JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Falunap Somogyvámoson
2014. augusztus 29. péntek 11:29
Somogyvámos Község Önkormányzata 2o14. augusztus 23-án tartotta Falunapi rendezvényét. A településen megrendezésre kerülő rendezvények elsődleges célja az, hogy erősödjön a településen élők egymás közötti kapcsolat, függetlenül bőrszíntől, vallási, politikai hovatartozástól.

Dékányné Károly Marianna polgármester asszony Kalányos Ferenc nemzetiségi önkormányzat elnökével és Vanderer Ferencné hathatós segítségével elindította a Zenés ébresztőt, megnyitotta a Főzőversenyt, útjára bocsátotta a futókat, és természetesen fogadta az érkező vendégeket. A Vámos Települések Szövetségét Bók Mihály főtitkár képviselte, a NAV képviseletét Szilovics István főigazgató-helyettes és csapata látta el. /NAV Dél-dunántúli Regionális Vám-és Pénzügyőri Főigazgatóság /.

A szerény keretek között megrendezett ünnepségen csak vidám, elégedett helyiekkel lehetett találkozni, és beszédbe elegyedni. A település apraja-nagyja magáénak érezte a rendezvényt, ennek megfelelően hangos és vidám sereg – 12 csapat – főzte a különböző nagyságú kondérokban a településen megtermelt alapanyagokból a jobbnál-jobb és a tájra jellemző ételeket. Igen nagy sikere volt a palacsintasütő vetélkedőnek, ahol érdekes módon a fiúk mintha többen lettek volna. Akik nem főztek,sütöttek azok kivétel nélkül a NAV Bevetési Főigazgatóság bevetési egységének fegyverbemutatójával egybekötött céllövészeten vettek részt,váltakozó sikerek mellett.

Az Indiai Kulturális Központ bemutatója vezette fel a délutáni kulturális műsorokat, hatalmas érdeklődés mellett. Volt néptánc, nyugdíjasok műsora, arcfestés, kézműves foglalkozás, tombola sorsolás és a rendezvény zárásaként Utcabál.

Természetesen volt ünnepi köszöntő is,ahol a polgármester asszony átadta a föző és futóverseny győzteseinek a megérdemelt jutalmat, megemlékezett a település idős lakóiról, és megköszönte mindenkinek azt, hogy munkájukkal segítették a Falunapi rendezvényt, ezzeli s hozzájárultak ahhoz, hogy SOMOGYVÁMOS jó híre messzire eljusson.

E sorok írója ezuton köszöni azt a sok-sok figyelmességet amiben része volt, és betekintést kaphatott egy hátrányos helyzetű, de igen vidám kis település ünnepéről. Köszönet érte!

SOMOGYVÁMOS lakói büszkék lehetnek Képviselőtestületükre,a Nemzetiségi Önkormányzat elnökére és természetesen polgármesterükre is.

Isten áldja további munkájukat!

Utolsó frissités ( 2014. augusztus 29. péntek 11:56 )
Bővebben...
 
Emlékezés a hősökre
2014. augusztus 27. szerda 20:47

Vámosújfalu lakóinak életében nagyon fontos dátum 2o14.július 19-e.

A történet még 1934-ben kezdődött,mikor is emlékművet állítottak az első világháborúban elesett vámosi hősök tiszteletére. Az elmúlt évtizedek alatt az idő vasfoga tönkre tette az ősök által felépített emlékhelyet,melynek fel újítása nagyon időszerű volt. Felházi József polgármester és Dr.Kiss Anita jegyző asszony minden követ megmozgatott,minden ismeretséget felhasznált arra,hogy a felújításhoz szükséges  anyagi támogatást biztosítani lehessen.

Ennek az erőfeszítésnek eredményeként került felújításra az emlékmű,melyen már a második világháborús vámosi hősök neve is feltüntetésre került.

Felházi József polgármester a résztvevők számára Emléklap átadással kedveskedett. Ünnepi beszédében kiemelte a közösség fontosságát,egymás megbecsülését,és a településért való tenniakarást.

Zárszavában köszönetet mondott nemcsak a Magyar Kormánynak,hanem mindazoknak akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz,hogy az emlékmű újjáépült Vámosújfaluban, és ezzel méltó emléket állíthattak hősi halottaiknak.

 
Vámosszabadi vígasságok
2014. június 02. hétfő 21:30
Május 24-én reggel több százan figyelték az eget  Vámosszabadi központjában, és kérdezgették esni fog vagy sütni? Sajnos esett,de így is igen jókedv mellett kezdődött az idei falunapi rendezvény a településen. Réti Csaba polgármester és a képviselő testület megbízása alapján Kukorelli Norbert alpolgármester celebrálta az egész napos és igen széles körű, a település minden lakosát érintő vigadalmat.

Mindenki megtalálhatta a neki valót,a gyerekek vetélkedtek,önfeledten hancúroztak, a felnőttek ehettek, ihattak. A település lakói rég nem látott összefogás eredményeként palacsinták tucatjait készítették, a vadászok vad pörköltöt készítettek, a halászok kondérnyi halászlé főzésével járultak hozzá a vidám hangulathoz.

Az időjárás is kedvezett a későbbiekben, így a végére egy nagyon szép és kellemes,vidám falunap emléke marad meg azokban, akik kilátogattak a sportpálya környékére.

A rendezvényen a Vámos Települések Szövetségét Bók Mihály főtitkár képviselte.

Kukorelli Norbert alpolgármester nagyon jó munkát végzett, hiszen a település apraja-nagyja szerint is az ilyen részletes, mindenre és mindenkire kiterjedő rendezvény lehet a település igazi egységbe kovácsolásának az alapja.

E sorok írója mint résztvevő a fentieket igazolja.

A kedves fogadtatásért  ezuton is köszönetemet fejezem ki  Réti Csaba polgármesternek, Kukorelli Norbert alpolgármesternek,Alasztics Ervin képviselőnek,és a település minden lakójának. Isten éltesse VÁMOSSZABADI települést!
 

Utolsó frissités ( 2014. június 02. hétfő 21:31 )
 
Ismét a Vámospércs győzedelmeskedett
2014. május 19. hétfő 14:14
Az idei május sem múlhatott el a hagyományos Vámos Települések Szövetsége (VTSZ) gyerekvetélkedője nélkül. A rendezvénynek ezúttal is a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézet (KEKI) budapesti Adóügyi Iskola Oktatási Központja adott helyszínt, ahová – határon innen és túlról - csaknem valamennyi VTSZ tagtelepülés elküldte általános iskolás gyerekekből álló csapatát.
 
A megnyitón a NAV-ot Asztalos Gézáné dr., a KEKI főigazgatója, Kosztyu János, a KEKI főigazgató-helyettese, dr. Balaska Andrea ezredes, a NAV Szervezetszabályozási és Titkársági főosztály főosztályvezetője és Szántó Zoltán alezredes, a Pénzügyőri Iskola főosztályvezetője, míg a VTSZ-t Hám László elnök, és Bók Mihály főtitkár képviselte. A rövid köszöntő után a gyerekek megkapták azokat a kérdéseket, amelyekre egy előzőleg megküldött háttéranyagból készülhettek fel. A verseny minden évben egy-egy olyan témára épül, amely kötődik a pénzügyőri szakmához. Idén a védett állatok és növények nemzetközi kereskedelméhez kapcsolódóan adhattak bizonyságot tudásukról a nebulók. A KEKI Pénzügyőri Iskola munkatársai által összeállított tesztkérdések megválaszolása után a gyerekek a gyakorlatban is próbára tehették megszerzett tudásukat, például védett állatokból készült termékeket kellett felismerniük, rendszerezniük. A szellemi vetélkedő után pedig fizikai állóképességükről, ügyességükről tettek tanúbizonyságot a versenyzők, az Oktatási Központ parkjában felállított akadálypálya egyes állomásait – például kosárra dobást, puzzle-kép kirakást, célba lövést, sorversenyt – teljesítve.
 
Az ebédet követően került sor a díjkiosztóra, ahol a vándorkupát, és a vele járó fődíjat, egy, a bakonszegi NAV-üdülőbe szóló gyerektábori meghívót – a Pénzügyőr Sportegyesület ügyvezető elnökének, Nagy Józsefnek a felajánlásából pedig egy nyári sporttáborozási részvételt – 2012 után másodszor is a vámospércsi csapat vehette át. Senki sem távozott azonban üres kézzel, hiszen a hagyományok szerint a csapatok egymást is magajándékozták, sőt, a szervezők jóvoltából, még Budapest egyes nevezetességeivel is megismerkedhettek, egy városnézés keretében.
 
Láng-Miticzky András
 
Utolsó frissités ( 2014. május 19. hétfő 22:04 )
 
További tartalom...
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Találatok 51 - 55 / 214

Ma 2018. június 21. csütörtök, Alajos és Leila napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"