JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Kezdőlap arrow A szövetség arrow Képgaléria
Hirdetés
Galéria

Jelenleg összesen 3.521 kép van a kategóriákban.
Kategóriák

2001. július 1-én Mádl Ferenc köztársasági elnök úr aláírta azt a dokumentumot, miszerint a legkisebb hajdúváros – Vámospércs - visszakapta a városi címet.
Bocskai István 1605. december 12-én a Korponai kiváltságlevéllel adományozott városi kiváltságokat a településnek, amelyet 1876-ban több hajdúvárossal együtt elveszített. 125 év után - hét évvel ezelőtt – Kara Pál adta át a város jelképes kulcsát az akkori városvezetőnek, amely jelképezi, hogy ismét városi rangú lett a település. Ugyan a településszerkezetben lényeges változás nem történt, de a hajdúöntudat és a presztizs mindenképpen erősödött. Falusias jellegű kisváros, amelyet kedves, barátságos emberek laknak.


A tanév kezdetekor átadott, bővített és felújított, Európai színvonalú iskola ez eddig „nem vétetett keresztség alá”. A  királyi pár – Mátyás király és gyönyörűséges felesége Beatrix királyné - bevonulásával kezdődő nagyszabású ünnepség fő szónoka Ménes Andrea polgármester volt, akit a ceremónia mester – Sütő Csaba tanító – a következő szavakkal hívott szónoklatra: Nemes vendégünk, nagytiszteletű helytartónak adománya és kegyes szócsokra fogadtassék. következőket mondta a névválasztással kapcsolatban: „Amikor a képviselő – testület, a szülők, pedagógusok és diákok véleményével teljesen azonosulva úgy döntött, hogy Mátyás Király nevét adja általános iskolájának, döntésével félreérthetetlenül kifejezte azon akaratát, hogy vállalja ezeréves történelmi örökségét, nem hagyja veszni értékeit, és gyermekeit olyan szellemben akarja nevelni, hogy csírái lehessenek a következő ezer esztendőnek is.


Vámos települések vetélkedtek

A Vám-, és Pénzügyőrség Országos Parancsnokság Budapesten, a Pasaréti úton lévő Sportcentrumában került megrendezésre a Ki tud többet a vámos településekről? c. vetélkedő országos döntője. A tizenegy hazai vámos elő és utónevű település diákjai mérték össze tudásukat a nagyszabású vetélkedőn, amelyet a Vámos Települések Szövetsége szervezett...


A Vámos Települések Szövetségének vezetőit és tagjait munkaebéddel egybekötött beszélgetésre invitálta Dr. Nagy János tábornok úr a VPOP Országos parancsnoka. Az eseményen jelen volt Dr. Balaska Andrea alezredes, a VPOP Országos Parancsnok Hivatalának vezetője és Sípos Jenő sajtószóvivő, Bók Mihály főtitkár és Hám László elnök  is. A Pénzügyőr klubban felszolgált finom ebéd fogyasztása közben a városvezetők feltették a legutóbbi találkozás óta felvetődött kérdéseiket, köszönetet mondtak a számítógépekért, amelyeket az év elején, lakosságszám arányában kaptak meg a települések a VPOP-tól.


Nagyhét kedden délelőtt csöngött a telefonom és a   főtitkár,  Bók Mihály úr keresett, hogy nagyon fontos és jó hírt szeretne velem közölni.
Kedves Ismerősünk Hafuzi Avnia úr az A&M vámügynökség tulajdonosa,aki már  komoly anyagi támogatást is nyújtott a Vámos Települések I. Országos Találkozójának megrendezéséhez, Kellemes Húsvéti Ünnepeket szeretne kivánni településeinknek és az ott élő kedves emebereknek.


A június 1-2-3-án lebonyolított találkozó a települések életében először került megrendezésre.


Jelenleg 63 kategória van ebben a galériában.
oldal « 1 2 3 4 5 6 7 8

Powered by: PonyGallery ML
Version 2.4.0, BUILD 20070806
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"