JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Hírek arrow Régi hírek arrow Személyes beszámolók
Hirdetés
Személyes beszámolók PDF Nyomtatás E-mail
2007. július 05. csütörtök 23:00
A színpadi műsorszámok érdekesek, színesek, színvonalasak voltak. Igaz, az időjárás olykor megijesztett bennünket, de a tervezett program megvalósult.
Minden korosztály képviseltette magát, az óvodás korúaktól a nyugdíjasokig. Ez is azt bizonyítja, hogy mindenki megtalálta, megtalálhatta a kedvére való műsorszámot, produkciót. A színpadi programokat sokan nézték végig, a hangulat vidám volt a nap folyamán. Megismerhettük a vendég községek hagyományait, az adott település népviseletét, dalait. Mi, vámosgyörkiek pedig bemutatkozhattunk, bemutathattuk a községünkben működő csoportok életét, műsorszámait. Előadhattuk azokat a műsorokat, amivel izgatottan készültünk erre a különleges napra.
A nézők kitartása, hangos, olykor szűnni nem akaró tapsa minden szereplőt örömmel töltött el és azzal az érzéssel, hogy érdemes volt dolgozni ezért a napért.
Úgy gondolom, hogy ez a találkozó közelebb hozta az embereket egymáshoz. A szereplők a gyakorlások során szinte összekovácsolódtak. Az minden előadásból érződött.  Barátságok, ismeretségek kötettek, ami a mai világban nagyon fontos, hiszen az emberek sokszor csak elmennek egymás mellett szótlanul, idegenként. A mosolyra, a segítő, bátorító jó szóra mindnyájunknak szüksége van. Ez ad erőt a továbblépéshez, az új elkezdéséhez, önmagunk megvalósításához.
 
Tóth Zoltánné, Kiss Judit
 
Egyházzenei hangverseny 2007. június 2. Vámosgyörk, Mindenszentek Templom
 
A VTOT keretein belül megrendezésre került templomunkban az egyházzenei találkozó. Igaz, a „Vámos-család”-ból csak egyetlen kórus jelentkeztett, de ez nem törte meg lelkesedésünket.
Délután 5 órakor kezdődött a hangverseny, amelyen az egyházi zenére kíváncsi hallgatók szép számmal vettek részt.
A hangverseny kezdetén Seregi László – a Somogyvámosi Ökumenikus Énekkar karnagyának – orgonajátékát hallhattuk, majd feleségével Sereginé Németh Dórával adtak elő 2 Sütz darabot.
A Vámosgyörki Scola gregorián tételeket adott elő a Graduale Triplexből latin nyelven, majd két kétszólamú ének következett Volly István és Bárdos Lajos szerzőktől. Kórusvezető: Barnáné Pittner Krisztina.
Ezután Kalocsai Mária népdalénekes csodálatos hangjában gyönyörködhettünk, aki saját maga is felkerekedik népdalgyűjtésre határainkon túlra is, hogy minél hitelesebben közvetíthesse számunkra az értékes népdalokat. Előadásában Moldvai csángóföldi Boldogasszony éneket, „Ittes ereszkedik Márton szép Ilona” kezdetű balladát, majd az ősi székely himnuszt hallhattuk.
Végül a Somogyvámosi Ökumenikus Énekkar műsorát élvezhettük, amelyben megszólaltak régi mesterek (Michael Praetorius, William Byrd, G. P. da Palestrina) művei mellet magyar szerzők (Rezessy László, Pécselyi Király Imre, Kodály Zoltán) kompozíciói is. Kórusvezető: Seregi László
A hangverseny jó hangulatát fokozta, hogy a somogyvámosiak 3 zulu keresztény éneket is előadtak zulu nyelven, amelyekkel nagyon jó hangulatot teremtettek.
Mind az előadók, mind a hallgatóság lélekben feltöltődve távozott a templomból.
Remélem, folytatódhat ez a megkezdett hagyomány, és templomunkban minden évben tudunk szervezni egyházzenei találkozót mindnyájunk nagy örömére!

Barnáné Pittner Krisztina
 

Borverseny Vámosgyörkön
 
Hagyomány teremtő céllal indítottak borversenyt a szervezők  a V T O T- napok keretében. Hét település nevezett különböző nedűkkel az ország különböző pontjairól. Érkezett bor Szlovákiából is (Vámosladányból), ami által a verseny nemzetközivé vált. A zsűri szakmai és társadalmi tagjait Dr. Nagy János vezette. 100 pontos rendszerben bírálták a borokat. A nagyobb részben kistermelők által versenyeztetett nedűk közül

   1. 1. melyen Nemesvámos Olaszrizlingje ( Sári Lajos),
   2. 2. helyen Vámospércs fehér bora,
   3. 3. helyen Nemesvámos Olaszrizlingje (Sövényházi Balázs) végzett.

Reméljük a következő években több borász kap kedvet a versenyhez, hogy így is megmérettessék ízletes boraikat.

Tóth Katalin
Utolsó frissités ( 2008. március 01. szombat 17:51 )
 
< Előző   Következő >
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"