Bemutatkozott a Vámos Települések Szövetsége

Bemutatkozó munkalátogatáson fogadta Dr.Varga Árpád  a NAV külső kapcsolatokért felelős elnökhelyettese a Vámos Települések Szövetsége elnökét Hám Lászlót, valamint főtitkárát Bók Mihályt.  A találkozón a felek kölcsönös tájékoztatást adtak egymásnak, és megerősítették a  további együttműködést. A találkozó végén az elnökhelyettes úr elfogadta a VTSZ vezetőinek meghívását az éves közgyűlésre.

Március 22-én a NAV római parti épületében került sor a VTSZ 2o13.évi közgyűlésére, melyen a magyar polgármesterek mellett  részt vettek a határon túli szlovák és román polgármesterek is. A közgyűlést megnyitó munkamegbeszélésen megjelent Dr. Varga Árpád elnökhelyettes,Asztalos Gézáné KEKI főigazgató és helyettese Kosztyú János, Szabó Károly vámszakmai főigazgató, dr. Balaska Andrea főosztályvezető, Nagy József főosztályvezető, Sipos Jenő főosztáyvezető helyettes, Tarnai Tamás osztályvezető, valamint Láng – Miticzky András úr.

Az igen jó hangulatú találkozó megadta az alapját a másnapi – 23 –i – közgyűlésnek, ahol elfogadásra került a 2o12.évi pü-i beszámoló,az elnöki, főtitkári tájékoztatóval együtt.

Döntés született arról,hogy.f.év május 25.-én kerül lebonyolításra a VTSZ iskolái közötti vetélkedő, melynek részleteire is kitért az elnökségben helyet foglaló Szántó R Zoltán főosztályvezető úr. A VTSZ nemzetközi találkozójának megszervezését és megrendezését Vámosoroszi vállalta,melynek időpontja 2o13.junius 1. Október 5-6 án kerül megrendezésre a hagyományos vámosgyörki Virág János kórusfesztivál,illetve vers és mese mondó vetélkedő.

A résztvevő településvezetők ismételten a legnagyobb elismerés hangján beszéltek a NAV –al való együttműködésről, a fogadtatásról,a barátias légkörről,és abban a biztos tudatban indultak haza, hogy a továbbiakban is számíthatnak a NAV erkölcsi és szellemi támogatására.