Hét éves lett Vámospércs!

2001. július 1-én Mádl Ferenc köztársasági elnök úr aláírta azt a dokumentumot, miszerint a legkisebb hajdúváros – Vámospércs – visszakapta a városi címet.
 
Bocskai István 1605. december 12-én a Korponai kiváltságlevéllel adományozott városi kiváltságokat a településnek, amelyet 1876-ban több hajdúvárossal együtt elveszített. 125 év után – hét évvel ezelőtt – Kara Pál adta át a város jelképes kulcsát az akkori városvezetőnek, amely jelképezi, hogy ismét városi rangú lett a település. Ugyan a településszerkezetben lényeges változás nem történt, de a hajdúöntudat és a presztizs mindenképpen erősödött. Falusias jellegű kisváros, amelyet kedves, barátságos emberek laknak.
 
Hét éves lett Vámospércs

Tőlük más és gazdag ez a település! Újabb hivatalok kezdték meg működésüket, amelyek a város lakóinak és a környező településeken élőknek is jó szolgálatot tesznek. Az évforduló tiszteletére évről – évre nagyszabású rendezvényt szervez az önkormányzat. Az idei ünnepre június 28-án került sor, amelyet megtisztelt jelenlétével Bók Mihály a Vámos Települések Szövetségének főtitkára és Felházi József Vámosújfalu polgármestere és kollégái, képviselőtársai.