Vámosok karikáznak át Vámosra

Kerékpártúra indult a Vámos Települések V.Nemzetközi Találkozójára
VÁMOSÚJFALU.

Magyarországon,Erdélyben és a Felvidéken összesen húsz olyan település található, amelynek nevében megtalálható a „vámos” szó. Ezek a települések nem véletlenül kapták a nevüket, hiszen a középkorban valamennyi vámszedőhely volt. 2OO7-ben a hegyaljai Vámosújfaluban döntöttek úgy ezek a települések, hogy megalakítják a Vámos Települések Szövetségét. Ennek V.találkozóját rendezik meg a hétvégén Sajóvámoson. pénteken Vámosújfaluból egy húsztagú csapat indult el,hogy kerékpáron tegye meg a távot Sajóvámosra.

Ötödször

Idén Sajóvámos vállalta a háziogazda szerepét.A program helytörténeti vetélkedővel és közös vacsorával kezdődött pénteken. A találkozó döntő részét ma rendezik,amelynek keretében  egymást érik a kulturális-és a sportprogramok,majd vasárnap egy ökomenikus istentiszteletet rendeznek.

A Vámos települések találkozójának egyik fő támogatója a Nemzeti Adó – és Vámhivatal, amelynek a sportegyesülete a Pénzügyőr SE –mondja Gombár Gábor, a kerékpártúra szervezője. Ennek égisze alatt rendezzük meg már évek óta ezt a kerékpártúrát, amelynek induló állomásaként idén Vámosújfalut választottuk,ahol a szövetség megalakult. A mintegy húsz tagú, pénzügyőrökből álló csapat idén több mint tíz településről állt össze, így túrázás közben van időnk arra,hogy alaposabban megismerjük egymást,és miután az út alatt az érintett településeken többen is csatlakoznak hozzánk egy pár  kilométer erejéig,módunk van arra,hogy egy kicsit megismertessük a munkánkat is az emberekkel.

A péntek reggeli induláskor Felházi József , Vámosújfalu polgármestere köszöntötte a résztvevőket és kívánt jó utat a sportembereknek,akiket egy szakaszon elkísértek a nyári vakációzást kerékpározással feldobó vámosújfalui iskolások.

ÉM – BG

Ezen cikk teljes terjedelemmel jelent meg az ÉSZAK – MAGYARORSZÁG  2o12.július 14-i számában.