JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
VTSZ tábor Vámosújfalu 2018. augusztus 06.-09.
2018. szeptember 11. kedd 07:33

2018.08.06. és 2018.08.09. napja között Vámosújfalu települése vendégül látta a VTSZ gyermekvetélkedő harmadik helyezet csapatát. A programokat igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a gyerekek jobban megismerhessék a festői szépségű Zemplént és Vámosújfalut.

A tábor első napján a délelőtt érkező gyerekeket elszállásoltuk Vámosújfalu Község Önkormányzat épületében található összkomfortos vendégszobáiban. Egy kis pihenő után vendégeink elmentek fürdőzni egyet a sárospataki Végardóra.  A frissítő pancsolás után a következő úti cél a sátoraljaújhelyi kalandpark volt, ahol mindenki kipróbálhatta a libegőt, bob pályát, tanösvényt valamint a hó fánkot. A nap végére kellemesen elfáradt a csapat, de mindenki lelkesen várta a második napot, ami a történelem és a kultúra jegyében telt.  Kis csapatunk megnézte a sárospataki Rákóczi várat és múzeumot, fagyi szünet után következett a híres református nagy könyvtár valamint sétálás az iskolakertben.  Harmadik nap délelőttjén a Búzavirág alapítvány mutatta be, hogy milyen lehet a gyengén látók és vakok élete. Vendégeink kipróbálhatták a kosárfonás, fazekasság, szövés-festés rejtelmeit is, közös ebéd után a sárazsadányi kaland és kresz parkban gokartozás következett. A nap második felében csatlakozott Vámosújfalu polgármestere Jadlóczki Lajos is, akinek segítségével a gyermekek megismerhették Vámosújfalut valamint közösen megtekintették a helyi református templomot is. Hamar elérkezett a tábor utolsó napja, de indulás előtt még be tudtunk iktatni egy sárospataki városnézést elektromos kisautókkal és egy bodrogi hajókázást is.

Reméljük vendégeink jól érezték magukat Vámosújfaluban, és szeretettel várjuk vissza őket.

 

A kapcsolódó képgarléria ide kattintva érhető el >> 

 

 
Vámos települések 2018-as találkozója Felsővámoson
2018. augusztus 24. péntek 07:14

A Vámos Települések Szövetségének (VTSZ) tagjai évente szerveznek olyan találkozót, ahol alkalom nyílik, hogy egy időre együtt múlassák az időt. Ezúttal, 2018. augusztus 11–13. között, a szlovákiai Felsővámoson jártak a „vámos” falvak.

A szombat a vámszedéssel vette kezdetét. A falu határában három lovas állt őrt, ők fogadták a meghívottakat, akik a lovasok szavaira megfizették a jelképes vámot a magukkal hozott kis ajándék formájában, majd ők kaptak Puss András polgármester úrtól pár jó szót viszonzásul, aki kellemes időtöltést kívánt mindenkinek. A magyarországi Pénzügyőr Zenekar játékára mindenki a falu kultúrházához sétált, mert itt helyezték el azt az emléktáblát, amely innentől kezdve e rendezvényre emlékeztet majd minden, a faluba látogató vendéget. Az emléktábla hivatalos leleplezése után az alapiskola udvarára ballagott a nagyjából négyszáz fős sereglet. Itt először a Pénzügyőr Zenekar eljátszotta a három érintett ország, Szlovákia, Magyarország és Románia himnuszait. Következtek a hivatalos beszédek, többek között a polgármester és a VTSZ elnöke is szólt a megjelentekhez. Az esemény rangját volt hivatott emelni, hogy ott voltak a szlovák és a magyar adó- és vámhatóságok vezetői. A polgármesterek meggyújtották a „barátság gyertyáját”. Felsővámos átvette a VTSZ-találkozók vándorbotját, ezt a következő találkozóig őrzik. A falu mai vezetője színpadra szólította elődeit, a rendszerváltás óta eltelt 29 év két polgármesterét (Bugár Aladár és Zalka Ede) és ünnepélyesen megköszönte nekik a faluért tett munkájukat. Az utolsó hivatalos program a Község Díszpolgára cím átadása volt. Ezt a nagy tiszteletnek örvendő Oláh Ödön kapta, teljesen megérdemelten, hiszen bár nem Felsővámoson született, nála többet senki nem tett a falu kulturális életéért és az itt felnövő gyerekek oktatásáért-neveléséért az elmúlt évtizedekben. A délután a szórakozásé volt, felléptek a „vámos” települések csoportjai, voltak más mellett népviseletekbe öltözött csoportok, néptáncosok, énekes összeállítások. A gyerekeket arcfestési lehetőséggel, kerekes kisvonattal várták a szervezők, meg a határőrség kutyás bemutatójával. Este könnyűzenei előadók szórakoztatták a meghívottakat és a falu lakosságát.

Érdeklődésemre Puss András polgármester úr úgy nyilatkozott: „Boldog vagyok, mert a megjelentek a távozásukkor dicsérő szavakkal búcsúztak, mondván, örömteli órákat töltöttek nálunk és kellemes élményekkel telve térnek haza.” Végül kifejezte abbéli reményét, hogy a vendégül látottak mindig örömmel fognak visszagondolni a szlovákiai Csallóközben megbúvó kis faluban eltöltött időre.

 

Csibrányi Zoltán

 
A felsővámosi nagy találkozónk csodálatos emlékképei:
2018. augusztus 14. kedd 09:17

 

A kapcsolódó képgarléria ide kattintva érhető el >> 

Utolsó frissités ( 2018. augusztus 14. kedd 09:19 )
 
Már elektronizált és papírmentes a vámszedés
2018. augusztus 13. hétfő 10:12
A vámhatóságnak napjainkban is kiemelt szerep jut. Feladatköre nemcsak a vámbevételek biztosítása, hanem a terrorizmus elleni küzdelem, valamennyi uniós állampolgár biztonságának és egészségének védelme a hamis termékek, fegyverek, kábítószerek illegális behozatalának megakadályozásával. A magyar vámhivatal mindezeken túl elkötelezett a közös történelmi hagyományok ápolása mellett is - mondta Felsővámoson a vámos települések nemzetközi találkozóján Molnár Tamás helyettes államtitkár.
Utolsó frissités ( 2018. augusztus 13. hétfő 10:18 )
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 31 - 35 / 251

Ma 2020. április 09. csütörtök, Erhard napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"