JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Google PageRank

Partnereink


 nagymama.hu

Hírszolgáltatás

Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Hírek arrow Friss hírek arrow Szép ünnep a legnagyobb "Vámos" városban
Hirdetés
Szép ünnep a legnagyobb "Vámos" városban PDF Nyomtatás E-mail
2008. március 15. szombat 14:10
Vámospércs lélekszámát tekintve a legnagyobb vámos település. A hajdúvárosok közül  a „sereghajtó” szerep jutott neki, ugyanis a legkisebb hajdúvárosként emlegetik. Nevében sem utal a hajdúmúltra, de a múlt idők emlékét, örökségét híven ápolja a település.  Így volt ez március. 14-én is, amikor a művelődési ház zsúfolásig megtelt nagytermében és a   Petőfi szobornál emlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 160 éves évfordulójára.
 
Szép ünnep a legnagyobb "Vámos" városban
 
Az általános iskola ötödik évfolyamos tanulói felnőtteket meghazudtoló komolysággal elevenítették fel a 160 évvel ezelőtti eseményeket. Az ünnepi műsort Nagy Beatrix, Medve Anita és Szabóné Tóth Andrea állították össze és tanították be a gyerekeknek.
 
Szép ünnep a legnagyobb "Vámos" városban

A színpadon a Pilvax kávéházi események éppúgy megjelenítésre kerültek, mint a csatába induló huszárok alakja. A műsor után a résztvevők a Petőfi szobornál folytatták az ünneplést, ahol Ménes Andrea polgármester megható, szép beszéde után az emlékezés koszorúit helyezték el az önkormányzat, az intézmények, pártok képviselői, közöttük Tasó László a 4. sz. választókerület országgyűlési képviselője is.

Fotók és szöveg: Sz.Vrancsik Éva

 
< Előző   Következő >
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Insight Tours
Free Joomla Templates
IT-Nav Hungary Kft. | "Az elsők közé navigáljuk!"