JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Gyermekvetélkedő, nemzetközi találkozó, mesemondó verseny
2012. május 08. kedd 10:19
2007. évi megalakulása óta immáron ötödszörre tartotta meg éves közgyűlését február végén a Vá mos Települések Szövetsége, amelyen a szövetség tagjai, a hazai és külföldi, vámos múltú tagtelepülések polgármesterei, elnöke és tiszteletbeli elnöke, valamint a NAV - a szövetség munkáját támogató - vezetői vettek részt.
 
Gyermekvetélkedő, nemzetközi találkozó, mesemondó verseny

A közgyűlés a KEKI objektumában, a megszokott barátsággal, egymás iránti tisztelettel, konszenzuskészséggel zajlott. Volt ismét miről dönteni, hiszen az éves beszámolón és költségvetésen túl az ez évi programok, közös hagyományőrző rendezvények, a NAV ismertségének és elismertségének a civil szervezetek körében történő támogatása volt napirenden. A polgármesterek elfogadták az éves rendezvénytervet, amely szerint az iskolák közötti gyermekvetélkedőre a KEKI és a PSE támogatásával június 2-án kerül sor. Ismét megrendezésre kerül az éves nemzetközi találkozó, melyen a települések lakói is részt vesznek, és amelynek Sajóvámos ad otthont, július 13-15. között. (2013-ban várhatóan Vámosszabadi rendezi meg majd a következőt). A szintén nagy létszámú és igényes Virág János kórus- és mesemondó találkozót és versenyt Vámosgyörkön október 5-7. között rendezik meg. Közben számos helyi, térségi program is színesíti az éves rendezvénytervet, amely programok, találkozások tovább mélyítik az egyes települések lakóinak baráti, mi több, „családias" együttműködését, s a NAV szempontjából nem utolsósorban a vámos és adóhatósági szakma elfogadottságát. Ezt kívánta segíteni dr. Nagy János tiszteletbeli elnök a külföldi települések (szlovák és román) nyelvi nehézségeinek oldására tett javaslatával és felajánlásával is, amit a tagok örömmel fogadtak. Nemkülönben azt a civil szervezetek működését segítő tájékoztató, tanácsadó, jogszabály-ismertető előadásanyagot, amit Nagy József, a PSE ügyvezető elnöke küldött meg számukra. A PSE részéről ismét egy, az iskolák számára felajánlott bokszzsák talált gazdára, s a közgyűlés óta a sportoló sajóvámosi gyerekek minden bizonnyal számos ütést mértek már rá...
Gyermekvetélkedő, nemzetközi találkozó, mesemondó verseny
 
Kedves olvasó!
2012. május 04. péntek 13:30
A Nemzeti Adó és Vámhívatal gondozásában és szerkesztésében havonta megjelenő nívós szakmai lap  a Pénzügyőr szerkesztői javaslatára sorozatot indít aVámos Települések Szövetsége-hez tartozó 11 magyar ,6 szlovák és három román tagtelepüléseink bemutatására, elsősorban fölvillantva azok turisztikai lehetőségeit,és rendezvényeit. Tisztelettel ajánljuk e lap olvasótáborának az oldalakon megjelenő információkat és szeretettel várjuk településeinken önöket, hiszen minket is összetart valami,nevezetesen a ma végzett tevékenység,melyet korábban eleink a településeinken végeztek. Ajánljuk figyelmükbe a szövetségünk honlapját és településeink saját honlapját, hogy nyomon követhessék az aktuális rendezvényeket. www.vtsz.eu
Ebben a számban Vámosgyörk mutatkozik be,mint a szövetség alapítója és központja. A helyi információkhoz a www.vamosgyork.hu honlapon tájékozódhatnak rendezvényeinkről. Jó böngészést és időtöltést kívánok
Hám László
vtsz elnök
 
Vámosgyörk

A Mátra déli lábánál, a Jászság határán, Gyöngyöstől mintegy 15 Km-nyire fekvő község köszönti az olvasót.
A már az őskorban is lakott település első hivatalos említése 1273-ból származik. Ekkor neve még Jurk alakban található meg az oklevelekben. Az Aba nemzettség területéhez tartozik, annak Komplti ágának Péter nevű tagja a birtokosa.
A török hódoltság után, mint oly sok más település, ez a terület is elnéptelenedik, bár a hatvani szandzsák leltárkönyvében még adófizető helyként említik.
A Rákóczi szabadság harc utáni újratelepülések következtében a településfolyamatosan fejlődik, míg eléri mai méreteit.
Jelenleg a település lakosság mintegy kétezer főt számlál. Óvodája és Általános iskolája, orvosi, fogorvosi rendelője, római katolikus plébániája van.
A település megközelíthetősége kiváló. Vonattal, busszal, de akár autóval is jól elérhető, az M3-as autópálya is csak mintegy 10 percnyire fut a falu határától. A közelben remek kirándulásokra nyílik lehetőség, hisz a Mátra szinte a küszöbről emelkedik, míg „lefelé” a Jászság és az Alföld nyitogatja kapuit. Helyben a falu szélén álló (jelenleg idősek otthonaként is működő) kastély és annak botanikai ritkaságokat is tartalmazó kertje nyújt lehetőséget sétára, pihenésre. Az iskola melletti, nem rég felújított ligetben található a település egyik jellegzetessége: az egykori földbirtokos Kedves nevű lovának – kinek a legenda szerint a vasútvonalát köszönheti a falu – állított síremlék. A ligethez közeli, Mindenszentekről elnevezett plébániatemplom a lelki felfrissüléshez adhat segítséget, de belső terének megtekintése is kellemes perceket szerezhet az ide látogatónak. Külön figyelmet igényel a főoltár magyar szentjeinek ábrázolása és a lurdi szűzanya barlangja. Lovaglási, sétakocsikázási lehetőség, étterem, cukrászda, e-magyarország pont is található, hogy Ön igazán jól érezze magát. 2007 július 2.-án Vámosgyörkön  alakult meg  10magyarországi 5 szlovák és három romániai vám-os névelemet tartalmazó települések közös akaratából a Vámos Települések Szövetsége,mely a név azonosság és a közös történelmi múlt kapcsán együttesen ápolja a hagyományokat kultúrában irodalomban, zenében,sportban .Különféle rendezvényink közül mindig Vámosgyörkön rendezzük meg a Virág János  volt györki zenepedagógusról elnevezett énekkari találkozónkat,melyen településeink énekkarai mutatják be tudásukat.   Látogasson el hozzánk, szeretettel várjuk. Kedves vendégeinknek szállást és programot szervezünk és biztosítunk helyben és a 6 km-re lévő Jászárokszálláson, ahol a mozgásszervi betegségekre kiváló gyógyvizű strand nyújt enyhülést a betegségben szenvedőknek. Esti kellemes kikapcsolódást ígérünk a 3 km-re északra lévő atkári földön termett kiváló bor bemutatóval és borkóstolással, legalább 5 személy számára Egyúttal szívesen invitáljuk a kedves olvasót a györki rendezvényekre, melyek június 2.-án szombaton  családi és sportnap ,október 5-6-7.én a Vámos Települések Szövetsége szervezésében a  Virág Jánosról elnevezett5. énekkari találkozó és verseny, valamint a 2. ízben megrendezendő vers és mesemondó  találkozó,melynek védnöke a ma élő egyik legnagyobb író-költőnk. Kányádi Sándor.6.-án délután 5 órakor a mindenszentek templom kiváló akusztikáját használva a Pénzügyőr zenekar immáron harmadik alkalommal ad komolyzenei hangversenyt .Kiemelkedő komolyzenei rendezvényünk szeptember 8.-án a mindenszentek templomban du. 4 órakkor kezdődő  Haydn est, melynek keretében elhangzik a teremtés oratórium.
December 22.-én a Zöngék énekegyüttes karácsonyi hangversenyével búcsúztatjuk a 2012-esévet.
Legyen vendégünk Vámosgyörkön. Program szervezésre kérem jelentkezzen Bódi Zsolt közösségi ház vezetőnknél 06 30 8153921 telefonszámon

Bódi Zsolt
közösségi ház vezető
 
Hám László
vtsz elnök

 
Megtartotta ez évi közgyűlését A Vámos Települések Szövetsége
2012. április 06. péntek 17:40
Március 23 és 34.-én tartottuk az év első összejövetelét, melynek keretében közgyűlésünket is. Pénteken délután a NAV KEKI oktatási intézmény budapesti Római parti továbbképző intézetében gyülekeztünk. Nagy örömmel  üdvözöltük ismét egymást.  Jó volt találkozni a régi kedves ismerősökkel, rokonokkal. Házigazdáink a NAV vezető  munkatársai és polgármesterink együtt ültünk a kiadós és finom vacsorához, melynek végén az éjszakába nyúló beszélgetések kezdődtek. Volt aki hajnal fél 4-kor tért nyugovóra. Velünk volt tiszteletbeli örökös társelnökünk, Dr. Nagy János úr is.

Másnap reggel kiegészült a társaság, mert volt aki nem tudott pénteken eljönni. A 9 órai kezdéskor Bók Mihály főtitkár úr megnyitója után  Hám László elnök úr beszámolója hangzott el az elmúlt év eseményeiről,melyet a közgyűlés egyhangúlag fogadott el. A pénzügyi helyzetet Stass Gábor ismertette, aki szövetségünk könyvelését végzi. Ez után az ellenőrző bizottság elnöke Szabó Ferenc ismertette bizottságának jelentését az elmúlt évben végzett munkáról.

Örömmel állapíthattuk meg, hogy mindent rendben találtak. A beszámolók elfogadása után szünetet rendelt el főtitkár úr, majd annak végén csatlakoztak hozzánk házigazdáink a NAV vezető munkatársai,akikkel együtt egyeztettük az ez évi rendezvényeink időpontjait és helyszíneit.
A közgyűlés határozata értelmében ebben az évben a következő rendezvényeinkre kerül sor
1. „Ki tud többet a vám-os településekről és a vám és adóügyről” c. gyermekvetélkedő 2012 június 2-án de. 10 órakor kezdődik a NAV KEKI oktatási intézményben.
2.Az ez évi Vámos települések 5.nemzetközi jubileumi találkozóját,
Sajóvámos rendezi július 13-14-15.-én
3.A „Virág János” énekkari találkozó és verseny, valamint a vers és mesemondók találkozóját Vámosgyörkön rendezzük 2012 október  5-6-7.
 
Izgalmas része volt a találkozónak, amikor a NAV-tól kapott ajándék boxzsák tulajdonosát kellett megnevezni. Azon települések jöhettek szóba, akik még ez idáig nem kaptak. Sorsolással ezt Sajóvámos nyerte el.
A hivatalos programok zárásaként ízletes ebéddel fejeztük be a napot és kívántunk egymásnak kellemes Húsvéti Ünnepeket .
 
Hám László
Vtsz elnök
 
Közgyűlés beszámolók
2012. április 04. szerda 10:48

A beszámoló megtekintéséhez kattintson erre a hivatkozásra >>

Beszámoló a Vámos Települések Szövetségének 2O11.évi tevékenységéről - a megtekintéshez kattintson erre a hivatkozásra >

 
További tartalom...
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Találatok 96 - 100 / 223

Ma 2018. október 23. kedd, Gyöngyi napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"