Jókedvű találkozó, amit vetélkedőnek hívnak

A Vámos Települések  Szövetségének  szervezésében, a  NAV hathatós  támogatása mellett került sor/ immár kilencedik éve/  a „vámosi „ iskolák közötti  vetélkedő megtartására, a NAV  római parti oktatási központjában 2o16.május  28-án. Az érkező résztvevőket  és kísérőiket szendvicsekkel  terített asztalok  és  a NAV  KEKI vezetői  fogadták a VTSZ elnökével és  főtitkárával együtt. A  Vámospércsről, Vámosatyáról, Vámosorosziból, Sajóvámosról, Vámosgyörkről, Somogyvámosról, Vámosszabadiból,Vámosmikoláról, Nemesvámosról, Vámosújfaluból, a szlovákiai  Felsővámosról  / Horne  Myto  / , Vámosbalogról / Velky Blh / és a romániai Vámosgálfalváról / Ganesti / érkező csapatok  vidámságban,és rettentő izgalommal várták  a vetélkedő megnyitóját, melyet  dr.Balaska  Andrea  a NAV főosztályvezetője , Kosztyú János  a NAV  KEKI igazgatója  és Hám László VTSZ elnök röviden meg is tett. Vámosatya  polgármestere mint a vándorserleget tavaly elnyert település vezetője röviden méltatta a rendezvényt,külön kiemelte a találkozó stratégiai fontosságát, a fiatalokkal való kapcsolattartást, és  méltatta a NAV felső szintű  vezetőinek a rendezvénnyel kapcsolatos segítőkész támogatását. És elkezdődött a vetélkedő!

Az első részben  a KEKI  munkatársai által összeállított és a „ KÖZTEHERVISELÉS „ elnevezésű anyagból kellett  egy 13 + 1 rendszerű  tesztet  kitölteni, cca 25 perc időtartam alatt.
A vetélkedő második részében ügyességi , sportos számokban / Pl: zsákbanfutás,céllövészet,stb / mérték össze erejüket a csapatok. A gyerekek a  polgármesterek,a felkészítő tanárok és a KEKI munkatársainak  biztatása  mellett hősiesen, igen vidám hangulatban  vették az akadályokat. Jóleső érzéssel  figyelhettük meg,hogy milyen jó  munkát végeztek a felkészítő tanárnénik/tanárbácsik, hiszen a gyerekek  nemcsak az elméleti, hanem az ügyességi kérdésekben is igen nagy felkészültségről  tettek tanúbizonyságot. Látni lehetett,hogy apró dolgokon fog  múlni a helyezések száma.
A VTSZ 2o16.évi Iskolai Vetélkedőjét   Vámosgálfalva / Ganesti /  csapata nyerte, / és ezzel elnyerte  a  NAV egyhetes küzdő- sporttábori  fődíját /, második helyezést ért el Vámosatya  csapata, / ezzel  a helyezéssel elnyerték   a szlovákiai Vámosbalog / Velky Blh / egyhetes  meghívását /, harmadik  helyezett Vámospércs csapata lett ,így ők tölthetnek el  egy szép hetet Somogyvámoson.  Minden csapat egy foci labdát kapott a PSE ajándékaként, és minden résztvevő  névre szóló emléklapot  vehetett át a NAV – tól.

 
Az eredményhirdetést  fényképezés, és egy igen jó hangulatú nagyon finom ebéd  követte.
 
Ebéd  után a társaság  gépkocsival végig  vonult a római parttól a Citadella irányába.Megszemlélhették a  budai Duna partot, a Várkert Bazárt, a gyönyörű  Erzsébet  hidat,melyet a Citadelláról
ismét  lehetett  látni „ kicsinyített „ változatban.  A sikeres parkolás  után  szakavatott idegenvezetővel, a „ vámos történeti múzeum „ munkatársával  Dvorszky Anikóval séta  a szabadság szoborig, miközben a gyönyörű  Budapest különböző részeit ismertette  a résztvevőkkel. Különleges  élmény volt. A rövid egy órás sétát a búcsú követte, ami  emlékezetes  lesz mindenki  számára.   Hamarosan újra találkozunk köszöntéssel  búcsúztak egymástól  a  VTSZ  iskolai  vetélkedőjének főszereplői.

Felejthetetlen nap volt!   
 
Köszönet a NAV vezetőinek, munkatársainak azért,hogy biztosították a szereplés lehetőségét, a polgármestereknek azt, hogy segítették  az utazást, a felkészülést, a felkészítő tanároknak az "időn túli" befektetett energiát.