2023. évi iskolai vetélkedő

2023. június 3-án ismét a Vámos Települések Iskoláinak diákjaitól volt hangos a NAV római parti üdülője. Az ok, hogy Vámosoroszi, Vámospércs, Vámosújfalu, Somogyvámos, Vámosgyörk, Nemesvámos ,  Vámosmikola , a szlovákiai Felsővámos /Obec Honé Myto, Vámosbalog / Velky Blh /  a romániai Vámosgálfalva / Comunei Gánesti / településekről érkező diákok, a felkészítő tanárok és az érdeklődő szülők kíséretében elkezdődött az ez évi iskolák közötti vetélkedő, a NAV KEKI által összeállított , a Közteherviselésről, a Magyar Adózás Történetéből tárgykörben.

A csapatok fogadtatása, az előkészített reggeli finom falatok elfogyasztása  megalapozta a jó hangulatot. A NAV KI részéről dr.Balaska Andrea püőr ezredes, főosztélyvezető, dr. Vas Adrienn a NAV KEKI igazgatója és Hám László a VTSZ elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd a részletes program ismertetése után  elkezdődött a kifejezetten „ szellemi totóként „ ismert elméleti tesztlapok kitöltése. A közel 30 perc után a csapatok a csodás környezetben lévő parkban az ügyességi számok- ban mérték össze erejüket.. Jó volt látni a gyerekek erőfeszítéseit, a vidám szurkolást biztosító szülőket, tanárokat.

A vetélkedő harmadik helyére ért a szlovákiai FELSŐVÁMOS csapata, a második befutó NEMESVÁMOS küldöttei , az első helyre VÁMOSPÉRCS iskolásai érkeztek.

Ez úton is gratulálunk minden csapatnak, a dobogós helyezetteknek külön köszönjük az indulást.

A végeredmény ismeretében nyugodtan mondhatjuk, hogy /egy-egy pont választotta el a csapatokat/ a gyerekek tisztességgel felkészültek a tanáraikkal együtt, és ez az iskolai időszak végén nagyon nagy szó. A NAV KEKI ismételten jó felkészítőnek, kitűnő házigazdának  bizonyult, a kollégái évek óta igazi családi hangulatot varázsolnak az érkezőknek. Igen, így lehet és kell is a jövő generációjának bemutat- a NEMZETI ADÓ ÉS VÁMHIVATALT.

A vetélkedő a díjkiosztás és egy finom ebéd elfogyasztása után  közös ,városligeti sétával egybekötött Magyar Zene Háza  megtekintésével fejeződött be.

Köszönjük a NAV illetékeseinek, a VTSZ elnökségének, hogy ismételten megrendezésre kerülhetett ez számunkra fontos találkozó, mely ismét az összetartozást, az egymás megbecsülését erősítette.

ISTEN áldja a vámosokat és vámosiakat egyaránt !

Bók  Mihály

főtitkár