Nagy várakozással tekintünk a december 9-e elé.

Az elmúlt két hónapban a VTSZ elnöksége sok száz kilómétert tett meg abból a célból, hogy december 9.-én létrejöhessen az az ünnepélyes ceremónia, mely szövetségünk  életében ismét egy nagy fordulópontot jelent.  Szlovákiában Vámosladányban volt küldöttségünk, melynek tagjai Hám László elnök, Sári Lajos alelnök, Bók mihály főtitkár és Dr. Dobos Róbert titikár úr volt.
 
Olga Kollárdiova polgármesterasszony aranyos kis polgármesteri hívatalban fogadott bennünket és a csatlakozni kívánó másik négy település polgármesterét. Az összetartozás és családhoz tartopzás érzését az első pillanattól kezdve éreztük. Minden résztvevő határozott szándéka volt, hogy egy szervezetté alakuljunk .Romániában  Vámosláz településen a már korábbi találkozókon jól megismert Tripó Stefán polgármester úr fogadott emeletes hívatalában. A családi légkör itt is érezhető volt. Küldöttségünket Hám László elnök, Ménesi Andrea elnökségi tag, Bók Mihály főtitkár és Dr. Dobos Róbert  titkár úr képviselte. Eggyeztettük és pontosítottuk a csatlakozás hívatalos lépéseit, melyben teljes egyetértés volt.  Elnökségünk lépéseket tett annak érdekében, hogy  Vámosmikola és Pusztavám, is csatlakozzon szövetségünkhöz. Testületeik azonban pénzügyi nehézségekre hívatkozva, együttműködési  szándékukat jelentették ki. Közgyűlésünk  decvember 9.-én 10 óra 30 perckor kezdődik melyen a jelenlegi tagok vélhetően elfogadják annak a 8  (5 szlovák és 3 román) településnek a csatlakozási szándékát, melyet már írásban eljutattak hozzánk. Ez után  írják alá a szlovákiai és romániai testvértelepülések a csatlakozási dokumentumot, melyet kézjegyükkel a településeket képviselő polgármesterek látják el.
Szövetségünk így egy éves fenállása után nemzetközi szervezetté válik és tagtelepüléseinek száma 18 lessz.
Az ünnepség a Vám és Pénzügyőrség budapesti Munkácsy Mihály úton lévő gyönyörű múzeimában lessz. Az aláírási ceremónián jelen lessz Dr. Nagy János altábornagy úr, a Vám és Pénzügyőrség parancsnoka, szövetségünk tisztelezbeli társelnöke és jelen lesznek Szlovákiából és Romániából is magas rangú vámtisztek.
Honlapunkon részletesen beszámolunk a történtekről.