JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Tour de Vámos 2013
2013. június 04. kedd 20:43

Idén hatodik alkalommal rendezték meg a Vámos Települések találkozóját, amit most Vámosoroszi kapott meg. Ennek kapcsán a Pénzügyőr Sportegyesület tagjai meghívást kaptak, hogy kerékpárral teljesítsenek egy vámostúra-útvonalat, hogy így érkezzünk meg a találkozó színhelyére.

Első állomásunk, csütörtök délután, Vámospércsen volt, ahol a Polgármester Asszony és a képviselő testület tagjai fogadták a csapatot. A köszöntő és a vendéglátás után finom vacsorával kedveskedtek, majd a Tájházban szállásoltak el.  Reggel 5 órai kelést követően a reggeli utána nyeregbe pattanva indultunk el a következő vámos településre, Vámosatyára.  
Délután 2-re odaérve, 128 km-et tekertünk le, ezt a PSE titkárasszony is megerősítette, aki szintén részvett a túrán. A település határától a helyi bringás gyerekek és rendőrségi autók vezettek fel minket az ottani vendéglátó házig, ahol nagyszámú helyi lakosság várt minket. Megérkezett és csatlakozott hozzánk Szabó Károly szakfőigazgató úr. illetve két szomszédos régió főigazgatója is.

Szász József, polgármester úr rövid köszöntője utána, óvódások adtak műsort részünkre. Nagyon jól betanított és előadott produkciót láthatunk, gyermek-lagzi néven, nagy élmény volt. Ezután az iskolások énekeltek nekünk, nem kis megdöbbenésünkre, hogy ez is milyen jó előadásra sikeredett. Csak gratulálni tudunk a település fiataljainak és a felkészítőknek. Ekkor még nem sejtettük, hogy Vámosatya még mi mindennel tud meglepni bennünket.

Egy nagyon finom kiadós ebéd következett, házi italok kóstolásával együtt, de erre nagy szükség is volt, hogy az elveszett kalóriákat bepótoljuk.  A szállás kiosztása és elfoglalása utána, lovaskocsival vittek a település Tájházához, amiben egy vámos múzeum is volt.  Itt a vámszedés hagyományait mutatták be évszázadokkal ezelőtti tárgyakon keresztül napjainkig. Mi, pénzügyőrök is némelyikre rácsodálkoztunk, hogy ilyet is láthatunk, pl. hogy a témánál maradjuk, működőképes finánc szolgálati kerékpár, még a háborús időkből.
Majd a tájházzal szemben egy úgynevezett Látványtárat is megnéztünk, ahol a vidéki kultúra tárgyait láthattuk, kiegészítve vallási, művészeti alkotásokkal is. Egyedi, csodálatos látnivalók voltak, elismeréssel adóztunk a kiállítás tárgyainak nem kis ideje tartó összegyűjtésének, rendszerezésének.

Vacsora előtti kölcsönös köszöntök utána, megkaptuk a Büdy-Vár emlékérmét, majd megkezdtük a vidéki élet saját alapanyagaiból készült ételek, italok fogyasztását és végül egy élőzenés szórakozás utána takaródót fujtunk.

Másnap 6-kor keltünk és a toroskáposztás reggeli utána a következő kerékpáros vámos etapot kezdtük meg.  Ez már kisebb távot jelentett és 10 óra előtt Vámosorosziba értünk, szintén a határtól a helyi kerékpáros gyermekek kísértek be minket a főtérre, ahol már az összes vámos település küldöttei megjelentek a helyi focipályára való vonulás érdekében, ahol maga a Vámos Települések Találkozója lett megrendezve.

Ez egy nagyszabású rendezvény volt, a Himnusz elhangzását követően a vendégek, többek közt, a térség országgyűlési képviselőjének, a NAV KEKI vezetőjének, a Vámos Települések elnökének, a NAV szakfőigazgatójának a köszöntője hangzott el. Majd a Pénzügyőr Zenekar fellépése és egyéb zenés, táncos bemutatók voltak a színpadon, illetve egyéb sportrendezvények, és egy futballmeccs sorozat a pályán. Egy finom ebéd után, - köszönet Polcz Attila főigazgatónak -, mindannyian találtunk sport vagy egyéb programot, amin részt vehettünk, illetve, néhányan aznapra is ottmaradtak.

Kijelenthetjük, hogy minden vendéglátó vámos településen nagyon jól éreztük magunkat és reméljük, hogy a pénzügyőr kerékpáros túra teljesítése is hozzájárult a vámos családi kötelék szorosabbra fűzéséhez.

Köszönjük, akik a túrát szervezték, főleg azoknak köszönjük, akik sokat készülve az utunkat egyengették. Külön köszönet a települések lakóinak a példás vendégszeretetért.

Budapest, 2013. június 3.

ZA

Utolsó frissités ( 2013. június 04. kedd 20:47 )
 
Iskolák vetélkedője a Dunaparton
2013. június 03. hétfő 18:47
Május 25-én harsány kamaszhangokat lehetett hallani a NAV KEKI Királyok úti oktatási épületének falai között. Nem csoda, hiszen a Vámos Települések Iskoláinak rendezett a szövetség a NAV-al közösen vetélkedőt. A gyerekek izgalommal várták az elméleti feladatokat,melyeket Szántó Zoltán úr a Pénzügyőr Iskola vezetője ismertetett. A településeket 3 fős csapatok képviselték, a felkészítő tanárokkal kiegészülve.Számos csapatot a polgármester,vagy alpolgármester kísért el a vetélkedőre. Az elméleti kérdések megoldása után ügyességi számokban – gépkocsi átvizsgálás,célba rúgás,légpuska lövészet,találd meg a különbséget,zsákban futás,akadálypálya,Dart’s,és kosárra dobás – mérték össze tudásukat a csapatok. A gyerekek teljesen felszabadulva,látható vidámsággal vetélkedtek.
 
A sportesemények után kiadós ebéddel kedveskedtek a vendéglátók,majd következett az ünnepélyes eredményhirdetés. A díjakat az eseményen végég jelen lévő Asztalos Gézáné dr a KEKI főigazgatója,dr.Balaska Andrea a KH főosztályvezetője és Hám László a szövetség elnöke adták át.
 
A megjelent 12 település – Vámosújfalu, Sajóvámos, Vámosoroszi, Vámosatya, Vámosbalog, Vámosgyörk, Vámosmikola, Vámoscsalád, Felsővámos, Vámospércs, Somogyvámos, VámosGálfalva – közül  első helyezést ért el Vámosújfalu , így nemcsak a vándorserleget vehették át, hanem bebocsáttást nyertek a NAV Bakonszegi sporttáborában,ahol egy hetet tölthetnek el hasonló korú pénzügyőr csemetékkel. Szász József Vámosatya polgármestere értékes könyveket adott át a további helyezetteknek.A délután, dr.Balaska Andreának köszönhetően valóban csodálatos volt,hiszen a messziről érkezettek a Budai Vár megtekintésével egy életre szóló élménnyel gazdagabban térhettek haza.
 
A kitünő rendezésért ezúton mondunk köszönetet a NAV KEKI, a KH, az oktatási központ minden dolgozójának, a Pénzügyőri Iskola vezetőségének. A felkészítő tanároknak köszönjuk odaadó munkájukat,a polgármestereknek hathatós támogatásukat.

Bók   Mihály
főtitkár
 
Gyermekvetélkedő
Utolsó frissités ( 2013. június 05. szerda 22:25 )
 
Vámos Települések Találkozója - Programtervezet
2013. május 09. csütörtök 08:16
Kérem, a nagyobb méretért kattintson a plakátra!
 
Vámos Települések Találkozója - Programtervezet
Utolsó frissités ( 2013. május 09. csütörtök 08:25 )
 
Vámosoroszi készülődik
2013. április 10. szerda 20:50
A VTSZ márciusi közgyülésén nagy meglepetést keltett Végh Endre VÁMOSOROSZI polgármesterének azon bejelentése,hogy  felvállalják a szövetség legnagyobb ünnepének tartott nemzetközi találkozó megrendezését.

A majdnem legkisebb szövetségi település szeretné megmutatni,bebizonyítani,hogy egy igazi közösség pénz nélkül is képes egy ilyen nagyobb „családi” találkozó lebonyolítására. Természetesen számítanak a szövetség, a NAV, és más szervek támogatására is. Az előzetes hírek szerint   igen gazdag kulturális és sport eseményeknek lehetnek részesei a majdani résztvevők. Lesz kispályás foci,sakk , és fogathajtás,és várhatóan nagyon színes lesz a  települések delegációi által nyújtott népzenei műsorok sokaságai is.

Az előkészületek elkezdődtek, lázas szervezés vette kezdetét,készül a település apraja, nagyja,és készülnek a szövetség tagtelepülései is.A mai napon összeült a NAV Észak –alföldi Regionális Vám,és Adó főigazgatóság vezérkara, a PSE elnöke Budapestről érkezett, Vámospércs polgármestere Ménes Andrea,valamint Bók Mihály a VTSZ főtitkára és példa értékű közös szervező munkába kezdtek.

Üde színfoltja lesz a rendezvénynek , az „un” vámkezelő helyek felállítása,ami azt jelenti,hogy csak megfelelő „ vámletét,vámmegfizetés” után lehet a településre belépni.

Már most értesítünk minden érdeklődőt,hogy a 2o13.junius 1-i  Vámos Települések Szövetségének VI. Nemzetközi Találkozóján mindenkit szeretettel és barátsággal várunk.

A végleges programot, és az egyéb tudnivalókat május közepén közzétesszük!

A sikeres rendezvény támogatására felajánlott adományokat szívesen vesszük!

Végh Endre polgármester
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 46 - 50 / 195

Ma 2017. február 22. szerda, Gerzson napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés kupon
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"