JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Ismét a Vámospércs győzedelmeskedett PDF Nyomtatás E-mail
2014. május 19. hétfő 14:14
Az idei május sem múlhatott el a hagyományos Vámos Települések Szövetsége (VTSZ) gyerekvetélkedője nélkül. A rendezvénynek ezúttal is a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézet (KEKI) budapesti Adóügyi Iskola Oktatási Központja adott helyszínt, ahová – határon innen és túlról - csaknem valamennyi VTSZ tagtelepülés elküldte általános iskolás gyerekekből álló csapatát.
 
A megnyitón a NAV-ot Asztalos Gézáné dr., a KEKI főigazgatója, Kosztyu János, a KEKI főigazgató-helyettese, dr. Balaska Andrea ezredes, a NAV Szervezetszabályozási és Titkársági főosztály főosztályvezetője és Szántó Zoltán alezredes, a Pénzügyőri Iskola főosztályvezetője, míg a VTSZ-t Hám László elnök, és Bók Mihály főtitkár képviselte. A rövid köszöntő után a gyerekek megkapták azokat a kérdéseket, amelyekre egy előzőleg megküldött háttéranyagból készülhettek fel. A verseny minden évben egy-egy olyan témára épül, amely kötődik a pénzügyőri szakmához. Idén a védett állatok és növények nemzetközi kereskedelméhez kapcsolódóan adhattak bizonyságot tudásukról a nebulók. A KEKI Pénzügyőri Iskola munkatársai által összeállított tesztkérdések megválaszolása után a gyerekek a gyakorlatban is próbára tehették megszerzett tudásukat, például védett állatokból készült termékeket kellett felismerniük, rendszerezniük. A szellemi vetélkedő után pedig fizikai állóképességükről, ügyességükről tettek tanúbizonyságot a versenyzők, az Oktatási Központ parkjában felállított akadálypálya egyes állomásait – például kosárra dobást, puzzle-kép kirakást, célba lövést, sorversenyt – teljesítve.
 
Az ebédet követően került sor a díjkiosztóra, ahol a vándorkupát, és a vele járó fődíjat, egy, a bakonszegi NAV-üdülőbe szóló gyerektábori meghívót – a Pénzügyőr Sportegyesület ügyvezető elnökének, Nagy Józsefnek a felajánlásából pedig egy nyári sporttáborozási részvételt – 2012 után másodszor is a vámospércsi csapat vehette át. Senki sem távozott azonban üres kézzel, hiszen a hagyományok szerint a csapatok egymást is magajándékozták, sőt, a szervezők jóvoltából, még Budapest egyes nevezetességeivel is megismerkedhettek, egy városnézés keretében.
 
Láng-Miticzky András
 
Utolsó frissités ( 2014. május 19. hétfő 22:04 )
 
< Előző   Következő >

Ma 2018. december 15. szombat, Valér napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"