JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
A vámosok nagy családjának nemzetközi találkozója Vámosújfalun PDF Nyomtatás E-mail
2016. július 12. kedd 21:28

Az időjárásnak köszönhetően már június 24-én, pénteken is szikrázó napsütés, és a település lakóinak szeretete fogadta a nemzetközi találkozóra érkező delegációkat. Mindez folytatódott másnap, vagyis július 25-én, melyet színesített a pénzügyőr zenekar zenés ébresztője. A sorra érkező településeket a vámos hagyományoknak megfelelően, a valamikori vámkezelő helyen, (a település határánál húzódó hatlukú hídnál) a betyárok vámszedés céljából megállították. Jadlóczki Lajos Vámosújfalu polgármestere személyesen köszöntötte a vámszedésnél megjelent rokontelepülések vezetőit, majd pálinkával és pogácsával köszöntötték az érkezőket.

 


A VTSZ, az ünnepi menet, a pénzügyőr zenekar vezetésével a település főutcájának érintésével felvonult a sportpályára, ahol ünnepélyes keretek között Fletsch Gábor előadásában elhangzott Reményik Sándor Pilátus című verse, majd Jadlóczki Lajos polgármester ünnepélyesen megnyitotta a nemzetközi találkozót. A köszöntő beszédekből külön kiemelést érdemel Hám László VTSZ elnökének köszöntője, melyben méltatta a vámosok nagy családját, gratulált Vámosújfalu képviselőtestületének és a település lakóinak a rendezvény megszervezéséhez és megtartásához, majd átadta a VTSZ aranykitűző elismerését Tarnai Tamásnak a NAV osztályvezetőjének, azért a sok éves áldozatos munkáért, melyet a nevezett szövetségért végzett.
Molnár Tamás a NAV Vámszakmai és Nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára, a NAV vezetőjének szakmai helyettese, és a VTSZ tiszteletbeli társelnöke ünnepi köszöntőjében megerősítette a NAV felső vezetőinek azokat a gondolatokat, hogy a két szervezet közötti kapcsolat évről évre erősebb és a NAV szövetség erőfeszítéseit a továbbiakban is támogatni fogja. A köszöntő beszédek után a vámosi hagyományoknak megfelelően a 2015 évi nemzetközi találkozót szervező Vámosfalva/Mytna polgármestere Pavel Greksa átadta azt a vándorbotot, amelyet a rendező település vezetője vesz át, azzal a feladattal, hogy azt a következő évi rendezvény idejéig a település önkormányzatának épületében mindenki által látható helyen megőrzi. Ezt követte a szívet melengető és minden vámosi lelket megörvendeztető gyertyagyújtás, melyet a települések polgármesterei, Molnár Tamás tiszteletbeli társelnök és Hám László VTSZ elnöke végzett. A gyertyagyújtás a vámosok nagy családjának összetartozását jelenti.
Ezután több helyszínen kezdődtek el a meghirdetett programok, melyeken a települések résztvevőiből érkező fellépők szórakoztatták a nagyérdeműt.
A díszvendégek a polgármester vezetésével felavatták Vámosújfalu község első emlékparkját, ahol tizenkilenc olyan kopjafa áll, amelyek a vámos települések tagtelepüléseinek neveit viseli. Az ünnepélyes magyar, szlovák és román szalagokat a polgármesterek vágták át. Az emlékpark avatása után a település Ökoturisztikai Látogató Központjában tartott ünnepi közgyűlésen vettek részt, melyen a NAV részéről megjelent Marsi Márta főigazgató asszony, Polcz Attila szakfőigazgató, Dr. Balaska Andrea főosztályvezető, Kosztyu János igazgató, Tarnai Tamás osztályvezető, Láng-Miticzky András főtanácsadó is.
Az ünnepi közgyűlésen Marsi Márta főigazgató asszony elismerését fejezte ki Jadlóczki Lajos polgármesternek a találkozó színvonalas megrendezéséért, valamint a vámosi hagyományok ilyen magas szintű ápolásáért.
Hám László elnök a VTSZ elnöksége nevében szintén köszönetét fejezte ki a rendezvény megszervezéséért és egyben tájékoztatást adott a jelenlévőknek arról, hogy a 2016 évi Virág János kórustalálkozó, valamint az ehhez kapcsolódó vers és mesemondó vetélkedő 2016. október 8-án kerül megrendezésre Vámosgyörkön, mely alkalomra már most tisztelettel hívja meg a vámos települések résztvevőit.
Az ez évi nemzetközi találkozó a június 26i ökomenikus istentisztelet megtartásával fejeződött be, a résztvevők legnagyobb megelégedésére.
E sorok írója külön köszöni a polgármester úrnak, a képviselőtestületnek, a település lakóinak, valamint a NAV illetékeseinek odaadó munkájukat, melynek eredményeképp ismét erősödhetett a vámosok és vámosiak, azaz a vámosok nagy családjának egysége. Isten áldja a vámosok nagy családját.
EGY FENÉKKEL KÉT PEDÁLON
Lassan évtizedes és örömteli hagyomány, hogy a vámos települések nemzetközi találkozóinak szerves és színes részét képezik a Tekerő fináncok, valamint a NAV túra és szabadidő sportkör tagjaiból álló kerékpár csapat emberfeletti teljesítménye, így volt ez most is. Június 23-án Vámosgyörk polgármestere, Gedei Zoltán és a képviselőtestület tagjai fogadták a Gombár Gábor és Rózsahegyi Zsolt által vezetett kerékpárosokat. Az ünnepi eseményen megjelent Dr. Balaska Andrea NAV főosztályvezető, Mező Péter főosztályvezető, Tarnai Tamás osztályvezető és Láng-Mitinczky András főtanácsadó, a VTSZ-t Hám László elnök és Bók Mihály főtitkár képviselte. Az érkező vendégeket a helyi iskolások, fiatalok által bemutatott vidám műsorokkal köszöntötték.
Június 24-én reggel tizenöt helyi iskolás csatlakozott a csapathoz, mely elindult Sajóvámosra. A kísérő gyerekek a részvételükért Pénzügyőr SE feliratu mezt kaptak ajándékba.
A kerékpárosokat Szilmabesenyő határában tizenöt sajóvámosi fiatal várta és a PSE mez átvétele után együtt tekertek a sajóvámosi művelődési központ elé, ahol az érkezőket harmonika szó, a képviselőtestület, a NAV-tól Szabó Károly szakfőigazgató, a VTSZ elnöksége részéről Bók Mihály főtitkár fogadta. Az érkezést követően harmonika szó mellett vonult a csapat a vacsorához, mely igen jó hangulatban és igen finom ételek elfogyasztásával történt.
Június 25-én reggel a tizenhat fős kerékpár csapat elindult Vámosújfaluba a nemzetközi találkozó megnyitójára. Szegilong polgármesteri hivatala előtt csatlakozott hozzájuk a tizenöt fős vámosújfalui, fiatalokból álló kísérő csapat, akik a PSE mez felvétele után elindultak és együtt érkeztek meg a VTSZ nemzetközi találkozó helyszínére.
A több mint kétszáz kilométer megtétele a harminchárom fok feletti hőségben emberpróbáló volt, de a résztvevők tanújelét adták annak, hogy számukra fontos a VTSZ találkozója és kifejezték azt is, hogy ők is a vámosiak nagy családjához tartoznak.
Köszönet a kerekes résztvevőknek a részvétükért, a példamutató emberi magatartásukért. Jövőre visszavárjuk a csapatot.
Utolsó frissités ( 2016. július 16. szombat 12:15 )
 
< Előző   Következő >

Ma 2019. június 18. kedd, Arnold és Levente napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon olcsó gyerek karóra
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"