Somogyvámosi találkozás

Somogyvámos új polgármestere Dékányné Károlyi Mariann kezdeményezésére a főtitkár Hathatós támogatásával bemutatkozó látogatásra hívta meg a Nemzeti Adó – és Vámhivatal /-NAV-/Dél – dunántúli Regionális Vám – és Pénzügyőri Főigazgatóság vezetőségét. A bemutatkozó találkozón megjelent Hajgató Zoltán pénzügyőr ezredes,főigazgató, Dr.Domokos Ferenc a NAV Somogy Megyei Vám – és Pénzügyőri Igazgatóság igazgatója,Dr.Bús Szilvia Pénzügyőr őrnagy ,mint a külső kapcsolatokért felelős munkatárs.
Az önkormányzatot a polgármester asszonyon kívül Hosszú Zoltán alpolgármester, Pőcze Vilmos, Barsi Attila és Radó Attila önkormányzati képviselők és Kalányos Ferenc a  Somogyvámosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Elnöke képviselte.
A Vámos Települések Szövetsége nevében Bók Mihály főtitkár volt jelen.

A találkozón Hajgató Zoltán főigazgató bemutatta kollégáit,röviden ismertette a NAV felállását,a régiót érintő változásokat.További támogatásáról biztosította az önkormányzat vezetőit. Ezt követte egy rövid polgármesteri bemutatkozás,majd a képviselők –saját területük bemutatásával együtt – kerültek sorra. A korábbiakhoz képest üde színfoltot jelentett,hogy az alpolgármester úr részletesen bemutatta a Krisna-völgy tevékenységét, a településsel való kapcsolat normalizálódását.E sorok írója megnyugvással hallgatta a közös terveket, a szövetségi tevékenységgel kapcsolatos elképzeléseket ,a hatósági együttmükődés szükségszerűségét.A felek megállapodtak abban, hogy a későbbiekben megújításra kerül a korábbi Együttmüködési Megállapodás is.A közel három órás ,igen jó, szinte családi hangulatú munkamegbeszélés az önkormányzat által biztosított,kítünő ebéddel zárult.

A Vámos Települések vezetősége nyugodt lehet,Somogyvámos polgármestere a képviselő estülettel együtt tovább kívánja erősíteni kapcsolatát a többi „vámos” településsel,továbbra is hasznos tagja kiván lenni a vámosok nagy családjának.

Terveikhez  erőt, egészséget és sok sikert kíván a VTSZ elnöksége nevében
Bók  Mihály
főtitkár
 

Somogyvámosi találkozás