JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Pénzügyőr sporttábor 2.0 Bakonszeg
2017. július 24. hétfő 07:57

Idén is eljött a nap, elkezdődött a hagyományos PSE/NAV Bakonszegi táborozás. A tábor tematikája a küzdősport, (boksz, karate, judo, lövészet) de az atlétika, asztalitenisz, foci, csocsó is helyet kapott. A tábor nettó 120 órás (a szervezők részére) volt a fentiek és más programokkal vegyítve.

Július 10-én a Kőér utcai sporttelepről indult a csapat egyik része a közel sem lévő Bakonszegre. Megérkezés követően a többiek is megjöttek és rövid eligazítás, szálláskiosztás után, közel 30 fővel megkezdtük az egyhetes tábort. Szerencsére jó időjárást fogtunk ki, délután már az aktív mozgásé volt a terep. Ezután, vacsora és szabadfoglalkozás következett. A 22 órai takaródóval nem volt gond, mindenki nyugovóra tért.

Másnap reggel a zenés ébresztő után, a testet is felkeltettük egy kis reggeli futás és gimnasztikával. Ezáltal a friss reggeli is jobban esett. A szobarend ellenőrzését követően, Erdei László 3.danos karate mester tartott intézkedéstaktikai bemutatót, majd egy színvonalas edzésen vehettünk rész az irányítása alatt. Még jó hogy ütőpárnánk is volt, mert az egyenes, semi (full) contakt ütések, rúgásokat, így állni tudtuk.

A kitűnő időjárás miatt a délutánt a berettyóújfalui strandon töltöttük. Vacsorára visszaérve, megkezdtük az asztalitenisz és csocsó bajnokság selejtezőit. Este már égett a tábortűz és pillecukor sütés rejtelmeiben mélyedtek el a gyerkőcök, és hát persze, a kihagyhatatlan fogócska. Ezen a napon már nem volt ismeretlen senki egymásnak. Jól épült a csapat. A takaródóval ismét nem volt gond.

Másnap szintén a napi rutinnal kezdtünk. Annyi változás volt az eddigiektől, hogy a hagyományos sípszót néha felváltotta a dudaszó, azaz a hajókürt, ez később hasznosnak bizonyult közel éjfélkor. (de erről később.)

Reggelinél felköszöntöttük, oklevél, csokival a szülinapos Ivettet. A tábori fiúkórus énekelte el a „Boldog születésnapot”, a refrénbe már az egész csapat beszállt. Jó hangulatban kezdődött ez a nap is. A délelőtti küzdősport edzés során, három csapatra osztottuk a társaságot és köredzésszerűen zajlottak, boksz, karate és a sportágspecifikus erősítés.

Délután járőrversenyt szerveztünk. Járőrvezetők lettek kijelölve, a járőrök véletlenszerűen kerültek egy-egy teambe, csapatépítésként. 4 járőrcsapat indult harcba a kupákért. Ászok, Újonc pénzügyőrök, The slump God’s és a Vérfarkasok.

A nulladik feladat a zászlók elkészítése volt. Tetszetős lobogók születtek. Ezután indulhattak a csapatok az állomáshelyekre a feladatok leküzdésére.

Volt légfegyveres lövészet, dobó, fújó számok, vízi pisztoly lövészet valamint elméleti tudáspróba is. Ezen felül részt vehettek „kapura rúgás”, „bombakeresés”, „gránátdobás” számokban is a próbázók. Vízhordás a keleti főcsatornából történt, azt hogy mivel, inkább nem írom, mert azóta is keresik a folyóban. A feladatok leküzdése után, kis pihenőt tartottunk, bevártuk az összes csapatot és kezdődött a kötélhúzó verseny, illetve a medicinlabda dobószámok. A fújó versenyszámnál, mindenki megkapta a saját felfújt NAV labdát. Előző nap a pisztolyokat, egy-egy csokoládé munícióval szintén tulajdonukba vették.

Az eredményhirdetésre mindenki jól eső érzéssel telepedett le a tűzköré. Minden csapat kapott kupát, a tagjai csokoládét, a szünetben meg jégfagyival ismertük el, hogy teljesítették a kiírtakat, végül a megérdemelt Pénzügyőr pólót is átadtuk. Megjegyzem, hogy majd mindenki rálépett a „bombára”, bár ez most csak pontlevonással járt, ezen még javítani kell. A vacsora elfogyasztása utána fogó-bújócska ment takaródóig.

A csütörtöki zenés ébresztő, futás és reggeli, valamint a szobarend ellenőrzés után, a délelőtti edzésre letettük a puzzle tatamikat. Időközben leért Pestről a PSE judo-edzője, Kobza Miklós, aki egy érdekes, jó hangulatú edzést tartott. Ebben azért mások is voltak, mint karaténál és boksznál, itt test-test elleni közvetlen kontaktus is kialakult, akár fiú, lány közt is. Egymást úgy pörgették, mint a táncosok, de vízszintesen. Miki egy érdekes „shangoku” technikát is bemutatott, lényege, hogy bármi lehet belőle, leszorítás, fojtás, vagy karfeszítés. A gyerekek persze csak egyszerűbb fajtákat gyakorolták egymással, illetve egy kis eséstechnikát is átvettek. Az egész edzés játékos jellegű volt, így még jobban elvezték a mozgást.

Ebéd után a Morotva tanyára mentünk bobozni. Egy kört fizettünk be, de közkívánatra megdupláztuk, közben egy-egy üdítőt is kaptak a fiatalok. A focisták igényeit kielégítve a mellette lévő műfüves pályát is kibéreltük. Az egész gyerekhad egy szoros- izgalmas mecset játszott. Itt jegyezném meg, hogy a VTSZ (Vámos Települések Szövetsége) 6 gyermekkel és egy tanárral képviselte a szervezetet. Talán nem volt véletlen, hogy a Sajóvámosiak nyerték a NAV/VTSZ versenyt. A felkészítő tanáruk, Csáki Tamás, nagy segítséget jelentett a tábor egész hetében is. A foci valamint pingpong versenyt is Ő vezényelte le. Szép munka volt. Köszönjük neki.

Eközben a táborban maradt felnőttek, Horváth András és Horváth Bernadett, a meglepetés vacsorát készítették elő. Babgulyást bográcsban és frissen sütött gofrit csoki öntettel. Mondanom sem kell, milyen élmény volt mindannyiunk számára. Nagyon jól sikerült, finom étek volt, még másnap is inkább azt ettük, mint a hozottakat. A vacsora előtt a pingpong és csocsó döntök zajlottak. Közben a tábortűz is újra felizzott és jó hangulatban telt az este, vízibomba csatával. A tűzhöz végül már csak ujjnyi vastag faágakat kértünk, ami nem minden esetben jött össze. De mint a gyerekek megmagyarázták, nem lett megmondva, hogy kinek az ujjához legyen méretezve. Jó poén volt, ez jellemezte is az egész tábori időszakot.

A szokásos takaródó is megtörtént, bár ez már nehezebben ment, talán a bab vagy éreztek, hogy van valami a levegőben? (Nem tudom, de bejött...)

A házak esti ellenőrzése során kiderült, hogy a lányok, eltűntek. Először azt hittük, hogy csak máshol vannak, netán mosogatnak? De kiderült, hogy nincsenek a tábor területén.

Ekkor már elmúlt 23 óra. Ezért, mint a tábor ügyeletes vezetője, riadót rendeltem el. Ekkor szólalt meg ismét a hajókűrtszerű sűrített levegős harsona, egymás után 5x. Az 5 dudaszó lélektaninak bizonyult, első hármat még beleálmodták, de 5-re már mindenki felkelt és álomittasan jelent meg a tűzrakó helynél, bár ekkor csökkent kicsit népszerűségem.

Ismertettem, hogy valószínű lányrablás történt. Kisebb morgolódás után belátták, hogy mi a feladat. A táborlakókat 4 fele osztottuk, 3 csapat ment ki terepre, a falu, az erdő és a csatorna felé. A 4. bent maradt, őrizte a tábor és a tüzet. Mondanom sem kell, hogy a rövid, de annál nagyobb hangorkán miatt a falu összes kutyája is felébredt, de legalább vadállatok nem voltak az úton, hacsak a járőrverseny vérfarkasait nem hívom annak.

Nagyon szép csöndes, csillagfényes éjszakán meneteltünk 3 irányban, míg végül meglettek a lányok. Persze ekkor derült ki, hogy az éjszaki riadó egy megrendezett esemény volt, a lányok sem egyedül mentek, hanem kommandós kísérettel. A csapatok néha egymást is megijesztették az éjszakában. Ezután már senki sem panaszkodott, hogy felriasztottuk a tábort. Jó buli volt, másnap is előjött egy-egy éjjeli tréfa.

A csapatok beérkezése után megköszöntem a feladat sikeres teljesítését, másnap nyomravezetői díjakat adtuk át a résztvevőknek. Végül a riadó lefújása, a tűz eloltásával ért véget az éjszakai esemény. Nagy füst volt, és a füstöt színes fényekkel világították meg, csodás látvány volt. Többen azt sajnálták, hogy ilyen hamar meglettek a lányok. Tetszett nekik az éjszaki égbolt alatti menetelés, népszerűségi indexem talán visszakúszott.

Pénteken, bár aznap feküdtünk le, de a reggeli mozgás sem maradt el. Délelőtt a hosszú- és rövid- távú futó számokat rendeztük meg. Ez egy illetve két hidat jelentett, egy híd oda kb.1000 méter. Utána az egyéni lövészversenyt bonyolítottuk le, itt köszönném meg a NAV Bevetési Igazgatójának az eszközök biztosításához és kollégánk, sporttársunknak, Málik Attilának a táborhoz nyújtott segítségét.

Ebéd után, megérkezett Hám László úr a VTSZ elnöke is, a táborzáró ceremóniára. A záráson Gombár Gábor táborvezetővel együtt értékeltük az egy hetet és kiosztottuk a megérdemelt, teljesítéshez kötött okleveleket, érmeket, illetve a sportversenyekre a díjakat és a segítők részére egy- egy emléktáblát.

A legnépszerűbb táborozó díját Ivett kapta, ez rendszerint a táborlakók szavazat alapján történik, de most egy új metódust alkalmaztunk. A legtöbbször elhangzott név alapján lett ő. Ehhez hozzátartozik, hogy volt más is, András, de őket nem lehetett így megítélni, mivel 4 András nevű is volt a táborban.

A ceremónia után tombolát sorsoltunk, a jegyek egy része a futóversenyen célba érkezők kapták, a többit a mezőn elrejtve kellett megtalálni. De mindenki nyert tombolát végül.

Délután még egy edzést iktattunk be, egy kicsit küzdhettek a gyerekek, sportbírók felügyelet mellett. Az esti tábortűz sem maradhatott el, amit 22-kor eloltottunk és ezzel zártuk a napot és a tábor.

Másnap reggeli és egy kis ejtőzés után hazaindult a csapat. Így utólag is, és a beérkező vélemények alapján is kijelenthető, hogy egy csodás, élményekkel dús nyári hetet tölthettünk el pénzügyőr tábori körülmények közt Bakonszegen.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Köszönet illeti a PSE és NAV vezetését, valamint a Sajtó és Kommunikációs Főosztályt a segítségért, illetve a segítőket, a Küzdősport szakosztály tagjait és azokat, akik a tábor létrejöttéhez hozzájárultak és bárminemű segítséget nyújtottak.

HAJRÁ PÉNZÜGYŐR!

Zachár Attila

Kattintson erre a hivatkozásra a kapcsolódó képgaléria megtekintéséhez >>

 

Utolsó frissités ( 2017. július 24. hétfő 08:17 )
 
Vámos Települések Szövetségének találkozója 2017 , egy kerékpáros szemével !
2017. június 21. szerda 07:27
Idén 10. alkalommal rendezték meg a VTSZ települések közös nemzetközi találkozóját. Az esemény kezdése, Vámosmikolán a három vezető, (Dr. Minya Mihály dandártábornok, Hám László, Bárdi Alex), pisztolylövésére indult a NAV/PSE közös csapata, Gombár Gábor ezredes vezetésével, a helyi gyerekekkel együtt, kerékpárral vittük magukkal a VTSZ vándorzászlaját Vámosgyörkre.
A csapat névsora : Gombár Gábor,Zachár Attila,Pintér Csaba,Dr.Turcsányi Zsolt,Kiss László és Kiss Lászlóné,Ladányi Olivér,
Dávid Csaba , Rózsahegyi Zsolt,Szilbereki János, Halász Csaba,Palatka Zoltán, Miskolczi Nándor és Zachár Richárd.
Arató Csaba hivatali elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni, de
  maga helyett  küldött zsák frissen szedett zöldpaprikát köszönettel
vettük. Ez igazi sportemberi tett volt. Ezek azok a cselekmények amik igazi csapattá kovácsolták a NAV/PSE/Tekerő Fináncok csapatát.
Egy kicsit részletesebben az eseményről, mert megéri: 

Előző nap érkeztünk Vámosmikolára, ahol már vártak minket és pár szóban bemutatták a települést, illetve a szállás elfoglalása után finom vacsorát is prezentáltak részünkre. Másnap a laktató reggeli után a főtérre mentünk és indult a menet a fent részletezett módon. A látványos, dimbes-dombos útvonalon haladtunk részben a Duna mentén, kisebb pihenőkkel tettük meg a távot. Jó tekerés lett, az időjárás is velünk volt.
Péntek este a Vámosgyörki művelődési házban fogadtak minket és bevontak a vámosszövetség találkozójára érkezők és részünkre adott zenés vacsoraestbe.. 

Szombaton a helyi gyerekekkel közösen értünk be a VTSZ jubileumi eseményére és adtuk át a Vándorzászlót a települést képviselő népviseletbe öltözött gyermek részére.
Az esemény azért is egyedülálló volt, mert egy emlékművet is avattak, rajta az összes Vámos település címerével amit meg is áldottak. 

A Pénzügyőr Zenekar felvezetésére megindult az ezres nagyságrendű Vámos sokadalom a helyi közösségi térre. Itt több NAV és egyéb szervezet vezetője megjelent. A VTSZ vezetése elismeréseket adott át, illetve kiemelték a vámosok összefogását. Nincs még egy ilyen szakma, ami ennyire szívén viseli hivatását és ennyi Vámos település az országban és a határon kívül. Valóban ez egy kuriózum, köszönhető a Vám- és Pénzügyőrség és most már a NAV vezetőségének, illetve Bók Mihály és Hám László uraknak is. A Kormányt, Szabó Zsolt az NFM államtitkára képviselte, aki beszédet mondott.
   
Az esemény ebéddel és művészek fellépésével folytatódott, a fellépők alatt a helyiek színvonalas, művészi műsorát értem. Nagyon jól sikerült, zenés, táncos előadásokat láthattak a vámos Rokonok és a megjelentek. (ezt azért is írom így, mert a köszöntő beszéd is ezzel a szimpatikus megszólítással kezdődött).
 
A rendezvényen első ízben megjelent az IPA/NAV szervezete is. Elnökünk, Polcz Attila dandártábornok, meginvitálta a kerékpáros csapatot is egy finom babgulyásra amit a rendvédelmi baráti szervezet tagjai készítettek és/de ami a legfontosabb együttműködési megállapodás is született a VTSZ-el. 
A Bevetési Igazgatóság is eljött, Dajka András ezredes, igazgató és kollégái airsoft lövészetet biztosítottak az érdeklődök számára, délután a speciális bevetésiek látványos bemutatót tartottak. 
A Pénzügyőr Sportegyesület, a VTSZ iskolai versenyt nyert csapata, a tanárukon felül, még 2 Vámosgyörki gyermek részére adott ajándékként helyet az egyhetes nyári gyermek sporttáborban, Szabó Károly vezérőrnagy jóvoltából.
Délután, este számos érdekes szakmai és egyéb programok, kiállítások, koncertet is láthattak a megjelentek. Nagyon jó volt a hangulat mind a 3 napon át, bárkivel is találkoztunk, igazi baráti-vámos közeg volt érezhető a településeken.

Színvonalas esemény volt, méltó a jubileumi évfordulóhoz. Gratulálunk a szervezőknek.

Köszönjük, a meghívást és külön köszönet minden rendező felé, illetve a VTSZ vezetőinek. 

Hajrá Vámosok és Vámosiak!
Zachár Attila
 
 
Vámosi települések találkozója
2017. június 19. hétfő 07:19

Vámos települések találkozója
(dr. Juhász István)
A hét végén, június 16-18-án tartotta 10 éves, jubileumi találkozóját a Vámos Települések Szövetsége. Az esemény főnapja, 17-e, szombat volt. A rendezvényre nagy erőkkel vonult ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is.

A Vámos Települések Szövetsége (VTSZ) 2007-ben alakult. A Szövetség összetartó „ereje”, hogy minden tagtelepülésnek a nevében szerepel a „vámos” kifejezés, ez egyébként feltétele is a csatlakozásnak.
A „vámos” kifejezés utal arra is, hogy a településen a középkorban meghatározó volt a vámszedés. Ez jelenthetett hídvámot, révvámot, gyepűvámot, vásárvámot, de azt is, hogy kereskedelmi forgalomban kitüntetett szerepet játszó harmincadvámot szedhetett a község vagy város.
A Szövetségnek jelenleg húsz tagtelepülése van, többségük magyarországi, de van tagszervezet a Felvidékről (Szlovákiából) és Erdélyből (Romániából) is. Tagok a következő települések:
Felsővámos - Nemesvámos - Sajóvámos - Somogyvámos - Vámos
Vámosatya - Vámoscsalád - Vámosfalva - Vámosgálfalva - Vámosbalog
Vámosgyörk - Vámosladány - Vámosláz - Vámoslucska - Vámosmikola
Vámosoroszi - Vámospércs - Vámosszabadi - Vámosudvarhely - Vámosújfalu

 A Szövetség megalakulását (10 évvel ezelőtt) támogatta a Vám- és Pénzügyőrség is, ezt a partneri kapcsolatot az APEH-hal való egyesülés után a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is fenntartja. A partnerség nem csak azt jelenti, hogy a NAV elvi támogatást nyújt a szervezetnek, hanem szakmai támogatásban is részesíti, illetve a rendezvények feltételeihez is aktívan hozzájárul, valamint a Szövetség rendezvényein is részt vesz.
Külön is kiemelést érdemel a Pénzügyőr Zenekar, amely a felvonulást zenével vezette fel, az ünnepségen az alkalomhoz illő zenét (Himnusz stb.) játszott, majd kora délután a zsúfolásig megtelt templomban adott nagysikerű koncertet. A jó hangulatú rendezvények az éjszakába nyúlóan folytatódtak.
A felavatott emlékmű. Jobb oldalon Hám László, a VTSZ elnöke.

 A háromnapos rendezvénynek fél ezret meghaladó résztvevőveje volt, és az ilyenkor szokásos programok szerepeltek: emlékműavatás, felvonulás, kitüntetések, oklevelek átadása, együttműködési megállapodások aláírása, néptáncbemutató, gyermekprogramok, korhű ruhákba beöltözés, fényképezkedés. Az ünnepségen a kormányzat képviseletében Szabó Zsolt államtitkár mondott köszöntőt. Természetesen a vidám hangulatot finom ételekkel és jóféle innivalókkal is megalapozták a résztvevők. Az áfa- és jövedéki szabályok betartásáról a NAV gondoskodott.
Külön említést érdemelnek a szakmai programok. A NAV Merkúr Bevetési Egysége tartott bemutatót, vámtörténeti kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők, illetve a délután folyamán szakmai konferenciát rendeztek, amelyen adó- és vámtörténeti, illetve helytörténeti tartalmú előadások szerepeltek. A hét előadásból három kifejezetten adótörténeti ismeretekkel bővítette a résztvevők élményanyagát. A további előadások keretében helytörténeti, régészeti ismeretek hangzottak el.

 Igen érdekes volt Dr. Szabó József János hadtörténész előadása, amely a Beregben lévő Vámosatya történetéről szólt, kiemelve, hogy a középkorban komoly hadászati jelentősége volt a település vára (Büdy vár) birtoklásának, illetve a település kilenc hídja jó bevételi lehetőséget (hídvám) biztosított a vár urának (a Tiszántúl vízrendezése miatt ma már csak egyetlen kőhídja van a községnek, hídvámot pedig már nem szednek, a településen élők igen nagy sajnálatára). Számomra a másik emlékezetes előadást Vanderer Ferencné Ili tartotta, aki a somogyvámosi Pusztatornyot mutatta be, a soha fel nem szentelt épületet, amelyhez Koppány vezér néhány története is kapcsolódik.
A harmadik adótörténeti előadást e cikk szerzője tartotta, áttekintést nyújtva a vámtörténelemről.

A kitüntetettek méltatása:

2017-ben az arany kitűzőt kapja:

Lántg-Miticzky András őrnagy fotóművész. Rendezvényeink elmaradhatatlan megörökítője, a Pénzügyőr lap főszerkesztője.  Munkássága egy jelentős része szövetségünk életének dokumentálása. Kiadványaink  képanyagának összeállítója. Szövetségünk életéről a Pénzügyőr lapban is rendszeresen jelennek meg képei.2012-ben az ő kezdeményezésére született meg a vámosok falinaptára, melyen a 12 hónapot egy-egy településünk jellegzetes képe ábrázolja. .

A szövetségünk életéről készült fotókiállítását a közösségi ház folyosóján elhelyezett táblákon tekinthetjük meg.   Köszönjük, ezt az elhivatottságot , melyet 2017 június 17.-én a szövetségünk arany kitűzőjével kívánunk megköszönni .

Nagy László a Kunság szesz zrt. vezérigazgatója. A cég kezdettől fogva nagy figyelmet fordít szövetségünk rendezvényeire. Szinte minden rendezvényünk támogatója. Vízzel, és égetett szeszesitalokkal  és személyes jelenlétével támogatja összejöveteleinket. Mindig különleges élmény a Kunság szesz zrt mézes pálinkáit,  Mátyás pálinkáit és barack pálinkáit  kóstolgatni. Az első olyan kitüntetett, aki a civil szférában dolgozik és értünk sokat tesz. Köszönjük neki ezt a hozzáállást és további munka sikereket és  jó egészséget kívánunk.

Vámosgyörk  kultúrájáért

Dr. Balaska Andrea ezredes főosztályvezető.
Szövetségünk megalakulásától kezdve aktívan szervezi szövetségünk kapcsolatát a vám és Pénzügyőrséggel, és az átalakulás óta a NAV-val.
Szerves összekötő a NAV felső vezetése és szövetségünk vezetői között. Minden rendezvényünk csodálatos háziasszonya,  A Virág János énekkari  verseny  és a vers és mesemondó találkozó zsűrijének tagja.

Szövetségünk egyik legjobb támasza. Vámosgyörk  kultúrájának érdekében évente közreműködik a  kórus és vers és mesemondók találkozóján.
A  polgármester   ezt a komoly munkát a Vámosgyörk kultúrájáért  elismeréssel köszöni meg.

Kosztyu János igazgató úr
Szövetségünk első találkozójától kezdve minden rendezvényünk részese volt, engedélyeivel hozzájárult a pénzügyőr zenekar fellépéseihez, melyeket a vámosgyörki Mindenszentek Templomban évente adtak.
Minden rendezvényünk előtt meggyőződött a területek adta lehetőségekről. Ötleteivel,tanácsaival  hozzá járult sikeres rendezvényeinkhez. Vámosgyörk polgármestere ezt a hosszú távú a településünk érdekében kifejtett  munkát a Vámosgyörk kultúrájáért elismeréssel köszöni meg.

Habókné Pacsai Mariann A Visontai Kovách László Katolikus Ált. Iskola művésztanára
A 10 éves emlékmű elkészítésében óriási munkát vállalva egyedül készítette el az emlékműre kerülő vtsz logót és a 23 címert. Tanárok,tanulók és segítők keze munkája a címerek festése és kontúrozása. Szervezte és koordinálta a készítést és kivitelezést. Az időt álló és nagy szakmai tapasztalatot igénylő munkát a polgármester egy tárgy jutalommal kívánja megköszönni.
Vámosiak Szíve.

Bók Mihály úr.
Szövetségünk főtitkára a kezdetektől szerves és elválaszthatatlan tagja szövetségünknek. Mindenki Misi bácsija évente több alkalommal látogatja meg tagtelepüléseinket,ott mindenkivel a rég jó rokoni kapcsolatot ápolja. Személyes kapcsolatai révén a legfontosabb kapocs a NAV és szövetségünk között. Valódi főtitkár, aki mindent megszervez, mindenhová elmegy ,mindent megbeszél és értesít. A motorja szövetségünknek. A vámosok és a vámosiak mind olyan csupa szívű emberként ismerik, aki megy-jön, hoz-visz, szervez élő készít és megvalósít.

A Hám Eszter által létrehozott Vámosiak közössége részére létrehozott egyszeri  díjat az adományozó felkérésére Ménes Andrea Vámospércs polgármestere,. Csúr Tibor Vámos Balog polgármestere, és Balog Elemér Vámosgálfalva polgármestere  adja át a vámosiak közössége nevében.

Az alkotás a Partiumból származó és Margittán született Gáspár Géza  1996 óta Detken dolgozó és Floridában élő szobrászművész és keramikus keze munkája. Az emberi szívet mintázó alkotás különleges látásmódról ad tanúbizonyságot. Felvillantva annak sokszínűségét és nagyszerűségét. A szívvel munkálkodó ember szerteágazó és mindig egy tőből fakadó örökmozgó és működő sokrétűségét, színességét .Az alkotás rakott technikával készült, mely különleges színárnyalatot és felületet biztosít az alkotásnak. A művész kiemelkedő munkái, a MOL szíve és a szent Borbála megformálása.

A NAV által kitüntettek
A kitüntetéseket  Polcz Attila dandártábornok a NAV  rendészeti szakfőigazgatója adja át Hám László vtsz elnök és Bók Mihály főtitkár  A  vtsz  10 éves fennállása óta kifejtett együttműködő munkájukért a NAV üvegből készült gyémántplasztikáját kapják  belső beírással díszdobozban.  A NAV arany oklevelét kapta Csúr Tibor Vámos Balog polgármestere és Pavel Greksa Mytna polgármestere a hosszú időn keresztül végzett segítő együttműködésért.

Ünnepi beszéd 2017. június 17.
Kedves rokonok!

10. éve annak, hogy itt Vámosgyörkön összejöttünk először, hogy megismerkedjünk egymással.  2007 januárjában  a keresgélés és próbálkozás meglepő módon kivétel nélkül minden település vezetője pozitívan fogadta közeledésemet. Több polgármester nagyon helyeselte a kezdeményezést, hiszen már ő is gondolkodott ezen. Igazán nagy volt az örömöm mikor  Nagy János altábornagy a VPOP parancsnoka is érdeklődéséről adott tanúbizonyságot és meghívta a településeink vezetőit február elején Budapestre a Mátyás utcai klubba, ahol is először találkoztunk mi település vezetők . Az első találkozásunk is olyan volt, mint akik már régen ismerik egymást. Közösen elhatároztuk, hogy megalakítjuk a vámos települések szövetségét. Szövetségre léptünk mint annak idején a magyar törzsek. Megrendeztük az 1. országos találkozónkat 2007 június 1-3.

Azóta sok víz lefolyt a vámosgyörki Rédei nagy patakon , esetenként talán több is mint kellett volna.
Az elmúlt 10 év nagyon sok szép és emlékezetes rendezvényt adott e széles tagságnak. Időközben szövetségünk nemzetközivé vált , hiszen szlovák és román testvértelepüléseink is csatlakoztak. Így hát a Kárpát-medencében jelenleg megtalálható vám-os névelemet tartalmazó települések 90 %-a tagunk.
Mint tudjátok évente három rendszeres találkozónk van, melyben gyermekvetélkedő, énekkari és mesemondó találkozó és  számozott nemzetközi találkozónk van.

Nem kívánom  részletezni találkozóink hangulatát, milyenségét,sikerét. Egy biztos, hogy a rendező települések apraja-naggya  kivette a részét a szervezésből, lenbonyolításból . Mindenki a találkozók hevében égett. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy mindent beleadtak, hogy méltó képpen fogadhassák a messzi tájakról érkező rokonokat.

A 10 év együttműködésének gazdagságát több számadat is jól fémjelzi. Így pl. a nagy országos és nemzetközi találkozók beszédes számadatai a következők:

2007 Vámosgyörk     1100 fő

2008 Nemesvámos     2500 fő
2009 Vámospércs      4300 fő

2010 Vámosgálfalva  12000 fő

2011                                -

2012 Sajóvámos         2500 fő

2013 Vámosoroszi     2200 fő

2014                               -

2015 Mytna                1800 fő

2016 Vámosújfalu      2300 fő vett részt.

A 10 gyermekvetélkedőn 800 vámosi gyerek és kísérőik vettek részt, akik megismerkedhettek a vámosok  és az adózás történetével és játékos formában ismerkedhettek meg a pénzügyőri és adózási munkával. A korábbi versenyen részt vevő gyerekek közül, már van, aki azóta felnőttként a NAV kötelékében szolgál.

A kórustalálkozókból bár csak azon települések tudnak részt vállalni, ahol kórus működik. Számuk 15, műsoraikban helyt kaptak a környék hagyományos dalai, nagy sikert aratva a hallgatóságban. A 6 rendezvényen összesen 1412 énekes és kísérőik vettek részt.

Az 5 vers és mesemondó találkozón összesen 97 kisiskolás gyermek és felnőtt mutatta meg tudását. Az életkor tekintetében 60/40% a megoszlás a gyermek versenyzők javára a felnött indulókkal szemben. Különleges színfoltjai a versenyeknek, a szűk környezet által megőrzött mesék, annekdóták  közzététele, amit egy CD lemez örökítet meg.

A találkozókat követő, vámosgyörki mindenszentek templomi koncertek a Pénzügyőr Zenekar magas színvonalú előadásában különleges élményt jelentenek mindenki számára. A 6 alkalommal több mint 1500-an hallgathatták meg ezeket a koncerteket, melyről a egri Szent István rádió készített hangfelvételeket, amit a rádióban sugároztak.

A 10 év rendezvényeit mintegy 32500 vendég látogatta, tehát a 10 év majd 33000 felnőttet és gyermeket „mozdított meg”, ismertetett meg egymás értékeivel, történelmével, hozott közel településeket itthon és a szomszédos országokban is, teremtett őszinte barátságokat.

Beszédes adalék, hogy a tagtelepülések lakóinak összlétszáma kb. 25400 fő.

Nagyon érdekes színfoltja volt rendezvényinknek, amikor a Pénzügyőr Sport Egyesület Tömegsport szakosztályának kerékpárosai a nagy találkozók előtt egy távolabbi vámos településről indulva a találkozó tiszteletére esetenként több száz kilométert kerékpározva hozták a szövetség zászlaját és a megnyitón átadták a rendezőknek. Ez most is így volt. Vámosmikoláról tegnap indult 15 fős társaság becsülettel  kerekezte a 160 km- ert. Számukra ,akik a NAV kötelékében vámosként dolgoznak nagy kihívás és felejthetetlen élmény a túrán való részvétel. Mindig szívesen és örömmel jönnek. Ők már egy összeforrott jó csapat. A túrázók kíséreteként a településeink kiválasztott kerékpárosai fogadják, kísérik őket.

2010-ben szövetségünk díjat alapított azon személyek részére, akik munkájukkal nagyban segítik a szövetség munkáját. Kitüntetettjeink között a Vám és Pénzügyőrség, valamint a NAV felső vezetői találhatók .Így Nagy János vezérőrnagy, Dr. Balaska Andrea ezredes , Szabó Károly vezérőrnagy,Kosztyu János KEKI igazgató, Dr. Asztalos Gézáné KEKI ny. igazgató, Kapi Horváth Ferenc ezredes karnagy a p.ü. zenekar vez..karnagya. Tarnai Tamás őrnagy,.

Meg kell említenem a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetségét, melynek tagvállalatai rendszeres támogatásban részesítik szövetségünket. Mostani rendezvényünk sem lehetne ilyen színvonalú nélkülük. 21 tagvállalat támogatja valamilyen formában rendezvényünket. Köszönet a szövetség társelnökének Bók Mihály úrnak, aki a mi főtitkárunk is, Aki teljes szívvel és odaadással viseli mind két szövetség búját, baját, örömét, boldogságát.

Mostani találkozónk anyagi bázisát a vámosgyörki önkormányzat és a vtsz biztosítja.

Idő közben szervezetünk tagtelepülései szoros kapcsolatot ápolnak a NAV megyei igazgatóságaival és megújítják korábbi együttműködési megállapodásaikat. Így történt ez Szabolcs Szatmár-Bereg Megyében, Borsod –Abaúj Zemplén megyében,Hajdú-Bihar Megyében és Most aláírásra kerül Vámosgyörk és a NAV  Heves Hegyei Igazgatósága között. A többi megyében is folyamatban vannak az együttműködési megállapodások előkészületei.

Ma nagy megtiszteltetés éri a  vámos településk szövetségét, mert az IPA  International Police Association Magyar Szekció Nemzeti Adó és Vámhivatali Szervezet és a Vámos Települések Szövetsége közötti együttműködésről szóló Együttműködési Megállapodást írunk alá.

Ez a megállapodás lehetőséget biztosít tagtelepüléseink és az IPA magyar tagozatának közösen való megjelenésére, egymás rendezvényein való bemutatkozásra egymás életének : kultúra, művelődés, sport, oktatás, nevelés, felvilágosítás, egészségmegőrzés, idegenforgalom  terén való együttes és kölcsönös előnyökön nyugvó bemutatkozásra.
Nagy lehetőség előtt álunk, amit tartalommal megtöltve mindkét fél számára nagy előnyöket jelenthet.

Kedves rokonok!
Rendezvényünk programjait úgy válogattuk össze, hogy minden gyöngyszem ragyoghasson. A legkisebbektől a legnagyobbakig. Találkozónk egyben a vámosgyörkiek falu napja is azzal a céllal, hogy szélesebb körben lehessen ismertségeket, barátságokat kötni. A Virág János énekkari verseny  és a vers és mesemondó találkozó ebben az évben elmarad és műsoraitokat a délutáni programba építettük be. Remélem, hogy minden fellépő a tudása legjavát hozza elénk bizonyítván, hogy nagyon sok gyémánt él településeinken Nagyon jó szórakozást és kellemes időtöltést, új ismeretségeket és barátságokat kívánok .

Isten áldja a vámosokat és a vámosiakat.

 A kapcsolódó képgalériát ide kattintva érhető el >>

Utolsó frissités ( 2017. augusztus 07. hétfő 07:47 )
 
Vámos Települések Szövetségének 10 éves , jubileumi nemzetközi találkozója
2017. június 16. péntek 13:35

Tisztelt  Olvasó

Honlapunkon részletesen bemutatásra kerül a Vámos Települések Szövetségének

10 éves , jubileumi nemzetközi találkozója. Bemutatjuk a résztvevőket, a programokat,

a környezetet, de a rendezvény támogatóiról általában nem sokat lehet olvasni.

 

Az köztudott, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatal támogatása nélkül nem lehetne színvonalas,

nemzetközi vámos találkozókat szervezni. A PÉNZÜGYŐR  ZENEKAR , a  Bevetési  Igazgatóság,

a Központi Irányítás támogatása nélkül bizony nagyon nehéz lenne a szervezők helyzete.

 

A hazai vámszakmai egyik legnagyobb érdekvédelmi szervezete, /  Vám, Jövedéki és Adóügyi

Szolgáltatók Szövetsége,  --VJASZSZ -- /illetve tagságának jelentős része is – hasonlóan a NAV-hoz –

úgy gondolta, gondolja ,hogy a vámos hagyományok ápolása, a régmúlt szakmai sikerekre való em-

lékezés a mai  vámügynökségek számára is fontos üzenetekkel bírnak, ezért  a rendezvényt mindenki,

a lehetőségei szerint támogatta.  Ez a különleges  összetartás  elősegítheti  a magyar vállalkozások, a

hátrányos helyzetű  Vámos Települések piaci versenyhelyzet erősítését, a  turizmus fellendülését, és

erősíthetik  a  jogkövető magatartást a  vállalkozási szférában.

A rendezvény  VJASZSZ – os támogatói :

AD  INTRADE  ÉS  SERVICES  KFT                                                       CAR – REC NONPROFIT  KFT

DEUTSCH PÁL  ev./ Kisvárda                                                              EUROSPED  ZRT

Fekete és Fia Üzleti Tanácsadó Kft                                                   HAMAR  BARKÁCS KFT

HOFFER  KFT                                                                                         HYPERLOGIC  KFT

                                       Dr. KUTASSY   ÜGYVÉDI   IRODA

KUNSÁG  -  SZESZ  SZESZIPAI  ZRT                                                     LAGERMAX  AUTÓTRANSPORT  KFT

                                      MAGÓ  JÁNOS  ÉS  MAGÓ  JÁNOSNÉ /  NAGYKÁTA

MB 2001 VÁMÜGYNÖKSÉG                                                               MILLESENCE  KFT

PANNON  AIR  CARGO                                                                        PROTOS  KÜLKERESKEDELMI ÉS

                                                                                                                KÖZVÁMRAKTÁROZÁSI  KFT

RECYCLOMED NONPROFIT KH  KFT                                                 ROYAL -  SPED  ZRT

SETINO  HUNGARY  KFT                                                                     SIOEXCISE  KFT

XI  RONG  KFT                                                                                      VARGA ÉS  TÁRSAI  KFT

 

VÁM  SERVICE  KFT                                                                            VÁMCO  VÁMÜGYNÖKSÉG

VÁM – SZAKÉRTŐ  KFT                                                                      ZEBRA – NEO  2014  KFT

VÁRDA -  VÁM  KFT                                                                            VENTUM  KFT

 

A támogatások hozzásegítették a VTSZ-t ahhoz , hogy a közel 540 vendég  a rendezvény

után azt mondhassa,  a  vámos  hagyományok ápolása jó kezekben van, ezt  őrizni kell.

Utolsó frissités ( 2017. június 18. vasárnap 17:05 )
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 46 - 50 / 251

Ma 2020. április 09. csütörtök, Erhard napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"