JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Vetélkedő a Dunaparton
2015. június 11. csütörtök 08:05

A Vámos Települések Szövetségének tagtelepülésein működő iskolák közötti hagyományos vetélkedő keretében mérték össze  erejüket a megjelent 3 fős csapatok. A helyszín az elmúlt évekhez hasonlóan a NAV Római parti oktatási központja,ahol nagy szeretettel várták a gyerekeket a NAV részéről  Asztalos Gézáné dr.  KEKI főigazgató,dr.Balaska Andrea  főosztályvezető és dr.Bocsó Gábor főosztályvezető, a VTSZ részéről Hám László elnök és Bók Mihály főtitkár.

A csapatok az  alábbi településekről érkeztek: Romániából Vámosgálfalva, Szlovkiából Felsővámos /Horné ’ My’to/ és Vámosbalog /Velky Blh/, a hazai színekben Vámospércs, Vámosoroszi, Vámosatya, Vámosújfalú, Sajóvámos, Vámosgyörk, Vámoscsalád, Somogyvámos, Vámosmikola, Nemesvámos.

A vetélkedő két részből állt, elméleti kérdések, melyek a "Magyar Adózás Története" kérdéskörét érintette, majd sport és ügyességi számokban kellett vitézkedni a rendkívül jókedvű, jó hangulatú csapatoknak. A szép számban megjelent polgármesterek mint csapatvezetők, és a felkészítő tanárok szurkolása mellett  fej- fej melletti küzdelem jellemezte a vetélkedést. A helyszín, a vetélkedő különböző számait vezető NAV KEKI-s kollégák hozzáállása, a jó idő biztosította, hogy a versenyszámokban igen jó egyéni teljesitmények születtek. És megtörtént a csoda!  A vetélkedő győztese  az egyik legkisebb és talán az egyik leghátrányosabb településének csapata VÁMOSATYA! Irhatnánk azt is, hogy DÁVID legyőzte Góliátot. Ez valóban meglepetés,méghozzá a javából. A második helyett VÁMOSUJFALU, a harmadik helyet VÁMOSPÉRCS csapata szerezte meg.  A további sorrend:

4. SAJÓVÁMOS
5. VÁMOSOROSZI
6. VÁMOSMIKOLA
7. Felsővámos, Vámosgálfalva, Somogyvámos, Vámosbalog, Nemesvámos, Vámosgyörk, Vámoscsalád

Szász József Vámosatya polgármestere nemcsak a Vándorkupát,hanem a csapat részére a NAV által felajánlott egy, a bakonszegi NAV üdülőbe szóló gyerektábori meghívót vehetett át a PSE ügyvezető elnökétől Nagy József úrtól.  A második helyezett Vámosújfalui csapat egy egyhetes vámosatyai nyári táborozásra kaptak meghívót, a harmadik helyezett Vámospércs pedig  Vámosújfalu meghívásának tehetnek eleget egy hét időtartamra. A  4,5,6 –ik helyezettek NAV könyvjutalomban részesültek. dr.Balaska Andrea  minden résztvevőnek NAV emléklapot adott át, míg Nagy József úr  a résztvevő csapatok számára egy-egy fotbal- labda átadásával kedveskedett.  Vámosgálfalva és Vámosbalog csapatai mint a legmesszebbről érkezettek további egy-egy labdát kaptak ajándékba.

Az igen jó hangulatú  ebéd után a résztvevő csapatok jelentős többsége  dr.Balaska Andrea főosztályvezető asszony vezetése mellett PARLAMENT – i látogatás keretében ismerkedett meg a gyönyörűen felújított ORSZÁGHÁZZAL. Őseink által megépített csodálatos építmény megtekintése méltó befejezése volt ennek a gyönyörű napnak.

E sorok írója végig jelen volt,érezte az összetartozás erejét,a találkozások örömét,tapasztalta a gyerekek küzdeni akarását, és a nagy család örömét. Azé a nagy családét amit úgy hívnak,hogy VÁMOS TELEPÜLÉSEK SZÖVETSÉGE! Természetesen ez a nagy család nem lehet meg  a NEMZETI ADÓ ÉS VÁMHIVATAL nélkül, hiszen ez a szervezet mindig, mint most is nagymértékben segíti a települések testülettel kapcsolatos hagyomány őrzését.

Ez úton mondok köszönetet a felkészítő tanároknak, a csapatokat vezető polgármestereknek, hogy áldozatos munkájukkal egy életre szóló élményt kaphattak a résztvevő gyerekek.

ISTEN áldja a VTSZ  és a NAV család minden tagját !

Bók Mihály
főtitkár

Vetélkedő a Dunaparton

Kapcsolódó képgalériánkat erre a hivatkozásra kattintva érheti el >>

Utolsó frissités ( 2015. június 11. csütörtök 15:57 )
 
Közgyűlés Hévízen
2015. március 03. kedd 17:39

Szövetségünk legmagasabb szerve február 27-28.-án megtartotta 8. és egyben tisztújító közgyűlését Hévízen.

A NAV hévízi gyógyházában immáron harmadik alkalommal gyűltünk össze, hogy a Vámos Települések Szövetségének évi rendes közgyűlését tartsuk meg. A várva várt nap gyorsan eljött és péntek délután kezdtek megérkezni a képviselők. Nagy örömmel köszönthettük kedves rokonainkat így a NAV felső vezetése részéről Szabó Károly dandártábornok urat a NAV vám -és pénzügyőri szakfőigazgatóját, Dr. Asztalos Gézáné a NAV KEKI főigazgató asszonyát és helyettesét Kosztyu János urat , Dr. Balaska Andreát a Szerkezetszabályozási és Titkársági főosztály főosztályvezetőjét  és helyettesét Tarnai Tamást .Az est háziasszonya Dr. Balaska Andrea megnyitója után üdvözlő beszédek hangzottak el.

Köszöntést mondott dr. Asztalos Gézáné, Hám László. Szabó Károly különleges ajándékkal érkezett. A NAV elnökének Vida Ildikónak arany oklevelét hozta Vámosatya polgármesterének Szász József úrnak és Végh Endre polgármester úrnak, Vámosoroszi polgármesterének. Elismervén a nyári gyermektábor szervezését és lebonyolítását.

A kiadós és fenséges falatok után az este kellemes beszélgetésekkel telt, hiszen sok új polgármester jött közénk és mindenki kíváncsi volt rájuk.Az éjszakába nyúló ismerkedést hamar követte a szombat reggeli közgyűlés, melyet Bók Mihály főtitkár úr nyitott meg. Számba vette a megjelent és hiányzó képviselőket. Hiányzók mind jelezték, hogy betegség miatt nem tudnak megjelenni közgyűlésünkön. A 19 képviselőből 3 külföldi és 3 magyar polgármester nem tudott eljönni.
Közgyűlésünk így szavazó képes volt.

Ezután az elmúlt év történései Hám László elnök ismertette az eseményeken készült képek kivetítésével együtt. Az elnöki beszámolót a közgyűlés egyhangúlag elfogadta. Ezután a Felügyelő bizottság elnöke, Szabó Ferenc  tett jelentést. A minden részletre kiterjedő jelentést a közgyűlés egyhangúlag fogadta el. Ezután az elnökség mandátumának végeztével lemondott.

Dr. Balázs László Vámosgyörk jegyzője titkár előterjesztette a közgyűlés részére az új elnökség javaslatát. A javaslatot a közgyűlés egyhangúlag fogadta el.

Ezek szerint Az elnök továbbra is Hám László Vámosgyörkről, alelnök Ménes Andrea Vámospércsről, az elnökség tagjai Romániából: Balogh Elemér Vámosgálfalváról, Szlovákiából: Csúr Tibor Vámos Balogról, Magyarországl: Ladlóczki Lajos, Vámosújfaluból.

A jelöléseket és a bizalmat Hám László újjá választott elnök köszönte meg. A főtitkár személyére ismételten Bók Mihály urat javasoltuk.A közgyűlés egyhangúlag fogadta el a javaslatot.

Az így felállt grémium további 4 évre kapott bizalmat, amit meg szeretne szolgálni.

Ezután egyeztettünk az év programjairól. A gyermekvetélkedő június 6.-án lesz Budapesten nagy találkozónkat Szlovákiában tartjuk Mytnán augusztusban, később meghatározandó időpontban. A virág János énekkari és vers és mesemondó találkozónkat Vámosgyörkön október 2-3-4. napján tartjuk.
A felügyelő bizottsági elnökünk javasolta, hogy a napokban szomorú sorsú NAV-os dolgozó családjának 100000.- Ft-ot juttassunk, mely lojalitásunkat tükrözi. Közgyűlésünk egyhangúlag támogatta az ötletet. Az új polgármesterek részéről komoly aktivitást tapasztaltunk , mely szövetségünk életében új fejezetet nyithat.

Végezetül Csúr Tibor egy Szlovákiában már működő jelzőrendszert mutatott be, melyet ajánlott magyarországi bevezetésre. A közgyűlést ünnepi ebéddel zártuk. Volt aki hazaindult, de a távolabbról érkezettek maradtak és a derengő napsütésben elindultak megismerni Hévíz szépségeit. Vasárnap reggel kipihenve a jövő sikereibe vetett hit reményében indultunk haza.

A közgyűlés fotóit erre a hivatkozásra kattintva érheti el >>

City Monitor - Mobil és webalkalmazás >>
City Monitor Mobilalkalmazás >>

Közgyűlés hozzászólás >>

Utolsó frissités ( 2015. március 05. csütörtök 08:13 )
 
BUÉK
2014. december 27. szombat 09:31

KEDVES VÁMOSIAK

Kívánunk mindenkinek egy egészségben, szerencsében gazdag BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT!


Tisztelettel és barátsággal

HÁM  LÁSZLÓ                                       BÓK  MIHÁLY
elnök                                                     főtitkár
Utolsó frissités ( 2014. december 27. szombat 09:32 )
 
Választások utáni helyzetkép
2014. december 20. szombat 19:06

Az őszi helyhatósági magyarországi és szlovákiai helyhatósági választások az alábbi személyi változásokat hozták a VTSZ tagtelepüléseinek életében:

1./  NEMESVÁMOS: maradt polgármester Sövényházi Balázs   
2./  SAJÓVÁMOS: új polgármester van: Váradi  Lajos
3./  SOMOGYVÁMOS: maradt polgármester: Dékányné Károly Mariann
4./ VÁMOSATYA: maradt polgármester: Szász József
5./ VÁMOSCSALÁD: maradt polgármester: Németh Imre
6./ VÁMOSGYÖRK: maradt polgármester: Gedei Zoltán
7./ VÁMOSOROSZI: maradt polgármester: Végh Endre
8./ VÁMOSPÉRCS: maradt polgármester: Ménes Andrea
9./ VÁMOSÚJFALU: új polgármester: Jadlóczki Lajos
1o./ VÁMOSSZABADI: új polgármester: Lizákné Vajda Lívia
11./ VÁMOSMIKOLA: maradt polgármester: Bárdi Alex

SZLOVÁKIA

12./ VÁMOS/ Myto pod Dumbierom / maradt polgármester: Roman Svanter
13./ VÁMOSLADÁY/ Mytne Ludany / új polgármester: Stefan Mojzes
14./ VÁMOSFALVA / Mytna / maradt polgármester:  Pavel Greksa
15./ VÁMOSLUCSKA / Lúcky / maradt polgármester: Eduárd Baláz
16./ VÁMOSBALOG  /Velky Blh / maradt polgármester: Tibor Csúr
17./ FELSŐVÁMOS/ Horné Myto / új polgármester: Puss András

ROMÁNIA - a helyhatósági választásokra 2o15-ben kerül sor -

18./ VÁMOSUDVARHELY / Coroisinmartin/ polgármester: Aldea Dumitru
19./ VÁMOSGÁLFALVA/ Comunei Gánesti/ polgármester: Balogh Elemér

 
További tartalom...
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Találatok 51 - 55 / 219

Ma 2018. augusztus 21. kedd, Sámuel és Hajna napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"