Együttműködés a vámos településekkel

Régi-új együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-Magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőrségi Főigazgatósága a Vámos Települések Szövetségének három tagjával, Sajóvámossal, Vámosújfaluval és Vámosgyörkkel. A szerződés régi, hiszen a településekkel már korábban is tartotta a főigazgatóság a kapcsolatot, de mégis új, hiszen az integrációt követően ez az első újjákötött megállapodás. Az együttműködési megállapodást Szabó Zsolt dandártábornok, főigazgató és az érintett települések polgármesterei írták alá nemrégiben Kazincbarcikán. Szabó Zsolt szerint fontos a hagyományok ápolása illetve az említett települések segítése.
Felházi József, Vámosújfalu polgármestere elmondta, hogy a 2007-ben alakult szövetség ma is remekül működik, sőt, mára 20 települést fog össze a Felvidékről, Erdélyből és Magyarországról. Köszönetet mondott a NAV-nak, hogy a 2010-es árvíz idején segítettek, s reméli többször ilyen fizikai segítségre nem lesz szükség. Mint mondta, elsősorban a kulturális események, a közösség fontos.
A vámosújfalui polgármesterhez csatlakozva Komjáthy Lajosné, Sajóvámos polgármestere is üdvözölte az együttműködést, a szövetség létét. Fontosnak tartja, hogy a települések közötti kapcsolat erős legyen.
– A cél, hogy kulturális értékeinket megosszuk egymással, szórakozzunk, s az emberek tájékozottak legyenek. A NAV nem csupán szervezési szinten segíti a szövetséget, hanem tevőlegesen is, hiszen a fővárosban többek között vetélkedőt szerveztek általános iskolásoknak – tette hozzá.