JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
A vámosok nagy családjának nemzetközi találkozója Vámosújfalun
2016. július 12. kedd 21:28

Az időjárásnak köszönhetően már június 24-én, pénteken is szikrázó napsütés, és a település lakóinak szeretete fogadta a nemzetközi találkozóra érkező delegációkat. Mindez folytatódott másnap, vagyis július 25-én, melyet színesített a pénzügyőr zenekar zenés ébresztője. A sorra érkező településeket a vámos hagyományoknak megfelelően, a valamikori vámkezelő helyen, (a település határánál húzódó hatlukú hídnál) a betyárok vámszedés céljából megállították. Jadlóczki Lajos Vámosújfalu polgármestere személyesen köszöntötte a vámszedésnél megjelent rokontelepülések vezetőit, majd pálinkával és pogácsával köszöntötték az érkezőket.

 

Utolsó frissités ( 2016. július 16. szombat 12:15 )
Bővebben...
 
Tekerő fináncok a nagy találkozóra
2016. június 28. kedd 20:50
A Vámos Települések Szövetsége 2007.július 27-én alakult Vámosgyörkön. Összesen húsz település csatlakozott hozzá. A "vámos"szót viselő magyarországi és határon túli településből álló szövetség rendszeresen szervez találkozókat, melynek célja a településeken élő polgárok közötti kapcsolatok kialakítása, az egyes települések hagyományainak, kultúrájának egymással történő megismertetése és a települési önkormányzatok közötti segítségnyújtás.
 
2016. június 24-25-26-án a NAV hathatós támogatása mellett kerül sor, - hiszen kezdettől fogva szoros együttműködésben vagyunk a vámszolgálatot irányító és ellátó hivatalos szervezettel-, kilencedik alkalommal a vámos települések találkozójára, melyet ebben az évben Vámosújfalu rendez meg.
 
A szövetség zászlaját központjából, Vámosgyörkről viszi 17 pénzügyőr kerékpárral a nagy találkozó színhelyére Vámosújfaluba. Június 23-án Vámosgyörkre . A Pénzügyőr Sport Egyesület tömegsport szakosztály kerékpárosai az ország különböző igazgatóságairól érkeztek. Így Kecskemétről, Tatabányáról, Székesfehérvárról, Miskolcról akiket  Gedei Zoltán  Vámosgyörk polgármestere és Hám László  a VTSZ elnöke fogadta .
 
Az ünnepélyes est során a köszöntők, illetve finom vacsora elfogyasztása után a hastánc elvarázsolta a meghívott vendégeket, majd a népmese világába röpítette őket, és a vérpezsdítő zumba hozta meg a kedvet az esti táncoláshoz, mulatozáshoz.
 
Másnap az energiát adó reggeli után, ünnepélyes formában átadtuk a szövetség zászlaját, melyet az úton indult útjára rendőri felvezetéssel gyermek-és felnőtt kíséretében a csapat, hogy kerékpárral Vámosgyörk határát maga mögött hagyván, a 250 km távot megtéve,este a  Sajóvámosi gyerekek és kerékpárosok fogadták őket és kísérték az ünnepélyes fogadásra. Itt is ünnepi fogadás és kiadós vacsora várta,miután későig nyúló jó szórakozás.Másnap reggel 8 óra után indultak a sportolók a végső távra, kisérőikkel.
Vámosújfaluba 25.-én délelőtt 10 órára érkeztek meg a találkozó színhelyére.A zászló megérkezése után elkezdődött az ünnepség .
 
Mi vámos települések mindig erős, összetartó, hagyományőrző és hagyományteremtő közösséget alkottunk. Számunkra a településeink többet jelentenek, mint lakóhelyünk. Vámos településnek lenni: életérzés, kultúra, életforma!
Utolsó frissités ( 2016. augusztus 23. kedd 10:26 )
 
Meghívó Vámos Települések IX. Nemzetközi Találkozója
2016. június 21. kedd 15:50
Kattintson a képre a meghívó megtekintéséhez!
 
Jókedvű találkozó, amit vetélkedőnek hívnak
2016. június 02. csütörtök 16:22
A Vámos Települések  Szövetségének  szervezésében, a  NAV hathatós  támogatása mellett került sor/ immár kilencedik éve/  a „vámosi „ iskolák közötti  vetélkedő megtartására, a NAV  római parti oktatási központjában 2o16.május  28-án. Az érkező résztvevőket  és kísérőiket szendvicsekkel  terített asztalok  és  a NAV  KEKI vezetői  fogadták a VTSZ elnökével és  főtitkárával együtt. A  Vámospércsről, Vámosatyáról, Vámosorosziból, Sajóvámosról, Vámosgyörkről, Somogyvámosról, Vámosszabadiból,Vámosmikoláról, Nemesvámosról, Vámosújfaluból, a szlovákiai  Felsővámosról  / Horne  Myto  / , Vámosbalogról / Velky Blh / és a romániai Vámosgálfalváról / Ganesti / érkező csapatok  vidámságban,és rettentő izgalommal várták  a vetélkedő megnyitóját, melyet  dr.Balaska  Andrea  a NAV főosztályvezetője , Kosztyú János  a NAV  KEKI igazgatója  és Hám László VTSZ elnök röviden meg is tett. Vámosatya  polgármestere mint a vándorserleget tavaly elnyert település vezetője röviden méltatta a rendezvényt,külön kiemelte a találkozó stratégiai fontosságát, a fiatalokkal való kapcsolattartást, és  méltatta a NAV felső szintű  vezetőinek a rendezvénnyel kapcsolatos segítőkész támogatását. És elkezdődött a vetélkedő!

Az első részben  a KEKI  munkatársai által összeállított és a „ KÖZTEHERVISELÉS „ elnevezésű anyagból kellett  egy 13 + 1 rendszerű  tesztet  kitölteni, cca 25 perc időtartam alatt.
A vetélkedő második részében ügyességi , sportos számokban / Pl: zsákbanfutás,céllövészet,stb / mérték össze erejüket a csapatok. A gyerekek a  polgármesterek,a felkészítő tanárok és a KEKI munkatársainak  biztatása  mellett hősiesen, igen vidám hangulatban  vették az akadályokat. Jóleső érzéssel  figyelhettük meg,hogy milyen jó  munkát végeztek a felkészítő tanárnénik/tanárbácsik, hiszen a gyerekek  nemcsak az elméleti, hanem az ügyességi kérdésekben is igen nagy felkészültségről  tettek tanúbizonyságot. Látni lehetett,hogy apró dolgokon fog  múlni a helyezések száma.
A VTSZ 2o16.évi Iskolai Vetélkedőjét   Vámosgálfalva / Ganesti /  csapata nyerte, / és ezzel elnyerte  a  NAV egyhetes küzdő- sporttábori  fődíját /, második helyezést ért el Vámosatya  csapata, / ezzel  a helyezéssel elnyerték   a szlovákiai Vámosbalog / Velky Blh / egyhetes  meghívását /, harmadik  helyezett Vámospércs csapata lett ,így ők tölthetnek el  egy szép hetet Somogyvámoson.  Minden csapat egy foci labdát kapott a PSE ajándékaként, és minden résztvevő  névre szóló emléklapot  vehetett át a NAV – tól.
 
Az eredményhirdetést  fényképezés, és egy igen jó hangulatú nagyon finom ebéd  követte.
 
Ebéd  után a társaság  gépkocsival végig  vonult a római parttól a Citadella irányába.Megszemlélhették a  budai Duna partot, a Várkert Bazárt, a gyönyörű  Erzsébet  hidat,melyet a Citadelláról
ismét  lehetett  látni „ kicsinyített „ változatban.  A sikeres parkolás  után  szakavatott idegenvezetővel, a „ vámos történeti múzeum „ munkatársával  Dvorszky Anikóval séta  a szabadság szoborig, miközben a gyönyörű  Budapest különböző részeit ismertette  a résztvevőkkel. Különleges  élmény volt. A rövid egy órás sétát a búcsú követte, ami  emlékezetes  lesz mindenki  számára.   Hamarosan újra találkozunk köszöntéssel  búcsúztak egymástól  a  VTSZ  iskolai  vetélkedőjének főszereplői.

Felejthetetlen nap volt!   
 
Köszönet a NAV vezetőinek, munkatársainak azért,hogy biztosították a szereplés lehetőségét, a polgármestereknek azt, hogy segítették  az utazást, a felkészülést, a felkészítő tanároknak az "időn túli" befektetett energiát.
 
Utolsó frissités ( 2016. június 09. csütörtök 22:00 )
 
További tartalom...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 46 - 50 / 229

Ma 2019. február 22. péntek, Gerzson napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"