ez évben azonban olyan támogatót találtunk, aki felkarolta korábbi kezdeményezéseinket és tovább képes vinni azt. A Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága a tevékenység és névazonosságra való tekintettel egyből kapcsolódott a gondolat megvalósításához. Különös szerencse, hogy ebben az évben ünnepli a magyarországi vám-os tevékenység megalakításának 140. évfordulóját. A gondolatot, miszerint megszervezzük és megrendezzük a magyarországi Vám-os névtagú települések 1. országos találkozóját méltó fogadtatást kapott a VPOP-nél. Személyes találkozómon Dr. Nagy János altábornagy úr, az EU vámszövetségének elnöke elvállalta fővédnökségét rendezvényünk fölött. A vámosgyörki önkormányzat ennek hatására felvállalta a Vámos Települések 1. Országos Találkozója- nak megszervezését és megrendezését. Ez a még korábban soha nem volt rendezvény, 11 magyarországi vám-os települést érint. Nevezetesen: Sajóvámos, Vámosújfalu, Vámospércs, Vámosatya, Vámosoroszi, Somogyvámos, Vámoszsabadi, Vámoscsalád, Vámosmikola, Nemsvámos. Személyes telefonbeszélgetéseimkor a polgármesterek mindegyike örömmel fogadta a kezdeményezést és részt kívánnak venni rendezvényünkön. Kezdeményezésünk értelmében minden évben más és más település rendezi majd meg a VÁM-os települések találkozóját.

Március 8.-i találkozómon a Dr. Nagy János altábornagy úrral, megerősítették bennem, hogy ezt a rendezvényt Vámosgyörknek meg kell rendeznie, mellyel településünk az országos médiumok fókuszába kerül. Megismertetve településünket , az itt élő embereket és környezetüket az ország és talán a Kárpát medence és a világ magyar lakosságával. Olyan lehetőség ez, mellyel élnünk kell! Nagy összefogásra van szükség a következő hónapokban ! Minden vámosgyörki lakos fontos kötelessége kell, hogy legyen környezete rendben tartása, annak folyamatos szinten tartása, hiszen ország-világ képet fog rólunk kapni.

Utolsó frissités ( 2008. március 14. péntek 06:42 )
 
Vámos-Települések I. Országos Találkozója
2007. május 19. szombat 23:00
Vámosgyörk 2007 június 1-2-3
Tervezet
Készült: Vámosgyörk, Vámosújfalu és Vámosoroszi
Polgármestereinek 2007 februári jóváhagyásával

Ezek a települések az országban szétszórtan nagy távolságokra helyezkednek el és többnyire apró falvak. A települések szinte kivétel nélkül hátrányos helyzetű térségekben vannak melyek támogatásra szorulnak.

A találkozók megtartásának az lehet az indítéka, hogy az egymástól távol élő és dolgozó a „vámos- családhoz” tartozó települések életét megismerjük, azt egymás és az ország számára bemutassuk. Bemutassuk a település névkialakítását, az ott élők gazdasági, kulturális, sport, szabadidős és lelki életét.

Ennek érdekében rendezzük meg az országban először a V TOT-ot. A rendezvény magtartásának különleges aktualitást ad az a tény, hogy a magyarországi vám-os tevékenység 2007-ben ünnepli 140. évfordulóját.

A két esemény összekapcsolása erősítheti a rendezvény hatását.

A továbbélést jelentheti, ha a települések szövetségbe tömörülnek, melynek számos előnye adódik. Így a rendezéséhez szükséges anyagi háttér biztosításáért pályázatot adhatnak be. Ez által könnyen elérhető, hogy az évenként rotációs formában más-más településen rendezendő találkozók ne jelentsenek anyagi gondot az illető önkormányzatnak. Az elmaradott térségekben élő települések szövetségi formában sikeresebbek lehetnek pályázataikkal.

Rendezvényünk megtartásához kérjük segítségét a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának.

Tisztelettel felkérjük Dr. Nagy János altábornagy urat, hogy vállalja el a rendezvény fővédnökségét.

Az országos találkozó két, vagy három napján a következő rendezvényeket szeretnénk megtartani (szívesen vennénk, ha a Vám és Pénzügyőrség hivatalos megemlékezését is e rendezvény keretében tartaná, amit egyeztetés után a programba beépítünk):

A megrendezésért felelős:
Hám László alpolgármester Telefon: 20 9890305
E-mail: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Ellátásban segítenek:

Palotai Zsolt: 30 3555753
Tóth Attila: 30 2874362

Arra kérjük a települések vezetőit, hogy jelezzék számunkra, hogy melyik rendezvényen hány fővel kívánnak részt venni. A műsorterv és a szállás biztosítása érdekében.

Az akkreditált vendégeink részére teljes ellátást, kétszeri főétkezést, üdítőket és kávét, valamint szállást biztosítunk.
Rendezvényünk egyébként teljesen nyitott, melyet az országos médiákban, interneten kívánunk megjeleníteni.
A rendezvényűnk könnyebb megvalósítása érdekében egy internetes honlapot kívánunk létrehozni, melyen minden fontos információ megtalálható lesz.
Plakátokat és meghívókat készítünk és olyan szórólapot, melyen a rendezvények helyszínei fel vannak tüntetve.
Az 1,2,3-as rendezvények anyagából egy könyvet szeretnénk megjelentetni, mely a szakemberek számára is forrásanyag lehet.
Utolsó frissités ( 2008. március 14. péntek 06:40 )
 
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Következő > Utolsó >>

Találatok 246 - 247 / 247

Ma 2020. február 25. kedd, Mátyás napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"