A Pénzügyőr Zenekar nagysikerű hangversenye Győrben

A májusi Öt templom fesztivál keretében Győrött lépett fel a Pénzügyőr Zenekar. A Győr-Újvárosi Katolikus templom plébánosa Zsebedics József kanonok úr köszöntötte a hangverseny közönségét és közreműködő művészeit, dióhéjban ismertette a Szent József templom történetét, utalva arra, hogy a templom belső tere, annak főhajós és mellékhajós kiképzése ideális helyet ad a zenei rendezvényeknek.

A Pénzügyőr Zenekar 8 zeneművet mutatott be, melyek többsége egyházi vonatkozású volt. Néhányat kiemelve: Marc-Antoine Charpentier: Preludium a Te Deumból, Richard Wagner – Liszt Ferenc: Zarándokkar a Tannhauserből, Alfred Reed: Alleluia! Laudeamus te. Külön sikert aratott Ted Huggens: Adj nekünk békét! Című műve, amelyben Martincsák Ádám és Wagner Péter trombitajátéka különös színfoltot jelentett. Több zenemű interpretálásában közreműködött Ruppert István orgonaművész.

 
A koncert leglátványosabb része volt a Mozart: Ave verum corpus és Handel: Alleluja!/ A messiás című oratóriumból, melyet a zenekar a Győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola Vegyeskarának közreműködésével adott elő, melynek kórusvezetője az a Molnár Gabriella tanárnő, aki a Vámosszabadi Borostyán Nyugdíjasklub kórusának is karnagya, mely kórus az eddigi Virág János találkozókon Vámosgyörkön sikerrel szerepelt. A közönség vastapssal jutalmazta a Kapi-Horváth Ferenc vezényletével lezajlott koncertet és a műsor utáni beszélgetésekben visszatérő jelző volt a kitűnő, a nagyszerű hangzású, az igazán ideillő. Többször elhangzott, hogy jó lenne ezt a zenekart más alkalommal is meghívni győri rendezvényekre.
 
Réti Csaba

A képeket készítette: Dr. Marton Ákos

 
A Pénzügyőr Zenekar nagysikerű hangversenye Győrben