Az I. Virág János Énekkari Találkozó és Verseny rövid összefoglalása

"A dallam egy szív dobbanása, mely összeköti az emberek lelkét. Énekeljünk egy szebb, boldogabb jövőért! Énekeljünk együtt!"
Ez volt a mottója a Vámos Települések Szövetsége által 2008. október 4-én Vámosgyörkön megrendezett I. Virág János Énekkari Találkozónak és Versenynek.

Nyugodtan mondhatom, hogy összekötött bennünket a közös éneklés és öröm volt mindenki lelkében, hiszen 250 ember egy közös cél érdekében gyűlt össze azon esős napon tornacsarnokunkban, mely nem más volt, mint szívből énekelni.
A különböző vámos településekről 11 kórus érkezett: 7 énekkar Magyarországról, 2 énekkar Szlovákiából és 2 énekkar Romániából. A pénteken érkező nemesvámosi és vámosgálfalvi, valamint a 2 vámosgyörki kórus közös vacsorán vett részt, majd az azt követő „Vámosi Fonó” táncházban jót táncoltunk és énekeltünk együtt.
Szombaton reggel érkezett a többi énekkar és rövid eligazítás, valamint reggeli és beéneklés után 10 órakor kezdődött a „nagy megmérettetés”. Hiszen nemcsak találkozó volt, hanem verseny is. Verseny, de nem versengés. A kórusok szívvel-lélekkel, vidáman énekeltek a színpadon. Mindenki a legjobb, legszebb éneklésre törekedett, mondhatom, nagy sikerrel.
A közös ebéd után izgatottan vártuk az eredményhirdetést. Éneklésünket 3 tagú zsűri értékelte, arany-, ezüst- vagy bronzminősítéssel, illetve mindkét kategóriában gazdára talált a Vám- és Pénzügyőrség különdíja is.