JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Vámosszabadi vígasságok
2014. június 02. hétfő 21:30
Május 24-én reggel több százan figyelték az eget  Vámosszabadi központjában, és kérdezgették esni fog vagy sütni? Sajnos esett,de így is igen jókedv mellett kezdődött az idei falunapi rendezvény a településen. Réti Csaba polgármester és a képviselő testület megbízása alapján Kukorelli Norbert alpolgármester celebrálta az egész napos és igen széles körű, a település minden lakosát érintő vigadalmat.

Mindenki megtalálhatta a neki valót,a gyerekek vetélkedtek,önfeledten hancúroztak, a felnőttek ehettek, ihattak. A település lakói rég nem látott összefogás eredményeként palacsinták tucatjait készítették, a vadászok vad pörköltöt készítettek, a halászok kondérnyi halászlé főzésével járultak hozzá a vidám hangulathoz.

Az időjárás is kedvezett a későbbiekben, így a végére egy nagyon szép és kellemes,vidám falunap emléke marad meg azokban, akik kilátogattak a sportpálya környékére.

A rendezvényen a Vámos Települések Szövetségét Bók Mihály főtitkár képviselte.

Kukorelli Norbert alpolgármester nagyon jó munkát végzett, hiszen a település apraja-nagyja szerint is az ilyen részletes, mindenre és mindenkire kiterjedő rendezvény lehet a település igazi egységbe kovácsolásának az alapja.

E sorok írója mint résztvevő a fentieket igazolja.

A kedves fogadtatásért  ezuton is köszönetemet fejezem ki  Réti Csaba polgármesternek, Kukorelli Norbert alpolgármesternek,Alasztics Ervin képviselőnek,és a település minden lakójának. Isten éltesse VÁMOSSZABADI települést!
 

Utolsó frissités ( 2014. június 02. hétfő 21:31 )
 
Ismét a Vámospércs győzedelmeskedett
2014. május 19. hétfő 14:14
Az idei május sem múlhatott el a hagyományos Vámos Települések Szövetsége (VTSZ) gyerekvetélkedője nélkül. A rendezvénynek ezúttal is a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézet (KEKI) budapesti Adóügyi Iskola Oktatási Központja adott helyszínt, ahová – határon innen és túlról - csaknem valamennyi VTSZ tagtelepülés elküldte általános iskolás gyerekekből álló csapatát.
 
A megnyitón a NAV-ot Asztalos Gézáné dr., a KEKI főigazgatója, Kosztyu János, a KEKI főigazgató-helyettese, dr. Balaska Andrea ezredes, a NAV Szervezetszabályozási és Titkársági főosztály főosztályvezetője és Szántó Zoltán alezredes, a Pénzügyőri Iskola főosztályvezetője, míg a VTSZ-t Hám László elnök, és Bók Mihály főtitkár képviselte. A rövid köszöntő után a gyerekek megkapták azokat a kérdéseket, amelyekre egy előzőleg megküldött háttéranyagból készülhettek fel. A verseny minden évben egy-egy olyan témára épül, amely kötődik a pénzügyőri szakmához. Idén a védett állatok és növények nemzetközi kereskedelméhez kapcsolódóan adhattak bizonyságot tudásukról a nebulók. A KEKI Pénzügyőri Iskola munkatársai által összeállított tesztkérdések megválaszolása után a gyerekek a gyakorlatban is próbára tehették megszerzett tudásukat, például védett állatokból készült termékeket kellett felismerniük, rendszerezniük. A szellemi vetélkedő után pedig fizikai állóképességükről, ügyességükről tettek tanúbizonyságot a versenyzők, az Oktatási Központ parkjában felállított akadálypálya egyes állomásait – például kosárra dobást, puzzle-kép kirakást, célba lövést, sorversenyt – teljesítve.
 
Az ebédet követően került sor a díjkiosztóra, ahol a vándorkupát, és a vele járó fődíjat, egy, a bakonszegi NAV-üdülőbe szóló gyerektábori meghívót – a Pénzügyőr Sportegyesület ügyvezető elnökének, Nagy Józsefnek a felajánlásából pedig egy nyári sporttáborozási részvételt – 2012 után másodszor is a vámospércsi csapat vehette át. Senki sem távozott azonban üres kézzel, hiszen a hagyományok szerint a csapatok egymást is magajándékozták, sőt, a szervezők jóvoltából, még Budapest egyes nevezetességeivel is megismerkedhettek, egy városnézés keretében.
 
Láng-Miticzky András
 
Utolsó frissités ( 2014. május 19. hétfő 22:04 )
 
Közgyűlés Hévizen
2014. március 09. vasárnap 09:06
2o14.február 28 –án du. a  hévízi NAV Gyógyház  előterében találkoztak a Vámos  Települések Szövetségének polgármesterei a NAV képviseletében megjelent dr.Balaska Andrea főosztályvezetővel, Asztalos Gézáné dr. főigazgatóval, Kosztyu János főigazgató helyettessel,Tarnai Tamás osztályvezetővel  és Láng – Miticzky András kiemelt főelőadóval.

Egymás üdvözlése után a résztvevők közös vacsorán vettek részt, melyen megbeszélték a másnapi közgyűlés menetét, megállapodtak a tematikában és az egyéb részletekben.

Az est fénypontja volt dr. Balaska Andrea a NAV KH főosztályvezetőjének üdvözlő beszéde, illetve tájékoztatója,mikor is közölte, hogy Dékányné Károly Mariann Somogyvámos,és Németh Imre Vámoscsalád polgármestereinek a Nemzeti Adó és Vámhivatallal megvalósuló eredményes együttműködés terén kifejtett kiemelkedő tevékenységük elismeréseként a NAV Elnöke Dr.Vida Ildikó Ezüstoklevél elismerést adományozott. Az okleveleket Asztalos Gézáné dr. a NAV KEKI főigazgatója adta át.
 
A március 1-i közgyűlésen  megjelent 13 polgármester elfogadta Hám László VTSZ elnök 2o13. évi beszámolóját, és a 2o14.évi munkatervet. Döntés született arról,hogy az őszi Virág János kórustalálkozó a helyhatósági választások miatt az idén nem kerül megrendezésre. A közgyűlés a NAV képviselőivel közösen meghatározta, hogy a VTSZ tagtelepüléseinek hagyományos iskolai vetélkedője 2o14.május 1o.én kerül megrendezésre. Réti Csaba Vámosszabadi polgármestere tájékoztatást adott arról,hogy a települése az idén megrendezi a VTSZ nemzetközi találkozóját,az időpontot hamarosan közreadják. Döntés született arról is, hogy az idén ki kapja a VTSZ legmagasabb elismerését az ARANY kitűzőt.

A közgyűlés  egy kellemes baráti ebéddel zárult, a sietősek hazaindultak, a ráérősek résztvevői voltak a városban pont akkor zajló Farsangi Karneválnak.

Csak a legnagyobb elismerés hangján tudjuk megemlíteni és megköszönni azt a fogadtatást, ellátást és a közgyűlés megrendezéséhez nyújtott támogatást amiben részesültek a VTSZ  Képviselői.
 
Utolsó frissités ( 2014. március 14. péntek 21:06 )
 
Vámnapi hírek
2014. január 27. hétfő 18:50
A Nemzeti Adó – és Vámhivatal a Nemzetközi Vámnap alkalmából központi ünnepséget tartott 2o14.január 23-án a NAV Informatikai Intézet PRO – PORTORIÓ termében, melyre meghívót kapott a Vámos Települések Szövetsége elnöke Hám László, főtitkára Bók Mihály, valamint Vámosgyörk Polgármestere Gedei Zoltán úr is.

Az ünnepségen megemlékeztek a világ „vámosairól”,az elődökről,valamint a testület gazdaságban betöltött szerepéről. Ezt követően Dr. VIDA ILDIKÓ, a NAV elnöke elismeréseket adott át a kimagasló pénzügyőri tevékenységet végzőknek.

Az ünnepség egyik fénypontja volt – és szövetségünk elismerését is jelenti –hogy az elismertek egyike GEDEI ZOLTÁN  ÚR Vámosgyörk polgármestere Szent Máté díj ezüst fokozat elismerést vehetett át a NAV Elnökétől.

Az elismerés alapja, az évek óta magas színvonalon megrendezésre kerülő VIRÁG JÁNOS kórus találkozó,melyen a NAV is rendszeresen jelen van, mint a rendezvény egyik főtámogatója.

Gratulálunk a Polgármester úrnak kívánjuk, hogy még sokáig segíthesse a VTSZ tagtelepüléseinek „énekes összejövetelét „,és egészségben, sikerekben gazdagon lássa el továbbra is polgármesteri feladatait.
 

Utolsó frissités ( 2014. január 28. kedd 15:24 )
 
További tartalom...
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Találatok 51 - 55 / 212

Ma 2018. március 20. kedd, Klaudia napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"