JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Emlékezés a hősökre
2014. augusztus 27. szerda 20:47

Vámosújfalu lakóinak életében nagyon fontos dátum 2o14.július 19-e.

A történet még 1934-ben kezdődött,mikor is emlékművet állítottak az első világháborúban elesett vámosi hősök tiszteletére. Az elmúlt évtizedek alatt az idő vasfoga tönkre tette az ősök által felépített emlékhelyet,melynek fel újítása nagyon időszerű volt. Felházi József polgármester és Dr.Kiss Anita jegyző asszony minden követ megmozgatott,minden ismeretséget felhasznált arra,hogy a felújításhoz szükséges  anyagi támogatást biztosítani lehessen.

Ennek az erőfeszítésnek eredményeként került felújításra az emlékmű,melyen már a második világháborús vámosi hősök neve is feltüntetésre került.

Felházi József polgármester a résztvevők számára Emléklap átadással kedveskedett. Ünnepi beszédében kiemelte a közösség fontosságát,egymás megbecsülését,és a településért való tenniakarást.

Zárszavában köszönetet mondott nemcsak a Magyar Kormánynak,hanem mindazoknak akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz,hogy az emlékmű újjáépült Vámosújfaluban, és ezzel méltó emléket állíthattak hősi halottaiknak.

 
Vámosszabadi vígasságok
2014. június 02. hétfő 21:30
Május 24-én reggel több százan figyelték az eget  Vámosszabadi központjában, és kérdezgették esni fog vagy sütni? Sajnos esett,de így is igen jókedv mellett kezdődött az idei falunapi rendezvény a településen. Réti Csaba polgármester és a képviselő testület megbízása alapján Kukorelli Norbert alpolgármester celebrálta az egész napos és igen széles körű, a település minden lakosát érintő vigadalmat.

Mindenki megtalálhatta a neki valót,a gyerekek vetélkedtek,önfeledten hancúroztak, a felnőttek ehettek, ihattak. A település lakói rég nem látott összefogás eredményeként palacsinták tucatjait készítették, a vadászok vad pörköltöt készítettek, a halászok kondérnyi halászlé főzésével járultak hozzá a vidám hangulathoz.

Az időjárás is kedvezett a későbbiekben, így a végére egy nagyon szép és kellemes,vidám falunap emléke marad meg azokban, akik kilátogattak a sportpálya környékére.

A rendezvényen a Vámos Települések Szövetségét Bók Mihály főtitkár képviselte.

Kukorelli Norbert alpolgármester nagyon jó munkát végzett, hiszen a település apraja-nagyja szerint is az ilyen részletes, mindenre és mindenkire kiterjedő rendezvény lehet a település igazi egységbe kovácsolásának az alapja.

E sorok írója mint résztvevő a fentieket igazolja.

A kedves fogadtatásért  ezuton is köszönetemet fejezem ki  Réti Csaba polgármesternek, Kukorelli Norbert alpolgármesternek,Alasztics Ervin képviselőnek,és a település minden lakójának. Isten éltesse VÁMOSSZABADI települést!
 

Utolsó frissités ( 2014. június 02. hétfő 21:31 )
 
Ismét a Vámospércs győzedelmeskedett
2014. május 19. hétfő 14:14
Az idei május sem múlhatott el a hagyományos Vámos Települések Szövetsége (VTSZ) gyerekvetélkedője nélkül. A rendezvénynek ezúttal is a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézet (KEKI) budapesti Adóügyi Iskola Oktatási Központja adott helyszínt, ahová – határon innen és túlról - csaknem valamennyi VTSZ tagtelepülés elküldte általános iskolás gyerekekből álló csapatát.
 
A megnyitón a NAV-ot Asztalos Gézáné dr., a KEKI főigazgatója, Kosztyu János, a KEKI főigazgató-helyettese, dr. Balaska Andrea ezredes, a NAV Szervezetszabályozási és Titkársági főosztály főosztályvezetője és Szántó Zoltán alezredes, a Pénzügyőri Iskola főosztályvezetője, míg a VTSZ-t Hám László elnök, és Bók Mihály főtitkár képviselte. A rövid köszöntő után a gyerekek megkapták azokat a kérdéseket, amelyekre egy előzőleg megküldött háttéranyagból készülhettek fel. A verseny minden évben egy-egy olyan témára épül, amely kötődik a pénzügyőri szakmához. Idén a védett állatok és növények nemzetközi kereskedelméhez kapcsolódóan adhattak bizonyságot tudásukról a nebulók. A KEKI Pénzügyőri Iskola munkatársai által összeállított tesztkérdések megválaszolása után a gyerekek a gyakorlatban is próbára tehették megszerzett tudásukat, például védett állatokból készült termékeket kellett felismerniük, rendszerezniük. A szellemi vetélkedő után pedig fizikai állóképességükről, ügyességükről tettek tanúbizonyságot a versenyzők, az Oktatási Központ parkjában felállított akadálypálya egyes állomásait – például kosárra dobást, puzzle-kép kirakást, célba lövést, sorversenyt – teljesítve.
 
Az ebédet követően került sor a díjkiosztóra, ahol a vándorkupát, és a vele járó fődíjat, egy, a bakonszegi NAV-üdülőbe szóló gyerektábori meghívót – a Pénzügyőr Sportegyesület ügyvezető elnökének, Nagy Józsefnek a felajánlásából pedig egy nyári sporttáborozási részvételt – 2012 után másodszor is a vámospércsi csapat vehette át. Senki sem távozott azonban üres kézzel, hiszen a hagyományok szerint a csapatok egymást is magajándékozták, sőt, a szervezők jóvoltából, még Budapest egyes nevezetességeivel is megismerkedhettek, egy városnézés keretében.
 
Láng-Miticzky András
 
Utolsó frissités ( 2014. május 19. hétfő 22:04 )
 
Közgyűlés Hévizen
2014. március 09. vasárnap 09:06
2o14.február 28 –án du. a  hévízi NAV Gyógyház  előterében találkoztak a Vámos  Települések Szövetségének polgármesterei a NAV képviseletében megjelent dr.Balaska Andrea főosztályvezetővel, Asztalos Gézáné dr. főigazgatóval, Kosztyu János főigazgató helyettessel,Tarnai Tamás osztályvezetővel  és Láng – Miticzky András kiemelt főelőadóval.

Egymás üdvözlése után a résztvevők közös vacsorán vettek részt, melyen megbeszélték a másnapi közgyűlés menetét, megállapodtak a tematikában és az egyéb részletekben.

Az est fénypontja volt dr. Balaska Andrea a NAV KH főosztályvezetőjének üdvözlő beszéde, illetve tájékoztatója,mikor is közölte, hogy Dékányné Károly Mariann Somogyvámos,és Németh Imre Vámoscsalád polgármestereinek a Nemzeti Adó és Vámhivatallal megvalósuló eredményes együttműködés terén kifejtett kiemelkedő tevékenységük elismeréseként a NAV Elnöke Dr.Vida Ildikó Ezüstoklevél elismerést adományozott. Az okleveleket Asztalos Gézáné dr. a NAV KEKI főigazgatója adta át.
 
A március 1-i közgyűlésen  megjelent 13 polgármester elfogadta Hám László VTSZ elnök 2o13. évi beszámolóját, és a 2o14.évi munkatervet. Döntés született arról,hogy az őszi Virág János kórustalálkozó a helyhatósági választások miatt az idén nem kerül megrendezésre. A közgyűlés a NAV képviselőivel közösen meghatározta, hogy a VTSZ tagtelepüléseinek hagyományos iskolai vetélkedője 2o14.május 1o.én kerül megrendezésre. Réti Csaba Vámosszabadi polgármestere tájékoztatást adott arról,hogy a települése az idén megrendezi a VTSZ nemzetközi találkozóját,az időpontot hamarosan közreadják. Döntés született arról is, hogy az idén ki kapja a VTSZ legmagasabb elismerését az ARANY kitűzőt.

A közgyűlés  egy kellemes baráti ebéddel zárult, a sietősek hazaindultak, a ráérősek résztvevői voltak a városban pont akkor zajló Farsangi Karneválnak.

Csak a legnagyobb elismerés hangján tudjuk megemlíteni és megköszönni azt a fogadtatást, ellátást és a közgyűlés megrendezéséhez nyújtott támogatást amiben részesültek a VTSZ  Képviselői.
 
Utolsó frissités ( 2014. március 14. péntek 21:06 )
 
További tartalom...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 36 - 40 / 198

Ma 2017. május 22. hétfő, Júlia és Rita napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"