A Vámos Települések Szövetségének I.”Virág János” Énekkari Találkozója és Versenye

A dallam egy szív dobbanása, mely összeköti az emberek lelkét. Énekeljünk egy szebb, boldogabb jövőért! Énekeljünk együtt!

Vámosgyörk 2008. október 4.

Kedves Vendégünk!

A Vámos Települések Szövetsége immáron több mint egy éves működése alatt arra törekedett, hogy az alapgondolatnak megfelelően ápolja kapcsolatait a vámos településeken élő emberek között a Vám- és Pénzügyőrség védnöksége mellett.

Az eddigi eredmények nagyon szépek, hiszen megalakulásunk után mindjárt jelentős ajándékot – számítógépeket – kapott minden tagtelepülésünk a Vám- és Pénzügyőrségtől.

Megrendeztük a „Ki tud többet a vámos településekről” c. vetélkedőt, melyet általános iskolásoknak írtunk ki azzal a céllal, hogy már gyermekkorban ismerkedjenek testvértelepüléseinkkel és a Vám- és Pénzügyőrséggel. A nagysikerű vetélkedőt a 2. Országos Találkozó követte, mely hasonlóan az elsőhöz jól megrendezett, tartalmas és mély élményeket nyújtó találkozó volt.

Találkozóink, összejöveteleink között az első igazán szakmai a mostani találkozónk. Szinte minden településünkön működik valamilyen kórus, énekkar, népdalkör, mely az ott élő emberek azon igényét tükrözi, hogy az ének szebbé teszi az életünket. A mostani találkozó ezt a szebbé tevő tevékenységet kívánja közkinccsé tenni.

Találkozónk névadója a néhai vámosgyörki kántortanító Virág János, akinek közművelődési tevékenységét, munkáját szeretnénk megmutatni és példaként állítani a ma embere elé.

Kívánom, hogy találkozónk és versenyünk érje el célját és mindenki élményben gazdagon hazatérve emlegesse és vigye hírét a Virág János énekkari találkozónak, melyet szeretnénk a jövőben rendszeresen megrendezni.

Hám László
a VTSZ elnöke