A hagyomány folytatódik

Sövényházi Balázs polgármester és az általa vezetett nemesvámosi képviselőtestület döntése értelmében ez évben is megtartották  Nemesvámoson a hagyományőrző, disznótoros,, egész napos  kulturális programokkal egybekötött télűző falunapot.
E nemes kezdeményezést még a település korábbi polgármestere inditotta útjára 5 évvel ezelőtt. Egy közel 130 kg –os „coca” került avatott kezekben – a polgármester itt is vezető szerepet vállalt -,majd a feldolgozás után sült húsok,hurka,kolbász ,toros káposzta formájában  kerültek a megjelent vendégek és  helyiek tányérjára. A nemesvámosiakon kívűl személyesen jelen volt a térség országgyűlési képviselője Horváth Zsolt,a NAV regionális főigazgatója Molnár Tamás ,Stark Attila megyei igazgató,Hám László a VTSZ elnöke,Bók Mihály főtitkár,valamint a képviselő testület .A polgármester úr kihasználva az alkalmat,egy rendkívüli, és egyben ünnepi közgyülést hozott tető alá,ahol a meghívott vendégek a polgármesteri bemutatkozó után rövid tájékoztatást adtak a település vezetésének a további kapcsolatok alakulásáról. Molnár Tamás főigazgató röviden tájékoztatást adott a NAV felépítéséről,szervezeteiről,a régiót érintő kérdésekről,a jövőbeni együttmüködésről.
Javaslatára hamarosan hivatalos tájékoztatót fog tartani a főigazgatóság a vállalkozók, őstermelők,pálinkafőzők és szállítmányozók részére ,a nevezett területeket érintő jogszabályváltozásokról,Nemesvámoson.Ezt követően hatalmas érdeklődés mellett került sor a Falvédő
Kiállitás megnyító ünnepségére,ami a maga nemében valóban csodálatosra sikeredett. Marosi Klári szervezői munkájára nagyon büszke lehet a település.A Lencseszem Asszonykórus tagjai saját maguk által sütött különféle süteményekkel kedveskedtek a kiállítást megtekintőknek,majd fergetes műsorukkal kápráztatták el –más sokadszorra – vámosiakat.
Hám László a VTSZ elnöke rövid beszédében gratulált a rendezvény összes szereplőjének, majd elismerését fejezte ki a polgármester úrnak ahhoz,hogy ez a hagyomány folytatódik.
A szövetség szempontjából megnyugvással tapasztalta,hogy az új képviselőtestület egy emberként áll Sövényházi Balázs polgármester mellett,és így  Nemesvámos továbbra is motorja lehet a szövetségnek.

Nemesvámos,2011.február 25.                    

Bók  Mihály
főtitkár