JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Szavazások

Tetszik Önnek a szövetség honlapja?
 
Kezdőlap
Hirdetés
Már elektronizált és papírmentes a vámszedés PDF Nyomtatás E-mail
2018. augusztus 13. hétfő 10:12
A vámhatóságnak napjainkban is kiemelt szerep jut. Feladatköre nemcsak a vámbevételek biztosítása, hanem a terrorizmus elleni küzdelem, valamennyi uniós állampolgár biztonságának és egészségének védelme a hamis termékek, fegyverek, kábítószerek illegális behozatalának megakadályozásával. A magyar vámhivatal mindezeken túl elkötelezett a közös történelmi hagyományok ápolása mellett is - mondta Felsővámoson a vámos települések nemzetközi találkozóján Molnár Tamás helyettes államtitkár.

Vámrendszerünk több mint ezer éves múltra tekint vissza – emelte ki a vámszakmai és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár. Emlékeztetett, hogy Szent István király több száz révészt és legalább félezer vámszedőt alkalmazott. Az akkor még vásárhelyekre kirótt vásárvám, folyami hídvám, révvám, határvám a 11. századi magyar kincstárnak is jelentős bevételt hozott.

 

 

Ma már a vámkezelést nem a révészek, hanem a pénzügyőrök intézik, és a kiviteli és a behozatali vámkezelések közel 100 százaléka elektronikusan történik, amellyel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az informatikai fejlesztések területén is előkelő helyet foglal el az uniós ranglistán. Az államkassza viszont még most is profitál a több mint ezer éves hagyománnyal bíró vámból. Idén az első félévben több mint 37 milliárd forintnyi vámbevétel keletkezett itthon, amelynek húsz százaléka,  - mintegy hét és fél milliárd forint - gazdagította a magyar költségvetést, a többi az unió büdzséjébe került – mondta Molnár Tamás.

A hagyományok ápolása, a közös kulturális és történelmi gyökerek miatt a NAV a Vámos Települések Szövetségének a stratégiai partnere. A Szövetség nemzetközi lett, hiszen a húsz tag között nemcsak magyar, hanem román és szlovák vámos települések is vannak.

 

A szervezet a határon átnyúló kulturális és történelmi hagyományok ápolása mellett, segíti az együttműködést a három ország vámhivatala között, amely védi a tisztességes kereskedőket, fuvarozókat, de egyúttal a tagállamok költségvetésére is jótékonyan hat. Molnár Tamás kitért arra is, hogy havonta tartanak a pénzügyőrök közös akciókat, melynek célja – az akcióban érintett tagállamok adatbázisainak felhasználásával, valamint célzott közúti ellenőrzéseivel - a csalárd vállalkozók azonnali kiszűrése.

forrás:Már elektronizált és papírmentes a vámszedés

Utolsó frissités ( 2018. augusztus 13. hétfő 10:18 )
 
< Előző   Következő >

Ma 2019. augusztus 23. péntek, Bence napja van.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
www.it-nav.hu Pécs munka egerallas.hu SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Gyongyosallas.hu EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu TiszaujvarosAllas.hu Hirdetési oldal AusztriaAllas.hu DunakesziAllas.hu ErdAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés MosonmagyarovarAllas.hu kupon
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"