A VTSZ első éve elnöki beszámoló 2008. augusztus 2.

Tisztelt államtitkár asszony, vezérőrnagy úr, elnök úr, főtikár úr, polgármester hölgyek, urak Magyarországról, Romániából és Szlovákiából!

A VTSZ immár betöltötte életének első évét, melyet a Nemesvámosi három nappal méltó képen ünneplünk. Az ünneplés mindig egy folyamat eredménye, melyet a következőkben szeretnék ismertetni. Egy év az ember életében nem nagy idő, de egy szövetség életében még kevesebb. Annál érdekesebb azonban, hogy ennyi idő alatt mennyi minden történt a megalakult szövetségünkben.           

2007 július 27.-én délelőtt 10 órakor a vámosgyörki közösségi ház   dísztermében 10 magyarországi vám-os település, akik már  részt vettek a települések 1. országos találkozóján  képviselőikkel polgármesterek, alpolgármesterek, megalapították a Vám-os Települések Szövetségét (VTSZ). A szövetség arra hívatott, hogy a településeken élő emberek kulturális, sport, gazdasági, szabadidős életét közelebb hozza egymáshoz. Pályázatokon keresztül  lehetőséget biztosítson az ott élők körülményeinek jobbításához. A szövetséget alakító települések:

Nemesvámos képviselője Sári Lajos polgármester

Sajóvámos képviselője Komjáthy Lajosné polgármester

Somogyvámos képviselője Böröcz János polgármester

Vámosatya képviselője Szász József polgármester

Vámoscsalád képviselője Német Imre polgármester

Vámosgyörk Képviselője Hám László alpolgármester

Vámospércs képviselője Ménes Andrea polgármester

Vámosújfalu képviselője Felházi József polgármester

Vámosszabadi képviselőe Mezőfi István alpolgármester + Réti Csaba

Vámosoroszi Képviselője Végh Endre polgármester