JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Minden vámos és vámosi rokonunknak nagy szeretettel kívánjuk: Bók Mihály és Hám László
2017. december 27. szerda 11:39

Minden vámos és vámosi rokonunknak nagy szeretettel kívánjuk: Bók Mihály és Hám László

 
Nav tábor 2017. Július 24.-27.
2017. augusztus 07. hétfő 07:34
2017-ben immár negyedik éve van rá lehetőségünk, hogy a NAV dolgozóinak gyermekit egyhetes Ökotáborban láthassuk vendégül. Nagyon örülünk annak, hogy vannak olyan gyermekek akik már többször ellátogattak hozzánk,igazi visszatérők. A táborral azt szeretnénk elérni, hogy a hozzánk érkező gyerekek megismerjék a szatmári tájegységre jellemző, szokásokat, ételeket, nevezetességeket. Célunk, hogy olyan élményekkel gazdagodjanak, amelyre majd felnőttként is szívesen emlékeznek vissza. Sajnos az időjárás közbe szólt, ezért a tervezett programokon változtatnunk kellett. Ennek ellenére mindent megtettünk, azért hogy a gyerekek ne unatkozzanak. A közös kirándulásokat, fürdőzéseket a gondtalan jókedv és a vidám hangulat jellemezte. A táboroztatás megvalósításában, gondtalan lebonyolításában jelentős szerepet töltöttek be a helyi fiatalok, a diákmunkások akik kísérőkként vigyáztak a gyerekekre, valamint a helyi Idősek Klubjának dolgozói akik szabadidejüket feláldozva főztek a gyerekekre.

1.nap Hétfő

Délelőtt folyamán valamint a délben megérkező gyerekek a művelődési házban lepakolhattak. Az ebéd elfogyasztása után birtokba vehették a szállásukat. A lányok a penyigei Horgásztanyán komfortosan kialakított faházakban, míg a fiúk egy pár száz méterrel arrébb lévő vendégházban lettek elszállásolva. Egy kis pihenő után visszatértünk, ahol már várt minket az ekhós fogat, amellyel körbe kocsikáztuk a települést, ezáltal megismertettük a gyerekekkel a falunkat. Ellátogattunk a helyi tehenészeti telepre, ahol megnézhették, megsimogathatták a kis bocikat valamint a frissen fejt tejet is megkóstolhatták. Miután visszatértünk nekifogtunk a közös vacsorának. A gyerekek kipróbálhatták a szalonnasütést. A vacsora elfogyasztása után a kísérőkkel visszatértek a szálláshelyre.

2.nap Kedd.

Miután megérkeztek 8 óra körül a gyerekek a közös reggeli után nem sokkal útnak indultunk. A tervezett úti cél Nagygéc és Csengersima volt. Nagygécen megnéztük a megmaradás templomát,  felmászhattak a kilátóba valamint kipróbálhatták az 5D-s mozit is.  Sajnos Csengersimába az állatsimogatóba már nem tudtunk elmenni. Ebéd után az időjárás megváltoztatta a tervünket, ezért úgy gondoltuk, hogy elvisszük a gyerekeket a Nagy-bukóhoz és a Kis-bukóhoz zárásként fagyiztak. A rossz idő miatt a vacsorára is hamarabb sor került ezért közvetlenül utána visszatértek a szálláshelyre.

3.nap Szerda

8 óra után megérkeztek és miután megreggeliztek, és összepakoltak, útnak indultunk. A program evezés volt a Túr folyón. Egész napos programként szerveztük meg. A végállomáson fürödhettek. Ebédre kenyérlángost kaptak a gyerekek, amit az Idősek klubjába járó  egyik idős és a dolgozók közösen sütöttek. Miután visszaértek, a nap zárásaként rendhagyó történelmi órán vehettek részt, kipróbálhatták az íjászkodást, a lovaglást, ostort csattogtathattak, aki akart tollasozhatott,focizhatott, pingpongozhatott.  A vacsora elfogyasztása után, a gyerekek visszatértek a szállásukra.

4.nap Csütörtök

8 és 9 óra között érkeztek meg a gyerekek megreggeliztek, és ismét útnak indultunk, az úti cél Nagyar volt, ahol a megnéztük a Luby kastélyt. A kastély kertjében megtekinthették a híres rózsakertet ahol több száz rózsafaj található . Lehetőségünk nyílt, hogy kipróbálhassuk, az interaktív szobák nyújtotta élményeket. Itt a történelmi, irodalmi, logikai készségüket vehették igénybe. A jó hangulat itt sem maradhatott el. A csapatok lelkesen láttak neki a feladatoknak. Ebéd elfogyasztása után, fürdőzés volt a program. Az előző napon megismert fürdőhelyen a „pancsolás”, ahogy a gyerekek nevezték vidám hangulatban telt el. Vacsora elfogyasztása után elfoglalták a szállásukat.

5.nap Péntek

Miután megreggeliztek, az előző napokhoz hasonlóan ismét útnak indultunk. A célunk Vámosatya volt, mivel testvértelepülésünk és minden évben ellátogatunk idén sem szerettük volna kihagyni. Kis ellátással vártak minket. A gyerekek megtekinthették a Büdy család emlékszobáját, a vámtörténeti kiállítást, a hagyományőrző kiállítást, a köcsögkiállítást. Kipróbálhatták az érmeverést is amihez lelkesen fogtak neki.  Miután délben visszaértünk, és a gyerekek elfogyasztották az ebédet délutáni programként ismét fürdőzés volt a terv. Túristvándiban voltunk. A napot fagyizással zártuk. Miután visszatértünk a művelődési házba, megvacsoráztak és visszatértek a szállásukra.

6.nap Szombat

Nem sokkal nyolc után érkeztek meg táborbontás után a csomagjaikkal a gyerekek. Meg reggeliztek és ebédig szabad foglalkozás volt. Körbe sétáltak a falun. Fociztak, pingpongoztak, tollasoztak, beszélgettek búcsúzkodtak. A sok közös élmény, az együtt eltöltött néhány nap közösségformáló hatással bírt. Sok új barátság alakult ki. Az idősek klubjának dolgozói által készített zöldborsóleves, és sertéspörkölt elfogyasztása után, felszálltak a buszra, egy kis útravalóval készültünk a távozó gyerekeknek.

A kapcsolódó képgaléria ide kattintva érhető el >>

 
Pénzügyőr sporttábor 2.0 Bakonszeg
2017. július 24. hétfő 07:57

Idén is eljött a nap, elkezdődött a hagyományos PSE/NAV Bakonszegi táborozás. A tábor tematikája a küzdősport, (boksz, karate, judo, lövészet) de az atlétika, asztalitenisz, foci, csocsó is helyet kapott. A tábor nettó 120 órás (a szervezők részére) volt a fentiek és más programokkal vegyítve.

Július 10-én a Kőér utcai sporttelepről indult a csapat egyik része a közel sem lévő Bakonszegre. Megérkezés követően a többiek is megjöttek és rövid eligazítás, szálláskiosztás után, közel 30 fővel megkezdtük az egyhetes tábort. Szerencsére jó időjárást fogtunk ki, délután már az aktív mozgásé volt a terep. Ezután, vacsora és szabadfoglalkozás következett. A 22 órai takaródóval nem volt gond, mindenki nyugovóra tért.

Másnap reggel a zenés ébresztő után, a testet is felkeltettük egy kis reggeli futás és gimnasztikával. Ezáltal a friss reggeli is jobban esett. A szobarend ellenőrzését követően, Erdei László 3.danos karate mester tartott intézkedéstaktikai bemutatót, majd egy színvonalas edzésen vehettünk rész az irányítása alatt. Még jó hogy ütőpárnánk is volt, mert az egyenes, semi (full) contakt ütések, rúgásokat, így állni tudtuk.

A kitűnő időjárás miatt a délutánt a berettyóújfalui strandon töltöttük. Vacsorára visszaérve, megkezdtük az asztalitenisz és csocsó bajnokság selejtezőit. Este már égett a tábortűz és pillecukor sütés rejtelmeiben mélyedtek el a gyerkőcök, és hát persze, a kihagyhatatlan fogócska. Ezen a napon már nem volt ismeretlen senki egymásnak. Jól épült a csapat. A takaródóval ismét nem volt gond.

Másnap szintén a napi rutinnal kezdtünk. Annyi változás volt az eddigiektől, hogy a hagyományos sípszót néha felváltotta a dudaszó, azaz a hajókürt, ez később hasznosnak bizonyult közel éjfélkor. (de erről később.)

Reggelinél felköszöntöttük, oklevél, csokival a szülinapos Ivettet. A tábori fiúkórus énekelte el a „Boldog születésnapot”, a refrénbe már az egész csapat beszállt. Jó hangulatban kezdődött ez a nap is. A délelőtti küzdősport edzés során, három csapatra osztottuk a társaságot és köredzésszerűen zajlottak, boksz, karate és a sportágspecifikus erősítés.

Délután járőrversenyt szerveztünk. Járőrvezetők lettek kijelölve, a járőrök véletlenszerűen kerültek egy-egy teambe, csapatépítésként. 4 járőrcsapat indult harcba a kupákért. Ászok, Újonc pénzügyőrök, The slump God’s és a Vérfarkasok.

A nulladik feladat a zászlók elkészítése volt. Tetszetős lobogók születtek. Ezután indulhattak a csapatok az állomáshelyekre a feladatok leküzdésére.

Volt légfegyveres lövészet, dobó, fújó számok, vízi pisztoly lövészet valamint elméleti tudáspróba is. Ezen felül részt vehettek „kapura rúgás”, „bombakeresés”, „gránátdobás” számokban is a próbázók. Vízhordás a keleti főcsatornából történt, azt hogy mivel, inkább nem írom, mert azóta is keresik a folyóban. A feladatok leküzdése után, kis pihenőt tartottunk, bevártuk az összes csapatot és kezdődött a kötélhúzó verseny, illetve a medicinlabda dobószámok. A fújó versenyszámnál, mindenki megkapta a saját felfújt NAV labdát. Előző nap a pisztolyokat, egy-egy csokoládé munícióval szintén tulajdonukba vették.

Az eredményhirdetésre mindenki jól eső érzéssel telepedett le a tűzköré. Minden csapat kapott kupát, a tagjai csokoládét, a szünetben meg jégfagyival ismertük el, hogy teljesítették a kiírtakat, végül a megérdemelt Pénzügyőr pólót is átadtuk. Megjegyzem, hogy majd mindenki rálépett a „bombára”, bár ez most csak pontlevonással járt, ezen még javítani kell. A vacsora elfogyasztása utána fogó-bújócska ment takaródóig.

A csütörtöki zenés ébresztő, futás és reggeli, valamint a szobarend ellenőrzés után, a délelőtti edzésre letettük a puzzle tatamikat. Időközben leért Pestről a PSE judo-edzője, Kobza Miklós, aki egy érdekes, jó hangulatú edzést tartott. Ebben azért mások is voltak, mint karaténál és boksznál, itt test-test elleni közvetlen kontaktus is kialakult, akár fiú, lány közt is. Egymást úgy pörgették, mint a táncosok, de vízszintesen. Miki egy érdekes „shangoku” technikát is bemutatott, lényege, hogy bármi lehet belőle, leszorítás, fojtás, vagy karfeszítés. A gyerekek persze csak egyszerűbb fajtákat gyakorolták egymással, illetve egy kis eséstechnikát is átvettek. Az egész edzés játékos jellegű volt, így még jobban elvezték a mozgást.

Ebéd után a Morotva tanyára mentünk bobozni. Egy kört fizettünk be, de közkívánatra megdupláztuk, közben egy-egy üdítőt is kaptak a fiatalok. A focisták igényeit kielégítve a mellette lévő műfüves pályát is kibéreltük. Az egész gyerekhad egy szoros- izgalmas mecset játszott. Itt jegyezném meg, hogy a VTSZ (Vámos Települések Szövetsége) 6 gyermekkel és egy tanárral képviselte a szervezetet. Talán nem volt véletlen, hogy a Sajóvámosiak nyerték a NAV/VTSZ versenyt. A felkészítő tanáruk, Csáki Tamás, nagy segítséget jelentett a tábor egész hetében is. A foci valamint pingpong versenyt is Ő vezényelte le. Szép munka volt. Köszönjük neki.

Eközben a táborban maradt felnőttek, Horváth András és Horváth Bernadett, a meglepetés vacsorát készítették elő. Babgulyást bográcsban és frissen sütött gofrit csoki öntettel. Mondanom sem kell, milyen élmény volt mindannyiunk számára. Nagyon jól sikerült, finom étek volt, még másnap is inkább azt ettük, mint a hozottakat. A vacsora előtt a pingpong és csocsó döntök zajlottak. Közben a tábortűz is újra felizzott és jó hangulatban telt az este, vízibomba csatával. A tűzhöz végül már csak ujjnyi vastag faágakat kértünk, ami nem minden esetben jött össze. De mint a gyerekek megmagyarázták, nem lett megmondva, hogy kinek az ujjához legyen méretezve. Jó poén volt, ez jellemezte is az egész tábori időszakot.

A szokásos takaródó is megtörtént, bár ez már nehezebben ment, talán a bab vagy éreztek, hogy van valami a levegőben? (Nem tudom, de bejött...)

A házak esti ellenőrzése során kiderült, hogy a lányok, eltűntek. Először azt hittük, hogy csak máshol vannak, netán mosogatnak? De kiderült, hogy nincsenek a tábor területén.

Ekkor már elmúlt 23 óra. Ezért, mint a tábor ügyeletes vezetője, riadót rendeltem el. Ekkor szólalt meg ismét a hajókűrtszerű sűrített levegős harsona, egymás után 5x. Az 5 dudaszó lélektaninak bizonyult, első hármat még beleálmodták, de 5-re már mindenki felkelt és álomittasan jelent meg a tűzrakó helynél, bár ekkor csökkent kicsit népszerűségem.

Ismertettem, hogy valószínű lányrablás történt. Kisebb morgolódás után belátták, hogy mi a feladat. A táborlakókat 4 fele osztottuk, 3 csapat ment ki terepre, a falu, az erdő és a csatorna felé. A 4. bent maradt, őrizte a tábor és a tüzet. Mondanom sem kell, hogy a rövid, de annál nagyobb hangorkán miatt a falu összes kutyája is felébredt, de legalább vadállatok nem voltak az úton, hacsak a járőrverseny vérfarkasait nem hívom annak.

Nagyon szép csöndes, csillagfényes éjszakán meneteltünk 3 irányban, míg végül meglettek a lányok. Persze ekkor derült ki, hogy az éjszaki riadó egy megrendezett esemény volt, a lányok sem egyedül mentek, hanem kommandós kísérettel. A csapatok néha egymást is megijesztették az éjszakában. Ezután már senki sem panaszkodott, hogy felriasztottuk a tábort. Jó buli volt, másnap is előjött egy-egy éjjeli tréfa.

A csapatok beérkezése után megköszöntem a feladat sikeres teljesítését, másnap nyomravezetői díjakat adtuk át a résztvevőknek. Végül a riadó lefújása, a tűz eloltásával ért véget az éjszakai esemény. Nagy füst volt, és a füstöt színes fényekkel világították meg, csodás látvány volt. Többen azt sajnálták, hogy ilyen hamar meglettek a lányok. Tetszett nekik az éjszaki égbolt alatti menetelés, népszerűségi indexem talán visszakúszott.

Pénteken, bár aznap feküdtünk le, de a reggeli mozgás sem maradt el. Délelőtt a hosszú- és rövid- távú futó számokat rendeztük meg. Ez egy illetve két hidat jelentett, egy híd oda kb.1000 méter. Utána az egyéni lövészversenyt bonyolítottuk le, itt köszönném meg a NAV Bevetési Igazgatójának az eszközök biztosításához és kollégánk, sporttársunknak, Málik Attilának a táborhoz nyújtott segítségét.

Ebéd után, megérkezett Hám László úr a VTSZ elnöke is, a táborzáró ceremóniára. A záráson Gombár Gábor táborvezetővel együtt értékeltük az egy hetet és kiosztottuk a megérdemelt, teljesítéshez kötött okleveleket, érmeket, illetve a sportversenyekre a díjakat és a segítők részére egy- egy emléktáblát.

A legnépszerűbb táborozó díját Ivett kapta, ez rendszerint a táborlakók szavazat alapján történik, de most egy új metódust alkalmaztunk. A legtöbbször elhangzott név alapján lett ő. Ehhez hozzátartozik, hogy volt más is, András, de őket nem lehetett így megítélni, mivel 4 András nevű is volt a táborban.

A ceremónia után tombolát sorsoltunk, a jegyek egy része a futóversenyen célba érkezők kapták, a többit a mezőn elrejtve kellett megtalálni. De mindenki nyert tombolát végül.

Délután még egy edzést iktattunk be, egy kicsit küzdhettek a gyerekek, sportbírók felügyelet mellett. Az esti tábortűz sem maradhatott el, amit 22-kor eloltottunk és ezzel zártuk a napot és a tábor.

Másnap reggeli és egy kis ejtőzés után hazaindult a csapat. Így utólag is, és a beérkező vélemények alapján is kijelenthető, hogy egy csodás, élményekkel dús nyári hetet tölthettünk el pénzügyőr tábori körülmények közt Bakonszegen.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Köszönet illeti a PSE és NAV vezetését, valamint a Sajtó és Kommunikációs Főosztályt a segítségért, illetve a segítőket, a Küzdősport szakosztály tagjait és azokat, akik a tábor létrejöttéhez hozzájárultak és bárminemű segítséget nyújtottak.

HAJRÁ PÉNZÜGYŐR!

Zachár Attila

Kattintson erre a hivatkozásra a kapcsolódó képgaléria megtekintéséhez >>

 

Utolsó frissités ( 2017. július 24. hétfő 08:17 )
 
Vámos Települések Szövetségének találkozója 2017 , egy kerékpáros szemével !
2017. június 21. szerda 07:27
Idén 10. alkalommal rendezték meg a VTSZ települések közös nemzetközi találkozóját. Az esemény kezdése, Vámosmikolán a három vezető, (Dr. Minya Mihály dandártábornok, Hám László, Bárdi Alex), pisztolylövésére indult a NAV/PSE közös csapata, Gombár Gábor ezredes vezetésével, a helyi gyerekekkel együtt, kerékpárral vittük magukkal a VTSZ vándorzászlaját Vámosgyörkre.
A csapat névsora : Gombár Gábor,Zachár Attila,Pintér Csaba,Dr.Turcsányi Zsolt,Kiss László és Kiss Lászlóné,Ladányi Olivér,
Dávid Csaba , Rózsahegyi Zsolt,Szilbereki János, Halász Csaba,Palatka Zoltán, Miskolczi Nándor és Zachár Richárd.
Arató Csaba hivatali elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni, de
  maga helyett  küldött zsák frissen szedett zöldpaprikát köszönettel
vettük. Ez igazi sportemberi tett volt. Ezek azok a cselekmények amik igazi csapattá kovácsolták a NAV/PSE/Tekerő Fináncok csapatát.
Egy kicsit részletesebben az eseményről, mert megéri: 

Előző nap érkeztünk Vámosmikolára, ahol már vártak minket és pár szóban bemutatták a települést, illetve a szállás elfoglalása után finom vacsorát is prezentáltak részünkre. Másnap a laktató reggeli után a főtérre mentünk és indult a menet a fent részletezett módon. A látványos, dimbes-dombos útvonalon haladtunk részben a Duna mentén, kisebb pihenőkkel tettük meg a távot. Jó tekerés lett, az időjárás is velünk volt.
Péntek este a Vámosgyörki művelődési házban fogadtak minket és bevontak a vámosszövetség találkozójára érkezők és részünkre adott zenés vacsoraestbe.. 

Szombaton a helyi gyerekekkel közösen értünk be a VTSZ jubileumi eseményére és adtuk át a Vándorzászlót a települést képviselő népviseletbe öltözött gyermek részére.
Az esemény azért is egyedülálló volt, mert egy emlékművet is avattak, rajta az összes Vámos település címerével amit meg is áldottak. 

A Pénzügyőr Zenekar felvezetésére megindult az ezres nagyságrendű Vámos sokadalom a helyi közösségi térre. Itt több NAV és egyéb szervezet vezetője megjelent. A VTSZ vezetése elismeréseket adott át, illetve kiemelték a vámosok összefogását. Nincs még egy ilyen szakma, ami ennyire szívén viseli hivatását és ennyi Vámos település az országban és a határon kívül. Valóban ez egy kuriózum, köszönhető a Vám- és Pénzügyőrség és most már a NAV vezetőségének, illetve Bók Mihály és Hám László uraknak is. A Kormányt, Szabó Zsolt az NFM államtitkára képviselte, aki beszédet mondott.
   
Az esemény ebéddel és művészek fellépésével folytatódott, a fellépők alatt a helyiek színvonalas, művészi műsorát értem. Nagyon jól sikerült, zenés, táncos előadásokat láthattak a vámos Rokonok és a megjelentek. (ezt azért is írom így, mert a köszöntő beszéd is ezzel a szimpatikus megszólítással kezdődött).
 
A rendezvényen első ízben megjelent az IPA/NAV szervezete is. Elnökünk, Polcz Attila dandártábornok, meginvitálta a kerékpáros csapatot is egy finom babgulyásra amit a rendvédelmi baráti szervezet tagjai készítettek és/de ami a legfontosabb együttműködési megállapodás is született a VTSZ-el. 
A Bevetési Igazgatóság is eljött, Dajka András ezredes, igazgató és kollégái airsoft lövészetet biztosítottak az érdeklődök számára, délután a speciális bevetésiek látványos bemutatót tartottak. 
A Pénzügyőr Sportegyesület, a VTSZ iskolai versenyt nyert csapata, a tanárukon felül, még 2 Vámosgyörki gyermek részére adott ajándékként helyet az egyhetes nyári gyermek sporttáborban, Szabó Károly vezérőrnagy jóvoltából.
Délután, este számos érdekes szakmai és egyéb programok, kiállítások, koncertet is láthattak a megjelentek. Nagyon jó volt a hangulat mind a 3 napon át, bárkivel is találkoztunk, igazi baráti-vámos közeg volt érezhető a településeken.

Színvonalas esemény volt, méltó a jubileumi évfordulóhoz. Gratulálunk a szervezőknek.

Köszönjük, a meghívást és külön köszönet minden rendező felé, illetve a VTSZ vezetőinek. 

Hajrá Vámosok és Vámosiak!
Zachár Attila
 
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 46 - 50 / 253

Ma 2020. augusztus 11. kedd, Zsuzsanna és Tiborc napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"