JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Tisztelt Kórusvezetők, Kedves Kollégák!
2016. július 15. péntek 13:39

Idén ismét megrendezésre kerül az immár hagyományos Virág János Énekkari Találkozó és Verseny Vámosgyörkön 2016. október 8-án.
A korábbi évekhez hasonlóan várjuk a Vámos települések kórusait, népdalköreit, énekegyütteseit, akik népdalkör vagy kórus kategóriában mutathatják, illetve mérethetik meg magukat a neves művészekből álló zsűri előtt.

A korábbiaktól eltérően a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. e-mail címre várjuk jelentkezéseteket, melyben a következőket kérem feltűntetni:
•    Az együttes létszáma
•    Szeretne-e minősítést (tehát indul-e a versenyen, vagy csak bemutatkozik)
•    Milyen kategóriában indul (népdalkör, vagy kórus)
•    A felhangzó művek sorrendje
•    Kérek továbbá egy rövid (5-10 soros) bemutatkozást az együttesekről.
Azok számára (főként), akik minősülni szeretnének a műsor összeállításának irányelvei a következők:
•    Egy magyar költő versének zenefeldolgozása
•    Egy könnyedebb (könnyűzene, operett) műfajú előadási mű
•    Ezeken kívül a többit a Kedves Kollégákra bízom, annak figyelembevételével, hogy a zsűri a műsor összeállítását is pontozza

A minősülőktől és a bemutatkozóktól egyaránt NYOMATÉKOSAN KÉREM, hogy a műsor időtartama ne haladja meg a 12 percet a program zavartalan lefolyása érdekében.
A helyszínen elektromos zongorát biztosítunk.
Minden kedves résztvevőnek eredményes felkészülést kívánok, üdvözlettel:

Nagy Gábor kántor-karnagy
A Virág János Énekkari Találkozók művészeti vezetője
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
+36 70 605 3160

 
A vámosok nagy családjának nemzetközi találkozója Vámosújfalun
2016. július 12. kedd 21:28

Az időjárásnak köszönhetően már június 24-én, pénteken is szikrázó napsütés, és a település lakóinak szeretete fogadta a nemzetközi találkozóra érkező delegációkat. Mindez folytatódott másnap, vagyis július 25-én, melyet színesített a pénzügyőr zenekar zenés ébresztője. A sorra érkező településeket a vámos hagyományoknak megfelelően, a valamikori vámkezelő helyen, (a település határánál húzódó hatlukú hídnál) a betyárok vámszedés céljából megállították. Jadlóczki Lajos Vámosújfalu polgármestere személyesen köszöntötte a vámszedésnél megjelent rokontelepülések vezetőit, majd pálinkával és pogácsával köszöntötték az érkezőket.

 

Utolsó frissités ( 2016. július 16. szombat 12:15 )
Bővebben...
 
Tekerő fináncok a nagy találkozóra
2016. június 28. kedd 20:50
A Vámos Települések Szövetsége 2007.július 27-én alakult Vámosgyörkön. Összesen húsz település csatlakozott hozzá. A "vámos"szót viselő magyarországi és határon túli településből álló szövetség rendszeresen szervez találkozókat, melynek célja a településeken élő polgárok közötti kapcsolatok kialakítása, az egyes települések hagyományainak, kultúrájának egymással történő megismertetése és a települési önkormányzatok közötti segítségnyújtás.
 
2016. június 24-25-26-án a NAV hathatós támogatása mellett kerül sor, - hiszen kezdettől fogva szoros együttműködésben vagyunk a vámszolgálatot irányító és ellátó hivatalos szervezettel-, kilencedik alkalommal a vámos települések találkozójára, melyet ebben az évben Vámosújfalu rendez meg.
 
A szövetség zászlaját központjából, Vámosgyörkről viszi 17 pénzügyőr kerékpárral a nagy találkozó színhelyére Vámosújfaluba. Június 23-án Vámosgyörkre . A Pénzügyőr Sport Egyesület tömegsport szakosztály kerékpárosai az ország különböző igazgatóságairól érkeztek. Így Kecskemétről, Tatabányáról, Székesfehérvárról, Miskolcról akiket  Gedei Zoltán  Vámosgyörk polgármestere és Hám László  a VTSZ elnöke fogadta .
 
Az ünnepélyes est során a köszöntők, illetve finom vacsora elfogyasztása után a hastánc elvarázsolta a meghívott vendégeket, majd a népmese világába röpítette őket, és a vérpezsdítő zumba hozta meg a kedvet az esti táncoláshoz, mulatozáshoz.
 
Másnap az energiát adó reggeli után, ünnepélyes formában átadtuk a szövetség zászlaját, melyet az úton indult útjára rendőri felvezetéssel gyermek-és felnőtt kíséretében a csapat, hogy kerékpárral Vámosgyörk határát maga mögött hagyván, a 250 km távot megtéve,este a  Sajóvámosi gyerekek és kerékpárosok fogadták őket és kísérték az ünnepélyes fogadásra. Itt is ünnepi fogadás és kiadós vacsora várta,miután későig nyúló jó szórakozás.Másnap reggel 8 óra után indultak a sportolók a végső távra, kisérőikkel.
Vámosújfaluba 25.-én délelőtt 10 órára érkeztek meg a találkozó színhelyére.A zászló megérkezése után elkezdődött az ünnepség .
 
Mi vámos települések mindig erős, összetartó, hagyományőrző és hagyományteremtő közösséget alkottunk. Számunkra a településeink többet jelentenek, mint lakóhelyünk. Vámos településnek lenni: életérzés, kultúra, életforma!
Utolsó frissités ( 2016. augusztus 23. kedd 10:26 )
 
Meghívó Vámos Települések IX. Nemzetközi Találkozója
2016. június 21. kedd 15:50
Kattintson a képre a meghívó megtekintéséhez!
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Találatok 51 - 55 / 235

Ma 2019. május 26. vasárnap, Fülöp és Evelin napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"