VÁMOSPÉRCS A CSÚCSRA ÉRT

2o18.május. 12-én a NAV Királyok úti Oktatási Központjában került sor a VTSZ jubileumi 1o-ik ISKOLÁK KÖZÖTTI VETÉLKEDŐJÉRE. 12 tagtelepülés nebulói várták izgalommal a vetélkedő kezdetét, melyen a NAV képviseletében jelen volt Polcz Attila dandártábornok szakfőigazgató, mint NAV _ IPA elnök, Kosztyú János a KEKI igazgatója, dr. Bocsó Gábor ig. helyettes, Tarnai Tamás NAV KI. osztályvezető, HÁM László VTSZ elnök, Bók Mihály főtitkár, a PSE képviseletében Zachár Attila.

Kosztyú János és Hám László ünnepélyes megnyitója után kezdődött az elméleti kérdések kollektív megfejtése. A cca. 3o perces szellemi teszt után a sportos, ügyességi számok leküzdése várt a csapatokra, és népes kisérőikre. A gyönyörű környezetben, ragyogó időben megrendezett versenyszámok eredményeinek összesítése után kiderült, hogy az első helyezett, és ezzel egy egyhetese PSE sport-táborozási lehetőséghez jutott VÁMOSPÉRCS csapata.

 A győztes csapat véglegesen elnyerte a vetélkedő vándorserlegét, mivel harmadszor lett a sorozat győztese. Második helyezett SAJÓVÁMOS, és ezzel a NAV – IPA egy hetes túlélő táborozáson vehetnek részt a csapat tagjai. Harmadik lett VÁMOSOROSZI csapata, őket VÁMOSUJFALÚ polgármestere   Jadlóczki Lajos látja vendégül Tokajhegyalján, negyedik helyezett NEMESVÁMOS csapata lett, őket VÁMOSBALOG / Velky Blh / polgármestere várja egy kellemes szép hétre.  Az ünnepélyes eredményhirdetéssel egyidejűleg a PSE focilabdái is szétosztásra kerültek. A már hagyománnyá vált kölcsönös ajándékcsomagok átadása után a NAV KEKI munkatársai az ADÓZÁSTÖRTÉNET Múzeum bemutatására invitálták a résztvevőket.

Mivel a délelőtti elméleti kérdések is a „magyar pénzügyigazgatás és a pénzügyőrség története „témákból került összeállításra, így közelről is láthatták a történelmi okmányokat, felszereléseket, és a korabeli elismeréseket, és a Magyar Királyi Pénzügyőrség megalakulásáról kiadott körrendeletet is.

A vetélkedőn résztvevő csapatok / Vámospércs, Vámosatya, Vámosoroszi, Vámosújfalu Vámosgyörk,Nemesvámos, Somogyvámos, Vámosszabadi, Sajóvámos, Vámosmikola, Vámosgálfalva /  Ganesti, /Felsővámos / Obec Horné Myto / és kisérőik elismerésüket fejezték ki a NAV vezetőinek, és a szervezésben résztvevő kollégák munkájának színvonaláról, kedvességükről.  A vámosok nagy családja megint bizonyságot tett arról, hogy ezt a hagyományt folytatni, erősíteni és népszerűsíteni kell.

Végezetül az eltelt 1o év győzteseinek felsorolása:

2oo8.    Sajóvámos / az akkori csapat: Mihók Anna, Fejes Alexandra, Benke Kitti, Spitzmüller Lilla /
2oo9.    Sajóvámos
2o1o.    Sajóvámos
2o11.     Vámosújfalú
2o12.     Vámospércs
2o13.     Vámosújfalú
2o14.     Vámospércs
2o15.     Vámosatya
2o16.     Vámosgálfalva / Ganesti, Románia /
2o17.     Sajóvámos
2o18.     Vámospércs / a csapat: Nagy Nándor, Varga Dániel, Cseh Donát / 

ISTEN áldja a vámosokat és a vámosiakat egyaránt!

 

 

A kapcsolódó képgaléria ide kattinva elérhető >>