JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Meghívó
2015. szeptember 12. szombat 11:58
Tisztelt Polgármesterasszony, Tisztelt Polgármester úr,

Engedje meg, hogy ezúttal meghívjam Önt a Vámosfalfak szövetsége 7. nemzetközi találkozójára, amely Dolná Bzován  /Mýtná része/,  lesz megtartva a következő programmal:

11. 09. 2015 (péntek)
 • 17.00 - 18.00 ó. vendégek érkezése
 • 18.00 - 19.00 ó. vacsora
 • 19.00 találkozó Mýtna község képviselőivel
12. 09. 2015 ( szombat )
09.00 - 10.00 ó. a résztvevők fogadása a vám beszedése
10.00 - 10.15 ó. a vámosfalvak felvonulása
10.15 - 10.45ó. Mýtna község polgármesterének, a szövetség elnökének és a vendégeknek   ünnepi beszédei
10.45 - 12.00 ó. a Magyar belügyminisztérium zenés fellépése
12.00 - 14.00 ó. ebéd, a vámosok bemutatója
14.00 - 16.00 ó. Magyarországi és Szlovákiai folklór együttesek fellépése
16.00 szabad program

A rendezvény alatt a látogatók megtekinthetik az üvegkészítés hagyományait

13. 09. 2015 (vasárnap)
 • 08.00 - 09.00 ó. reggeli
 • 09.00 a rendezvény befejezése
A szövetséget 19 tagközség alkotja. Szlovákiából 6: Horné Mýto, Veµký Blh, Mýto pod Ďumbierom, Mýtne Ludany, Mýtna, Lúčky. Vannak takgjaink Romániából is: Chislaz, Coroussin-martin,, Comunei Ganesti. Magyarországról a szövetség tagjai a következők: Vámosatya, Vámosoroszi, Vámospércs,Vámosújfalu, Vámosgyörk, Sajóvámos, Nemes vámos, Somogyvámos, Vámosmikola, Vámosszabadi, Vámoscsalád

A Vámosfalfak szövetsége   2007 júniusában Vámosgyörkön volt megalapítva (Magyarország) azok közül a falvak közül, melyeknek a nevében a vámos szó szerepel. Az ötlet azon okból származik, hogy mindenki a saját gyökereit keresi. Ezek a települések valamikor valakinek vámot gyüjtöttek. Ezért van valami közös bennük. Az eredeti gondolat az volt, hogy ma is hozzácsatlakozunk valamely módon az aktív  vámosokhoz. Ez a gondolat nagyon megérintette a magyarországi Vámhivatal akkori vezetőségét és azonnal támogatni kezdték szövtetségünket. Jelenleg a Nemzeti adó és Vámhivatal támogatásának örvendhetünk. Támogatnak még civil szervezetek, amelyek támogatják és fejlesztik a vámos tevékenységet a falvakban.

Az önök részvétele hozzájárul a nemzetközi együttműködés elmélyítéséhez  és nem utolsó sorban közelebb hozza a Vámhivatal tevénységét a széles nyilvánossághoz.

Befejezésül szeretném megkérni Önöket, hogy az Önök részéről lehetséges lenne-e bemutatni ezen a találkozón  a saját munkájukat.

Üdvözlettel

Ing. Pavel Greksa
Mýtna község polgármestere
 
 

Utolsó frissités ( 2015. szeptember 12. szombat 12:04 )
Bővebben...
 
VI. Virág János kórustalálkozó és vers és mesemondó találkozó
2015. szeptember 12. szombat 11:51

Vámosgyörk 2015 október 2-4

Műsor:

Péntek: távolról érkező csoportok fogadása, vacsora, táncház a közösségi házban

Szombat:

7-8.30-ig érkezés, regisztráció  reggeli
9.30  gyertyagyújtás, kórusvezetők bevonulása :” Isten áldja meg a magyart” dalt énekelve  bevonulás a tornaterembe              
Köszöntők, díjjak átadása.
fellépő csoportok bemutatkozása . Kórusok és vers és mesemondók felváltva
13.30-14-30 ebéd
14.30: eredményhirdetés
16 óra  pénzügyőr zenekar ünnepi hangversenye a mindenszentek templomban
18 óra vacsora és néptáncbemutató a tornateremben

Vasárnap:

11 óra hálaadó szentmise a mindenszentek templomban

Tisztelt Kórusvezetők, Kedves Kollégák!
Idén ismét megrendezésre kerül az immár hagyományos Virág János Énekkari Találkozó és Verseny Vámosgyörkön 2015. október 2-4-ig.A korábbi évekhez hasonlóan várjuk a Vámos települések kórusait, népdalköreit, énekegyütteseit, akik népdalkör vagy kórus kategóriában mutathatják, illetve mérethetik meg magukat a neves művészekből álló zsűri előtt.

A korábbiaktól eltérően a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. e-mail címre várjuk jelentkezéseteket, szeptember25.-éig  melyben a következőket kérem feltűntetni:

 • Az együttes létszáma
 • Szeretne-e minősítést (tehát indul-e a versenyen, vagy csak bemutatkozik)
 • Milyen kategóriában indul (népdalkör, vagy kórus)
 • A felhangzó művek sorrendje
 • Kérek továbbá egy rövid (5-10 soros) bemutatkozást az együttesekről.

Azok számára, akik minősülni szeretnének a műsor összeállításának irányelvei a következők:

 • Legalább egy magyar szerző műve
 • Egy könnyedebb (könnyűzene, operett) műfajú előadási mű
 • Ezeken kívül a többit a Kedves Kollégákra bízom, annak figyelembevételével, hogy a zsűri a műsor összeállítását is pontozza

A minősülőktől és a bemutatkozóktól egyaránt NYOMATÉKOSAN KÉREM, hogy a műsor időtartama ne haladja meg a 12 percet a program zavartalan lefolyása érdekében.

A helyszínen elektromos zongorát biztosítunk.

Minden kedves résztvevőnek eredményes felkészülést kívánok, üdvözlettel:
Nagy Gábor kántor-karnagy
A Virág János Énekkari Találkozók kórus művészeti  vezetője
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
+36 70 605 3160

Tisztelt művelődésszervezők!
A vers és mesemondók versenyében két kategóriában indítjuk a találkozónkat.

I.: általános iskolás korosztály
II. 15-99 éves korúak korosztálya

Vers: 1 szabadon választott költő szabadon választott verse, mely max. 5 perc terjedelmű.
indoklás: lehet, hogy többen mondanak akkor verset, ha nincs kötelező költő, mert sokan szeretik a verseket hobbiból tanulják is szívesen, ha pedig így van, akkor mondják el szívből, szóljon szívhez szívesen!!!
fontos: mivel szabadon választott szigorúan fejből, papír nélkül.
miért egy vers? mert ne legyen elhúzódó, sokan szerették volna meghallgatni a kórusokat, ezért nehezebb  volt a beosztás is, illetve ne legyen unalmas sem a zsűri, sem az ott lévők számára.
 
mese: 1 szabadon választott magyar népmese, max. 5-8 percben.
Kérlek benneteket, hogy a jelentkezést szeptember 25.-éig küldjétek:az előadó és az előadandó mű megnevezésével.

Virág János vers és mesemondó találkozó művészeti vezetője:
Veresné Benei Krisztina : Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. e-mail címre
+36205259338

Jó felkészülést az  örömteli viszontlátásig

Isten Áldjon miden vámost, vámosit!

 
Mytnán jártunk
2015. június 21. vasárnap 19:37

Pavel Greksa polgármester úr meghívására június 17.-én Hám László elnök és Bók Mihály főtitkár részt vett a szlovákiai vámos települések polgármestereinek találkozóján Mytnán.

A találkozón részt vett Pavel Greksa Mytna, Roman Svantner,Myto pod Dombyero,Csúr Tibor Velky Bylh, Eduard Balázs Lucsky,Puss András  és Eva BuglárovaHorne Myto polgármesterei. Vámosladány, Mytne Ludanyi Stefán Mojzes  polgármestere ellenőrzést kapott és így lemondta a találkozót.

A találkozót abból a célból szervezte a polgármester úr, hogy a Hévízen bejelentett  ez évi nemzetközi találkozónk megrendezésének részleteit tárgyaljuk meg.

A 10 órakor kezdődött megbeszélést  Mytna polgármesteri hivatalának dísztermében tartottuk. A kölcsönös üdvözlések után  Pavel közölte a rendezvényünk tervezett időpontját. Kicsit megcsúsztunk, mert az augusztus korábban bejelentett időpont átkerült szeptemberre.

A Vámos Települése Szövetségének 7. nemzetközi találkozója  2015 szeptember 12-13 napján Mytnán (Szlovákia) kerül megrendezésre.

A polgármester úr elmondta, hogy településükön, már az 5. éve  rendezik az üvegfúvás napját, mely a település történelmében az 1770-es évektől 1916-ig tartott. Fa tüzelésű üveghutákban fújták a különböző üvegeket a korabeli szakemberek. Ennek emlékére építettek egy üveghutát, melyet a ma már sehol nem használt fa tüzeléssel fűtenek fel 1300 fokra, ahol az üveg folyóssá válik. Az Európa szerte híres hutát a rendezvény hetének keddjén kezdik felfűteni, hogy szombatra, a találkozónk napjára működőképes legyen.

Találkozónkra már pénteken várják a nagy távolságból érkező rokonokat. 100 főt tudnak elszállásolni. Felsővámos és Nagybalog küldöttsége már pénteken délután megérkezik, hogy a Magyarországról és Romániából érkező csoportok mellé a magyarul tudó kísérők megismerhessék a rendezvény helyszíneit.

Szombaton reggel már 7 órától fogadják a csoportokat.

Házigazdáink a településre való bejutáshoz ismét vámot fognak szedni. Erre minden csoport gondoljon. A településekről a táncoló, énekelő csoportokat szeretettel várják.

Ott tartózkodásunk alatt a főtitkár úr egyeztetett, hogy a pénzügyőr zenekar is részt tud venni találkozónkon. Rendezvényünk hivatalos megnyitója 10 órakor kezdődik, a hagyományoknak megfelelően  gyertya gyújtással, majd a himnuszok elhangzása után üdvözlő beszédek következnek, melyet a zenekar kb. fél órás koncertje követ. Ezután a színpadon fél óránként felváltva üvegtechnikai bemutatók és különböző csoportok fellépései következnek. A finom ebéd elfogyasztása után a polgármesterek többsége elbúcsúzott. Vendéglátón Pavel Greksa és Csúr Tibor elvittek bennünket a meseszép környezetben lévő leendő rendezvényünk színhelyét megtekinteni. Hegyekkel gyorsvizű patakkal, halastóval, gyönyörű gerendaházzal körülvett futballpályán lesz rendezvényünk és a színpad mellett az üveghuta . Mondhatom, hogy ideáli és mesébe illő környezet.

A rendezők igyekeznek emlékezetessé tenni a 7. nemzetközi találkozónkat. Kérünk minden települést, hogy a zavartalan lebonyolítás érdekében a visszajelzéseket Bók Mihály főtitkár úrnak a határidők előtt eljuttatni szíveskedjen. Rendezvényünk sikere rajtunk is múlik.

A különlegesnek ígérkező rendezvényünk  meghívóját és részletes programját  később tesszük közzé. Addig is készüljön minden település a rég várt ismét nagy találkozónkra.

Hám László                                             Bók Mihály
Elnök                                                        főtitkár

 
Vetélkedő a Dunaparton
2015. június 11. csütörtök 08:05

A Vámos Települések Szövetségének tagtelepülésein működő iskolák közötti hagyományos vetélkedő keretében mérték össze  erejüket a megjelent 3 fős csapatok. A helyszín az elmúlt évekhez hasonlóan a NAV Római parti oktatási központja,ahol nagy szeretettel várták a gyerekeket a NAV részéről  Asztalos Gézáné dr.  KEKI főigazgató,dr.Balaska Andrea  főosztályvezető és dr.Bocsó Gábor főosztályvezető, a VTSZ részéről Hám László elnök és Bók Mihály főtitkár.

A csapatok az  alábbi településekről érkeztek: Romániából Vámosgálfalva, Szlovkiából Felsővámos /Horné ’ My’to/ és Vámosbalog /Velky Blh/, a hazai színekben Vámospércs, Vámosoroszi, Vámosatya, Vámosújfalú, Sajóvámos, Vámosgyörk, Vámoscsalád, Somogyvámos, Vámosmikola, Nemesvámos.

A vetélkedő két részből állt, elméleti kérdések, melyek a "Magyar Adózás Története" kérdéskörét érintette, majd sport és ügyességi számokban kellett vitézkedni a rendkívül jókedvű, jó hangulatú csapatoknak. A szép számban megjelent polgármesterek mint csapatvezetők, és a felkészítő tanárok szurkolása mellett  fej- fej melletti küzdelem jellemezte a vetélkedést. A helyszín, a vetélkedő különböző számait vezető NAV KEKI-s kollégák hozzáállása, a jó idő biztosította, hogy a versenyszámokban igen jó egyéni teljesitmények születtek. És megtörtént a csoda!  A vetélkedő győztese  az egyik legkisebb és talán az egyik leghátrányosabb településének csapata VÁMOSATYA! Irhatnánk azt is, hogy DÁVID legyőzte Góliátot. Ez valóban meglepetés,méghozzá a javából. A második helyett VÁMOSUJFALU, a harmadik helyet VÁMOSPÉRCS csapata szerezte meg.  A további sorrend:

4. SAJÓVÁMOS
5. VÁMOSOROSZI
6. VÁMOSMIKOLA
7. Felsővámos, Vámosgálfalva, Somogyvámos, Vámosbalog, Nemesvámos, Vámosgyörk, Vámoscsalád

Szász József Vámosatya polgármestere nemcsak a Vándorkupát,hanem a csapat részére a NAV által felajánlott egy, a bakonszegi NAV üdülőbe szóló gyerektábori meghívót vehetett át a PSE ügyvezető elnökétől Nagy József úrtól.  A második helyezett Vámosújfalui csapat egy egyhetes vámosatyai nyári táborozásra kaptak meghívót, a harmadik helyezett Vámospércs pedig  Vámosújfalu meghívásának tehetnek eleget egy hét időtartamra. A  4,5,6 –ik helyezettek NAV könyvjutalomban részesültek. dr.Balaska Andrea  minden résztvevőnek NAV emléklapot adott át, míg Nagy József úr  a résztvevő csapatok számára egy-egy fotbal- labda átadásával kedveskedett.  Vámosgálfalva és Vámosbalog csapatai mint a legmesszebbről érkezettek további egy-egy labdát kaptak ajándékba.

Az igen jó hangulatú  ebéd után a résztvevő csapatok jelentős többsége  dr.Balaska Andrea főosztályvezető asszony vezetése mellett PARLAMENT – i látogatás keretében ismerkedett meg a gyönyörűen felújított ORSZÁGHÁZZAL. Őseink által megépített csodálatos építmény megtekintése méltó befejezése volt ennek a gyönyörű napnak.

E sorok írója végig jelen volt,érezte az összetartozás erejét,a találkozások örömét,tapasztalta a gyerekek küzdeni akarását, és a nagy család örömét. Azé a nagy családét amit úgy hívnak,hogy VÁMOS TELEPÜLÉSEK SZÖVETSÉGE! Természetesen ez a nagy család nem lehet meg  a NEMZETI ADÓ ÉS VÁMHIVATAL nélkül, hiszen ez a szervezet mindig, mint most is nagymértékben segíti a települések testülettel kapcsolatos hagyomány őrzését.

Ez úton mondok köszönetet a felkészítő tanároknak, a csapatokat vezető polgármestereknek, hogy áldozatos munkájukkal egy életre szóló élményt kaphattak a résztvevő gyerekek.

ISTEN áldja a VTSZ  és a NAV család minden tagját !

Bók Mihály
főtitkár

Vetélkedő a Dunaparton

Kapcsolódó képgalériánkat erre a hivatkozásra kattintva érheti el >>

Utolsó frissités ( 2015. június 11. csütörtök 15:57 )
 
További tartalom...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 36 - 40 / 207

Ma 2017. december 12. kedd, Gabriella napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"