A Vámos Települések Szövetsége gyűjtést indít atelepülésein árvízkárt szenvedett lakósai részére.

Kedves látogatóink.
Az elmúlt napok óriás iesőzései és áradásai sajnos nem kis kárt okoztak hazánk és Szlovákia településein. A mi szövetségünk a vámos települések szövetsége karöltve a vám és pénzügyőrséggel kell, hogy segítséget nyújtsanak a testvértelepülések kárvallotjai számára.
Ilyenkor minden odafigyelés életet menthet. Így történt ez a sajóvámosi áradás idején is, mikor az internetes felhívásra  Vrancsik Éva Vámospércsi lakos magánkezdeményezésre  160 csomag ivóvizet juttatott el ,de a gálfalvi kirándulásról hazaérkező Ménes Andrea polgármester kezdeményezésére 260 csomag ivóvíz jerült a településre. Az összetartozás gyönyörű példáit Réti Csaba Vámosszabadi polgármestere is gyarapította, mikor a nagy távolság ellenére települése számlájára ivóvíz  és más szükséges anyagok vásárlására adott felhatalmazást Komjáti Lajosné Iluskának Sajóvámos polgármesterasszonyának.
Kedves látogatók!
E nemes cselekedetek bizonyították, hogy szövetségünket valóban jellemzi az egymásra figyelés és összetartozás.
A fájó sebek enyhítésére egy gyűjtést kezdeményezünk. Bankszámlaszámot nyitottunk számlavezető bankunknál a Vámosgyörk és Vidéke Takarékszövetkezetben. Célunk, hogy két hónap múlva lezárva a gyűjtést szétosszuk a vám-os települések kárt szenvedett lakói között a károk mértékének megfelelő arányban.
Az országban megindult segélygyűjtések sorába mi is csatlakozunk azzal a szándékkal, hogy ha valaki segíteni szeretne, akkor a családtagjain segítsen először. Minden forintot nagy tisztelettel és köszönettel fogadunk.
Bankszámlaszám:
Vámosgyörk és Vidéke Takarékszövetkezet
Gyűjtés a Vám-os települések árvízkárosultjainak javára
62700018-10927803

Vámosgyörk
2010 június 13.

Hám László
vtsz elnök