2009.02.26-28. Hévíz

Mint már arról korábban hírt adtunk Dr. Nagy János altábornagy úr meghívására a Vámos Települések Szövetsége képviselői a Vám és Pénzügyőrség hévízi Gyógy házában adtak egymásnak randevút abból a célból, hogy együtt több időt eltöltve jobban ismerkedjünk egymással,közös dolgainkat felelőség teljesen megbeszéljük és döntsünk szövetségünk ez évi rendezvényeiről.
A találkozás napján vendéglátónk Dr. Nagy János egy kb. egy órás beszélgetésre hívta meg képviselőinket, ahol a testvértelepülések polgármesteri mellett részt vettek a VPOP jeles képviselői is, így Dr. Balaska Andrea  p. ezredes asszony a VPOP irodavezetője, Sipos Jenő p. ezredes a VPOP kommunikációs igazgatója, Kosztyu János p. ezredes a VPOP és intézményei igazgatója.
A kötetlen baráti hangnemű beszélgetésen szövetségünk és a vám és pénzügyőrség együttműködéséről  beszélgettünk. A beszélgetés után welkom drink-el vártak bennünket a pincérek a gyönyörűen megterített étteremben.
Szövetségünk nevében ajándékokat adtunk házigazdáinknak, majd kiadós és nagyon finom vacsora után kellemes beszélgetések következtek. Közben megérkezett Vértes Árpád  úr is Hévíz polgármestere, aki tájékoztatást adott a város közeli multjáról, jelenéről és várható jövőjéről. Jó volt hallgatni olyan beszámolót, ahol eredményekről és sikerekről hallhattunk. A polgármester úr késő éjszakáig velünk volt és meghívott mindenkit másnap  délben avárosházára egy fogadásra.
27.-én reggel 9 órakor kezdődött szövetségünk közgyűlése, melyet Bók Mihály szövetségünk főtitkára nyitott meg. Köszöntötte az első alkalommal teljes joggal közöttünk lévő, határainkon túlról jött testvértelepülések képviselőit Romániából Keszeg István polgármestert Vámosgálfalváról, Alda Joan polgármestert és Borsos Bélát Vámosudverhelyről, valamint Tripó Istvánt polgármestert Vámoslázról, köszöntötte továbbá Szlovákiából Pavel Greksa polgármestert Vámosfalváról és Eduárd Balázs polgármestert Vámoslucskáról.
 
Hévíz 2009 február 26-28.