JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Kezdőlap arrow A szövetség arrow Képgaléria
Hirdetés
Galéria

Jelenleg összesen 3.357 kép van a kategóriákban.
Kategóriák

Mint már arról korábban hírt adtunk Dr. Nagy János altábornagy úr meghívására a Vámos Települések Szövetsége képviselői a Vám és Pénzügyőrség hévízi Gyógy házában adtak egymásnak randevút abból a célból, hogy együtt több időt eltöltve jobban ismerkedjünk egymással,közös dolgainkat felelőség teljesen megbeszéljük és döntsünk szövetségünk ez évi rendezvényeiről.

A találkozás napján vendéglátónk Dr. Nagy János egy kb. egy órás beszélgetésre hívta meg képviselőinket, ahol a testvértelepülések polgármesteri mellett részt vettek a VPOP jeles képviselői is, így Dr. Balaska Andrea  p. ezredes asszony a VPOP irodavezetője, Sipos Jenő p. ezredes a VPOP kommunikációs igazgatója, Kosztyu János p. ezredes a VPOP és intézményei igazgatója...


2009. március 11-én a szlovákiai Vámosfalván került sor a VTSZ következő egyeztető megbeszélésére.

A találkozón részt vett a VTSZ elnöke Hám László, a VTSZ titkára Bók Mihály, a Pénzügyőr Sport Egyesület képviseletében Gombár Csaba őrnagy úr, a szlovákiai Vámosladány polgármesternője Kollárdi Olga, a szlovákiai Vámosbalog- Nagybalog küldöttje Asztalos Olívia, Pál Gabriella, Szabó András ill. a házigazda Vámosfalva polgármestere Pavel Greksa és a község nyugalmazott tanára.


"A dallam egy szív dobbanása, mely összeköti az emberek lelkét. Énekeljünk egy szebb, boldogabb jövőért! Énekeljünk együtt!"
Ez volt a mottója a Vámos Települések Szövetsége által 2008. október 4-én Vámosgyörkön megrendezett I. Virág János Énekkari Találkozónak és Versenynek.
Nyugodtan mondhatom, hogy összekötött bennünket a közös éneklés és öröm volt mindenki lelkében, hiszen 250 ember egy közös cél érdekében gyűlt össze azon esős napon tornacsarnokunkban, mely nem más volt, mint szívből énekelni.
A különböző vámos településekről 11 kórus érkezett: 7 énekkar Magyarországról, 2 énekkar Szlovákiából és 2 énekkar Romániából. A pénteken érkező nemesvámosi és vámosgálfalvi, valamint a 2 vámosgyörki kórus közös vacsorán vett részt, majd az azt követő „Vámosi Fonó” táncházban jót táncoltunk és énekeltünk együtt.Aminthogy a Pénzügyőr újság is hírül adta ez év májusának végén nagy verseny volt a vámos települések gyemekei között. „Ki tud többet a vámos településekről” elnevezésű verseny, melyet Budapesten  rendeztük meg  a Vám és Pénzügyőrség pasaréti úti sportkomplexumában.
Meglepetésünkre olyan vámos falu képviselői is eljöttek versenyezni, akik egyenlőre még nem tagok. Természetesen örömmel fogadtuk őket és kedvet is csináltunk számukra, hogy vigyék haza jó hírünket. A nagyon magas szintű vetélkedőt a sajóvámosi gyerekek nyerték meg. Mihók Anna,Fejes Alexandra, Benke Kitti és Spitzműller Lilla. A Vám és Pénzügyőrség ajándékcsomagjai mellett 10 napos nyaralást nyertek a gyerekek a sástói Vám és Pénzügyőrség üdülőjében. Meglátogattuk őket, akik a rossz idő ellenére is nagyon boldogok voltak, hogy ilyen szép környezetben tölthetnek el egy pár napot. A programok között szerepel ki mit tud, sportvetélkedők, ügyességi játékok, kirándulások a környékre, Gyöngyösre, de Budapestre is a vámosok csodaszép múzeumába is.
A gyerekek kifejezték szándékukat, hogy a következő évben is indulni szeretnének ezen az érdekes vetélkedőn.2001. július 1-én Mádl Ferenc köztársasági elnök úr aláírta azt a dokumentumot, miszerint a legkisebb hajdúváros – Vámospércs - visszakapta a városi címet.
Bocskai István 1605. december 12-én a Korponai kiváltságlevéllel adományozott városi kiváltságokat a településnek, amelyet 1876-ban több hajdúvárossal együtt elveszített. 125 év után - hét évvel ezelőtt – Kara Pál adta át a város jelképes kulcsát az akkori városvezetőnek, amely jelképezi, hogy ismét városi rangú lett a település. Ugyan a településszerkezetben lényeges változás nem történt, de a hajdúöntudat és a presztizs mindenképpen erősödött. Falusias jellegű kisváros, amelyet kedves, barátságos emberek laknak.


A tanév kezdetekor átadott, bővített és felújított, Európai színvonalú iskola ez eddig „nem vétetett keresztség alá”. A  királyi pár – Mátyás király és gyönyörűséges felesége Beatrix királyné - bevonulásával kezdődő nagyszabású ünnepség fő szónoka Ménes Andrea polgármester volt, akit a ceremónia mester – Sütő Csaba tanító – a következő szavakkal hívott szónoklatra: Nemes vendégünk, nagytiszteletű helytartónak adománya és kegyes szócsokra fogadtassék. következőket mondta a névválasztással kapcsolatban: „Amikor a képviselő – testület, a szülők, pedagógusok és diákok véleményével teljesen azonosulva úgy döntött, hogy Mátyás Király nevét adja általános iskolájának, döntésével félreérthetetlenül kifejezte azon akaratát, hogy vállalja ezeréves történelmi örökségét, nem hagyja veszni értékeit, és gyermekeit olyan szellemben akarja nevelni, hogy csírái lehessenek a következő ezer esztendőnek is.

Jelenleg 61 kategória van ebben a galériában.
oldal « 1 2 3 4 5 6 7 8 »

Powered by: PonyGallery ML
Version 2.4.0, BUILD 20070806
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"