Falunap Nemesvámoson

A nemesvámosi képviselőtestület és Sövényházi Balázs polgármester úgy gondolta,hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére az idén is megrendezik a hagyományos falunapot. Az elhatározást tett követte,és megindult a hatalmas szervezés. Augusztus 6.-án kellő nyári napsütéssel és kellő résztvevővel indult a vigasság. A rendezvényen, ünnepi képviselő ülés keretén belül került sor a Nemzeti Adó és Vámhivatal Közép-dunántúli Regionális Vám – és Pénzügyőri Főigazgatóság és Nemesvámos önkormányzata közötti együttmüködési megállapodás aláírására.A megállapodás bíztositja  -igény szerint – a kölcsönös együttmüködést, sport,kulturális területeken.

Molnár Tamás alezredes ,főigazgató röviden méltatta az aláírás fontosságát, majd a Pénzügyőr SE. nevében átadta a település iskolájának szánt ajándékot,egy vadonatúj boksz-zsákot.

Sövényházi Balázs polgármester – a képviselőtestület jelenlétében – megköszönte az ajándékot, és igéretet tett arra,hogy a megállapodás szellemében kerül sor a további együttműködésre. Az ünnepi eseményen megjelent még Stark Attila a NAV veszprém-megyei igazgatója, valamint Bók Mihály a VTSZ főtitkára.

A kábítószeres kutyabemutató,a gyerekek részére rendezett céllövészet, valamint a műsor többi része bíztosította a rendezvény hatalmas sikerét.Jó volt látni a település összefogását, jó volt résztvevőnek lenni ezen a vidám nemesvámosi falunapon.

Persze egy olyan településen ahol a hagyomány ápoláson kívül még az elődök munkáját is elismerik talán nem is olyan nehéz egy falunap megszervezése. E sorok íroja örömmel nyugtázta és adja hírül, hogy  NEMESVÁMOS önkormányzata a település korábbi polgármesterének SÁRI LAJOS  úrnak a „település díszpolgára” elísmerő címet adományozta.

A Vámos Települések Szövetsége ezuton is gratulál volt elnökhelyettesének, és további munkájához egészséget és sok sikert kíván.

A polgármester úrnak és a képviselő testület minden tagjának köszönjük, hogy a nemes hagyományokat megőrzik, azokat tovább erősítik.

Munkájukat kísérje Isten áldása!

Falunap Nemesvámoson